Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z facami
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Face Edit
kaaleth
Witam, jestem nowy na forum jak i podczas modyfikacji świata gry. Mam pewien problem. Jakiś czas temu pobrałem sobie OF na sezony 09/10. Wszystko ładnie pięknie działa. Pobrałem sobie kitserver`a i paczkę stroi oraz butów z gotowym plikiem map.txt - wszystko działa pięknie. Chciałbym teraz odświeżyć nieco te standardowe twarze od KONAMI i tutaj rodzi się problem. M.in taki, że nie mam pojęcia jak sprawdzić, który piłkarz ma jakie ID (chodzi o numerek). Zabrałem się więc za modyfikacje mojego kochanego włoskiego klubu AC Milan. Na 'spróbowanie' pobrałem pliki odpowiadające za twarz Pato. Problem w tym, że nie mam pojęcia jakie jest jego ID.

Można to jakoś "sprawdzić", jaki piłkarz ma pewien numer? Nie ukrywam faktu, że przeglądałem porady na forum / stronie, jednak to co tam było nic niestety do mnie nie przemawia (co nie oznacza, że moje poszukiwania dobiegły końca).

Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Tomaszzz
Jak wejdziesz w jakiegoś gracza w PESFan Edytorze to jego numer masz na pasku tytułowym, ale tez jeżeli masz zainstalowany kitserver wystarczy, że wejdziesz w grze w menu edycji jakiegoś gracza i na górze jest jego ID.
kaaleth
Nie wiem dlaczego, ale coś nie działa. Piłkarz ten ma ID 3972, a więc do folderu GDB\hair wgrałem plik Pato_h.bin a do folderu GDB\faces Pato_f.bin . Utworzyłem plik map.txt w tych dwóch folderach a w nich wpisałem

faces\map

KOD
# This file configures the hair of the players
# ---------------------------------------------
# Format: <player number>,"<filename>"
# Example: 4041,"DavidVilla.bin"
# More information about player numbers in
# the manual

# This comment makes sure you have pressed the enter key after the last hair

3972,"Pato_f.bin"

hair\map

KOD
# This file configures the hair of the players
# ---------------------------------------------
# Format: <player number>,"<filename>"
# Example: 4041,"DavidVilla.bin"
# More information about player numbers in
# the manual

# This comment makes sure you have pressed the enter key after the last hair

3972,"Pato_h.bin"

Niestety w grze zmian żadnych nie ma. Co jest nie tak?
perONE
Pobierz program player gdb menager (download strona glowna).

w folderze hair i face najlepiej stworz jeszcze foldery ligowe + klubowe czyli np. faces/SerieA/AC Milan
i tam wklej plik bin mordy, pozniej
Sprobuj 3972,"SerieA\AC Milan\Pato_h.bin" # Pato
kaaleth
Hm... To?
http://download.issonline.pl/?act=view&id=703
Czy to nie jest tylko co strojów? Tak czy siak pobrałem i nie wiem czy możliwości oferowane przez ten program mi pomogą przy mordkach smile.gif .
Wracając w tył. Utworzyłem katalogi, ścieżki:

faces\SerieA\AC Milan
map.txt
3972,"SerieA\AC Milan\Pato_f.bin" # Pato

hair\SerieA\AC Milan
map.txt
3972,"SerieA\AC Milan\Pato_h.bin" # Pato
Tomaszzz
W tych plikach map po ostatnim wpisie musi być wolna linijka, więc po ostatnim wpisie naciśnij Enter i zapisz. wink.gif
kaaleth
O mój Boże, działa smile.gif . Dziękuje bardzo. Miłego wieczoru, pozdrawiam.
perONE
Program ci sie przyda np do szybszego dodawania twarzy, zmianą butów dla piłkarzy, szybsze dodawanie piłek
perONE
Program jest w dziale pes6 tools->kitserve by ... Pobierz i przekonaj sie jak sprawniejsz można dodawać pliki do pesa
Puciaa12
Nie chciałem zakładać nowego tematu, otóż mam problem, mam patcha PES 6.5 v.4 i gdy klikam w edycję, wybieram Lyon, to Cesar Delgado ma face i hair z kitservera, a gdy pojawia się w meczu to tej twarzy nie widać :/, może ktoś powiedzieć co jest?
Mahi
może znajdź na pesfaces inną twarz i ją wgraj.
na pewno pomoże. biggrin.gif
TheUnitedVibe
Sorry że podczepiam się pod ten temat ale mam troszkę podobny problem jak kolega dwa posty wyżej.
Mianowicie, gram sobie teraz tryb kariery Sevillą FC, do której na czystym OF-ie po prostu dorobiłem brakujących piłkarzy jak Capel czy Perotti, oraz przetransferowałem np. Zokorę. Pościągałem kilka twarzyczek, wgrałem, wyglądają ładnie, ale tu pojawia się problem w trybie kariery.

Kitserverowe twarze zawodników, którzy byli w grze od początku jak Kanoute, Fabiano czy Zokora, działają ładnie. Natomiast twarze piłkarzy stworzonych przeze mnie, jak Capel czy Perotti, działają tylko w meczach towarzyskich, zaś w karierze, mają oni zwykłe PES-owe twarze. Czy można coś z tym zrobić?
damiank9
jak dla mnie to to wygląda tak ze trzeba najpierw tworzyc zawodników a pozniej grac kariere bo jezeli zrobisz odwrotnie to własnie nie działa smile.gif
TheUnitedVibe
Hmm zawodników zrobiłem, jakiś tydzień temu, karierę zacząłem dziś...

Wydaje mi się że pewnym sposobem, mogłoby być stworzenie tych piłkarzy nie przez sektor "Edytowany piłkarz" ale np. przemianowanie kogoś z "Team A" czy "Team B". Co prawda jest to trochę roboty, ale jeśli nie byłoby innego wyjścia...

Anyway wciąż czekam na odpowiedź...
Jamnik
Tak jest, właśnie edycja tych graczy których zmieniłeś, spowodowała takie a nie inne skutki.
TheUnitedVibe
Czyli mam ich zrobić w tych "Teamach A" itp.?
Myślałem że jednak lepiej zrobić ich przez tą funkcję "Edytowany piłkarz", gdzie się tworzy od zera...

EDIT: Ok, zrobiłem ich w Team D, przerzuciłem do Sevilli, zacząłem karierę i twarze działają smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.