Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepsi zawodnicy ligi według was :)
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 2
lukasz44

Po połowie sezonu nadszedł czas na podsumowania i refleksje ligowe, razem z siwersem wpadłem na pomysł aby każdy z ligowców wypowiedział się w tym temacie podając pięciu najlepszych graczy ligi według niego. Ważne są nie tylko bramki zawodników, ale także umiejętności przywódcze i ich wola walki. Wielu pewnie uzna ten temat za śmieszny, ale zawsze to jakaś nowość w czasie męczącego sezonu. Liczymy że choć kilka osób wypowie się w tym temacie . W pierwszym poście będzie aktualizowana tabela po waszych głosowaniach.

Schemat oddania głosu :
Wybieramy pięciu najlepszych zawodników i ich kluby : np.

1. Pandev (Lazio Rzym)
2. Jo (Everton)
3. Boruc (Celtic)
4. De la Pena (Espanyol)
5. Chamakh (Bordeaux)

Mile widziane są też krótkie komentarze do swoich wyborów.

KLASYFIKACJA:
1.
De La Pena (Espanyol)
Djibril Cisse (Panathinaikos)
po 4 głosy
2.
Louis Saha (Everton)
Lucas Barrios (Borussia Dortmund)
Niang (Marsylia)
Marc-Antoine Fortune (Celtic Glasgow)
Cedric Carasso (Bordeaux)
Kuba Błaszczykowski (Borussia)
Julio Cruz (Lazio Rzym)
po 3 głosy
3.
Gourcuff (Bordeaux)
Gregory Coupet (PSG)
Jadson (Szahtar)
po 2 głosy
4.
Eliseu (Lazio Rzym)
Jo (Everton)
Bent (Sunderland)
Boruc (Celtic)
Yakubu (Everton)
Fernandinho (Szahtar)
Ledesma (Lazio)
Baros (Galatasaray)
Jason Roberts (Blackburn)
El Hadji Diouf (Blackburn)
Makelele (PSG)
Tomáš Hübschman (Szachtar Donieck)
Rafinha (Schalke 04)
Carlos Cameni (Espanyol Barcelona)
Morientes (Marsylia)
po 1 głosie
siwers99
1.Lucas Barrios(Borussia Dortmund) - fenomen w polu karnym wygrywa prawie wszystko;p
2 Eliseu(Lazio Rzym) - nie zaczynał chyba w podstawowym składzie jednak doskonała grą je sobie wywalczyłwink.gif
3 Luis Saha(Everton) - jak grałem przeciw Evertonovi to on mi sie wydawał nagroźniejszy w drużynie z Londynu
4.Niang(Marsylia) - to on zawsze dawał nadzieje i ważne bramki dla Francuzów
5.Gregory Coupet(PSG) - nieraz było pisane że bronił mnóstwo 100% pilek
lukasz44
1. Julio Cruz (Lazio Rzym) - strzela bardzo dużo goli, asystuje przy bramkach kolegów, gdy ma dzień Lazio jest nie do pokonania.
2. Gourcuff (Bordeaux) według mnie to dzięki niemu Bordeaux gra tak dobrze, jego zagrania są często nie do przewidzenia, a potrafi też strzelać ważne i piękne gole.
3. Fortune (Celtic) świetny zawodnik, jego bramki są czasem decydujące. Wyrósł na lidera Celtów.
4. Jo (Everton) świetnie trzyma się na nogach, ciężko go powalić i zatrzymać w polu karnym.
5. Djbrill Cisse (Panathinaikos) jego pazerność na gole, szybkość i technika godna pozazdroszczenia - napastnik kompletny według mnie.
Bakel
Generalnie to ciężko wybrać taką piątkę ze względu na fakt, że nie znamy aż tak dobrze zespołów rywali. Ja ze swojej drużyny mogę wyróżnić 2 zawodników:
Jason Roberts (Blackburn) - napastnik kompletny, szybki, silny, wysoki, obdarzony mocnym, celnym strzałem
El Hadji Diouf (Blackburn) - technika i szybkość, to największe atuty Senegalczyka. Świetnie utrzymuje się przy piłce, a i potrafi zaskoczyć niekonwencjonalnym strzałem.

Teraz pasowałoby wymienić zawodników rywali. Lider - Mani3k zawdzięcza pozycję umiejętnościom, a nie poszczególnym zawodnikom, więc wśród tej trójki nie będzie gracza Lazio.
Mocno za skórę zaleźli mi:
Djibril Cisse (Panathinaikos) - wiadomo, siła, szybkość, cechy, które pozwalają być topowym napastnikiem.
Louis Saha (Everton) - jw
Lucas Barrios (Borussia Dortmund) - wprost niesamowita balans ciała i łatwość dochodzenia do górnych piłek.

JustMe1987
Yakubu "3S" (Everton) szybki silny skuteczny.

Boruc (Celtic) broni momentami niczymi Buffon.

De La Pena (Espanyol) rozdziela pilki jak malo kto i specjalizuje sie w wbijaniu goli z dalek po rekach bramkarza.

Bent (Sunderland) "3S" jw.

na koniec nieskromnie tongue.gif

Baros (Galatasaray) bez niego nie mialbym 2/3 bramek. Swietnie sie urywa obroncom chociaz skutecznosc juz kuleje.

cool.gif
Mani3k
Cruz - lis pola karnego, wiek=doświadczenie, to się czuje na boisku.
Ledesma - świetnie panuje nad piłką, szybki, zwrotny, dobry technicznie - uwielbiam nim grać.
Cisse - napastnik kompletny -> siła, drybling, szybkość, technika.
Saha - porównywalny do ww. pana
De La Pena - król środka pola, wyborny technik.
czubinho
1. Barrios (BVB)- kompletny zawodnik, świetny balans ciała
2. Kuba Błaszczykowski (BVB)- to on zawsze w meczach ze mną rozpędzał akcje ofensywne
3. Cedric Carasso( Bordeaux) - bardzo dużo świetnych parad
4. Mahmadou Niang (OM)- bardzo często ratował mnie w krytyczych sytuacjach
5. Fernandinho (Szahtar)- świetnie wyszkolony napastnik
p@blo
Coupet- broni setki takie ze powinien puscic
Jadson- nie do zatrzymania jak zacznie dryblowac
Gourcuff - nieraz nekal obrone kazdego przeciwnika
Blaszczykowski- swietnie wyszkolony technicznie.
Makelele- srodek pola nalezy do niego
lowrider
1. Ivan De La Pena (Espanyol Barcelona) - technika, strzał z dystansu, prostopadłe podania. Kompletny mediacentro.
2. Tomáš Hübschman (Szachtar Donieck) - uniwersalny piłkarz, chyba najlepszy pivot w całej lidze. Silny, z dobrym uderzeniem.
3. Rafinha (Schalke 04) - Szybkość, technika, znakomite dośrodkowanie i dobra gra w obronie. Lepsza wersja Darijo Srny.
4. Carlos Cameni (Espanyol Barcelona) - refleks, znakomita gra na linii.
5. Marc-Antoine Fortune (Celtic Glasgow) - bardzo ciężko się broni przeciw niemu. Wysoki, dobrze zbudowany, ciężko odebrać mu piłkę, znakomita gra głową.
dikhet
1. Marc-Antoine Fortune (Celtic Glasgow)- kiedy wpadal w moje pole karne zawsze robilo sie goraco nierzadko konczac sie golem.
2. i 3. Fernando Morientes i Mamadou Niang (obaj OM) - swietnie sie uzupelniaja, jeden z lepszych duetow w lidze.
4. Jadson (Szachtar) - ciezki do upilnowania, szybki, zwrotny. kazdy trener chcialby miec takiego grajka.
5. Cedric Carasso (Bordeaux) - najmniej straconych bramek w lidze, i wszystko jasne
bobex77
Niestety nie będę zbytnio oryginalny smile.gif

1. Cisse - faktycznie poszczęściło mi sie z tym zawodnikiem. Większość bramek przeze mnie zdobytych to właśnie główna zasługa tego pana.

2. Julio Cruz - pozazdrościć takiego zawodnika. Niezwykle spytny, trudny do powstrzymania. Łatwość zdobywania bramek jest godna podziwu.

3. De la Pena - playmaker z prawdziwego zdażenia. Dzieli i rządzi w środkowej strefie boiska.

4. Błaszczykowski - zszargał mi troche nerwów nasz orzełek. Wyśmienity na skrzydło - piekielnie szybki, zwinny, trudny do powstrzymania.

5. Carosso - mając takiego GK w bramce można spać spokojnie.
siwers99
CYTAT(lowrider89 @ Nov 11 2009, 13:50) *
2. Tomáš Hübschman (Szachtar Donieck) - uniwersalny piłkarz, chyba najlepszy pivot w całej lidze. Silny, z dobrym uderzeniem.

jest lepszy pivot ;p Alou Diarra;)

dziwnie sie że nikt nie wyróżnia Twojego bramkarza Khudzhamova który jest słabszy od Pyatova ale i tak go wygryzł ze skladu i broni fanastycznie wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.