Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pytania o grę
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
mazitbg
Witam smile.gif

Mam do Was parę pytań odnośnie paru spraw związanych z rozgrywką.

1. Czy da się dodawać/odejmować graczy stojących w murze, jeśli tak to jak to się robi ?
2. Co oznaczają gwiazdki u niektórych zawodników przy ustalaniu składu (karty już rozgryzłem) ?
3. Jeżeli ustawie sobie w strategii "players join to attack" dwóch obrońców np. Chiellini i Cannavaro w Juve, to jak sprawić, aby Ci zawodnicy rzeczywiście wchodzili przy stałych fragmentach gry, bo automatycznie zauważyłem, że się to nie dzieje? I inne pytanie z tym związane, czy da się ustawić jakieś schematy rozgrywania rzutów wolnych, rożnych, bo ja sam nie widziałem takiej opcji a jestem ciekawy?

Dzięki z góry za wszelkie info/pomoc/wyjaśnienia wink.gif Pozdrawiam smile.gif
Tari
1. Niestety nie można. Możesz tylko dodać grajków do muru a potem ich usunąć, ale tych ustawionych przez kompa nie da się ruszyć...
mazitbg
CYTAT(Tari @ Oct 30 2009, 14:11) *
1. Niestety nie można. Możesz tylko dodać grajków do muru a potem ich usunąć, ale tych ustawionych przez kompa nie da się ruszyć...

W jaki sposób można ich dodać/usunąć ? Jaka to jest konfiguracja przycisków ?
novastar
Wolne :
l2.gif + strzałka w górę/dół

Co do schematów przy rożnych wolnych to na 99,9% nie da rady.
mazitbg
CYTAT(novastar @ Oct 31 2009, 09:30) *
Wolne :
l2.gif + strzałka w górę/dół

Co do schematów przy rożnych wolnych to na 99,9% nie da rady.

Co do tego muru to już też sprawdziłem sobie w "command list' to piszę co i jaki, ale i tak dzięki wink.gif Teraz jeszcze chciałbym się dowiedzieć o tych wchodzących obrońców i te gwiazdki ?
Pixmanek
W Strategy jest "All out attack", to chyba to jest odpowiedzialne za atak obrońców na rożnym.
Snake_PL
Odnośnie punktu trzeciego. Musisz ustawić ręcznie aby drużyna grała ofensywnie (L2 + R1/R2) czerwony lub pomarańczowy kolor. Jeżeli masz granatowy lub niebieski kolor, to obrońców pewnie nie powinno być pod polem karnym przeciwnika

A co to są te gwiazdki to też nie wiem
mazitbg
CYTAT(Snake_PL @ Nov 2 2009, 22:17) *
Odnośnie punktu trzeciego. Musisz ustawić ręcznie aby drużyna grała ofensywnie (L2 + R1/R2) czerwony lub pomarańczowy kolor. Jeżeli masz granatowy lub niebieski kolor, to obrońców pewnie nie powinno być pod polem karnym przeciwnika

A co to są te gwiazdki to też nie wiem

Z tym zmienianiem nastawienia drużynę na atak/obronę (L2 + R1/R2) to od PES6 już wiem;) Myślałem, ze jest na to jeszcze jakiś inny sposób. Co do tych gwiazdek może ktoś to rozgryzie o co w tym chodzi wink.gif
khazad
CYTAT(mazitbg @ Oct 30 2009, 13:15) *
2. Co oznaczają gwiazdki u niektórych zawodników przy ustalaniu składu (karty już rozgryzłem) ?

Te gwiazdki są właśnie powiązane z kartami zawodników. Wczoraj grając Realem w LM rozkminiłem, o co chodzi. Jeśli piłkarz ma gwiazdkę, tzn. że ma specjalną umiejętność w kartach, która w zależności od tego na jakiej pozycji wystawimy tego zawodnika, jest dostępna lub nie. Np. Lass, gdy gra na DMFie i ustawię mu nastawienie na defence minded, to mogę mu też włączyć kartę Anchor Man i, gdy moja drużyna będzie atakowała, będzie ustawiał się tuż przed parą stoperów i asekurował ich.
Nex
To żeby nie zaśmiecać forum zadam pytania tutaj.

Nie kupiłem jeszcze gry i sie zastanawiam, bo nie chce trzeci rok z rzędu wyrzucić kasy w błoto tak jak to było przy PES-ie 2008 i 2009.

1.Czy z netem 1mb pogram sobie na przyzwoitym poziomie? W Fifie 09 spokojnie wystarczyło, a obecnie czytam, że Konami znowu zawaliło sprawe...
2.Czy błędy z obliczaniem punktów zdarzają się często? Widze, że kilka osób wrzucało screeny na forum nie wgłębiałem sie w nie, ale coś tam nie zbytnio sie zgadzało. A jeśli mam grać i po wygranym meczu w tabeli nie dostane punktów, bo zaliczy mi jako porażke to ja dziekuje wink.gif
DżuDżu
CYTAT(Nex @ Nov 16 2009, 10:23) *
To żeby nie zaśmiecać forum zadam pytania tutaj.

Nie kupiłem jeszcze gry i sie zastanawiam, bo nie chce trzeci rok z rzędu wyrzucić kasy w błoto tak jak to było przy PES-ie 2008 i 2009.

1.Czy z netem 1mb pogram sobie na przyzwoitym poziomie? W Fifie 09 spokojnie wystarczyło, a obecnie czytam, że Konami znowu zawaliło sprawe...
2.Czy błędy z obliczaniem punktów zdarzają się często? Widze, że kilka osób wrzucało screeny na forum nie wgłębiałem sie w nie, ale coś tam nie zbytnio sie zgadzało. A jeśli mam grać i po wygranym meczu w tabeli nie dostane punktów, bo zaliczy mi jako porażke to ja dziekuje wink.gif

Tak samo jak ty kupiłem PES'a 2008 i 2009 porażka. Teraz nie chciałem być stratny o ileś tam zł więc postanowiłem ściągnąć PES'a 2010 z neta. Całe szczęście że nie kupiłem tej gry. Jak chcesz być w plecy z kasą prosze bardzo ^^.
krzychu92
Ja tam błędów wielu jakoś nie zauważam po za tym wtapianiem sie piłkarzy w siebie czy odbiciem piłki 10cm od nogi. A już napewno nie mam nic ze złym naliczaniem punktów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.