Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Agresywna strategia ?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
tomky
Proszę o pomoc. Gram trochę online i co poniektórzy grają tak szybko że zanim dojdzie moje podanie oni je przejmują. Domyslam się że jest to kwestia ustawień.
Pytanka:
1.Jak ustawić drużynę aby grała bardzo dużym presingiem(proszę o jakis schemat ustawienia).
2.Co zrobić aby grać drużyną z nowymi składami?-w grze mam OF nowy ale online sa orginalne składy PESa6.
exical12
ja także mam problem, gdy wymieniam się piłka jest tak że komputer przy moim przejęciu jest koło mnie i czasem odbiera piłke. Co wolno zrobić by szybciej krażył podania

dołączam się do pytania "Gram trochę online i co poniektórzy grają tak szybko że zanim dojdzie moje podanie oni je przejmują. Domyslam się że jest to kwestia ustawień."
tomky
Jeszcze jedno pytanko:
Podczas gry zdarza się że nie mogę kierować piłkarzami tak jak naciskam pada np: przełączają się jak chcą, gra zwalnia i przyspiesza piła wyrzucana od bramkarza odbija się kozłem od ziemi itp. Zdarza się tylko mnie mój przeciwnik gra płynnie???
Skąd to się bierze i co to jest?
No nikt nie ma nic do powiedzenia ;-((??
emti16
Mogę odpowiedzieć tylko na jedno pytanie , bo po sieci nie gram. Żeby grać pressingiem, należy wejść w ustawienia drużynowe(team), ustawić Atak/Obrona (Attack/Defence) na ręczną (Manual), potem wejść w opcję change gameplan(pierwsza w opcji team) i wybrać sobie np. pod kwadrat opcję pressing, i włączyć ją w meczu. Dodatkowo podczas meczu można atakować większą ilością zawodników, należy kolorowy prostokącik obok nazwiska gracza zmienić na czerwony, u mnie na konsoli robię to za pomocą L2 + R1. Jednak taka strategia(czerwonego prostokącika) jest ryzykowna, nasi zawodnicy idą do przodu większą ilością, a co za tym idzie w obronie mogą być problemy przy kontrach przeciwnika. Dodatkowo podczas meczu zwykły odbiór wykonuje się na X. Wtedy zbiega jeden zawodnik.By zbiegł do niego do pomocy drugi najbliższy nasz zawodnik, należy przytrzymać X i kwadrat. Aha i jeszcze jedno.W opcjach Team przed meczem można ustawić wysokie krycie.Wchodzimy w Team strategy i tam ukazują się dwie opcje.Back line ,czyli linia obrony, i pułapka ofsajdowa (offside trap). Ustaw Back line na A , a nasza obrona będzie kryła bardzo wysoko. Przy wyborze C, obrona ustawi się o wiele dalej. Opcja offside trap pod A jest ryzykowna,ponieważ obrońcy często zakładają pułapki. Ja to zawsze wybieram B dla odpowiedniego balansu. Pozdrawiam

A co do zmieniania się zawodników podczas meczu.W opcjach Player Settings jest coś takiego jak szybkość kursora.Zmień to na Manual(ręczna).Zapewniam że zawodnicy będą się zmieniali jak Ty będziesz chciał:)
tomky
Dzięki wszystko mam tak ustawione i jednak zachowanie zawodników jest dalekie od ideału. W sieci kolesie biegają jak jakby byli poparzeni. Co do zmiany zawodników w grze online to chyba nie to bys może odpowiada za to lag po stronie przeciwnika tak gdzieś wyczytałem.
link do poradnika agresywna strategia z niego się sprawdza.Powodzenia
http://rapidshare.com/files/45644199/Pro_E..._Gry-OnLine.pdf
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.