Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2010 - Wasze Kariery
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Seba_maliszewski
Postanowiłem założyć temat w którym będziecie mogli chwalić się swoimi karierami z trybu Master League. Na początek ja zaczne.

Gram drużyną FC Liverpool. Jak narazie idzie mi dosyć dobrze. W lidze zajmuję 1 pozycję i pewnie zmierzam po tytuł mistrzowski. Tabela przedstawia się nastepująco:

Mój skład wygląda nastepująco:

Jeżeli chodzi o puchary to wygląda to nie co inaczej. W pucharze Anglii odpadłem w 1/2 finału przegrywając z Arsenalem, natomiast w Lidze Mistrzów przegrałem w 1/4 finału z FC Barceloną.

Aha powiedzcie kogo kupić lub sprzedać z mojej ekipy.

Chwalcie się swoimi karierami wink.gif
maraglear
Moj drugi sezon:

Sytuacja w lidze:

Sklad:

a, w pucharze anglii jestem w finale (bronie go), w lidze mistrzow jestem w cwiercfinale, z grupy wyszedlem na pierwszym miejscu z piecioma zwyciestwami i jedna porazka (zwyciestwa z benfika, barcelona i jakimis leszczami, jedna porazka na camp nou 0:1:P odegralem im sie w manchesterze, dostali 3:1), w 1/8 gralem z roma, w pierwszym meczu w rzymie wygralem 3:2, u siebie 7:1:P (klatwa manchesteru?), teraz bede grac z fenerbahce

swoja droga barcelona u mnie kosi najlepszych grajkow, kupili buffona, ronaldo i rooneya...

chyba zaczne od nowa inna druzyna bo z man city ta gra jest za prosta, za czesto zdarzaja mi sie wyniki od 5;0 do 9;0, z chelsea na wyjezdzie wygralem 6;0:P
bojson
zrobilem sobie Pogon Szczecin.. i jakos nie ciekawie idzie.. no ale gralem juz z Liverpoolem,Chelsesa,Manchesterami,Arsenalem czyli najgorsze za mna:)
dzosz
Dopisujcie od razu jaki poziom :>

Ja zaraz wstawię foto

edit

poziom pro
maraglear
oczywiscie top player, w polfinalach ligi mistrzow bede grac z interem, z fenerbahce wygralem 2:0 u siebie i 3:0 na wyjezdzie
bart66
To ja Wisłą Kraków już zdobyłem wszystko oprocz Ligi Mistrzów, ale w obecnym sezonie na pewno to mi się uda tongue.gif, Gram oczywiście na Top Player. Moja najwyższa wygrana to 7:0, pewnie nikt mi nie uwierzy jak nie pokaże tongue.gif
maraglear
ja uwierze, sam w sezonie kilka razy wygrywalem po 5;0 albo 7;0. Najwyzsza to 9;0 z beniaminkiem
Nalep
Po pierwsze gram na Pro...Co do Wisełki to ja mam 4 miejsce w Tabeli 2 Ligi bo zacząłem 2 dni temu tongue.gif Gra się bardzo fajnie.Atak jest bardzo silny mimo, iż nie wygląda...Skrzydła Kirm i Łobodziński też bardzo dobre no i co najważniejsze złoty środek pola.Sobol ma dobrego zmiennika w postaci Cantoro.Za Gargułę może grać Jirsak.Na obronę nie narzekam.Marcelo i Głowa grają na stoperze.Na prawej stronie obrony Singlar a na lewej brat Pawła Brożka, Paweł...Pawełka sprzedam i kupie sobie innego GK...Mam 7,5 mln €...Co najważniejsze do lidera tracę zaledwie 3 punkty i niedługo mam z nim mecz.Na ławce jest wypożyczony Gosling z Evertonu...Zapewne będzie świetnym zmiennikiem dla Lobo i godnie go zastąpi.Jestem w połowie sezonu i gram na X360 dlatego nie dam screenów;]
armindrake
CYTAT(maraglear @ Oct 27 2009, 12:23) *
ja uwierze, sam w sezonie kilka razy wygrywalem po 5;0 albo 7;0. Najwyzsza to 9;0 z beniaminkiem

na jakim poziomie kolego grasz bo chyba nie na top player takie wyniki osiagasz hehehe
maraglear
oczywiscie, ze top player... na innym poziomie gralem tylko w pesa 3, jak sie uczylem w niego grac...

pare screenow na dowod:
http://i774.photobucket.com/albums/yy29/ma...pg?t=1256824993
http://i774.photobucket.com/albums/yy29/ma...pg?t=1256824989
http://i774.photobucket.com/albums/yy29/ma...pg?t=1256824990
http://i774.photobucket.com/albums/yy29/ma...pg?t=1256824992

do tego z as roma w lidze mistrzow 7;1 i chyba 2 albo 3 razy z arsenalem po 4;0...
acm2108
Poziom trudności Top Player, naturalnie smile.gif

W pucharze Włoch 1/4 finału jak narazie...
komarr0

gram 4 sezon jak narazie jedyny sukces to wygrana w Seri A w LM najwyżej to 1/8 Puchar kraju to 2 Miejsce
ogólnie jestem już w tym całym rankingu na 8 miejscu gra sie łatwo i przyjemnie :]
2pac
Poziom TOP PLAYER biggrin.gif

Pierwszy skład - Ławka - Tabela

AlfonsKarim
oho ja też mam w Wiśle Ogbeche biggrin.gif Nie wiedziałem że Piatti może przejść do Wisły, a tak swoją drogą to warto kupić do Wisły Licatę, najlepiej jak najwcześniej, bo świetnie się rozwija. W wieku 26 lat ogólną szybkość i szybkość dryblingu ma w granicach 90, tak samo precyzja strzału i pozostałe atrybuty doskonałego napastnika. Minusem jest to że nie osiągnie on zbyt dużej wartości transferowej i nie warto go sprzedawać.
tominho
Witam, mam pytanko odnośnie ML. Czy można ustawić tak żeby nie było drugiej dywizji ? Bo troche mnie frustruję przechodzenie do ligi zespołów z poza niej. Z chęcią bym zagrał coś na kształt ligi tyle ze z developmentem itp.. swoją drogą powinni taką opcję już dawno udostępnić.
AlfonsKarim
CYTAT(tominho @ Oct 31 2009, 18:52) *
Witam, mam pytanko odnośnie ML. Czy można ustawić tak żeby nie było drugiej dywizji ? Bo troche mnie frustruję przechodzenie do ligi zespołów z poza niej. Z chęcią bym zagrał coś na kształt ligi tyle ze z developmentem itp.. swoją drogą powinni taką opcję już dawno udostępnić.

chyba nie da się ustawić braku 2 dywizji. aczkolwiek chyba można zamienić swój zespół z drużyną występującą w 1 dywizji, przynajmniej tak było w 2009 i chyba wcześniej...
bart10
Witam smile.gif

mam pytanie czy to jest PES 10 ?
jak tak to co to jest ze Wisła jest cała liga włoska itp czy to jest Pełna Wersja a nie demo jak tak to skąd mogę ją pobrać ?
maraglear
z polki w sklepie
bart10
a ile to kosztuje ?
novastar
PC 119/PS3 199
r.a.j.a.n
CYTAT(bart10 @ Nov 2 2009, 09:59) *
a ile to kosztuje ?

10 lat... jeśli wierzyć w profil
a to bart10, nie potrafi używać google?
Tari
Ode mnie ciekawy (tak myślę) screen. Po jednym sezonie gry Wisłą, wcale nie taki niesamowity Paweł Brożek sprzedany za sumę...zobaczcie jaką wink.gif

Edit: i pytanie do obeznanych mam: opłaca się specjalny trening piłkarza na te karty umiejętności? Dużą poprawę dają? W przypadku doświadczonych zawodników, którym statystyki już praktycznie nie rosną, porzucenie zwykłego treningu powoduje spadek umiejętności, więc czy "opłaca się skórka za wyprawkę"?
szamon12

Właśnie zacząłem 3 sezon Juventusem... do tej pory 2x Serie a, 2x Liga Mistrzów, 1x Konami Cup. Przez prawie połowe pierwszego sezonu testowałem różne taktyki i moge stwierdzić, że już w 2 sezonie musiałem taktyke z sezonu pierwszego modyfikować, bo rywal nauczył jej się jak uczył się kiedyś w legendarnej grze Championship Manager 01/02 . W lidze kończyłem zawsze z przewagą minimum 10 punktów nad 2 zespołem. Gra pressingiem to normalnie porażka jak dla mnie- lepiej poczekać i odebrać piłke na własnej połowie niż wyjść do przodu i być rozklepanym przez ogórki ze Sieny- która gra normalnie jak Barca- klepa klepa klepa. Kolejny aspekt, przez 2 sezony tylko 1 karny, wtf ? praca sędziów porażka na całego, możesz kosić i kosić a i tak sędzie większości fauli nie zauważż, chociaż powtórki mówią co innego...

Tari w przypadku starszych zawodników to jedyna opcja treningu to karty, bo nawet jeżeli trenują to i tak większości zawodnikm w wieku 30lat i więcej spadają profile... a czy widać różnice ? nie wiem, na pewno coś tam różnicy jest jak napadzior ma karte "Sam na sam" a jak jej nie ma wink.gif
r.a.j.a.n
szamon12 a jaką grasz taktyką dla powyższej formacji?
Może zamieść i z tego screeny...
szamon12
75, 30, 50, 24, 50, 64, 55, 0

Do tego dochodzą ustawienia z Player Index, ofensywa, defensywa. U mnie całą robotę w obronie wykonuje defensywny pomocnik i mimo, że rzadko bierze udział w akcjach ofensywnych i zazwyczaj dostaje noty 5,5~6.0 to bramek trace na prawde mało. Latam DMC z góry na dół i staram się jak najrzadziej ruszać DC bo jak pewnie wszyscy wiedzą wtedy linia obrony popełnia najwięcej błędów wink.gif
2pac
A oto moja jedenastka WISŁY KRAKÓW w sezonie 2011-2012

Mam na Scout List jeszcze bardzo dużo talentów, których chce kupić, ale niestety kluby nie chcą mi na to pozwolić. Tą jedenastkę zdobyłem Puchar Anglii i 8 miejsce w Premier League (bez powtarzania nieudanych meczów). Opisy piłkarzy w temacie "Talenty w ML"
CarlosRM
A więc myślę , że już mogę się pochwalić.

Właśnie zacząłem 3 sezon Arsenalem.

1 sezon:
- 3 Miejsce w lidze. ( 2pkt straty do Chelsea i 5 do Liverpoolu który zwyciężył ).
- Zwycięzca Pucharu.
- Zwycięzca Ligi Mistrzów ( 2:1 z Barceloną )
2 sezon:
- Zwycięzca Ligi
- Zwycięzca Pucharu
- Zwycięzca Ligi Mistrzów ( ponownie z Barcą , tyle że tym razem 1:0 po dogrywce )
3 sezon:
Liga - Tabela

Puchar - Tabela

Jak widac dopiero zacząłem , ale trafiłem na Chelsea już w pierwszej rundzie... mało szczęścia mieli biggrin.gif

Transfery
Przyznam szczerze , że chciałem sciągnąć innych zawodników , miałem inną wizje składu i taktyki , no ale cóż - Jak sie nie ma co sie lubi , to się lubi co się ma rolleyes.gif

Oto mój pierwszy skład.

Oraz ławka rezerwowych.

Quaresma'e sciągnąłem w pierwszym okienku transferowym w mojej karierze. Jak zaraz pokażę , przez 2 pełne sezony i kawałek obecnego rozwinął się do miana jednego z najdroższych oraz najlepszych zawodników w grze. Jeżeli chodzi o Gourcuff'a to jest to moja "świeżynka" kupiona w ostatnim okienku transferowym. Miał jeden z największych Overali w grze , oraz bardzo dobre statystyki... nie mogłem się powstrzymać. W połowie drugeigo sezonu zacząłem skladać oferty , lecz bez skutku. Na szczęscie wkońcu włodarze Bordeaux zaczęli negocjacje. Ostateczna wynegocjowana cena wyniosła 62Mln Euro - dużo , ale mam nadzieję że się opłacało. Jeszcze nie zachwyca , ale ma cały sezon żeby mnie przekonać. Bendtner - największe zaskoczenie w moim składzie. Na poczatku słaby rezerwowy , który bardzo dobrze się rozwijał ale nie za wiele wnosił do zespołu. Z czasem jego umiejętności rosły , aż w pod koniec 2 sezonu stał się najdroższym zawodnikiem w moim zespole a tym samym drugim w całej grze (!) tuż za Benzemą. Jest podstawowym zawodnikiem mojego zespołu. W 1 sezonie król strzelców ligi oraz LM. W 2 sezonie powtórka i dodatkowo tytuł najlepszego zawodnika w grze ( statułetka FIFA ) !! Więc jeżeli szukacie młodego napastnika , to serdecznie polecam właśnie jego , nie pożałujecie ( ale radze go sciagać baaardzo szybko , bo pózniej Arsenal za nic go nie odstąpi ). To raczej wszystko. Teraz zdjęcia na udokumentowanie.

Bendtner

Jego osiągnięcia:

Parametrów nie pokażę , ponieważ to nie ten temat więc za jakiś czas wrzucę go do tematu "Talenty". jak najdzie mnie wena i ochota go ładnie opisać tongue.gif

Quaresma

Gourcuff

Fabregas

Oczywiście jest jeszcze Robinho , Van Persie czy Walcott którzy także są w czołówce , nie są tani , i odgrywają ogromną role w moim zespole lecz nie chciało mi się już ich opisywać i dodawać zdjęć. Kariera mija mi bardzo fajnie , łagodnie , bez większych problemów , ale nie brakuje zaciętej walki w niektórych meczach na szczycie oraz porażek które oczywiście mi się zdarzają ( nawet z beniaminkami ). Mam nadzieję że nie zanudziłem was , i że nie przesadziłem z tym opisem , ale jak już coś robię , to pożądnie. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania co do mojej kariery , szkolenia piłkarzy , wyników czy transferów proszę na priv. rolleyes.gif

Pozdrawiam.
komandosstefan
sorki,dwa razy to samo,prosze o skasowanie posta.
komandosstefan
CYTAT(komandosstefan @ Dec 7 2009, 15:18) *
Moj sklad po 2 sezonach:

zdziwilem sie,bo kupienie Ronaldo przyszlo pod koniec drugiego sezonu dosc latwo,a Rinaldinho zgodzil sie natychmiastowo. Gram na poziomie pro.
Chcialbym jeszcze zainwestowac w bramkarza,ale dosc ciezko z tym.
Jednak mimo ze sklad mam coraz lepszy to o strzelenie bramki coraz ciezej,wczesniej strzelalem po minimum 3 w meczu,teraz nad pierwsza musze sie dosc dlugo meczyc.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.