Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kolejny patch?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
bandit
Nie wiecie może czy wyjdzie jakiś patch, żeby sędzia gwizdał faule popełnione na graczu, żeby bramkarz bronił normalnie jak potrzeba i żeby gracze komputerowi nie zabierali piłki jednym ruchem nogi, oraz żeby zawodnicy szybciej reagowali na polecenia gracza? ( spróbujcie podać w polu karnym przeciwnika i strzelic z pierwszej piłki) . Mógłbym jeszcze tak wymieniać i wymieniać, a i tak wszystkiego bym nie wymienił. Byłem fanem PEESA dopóki nie wyszedł 2008. Później był 2009, który był jeszcze gorszy i wreszcie nadszedł 2010. Gdy przeczytałem ostatnio recenzje tej gry w jednym z serwisów internetowych, gdzie recenzent zachwycał sie ta gra, i porównywał ja do PES 6- myślałem,że spadnę z krzesła. W ta grę nie da się normalnie grać, dopóki nie wyjdzie jakis patch poprawiający błędy między innymi te- o których napisałem na początku. Zabieranie piłki graczowi przez komputer faulem, jest na porządku dziennym ( żeby tylko sędzi chciał te faule gwizdać). Gdy przyjmuje piłkę i chcę ją szybko odegrać....., to ją od razu tracę przez opóźnienie w reakcji na polecena. Dalej- gdy juz ta piłkę stracę, mój zawodnik zachowuje się jakby został pobity ( przewraca się, podnosi ręce do góry, obkręca się wokół własnej osi). Wygląda to tak, jakby zawodnicy komputerowi byli przynajmniej o 30 kilo ciężsi niż zawodnicy gracza.Zagrajcie sobie z ATLETICO MADRYT i zobaczcie co wyprawia malutki Aguero. W moim przypadku przepchnął Metzeldera, mało tego- wygrał z nim pojedynek główkowy( realizm??????????????) Ogólnie to co się dzieje na boisku jest żałosne i żal mi tych co tą grę zrobili. Wybierając formację wcale nie trzeba mieć bocznych obrońców, ponieważ RMFi LMF zawsze cofają się pod nasze pole karne( po co?????????). Gdy lecisz z akcja, to właśnie ci dwaj boczni pomocnicy, zamiast gnać do przodu, lecą w naszym kierunku (???????????????????) Napastnicy zamiast ścinać do środka rozbiegają się na boki, a zamiast podawać prostopadłą piłkę między obrońców- grają ją bokiem. Dlatego pytam, czy ktoś może nie słyszał czasem o jakimś patchu, bo normalnie nie da się w to grać. Wystarczyło by wziąć gameplay z PES 4, dodać to i owo, oczywiście poprawienie grafiki i mamy fajną grę. A tak? Mamy kolejne gó...no.
bart66
No musze ci po czesci przyznac racje biggrin.gif a te faule z dupy naprawde denerwuja az chce sie pada rzucic, ja skosze ledwo i czerwona karta a komputer jak jestem sam na sam z bramkarzem nic biggrin.gif. Druga rzez co mnie najbardziej wku.... to ze pilkarze leca na siebie !! jak dla mnie ogromny BUG.Musi jakis patch wyjsc bo na prawde czasem sie nie da grac
Mr.G
faule? za kose od tylu żółta kartka albo nic, a za lekkie skrobnięcie czerwona... pewnie i tak tego już nie poprawią, niech chociaz poprawią te zamieszanie z tymi Intelami i AMD bo to jest dopiero chańba.
Snake_PL
EA wydało patcha do Fify , który ingerował w sam gameplay (osłabienie lobów chyba), więc sądzę, że Konami jeżeli chciałoby to mogłoby wydać patcha, który naprawiłby grę choćby tylko sędziów.

Jednak czasu minęło już dużo, a o jakimkolwiek patchu nie słychać i zaczynam wątpić, czy te ich poprawki nie będą tylko zawierały aktualizacji składów itp
dzosz
Pes nie wydaje aktualizacji skladow bo nie moze ( nie ma licencji ) - to gracze sie tym zajmuja
Mr.G
Jak nie wydaje? Wydaje, ale tylko do tych co ma licencje. Przynajmniej tak było w tamtym roku.
el_fuego
Masz racje kolego,ja juz sie przyzwyczaiłem ze jak jestem sam na sam to lepiej strzelac od razu bo jak dostane kose w nogi od tylu to nic nie bedzie,a ja za byle smieszny wslizg od razu czerwien...
CYTAT(bandit @ Nov 2 2009, 22:11) *
Nie wiecie może czy wyjdzie jakiś patch, żeby sędzia gwizdał faule popełnione na graczu, żeby bramkarz bronił normalnie jak potrzeba i żeby gracze komputerowi nie zabierali piłki jednym ruchem nogi, oraz żeby zawodnicy szybciej reagowali na polecenia gracza? ( spróbujcie podać w polu karnym przeciwnika i strzelic z pierwszej piłki) . Mógłbym jeszcze tak wymieniać i wymieniać, a i tak wszystkiego bym nie wymienił. Byłem fanem PEESA dopóki nie wyszedł 2008. Później był 2009, który był jeszcze gorszy i wreszcie nadszedł 2010. Gdy przeczytałem ostatnio recenzje tej gry w jednym z serwisów internetowych, gdzie recenzent zachwycał sie ta gra, i porównywał ja do PES 6- myślałem,że spadnę z krzesła. W ta grę nie da się normalnie grać, dopóki nie wyjdzie jakis patch poprawiający błędy między innymi te- o których napisałem na początku. Zabieranie piłki graczowi przez komputer faulem, jest na porządku dziennym ( żeby tylko sędzi chciał te faule gwizdać). Gdy przyjmuje piłkę i chcę ją szybko odegrać....., to ją od razu tracę przez opóźnienie w reakcji na polecena. Dalej- gdy juz ta piłkę stracę, mój zawodnik zachowuje się jakby został pobity ( przewraca się, podnosi ręce do góry, obkręca się wokół własnej osi). Wygląda to tak, jakby zawodnicy komputerowi byli przynajmniej o 30 kilo ciężsi niż zawodnicy gracza.Zagrajcie sobie z ATLETICO MADRYT i zobaczcie co wyprawia malutki Aguero. W moim przypadku przepchnął Metzeldera, mało tego- wygrał z nim pojedynek główkowy( realizm??????????????) Ogólnie to co się dzieje na boisku jest żałosne i żal mi tych co tą grę zrobili. Wybierając formację wcale nie trzeba mieć bocznych obrońców, ponieważ RMFi LMF zawsze cofają się pod nasze pole karne( po co?????????). Gdy lecisz z akcja, to właśnie ci dwaj boczni pomocnicy, zamiast gnać do przodu, lecą w naszym kierunku (???????????????????) Napastnicy zamiast ścinać do środka rozbiegają się na boki, a zamiast podawać prostopadłą piłkę między obrońców- grają ją bokiem. Dlatego pytam, czy ktoś może nie słyszał czasem o jakimś patchu, bo normalnie nie da się w to grać. Wystarczyło by wziąć gameplay z PES 4, dodać to i owo, oczywiście poprawienie grafiki i mamy fajną grę. A tak? Mamy kolejne gó...no.
bandit
Nie no ku..wa!!! Przed chwilą ta gra przeszła sama siebie. Gram Ajaxem z wolfsburgiem w lidze mistrzów: piekne prostopadłe podanie, wpadam w pole karne- zwód, jeden obrońca zgubiony, podbiega drugi-kosa, ja leżę, a komputerek spokojnie sobie zaczyna rozgrywać piłeczkę ( aż włączyłem replay, żeby sprawdzić- może faulu nie było?). Niestety, był to ewidentny atak na nogi, ponieważ po zwodzie piłka była jakieś pół metra ode mnie. O co tu chodzi??????????? W normalnym meczu taka rzecz by była niemożliwa (czerwona i karny) Ku...wa!!!! To jest realizm????????????? W du..e niech sie wsadzą ten syf. Ja rozumiem, że nieraz zawodnik sfauluje, sędzia jakoś nie zauważy- cóż trudno. Ale ewidentny faul? Gdzie zawodnik atakuje nogi przeciwnika?? Brak mi słów po prostu i śmiać mi się chce......
Rid0
bandid zagadzam sie z Toba.

Takie faule i wiekszość zadawanych przez kompa sa nie gwizdane.

A ja wyjdziesz na milimetrowy spalony to po ptokach i wolny dla CPU :/
bart66
A nie wkur.... was to, że zawodnicy wpadają na siebie ?? zróbcie sobie L1 + X do jakiegoś zawodnika, to zawodnik będzie biegł w twoją stronę w 90% jak nie więcej i jak tu prostopadłe podanie podać do siebie ?? ku...... to to jest najgorsza rzecz w tej grze naprawdę.
kwasik1985
popieram was PES2010 to syf
od realistycznej gry 06 aż do dzisiaj zrobiło się wielkie g...o
ja do tych błędów mogę dodać jedno jeszcze
nie wiem czy u was tez tak jest
ale gram realem przeciwko wisle brozek z pilka piegnie dwa razy szybciej niz moi obroncy
a jak mam pilke c.ronaldo to mam takiego spida ze prawie stoje w miejscu a komputer zapiernicza ze siwy dym widac za nim

ps. czy macie może książkę od gry jeśli tak to proszę o kontakt na gg 7478075

jesli chodzi o patcha od konami to musiali by sie dowiedziec o tych bledach
ale nie sledza forow

el_fuego
Ja za kazdym razem właczam repley i sobie uswiadamiam co za kretyn tego sędziego wymyslił,ja nie wiem jak mozna tak gre skopac.Moze u nich w Japoni fauli nie ma ale w Europie sa jak najbardziej.
CYTAT(bandit @ Nov 3 2009, 22:32) *
Nie no ku..wa!!! Przed chwilą ta gra przeszła sama siebie. Gram Ajaxem z wolfsburgiem w lidze mistrzów: piekne prostopadłe podanie, wpadam w pole karne- zwód, jeden obrońca zgubiony, podbiega drugi-kosa, ja leżę, a komputerek spokojnie sobie zaczyna rozgrywać piłeczkę ( aż włączyłem replay, żeby sprawdzić- może faulu nie było?). Niestety, był to ewidentny atak na nogi, ponieważ po zwodzie piłka była jakieś pół metra ode mnie. O co tu chodzi??????????? W normalnym meczu taka rzecz by była niemożliwa (czerwona i karny) Ku...wa!!!! To jest realizm????????????? W du..e niech sie wsadzą ten syf. Ja rozumiem, że nieraz zawodnik sfauluje, sędzia jakoś nie zauważy- cóż trudno. Ale ewidentny faul? Gdzie zawodnik atakuje nogi przeciwnika?? Brak mi słów po prostu i śmiać mi się chce......
r.a.j.a.n
CYTAT(kwasik1985 @ Nov 4 2009, 11:16) *
popieram was PES2010 to syf
od realistycznej gry 06 aż do dzisiaj zrobiło się wielkie g...o
ja do tych błędów mogę dodać jedno jeszcze
nie wiem czy u was tez tak jest
ale gram realem przeciwko wisle brozek z pilka piegnie dwa razy szybciej niz moi obroncy
a jak mam pilke c.ronaldo to mam takiego spida ze prawie stoje w miejscu a komputer zapiernicza ze siwy dym widac za nim

ps. czy macie może książkę od gry jeśli tak to proszę o kontakt na gg 7478075

jesli chodzi o patcha od konami to musiali by sie dowiedziec o tych bledach
ale nie sledza forow

Czy wg. Ciebie PES6 była rzeczywiście realistyczna? jeśli jednym zwodem (robiąc go klikaktrotnie) jesteś w stanie przebiec całe boisko?
To wg. Ciebie realizm? Moim zdaniem(po długim już graniu) dochodzę do wniosku, że KONAMI idzie w dobrym kierunku (oczywiście jest to tylko moje zdanie, i oczywiście możecie się z nim nie zgadzać). W najnowszej odsłonie PESa trzeba myśleć podczas gry, i o to chyba chodzi. Co do ronaldo, to faktycznie jest jeszcze duża przepaść między dobrej klasy piłkarzem a lepszym (statystycznie ofkoz).
Sprawa błędów: ja już też nimi rzygam, i nawet ich nie wypisuje, po prostu jest ich od ch..
tyle
el_fuego
Teraz na prawda ta gra przeszedła sama siebie.Grałem finał LM z Barcelona,wygrywałem 2-0 i dostałem dwie czerwone kartki (norma) . Oczywiscie jak to final na Top Player z Barca,Messi poginł jak mały samochodzik ze Bolt to przy nim pikus.Zaczeli prowdzic 2-3 i zaczołem ich specjalnie faulowac widzac ze tego sie juz wygrac nie da.Dostałem 3 i 4 czerwona kartke i po tym co najlepsze za kazdym razem gdy ich faulowałem sedzia juz nawet kartki nie pokazal a byly to faule sam na sam.Wiadomo ze przy 5 czerwieniach jest koniec meczu.A wiec kolejna porcja nie wyjasnionych zachowan sedziego.Jeszcze pare takich meczu i wracam do PES 6 bo wątpie ze KONAMI co kolwiek z tym zrobi.Lepiej zeby japonczycy sie mangami zajeli a nie piłka kopaną
kwasik1985
CYTAT(r.a.j.a.n @ Nov 4 2009, 13:54) *
Czy wg. Ciebie PES6 była rzeczywiście realistyczna? jeśli jednym zwodem (robiąc go klikaktrotnie) jesteś w stanie przebiec całe boisko?
To wg. Ciebie realizm? Moim zdaniem(po długim już graniu) dochodzę do wniosku, że KONAMI idzie w dobrym kierunku (oczywiście jest to tylko moje zdanie, i oczywiście możecie się z nim nie zgadzać). W najnowszej odsłonie PESa trzeba myśleć podczas gry, i o to chyba chodzi. Co do ronaldo, to faktycznie jest jeszcze duża przepaść między dobrej klasy piłkarzem a lepszym (statystycznie ofkoz).
Sprawa błędów: ja już też nimi rzygam, i nawet ich nie wypisuje, po prostu jest ich od ch..
tyle

chyba jak grales z kompem to jeden wystarczyl:)
bo z kims grajac ktos powinien poznac twoja gre i zwod latwo mozna bylo zalatwic wslizg i pilka moja smile.gif
ale nie o to chodzi

gra ma bardzo duzo bledow trudno je zliczyc
lecz mysle ze najwazniejszy to kwestia fauli
bo komputer robi co chce i mam nadzieje ze wyjdzie jakis patch naprawiajacy to
czy u was tez tak jest ze po patchu 0.7 niby jest cala bundesliga ale w master lidze nie mozna zagrac niemieckim zespolem ?
bo u mnie wlasnie tak jest

CZY WIE KTOS GDZIE MOZNA ZMIENIC INTENSYWNOSC ZMIANY ZAWODNIKA PRZEZ KOMPUTER ??
DZIEKI ZA ODP
novastar
A mi się wydaję, że po prostu nie umiecie grac w tą grę.

Sędzie nie gwiżdże fauli nie tylko dla komputera ale również w grze PvP.

@kwasik1985
Exibition -> custom game i naciskamy kwadrat
lub podczas meczu w player settings czy coś takiego.
maraglear
pamietajcie, ze wszystko zalezy od tego jak gleboko AI sedziow jest umieszczone w kodzie gry... nie zdziwcie sie jak konami napisze, ze nie ma opcji tego poprawic...
kwasik1985
CYTAT(novastar @ Nov 4 2009, 18:33) *
A mi się wydaję, że po prostu nie umiecie grac w tą grę.

Sędzie nie gwiżdże fauli nie tylko dla komputera ale również w grze PvP.

@kwasik1985
Exibition -> custom game i naciskamy kwadrat
lub podczas meczu w player settings czy coś takiego.

dzieki juz wiem gdzie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.