Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sędziowie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
prezes87
Wychodzę sam na sam z bramkarzem, dwóch obrońców za plecami, mijam bramkarza szykuję się do strzału i kosa od tyłu. Sędzia patrzy się w niebo czy chmurą idą. I tak mam cały czas! Zagrałem sezon w Master League i ani jednego karnego nie miałem. Czasami gwiżdżą najdrobniejsze dotknięcia a jak idą ostre kosy to zwykle głowy odwracają. Masakra po prostu.

Konami się szczyciło że w tym sezonie przywilej korzyści będzie lepszy. Taaa, wychodzę 3 na 2, mój koleś się potyka o rywala ale inny łapie piłkę i jadą 2 na 1, a tutaj nagle gwizdek i rzut wolny dla mnie z 35m zamiast bramki.

Czy wy też tak macie czy tylko ja, bo czasami to naprawdę wkurzyć się można?
Tomaszzz
CYTAT(pes4rulez @ Nov 11 2009, 19:03) *
kosa od tyłu.

Czy ta kosa trafia w piłkę?
bartas_x
Ja tez tak mam i mysle ze konami przy sedziowaniu dalo ciala. Tylko ze jak ja fauluje to jakos wszystko sedzia wylapuje dry.gif dziwne mad.gif
prezes87
CYTAT(Tomaszzz @ Nov 11 2009, 21:09) *
Czy ta kosa trafia w piłkę?

Najpierw noga, potem piłka. Patrzyłem na replayu. Może wrzucę jak będę miał taką sytuację żebyście zobaczyli.
Tomaszzz
Czasami jest tak w PESie 5, że jak przymierzam się do strzału, piłkarz robi zamach i dostaje kosę od tyłu i mimo wszystko strzela, ale zawsze to jest szmata i nigdy nie ma faulu. I jest to ewidentna kosa w nogi, jak bedę tak miał znowu o tez mogę zamieścić. wink.gif Widać jednak PES 5 i 2010 mają coś wspólnego.
WKS
Heh witam w klubie , przecież to k**icy sie można nabawic , wychodze sam na sam Benzema i ni z tego ni z owego bramkarz mi pod nogi i nie ma karnego !! . Jest mecz Real-Liverpool ( Ja Real) stoji sobie Agger koło Reyny wchodze mu z kosa ( nawet sie nie połozył tylko sie odsuną ) i sedzia CZERWONA KARTKA ! no ja nie moge !! to jest załosne , Konami dało takiego ciała w tym aspekcie ze to mozna skretu kiszek dostac .....
krzychu92
Ja tam kartek nie dostaje raczej bo i wslizgu nie uzywam...grajac z kompem to nie potrzebne a i tak wygrywam po 2-3:0
Karlik89
z tymi sędziami to naprawde porażka. Aż czasami sie odechciewa grać :/ jak np mozesz wygrac mecz po rzucie karnym którego sedzia nie zagwiźdze. A kosa w nogi jak sie patrzy
Archie
Mam to samo, zagrałem 3 sezony master league i żadnego karnego nie miałem... A kosy idą ostro w nogi i to nie tylko w polu karnym. Śmiech na sali...
Tari
a ja właśnie dostałem pierwszego karnego ;D myślę, że jest jakiś sposób na idiotycznych sędziów. W momencie, gdy mam piłkę, biegnę truchtem a widzę, że rywal szykuje się do wślizgu - sprint. Grajek wypuszcza wtedy piłkę, kosa idzie w nogi i w 50% sytuacji jest kartka, powiedzmy w 80% faul. Dziwne, że na sędziów trzeba szukać 'sposobów', ale dostaliśmy PES'a jakiego dostaliśmy i nic na to teraz nie poradzimy...
el_fuego
Ja takich sytuacji mialem dzisiatki razy i nie ma na to recepty,ty tez mozesz robic kosy w polu karnym.A karnego w PES 2010 to strzelałem tylko na treningu...
CYTAT(pes4rulez @ Nov 11 2009, 20:22) *
Najpierw noga, potem piłka. Patrzyłem na replayu. Może wrzucę jak będę miał taką sytuację żebyście zobaczyli.
jurinho
No powiem wam ze sedziowie w nowym Pes-ie to mega irytujaca sprawa.
Wslizgi na czerwona kartke pozostaja zazwyczaj bez jakiejkolwiek reakcji.
Koncze wlasnie pierwszy sezon w Master Leauge jak do tej pory mialem tylko jednego karnego, zreszta podyktowanego nieslusznie:)
Ogolnie lipa to cale sedziowanie, tak samo z przywilejem korzysci.
No i jeszcze dochodza do tego spalone (tzn dyktowane nawet przy przekroczeniu 0.0001 mm).
Grrrrr....
Rozumiem ze sedziowie to tyko ludzie (hehe troche glupio to zabrzamialo) ale bez przesad.
Gdyby Konami zajelaby sie tym tematem na powaznie rozgrywki zyskaly by wiele na atrakcyjnosci i realizmie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.