kaaleth
Nov 8 2009, 20:37
Witam, jestem nowy na forum jak i podczas modyfikacji świata gry. Mam pewien problem. Jakiś czas temu pobrałem sobie OF na sezony 09/10. Wszystko ładnie pięknie działa. Pobrałem sobie kitserver`a i paczkę stroi oraz butów z gotowym plikiem map.txt - wszystko działa pięknie. Chciałbym teraz odświeżyć nieco te standardowe twarze od KONAMI i tutaj rodzi się problem. M.in taki, że nie mam pojęcia jak sprawdzić, który piłkarz ma jakie ID (chodzi o numerek). Zabrałem się więc za modyfikacje mojego kochanego włoskiego klubu AC Milan. Na 'spróbowanie' pobrałem pliki odpowiadające za twarz Pato. Problem w tym, że nie mam pojęcia jakie jest jego ID.
Można to jakoś "sprawdzić", jaki piłkarz ma pewien numer? Nie ukrywam faktu, że przeglądałem porady na forum / stronie, jednak to co tam było nic niestety do mnie nie przemawia (co nie oznacza, że moje poszukiwania dobiegły końca).
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Tomaszzz
Nov 8 2009, 20:43
Jak wejdziesz w jakiegoś gracza w PESFan Edytorze to jego numer masz na pasku tytułowym, ale tez jeżeli masz zainstalowany kitserver wystarczy, że wejdziesz w grze w menu edycji jakiegoś gracza i na górze jest jego ID.
kaaleth
Nov 8 2009, 20:56
Nie wiem dlaczego, ale coś nie działa. Piłkarz ten ma ID 3972, a więc do folderu GDB\hair wgrałem plik Pato_h.bin a do folderu GDB\faces Pato_f.bin . Utworzyłem plik map.txt w tych dwóch folderach a w nich wpisałem
faces\map
KOD
# This file configures the hair of the players
# ---------------------------------------------
# Format: <player number>,"<filename>"
# Example: 4041,"DavidVilla.bin"
# More information about player numbers in
# the manual
# This comment makes sure you have pressed the enter key after the last hair
3972,"Pato_f.bin"
hair\map
KOD
# This file configures the hair of the players
# ---------------------------------------------
# Format: <player number>,"<filename>"
# Example: 4041,"DavidVilla.bin"
# More information about player numbers in
# the manual
# This comment makes sure you have pressed the enter key after the last hair
3972,"Pato_h.bin"
Niestety w grze zmian żadnych nie ma. Co jest nie tak?
Pobierz program player gdb menager (download strona glowna).
w folderze hair i face najlepiej stworz jeszcze foldery ligowe + klubowe czyli np. faces/SerieA/AC Milan
i tam wklej plik bin mordy, pozniej
Sprobuj 3972,"SerieA\AC Milan\Pato_h.bin" # Pato
kaaleth
Nov 8 2009, 21:13
Hm... To?
http://download.issonline.pl/?act=view&id=703Czy to nie jest tylko co strojów? Tak czy siak pobrałem i nie wiem czy możliwości oferowane przez ten program mi pomogą przy mordkach

.
Wracając w tył. Utworzyłem katalogi, ścieżki:
faces\SerieA\AC Milanmap.txt
3972,"SerieA\AC Milan\Pato_f.bin" # Pato
hair\SerieA\AC Milanmap.txt
3972,"SerieA\AC Milan\Pato_h.bin" # Pato
Tomaszzz
Nov 8 2009, 21:27
W tych plikach map po ostatnim wpisie musi być wolna linijka, więc po ostatnim wpisie naciśnij Enter i zapisz.
kaaleth
Nov 8 2009, 21:34
O mój Boże, działa

. Dziękuje bardzo. Miłego wieczoru, pozdrawiam.
Program ci sie przyda np do szybszego dodawania twarzy, zmianą butów dla piłkarzy, szybsze dodawanie piłek
Program jest w dziale pes6 tools->kitserve by ... Pobierz i przekonaj sie jak sprawniejsz można dodawać pliki do pesa
Puciaa12
Apr 16 2010, 14:49
Nie chciałem zakładać nowego tematu, otóż mam problem, mam patcha PES 6.5 v.4 i gdy klikam w edycję, wybieram Lyon, to Cesar Delgado ma face i hair z kitservera, a gdy pojawia się w meczu to tej twarzy nie widać :/, może ktoś powiedzieć co jest?
może znajdź na pesfaces inną twarz i ją wgraj.
na pewno pomoże.
TheUnitedVibe
Jun 23 2010, 15:27
Sorry że podczepiam się pod ten temat ale mam troszkę podobny problem jak kolega dwa posty wyżej.
Mianowicie, gram sobie teraz tryb kariery Sevillą FC, do której na czystym OF-ie po prostu dorobiłem brakujących piłkarzy jak Capel czy Perotti, oraz przetransferowałem np. Zokorę. Pościągałem kilka twarzyczek, wgrałem, wyglądają ładnie, ale tu pojawia się problem w trybie kariery.
Kitserverowe twarze zawodników, którzy byli w grze od początku jak Kanoute, Fabiano czy Zokora, działają ładnie. Natomiast twarze piłkarzy stworzonych przeze mnie, jak Capel czy Perotti, działają tylko w meczach towarzyskich, zaś w karierze, mają oni zwykłe PES-owe twarze. Czy można coś z tym zrobić?
damiank9
Jun 23 2010, 15:32
jak dla mnie to to wygląda tak ze trzeba najpierw tworzyc zawodników a pozniej grac kariere bo jezeli zrobisz odwrotnie to własnie nie działa
TheUnitedVibe
Jun 23 2010, 15:36
Hmm zawodników zrobiłem, jakiś tydzień temu, karierę zacząłem dziś...
Wydaje mi się że pewnym sposobem, mogłoby być stworzenie tych piłkarzy nie przez sektor "Edytowany piłkarz" ale np. przemianowanie kogoś z "Team A" czy "Team B". Co prawda jest to trochę roboty, ale jeśli nie byłoby innego wyjścia...
Anyway wciąż czekam na odpowiedź...
Jamnik
Jun 23 2010, 19:35
Tak jest, właśnie edycja tych
graczy których zmieniłeś, spowodowała takie a nie inne skutki.
TheUnitedVibe
Jun 24 2010, 08:44
Czyli mam ich zrobić w tych "Teamach A" itp.?
Myślałem że jednak lepiej zrobić ich przez tą funkcję "Edytowany piłkarz", gdzie się tworzy od zera...
EDIT: Ok, zrobiłem ich w Team D, przerzuciłem do Sevilli, zacząłem karierę i twarze działają
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.