Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: TRICKI w PES 10
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
_anarky_
Panowie..otóż uważam, że dobry ze mnie grajek..ale gram zawsze na klawiaturze i w sumie nie zastanawialem sie nad trickami....

Znam te:

Gdy biegnie truchtem trzymaj shift i 2x nacisnij -> czyli Shift + --> -->
Gdy zawodnik stoi w miejscu z piłka kliknij 1x <-- + 2x strzalke do dolu czyli : shift + strzalka do tylu i szybko 2x do dolu
nasteony to shift plus szybko strzalak do tylu i do przodu przy truchcie
na truchcie shift plus strzalki do przodu i do gory a potem do dolu i do przodu
shift plus 2x do do tylu i i razem przód czyli prawo i góra
ruletta - biegnoc w prawo streone klikasz po kolei szybko dol lewo gora

znacie cos na klawiature jeszcze? Nie raz warto sie pobawic.
Majew
Dlaczego nie zastanawiałeś się nad kupnem pada? Wybacz , że odbiegne od tematu.. ale nie jestem zwolennikiem gry na klawiaturze dlatego w tym temacie Ci nie doradzę. Ale z drugiej strony.. pad jest bardziej poręczny.. dobrze trzyma się w dłoni..

dla mnie to podstawa
_anarky_
CYTAT(Majew @ Nov 1 2009, 18:41) *
Dlaczego nie zastanawiałeś się nad kupnem pada? Wybacz , że odbiegne od tematu.. ale nie jestem zwolennikiem gry na klawiaturze dlatego w tym temacie Ci nie doradzę. Ale z drugiej strony.. pad jest bardziej poręczny.. dobrze trzyma się w dłoni..

dla mnie to podstawa

mam pada naawet z Dualami smile.gif

przywiazalem sie do klawiatury... padem tez grywalem, ale wole klawe.
dzosz
teraz to sie zmienilo bo jest 16 kierunkow, a na klawiaturze masz nadal tylko 8
Juniorzwl
Witam, moze ktoś mi wyjasnic co daje klawisz shift na klawie? Przeciez w zadnym pesie sie go nie uzywało;/
Z gory dzieki za odpowiedz wink.gif
komarr0
youtube wam polecam wink.gif macie tam mase takich gówie
85David
Ja tez wole grac na klawie pomimo że mam pada. Jakos juz chyba się oswoiłem i mi tak wygodniej. Mam takie pytanko bo wiadome jest że nie każdy zawodnik potrafi wykonac wszystkie triki więc które staty za nie odpowiadają. Gram w BaLa juz 4 sezon i przydaloby się zacząć pokazywaćsmile.gif

Fajny filmik znalazłem na youtubie o trikach:

http://www.youtube.com/watch?v=evDqCSoJcOE&NR=1

triki 2
r.a.j.a.n
Te filmiki z trikami zostały już zamieszczone w innym temacie tongue.gif
Aczkolwiek w tym, chyba pasują bardziej
m3ron
a ja znalazlem taki:
http://www.youtube.com/watch?v=UllB0nOSOVI
Rywin
z tych filmiku co pokazujecie to wychodzi na to że prawy analog jest odpowiednikiem (c - sterowanie specjalne + strzałki) Mam racje?
KemoT86
Byłby ktoś tak miły i opisał triki co robi na padzie? Głównie mówię tu o zwodach. No i takie jedno pytanko , był u mnie kolega i grał na klawiaturze i nawet gdy zaznaczony zawodnik nie był koło mnie (zawodnik z piłką) wciskał jakiś klawisz i już był koło mnie lub biegł do mnie. Jaki przycisk odpowiada za to na padzie? Z góry dzięki
kostek
Ciężko cokolwiek zrozumieć z twojego posta...
Domyślam się, że chodzi Ci o odbiór piłki drugim zawodnikiem, tak?

Zamiast x2.gif, wciskaj square.gif.
bummbummbamm
STOJAC :

a) tyl,dol albo tyl gora (szybko) - to jest takie przeturlanie pilki pietka,zalezne od tego ktora noga lepsza bedzie albo tyl - dol albo tyl - gora

cool.gif tyl,skos do przodu (niewazne ktory) (szybko) - zagranie pietka do przodu (nie wiem jak inaczej to okreslic tongue.gif)

c) skos tyl dol,przod (szybko) - takie miniecie boczkiem

d) tyl,tyl,przod - siateczka

e) trzymasz przycisk od trikow ( roznie go kazdy nazywa) stojac twarza do bramki dajesz gora albo dol i trzymasz,potem mozna kliknac szybko gora albo dol albo jakis skos z przyspieszeniem (patrz nizej)

BIEGNAC :

a) bieg bez przyspieszenia,puszczasz przyciski kierunku i szybko - przod,dol albo przod gora - po tym tricku mozna dac lewo/prawo z przyspieszeniem i bedzie nastepny trik

cool.gif bieg bez przyspieszenia,puszczasz przyciski kierunku (zakladam bieg w kierunku bramki przeciwnikia) - naciskasz przyspiesznie i pol sek pozniej albo dol albo gora - trzeba pocwiczyc timing

c) bieg bez przyspiszenia - biegniesz pod skosem - naciskasz przyspiesznie i pol sek pozniej dowolny skos - to samo mozna zrobic bez przyspieszenia ale bedzie inny zwod ktory defakto nie wychodzi mi "zawsze" wiec do konca nie wiem od czego jest zalezny

d) bieg bez przyspiszenia - (zakladam bieg w kierunku bramki przeciwnikia) szybko skos gorny i dolny

Do tego oczywiscie jest ruletka i podrzucenie pilki bla bla bla bla i wiecej trikow w tej grze raczej nie ma.Oczywiscie nie kazdy trik da sie zrobic kazdym zawodnikiem,z tego na ile gralem - "kazdy" wychodzi Ibra i Ronaldo np przyspieszenie dol albo gora Kaka nie wychodzi ale i tak jego ruch po takim kombo jest lepszy niz po zwyklym "dol"

Trening i zerknijcie a w razie pytan odpowiem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.