fanbarcy1926
Nov 17 2009, 16:31
Witajcie!
posiadam patch PESEdit.com_2010_Patch_0.8_all-in-one Po rozpakowaniu instaluję go i gdy instalacja sie zakonczy wchodze do gry. Tam jednak poprawione są jedynie nazwy drużyn, koszulki, flagi, znaczki są bez zmian a nawet te nieprawdziwe co były np. Polski jest koszulka PESa. Jak nalezy poprawnie zainstalować ten patch by wszystko było OK???
Pozdrawiam
Barley
Nov 17 2009, 17:03
A zainstalowałeś wcześniejszy patch 0.6? Jest on niezbędny do działania 0.8
krzychu92
Nov 17 2009, 18:02
CYTAT(Barley @ Nov 17 2009, 17:07)

A zainstalowałeś wcześniejszy patch 0.6? Jest on niezbędny do działania 0.8
Jak All-in-one to znaczy, że poprzednie wersje też są. Można to instalować na czystego pesa i powinno działać. A jeśli chodzi o instalacje to otwierasz np winrarem, instalujesz do folderu z grą i odpalasz za pomocą ikonki PESEdit patch, która powinna pojawić się na "pilpucie". Ewentualnie wcześniej możesz odpalić plik BAL, który pojawił się w folderze z grą i możesz też się upewnic czy dobrze wszystko zainstalowało się wchodząc w kitserver i uruchamiając plik setup. na wszelki wypadek mozesz dac REMOVE, a następnie INSTAL. Powinno wszystko działać. Mi bynajmniej działa. Mam nadzieję, że pomogłem
fanbarcy1926
Nov 17 2009, 20:15
Dokładnie jak napisałeś tak zrobiłem. Wchodze w gre przez nowa ikonke z pulpitu i wszystko to samo. Instalowałem Patcha na czystego PESa. Natomoast gdy nacisne na ikonke BAL w folderze gry wychodzami 2 wiersze"
D:\Program F\Konami\PES2010>ren "kitserver\pesedit\img\dt04.img\unnamed_12.bin" "unnamed_12_1.bin"
drugi raz taki sam wiersz pod spodem itrzeci z kolei
D:\Program F\KONAMI\PES 2010>pause
Aby kontynuować nacisnij dowolny klawisz...
Może to jest jakiś błąd???
mam to samo ... drużyny które nie miały oryginalnych strojów np. Chelsea po instalacji patcha ma stroje biało czerwone z herbem PESa ... uruchamialem setupy, plik BAL w folderze z grą instalowałem patrze 0,4 0,6 i 0,8 i nadal to samo ... wcześniej działało po formacie już nie działa ... ani na XP ani na 7
zrobiłem reinstal gry tym razem nie sciągałem kitservera bo był on w patchu (chyba) i wszystko działa
Prytos
Nov 18 2009, 11:08
Trzeba sie upewnic czy kitserver jest zainstalowany i jest w folderze z gra oraz ze podmienilo OFa w moich dokumentach wtedy bedzie wszystko jak nalezy. Po co w ogole interesujecie sie tym plikiem BAL jak nie wiecie do czego sluzy, zmienia on nazwe jednego bina aby mozna bylo grac 2 bundesliga w ML.
CYTAT(Prytos @ Nov 18 2009, 11:12)

Trzeba sie upewnic czy kitserver jest zainstalowany i jest w folderze z gra oraz ze podmienilo OFa w moich dokumentach wtedy bedzie wszystko jak nalezy. Po co w ogole interesujecie sie tym plikiem BAL jak nie wiecie do czego sluzy, zmienia on nazwe jednego bina aby mozna bylo grac 2 bundesliga w ML.
Nieprawda, ten plik trzeba uruchomić przed rozpoczęciem każdej gry w ML i BaL, bo inaczej zespoły 2. Bundesligi będą tam zajmować połowę Primera Division. Należy uruchomić ten plik, włączyć grę i po zapisaniu nowo rozpoczętej gry w ML lub BaL wejść w okno wiersza poleceń z pliku BAL.bat (wcześniej nic z nim po uruchomieniu nie robimy) i wcisnąć dowolny klawisz. Przy wczytywaniu aktualnej gry już nic nie trzeba robić.
fanbarcy1926
Nov 18 2009, 19:11
Niestety wszystko zrobiłem jak należy, ściągnałem nawet powtórnie ten sam Patch. Nadal jak u kolegi koszulki pozostają PESa tam gdzie nie były prawdziwe, nadal bez emblematów...
W takim razie jest jakiś porzadny patch byleby mi zmienił OFa, koszulki i emblematy. Wiecej nie potzrebuje. Bardzo proszę o link. Z góry dzięki i pozdrawiam.
d-note
Nov 18 2009, 20:29
Też miałem podobne problemy. Ściągnij najnowszą wersję kitservera i podmień pliki ze starego, na nowego. Później zainstaluj nową wersję kitservera i wszystko powinno działać.
DżuDżu
Nov 18 2009, 21:29
Jest do tego patch'a Crack ?
Prytos
Nov 18 2009, 23:46
CYTAT(Kozak @ Nov 18 2009, 17:42)

Nieprawda, ten plik trzeba uruchomić przed rozpoczęciem każdej gry w ML i BaL, bo inaczej zespoły 2. Bundesligi będą tam zajmować połowę Primera Division. Należy uruchomić ten plik, włączyć grę i po zapisaniu nowo rozpoczętej gry w ML lub BaL wejść w okno wiersza poleceń z pliku BAL.bat (wcześniej nic z nim po uruchomieniu nie robimy) i wcisnąć dowolny klawisz. Przy wczytywaniu aktualnej gry już nic nie trzeba robić.
U mnie bez uruchamiania BAL Primera Division jak i pozostale ligi sa ok...
To pewnie masz starą wersję patcha, w której nie ma jeszcze 2. Bundesligi.
misiaq
Nov 23 2009, 15:17
tez mam problem ze strojami ;/ wszystkie druzyny z nie oryginalnymi maja te same , co robic? reinstalowalem pesa , zainstalowalem pacz na czystego i nie pomoglo tez , jak wchodze na kitserver i setup wyskakuje mi komunikat ERROR setup filed to install kitserver 2010 verify that the executable is not read-only and try again
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.