Ja lubię eksperymenty. Nie grałem póki co zbyt dużo, gdyż mam go zaledwie od 2 dni. Poza tym nie zaczynam żadnych BaLów czy Master League, bo czekam najpierw na jakieś patche. Gram na razie Realem, a taktykę ustawiam raczej pod skład, nie pod siebie. Jeśli mam dużo graczy w formie do środka to gram 4-3-3 z maksymalnym zagęszczeniem środka pola, gdy natomiast mam skrzydłowych dobrych, to gram szeroko, z wysokim pressingiem. Różnie, ciągle gram inaczej, sprawdzam. Jak mówię, gram dosyć krótko 15-20 meczy dopiero, więc jestem laikiem od taktyki, no ale warto eksperymentować, bo trzeba wybadać tę opcję dokładnie

Mi się wydaje, ze nie ma jakiejś uniwersalnej dobrej taktyki, bo każdy rywal gra inaczej i my także nie zawsze mamy jednakowych graczy na daną pozycję, także niewielkie zmiany w taktyce są potrzebne, zwłaszcza w przeciętnych i słabych drużynach, gdzie brak gwiazdy (często jedynej) może powodować kryzys w grze całego zespołu. Także eksperymentujcie, bo nie znajdziecie według mnie złotego środka na dłuższy czas. Taktykę układa się pod zawodników jakimi obecnie dysponujemy (nie odwrotnie) jeśli chodzi o PESA imo ;p