Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak to zrobić?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
STEFAN86
Mam problem. Gram klasyczną taktyką 4-4-2. Gdy zaczynam rozgrywać piłkę od własnego pola karnego, podaje do bocznego obrońcy i zaczynam bieg wzdłuż linii. I teraz: Skrajny pomocnik ( LM lub RM) w momencie gdy biegnę bocznym obrońcą, zamiast biec do przodu i czekać na prostopadłe podanie, on po prostu biegnie w moja stronę, czyli się cofa. Jak zrobić, żeby boczni pomocnicy biegali cały czas do przodu, w momencie gdy ja biegne bocznym obrońcą. Próbowałem na wszystkie sposoby, i chyba zaraz wyjdę z siebie. Jak ktoś wie niech napisze.
woocash
CYTAT(STEFAN86 @ Oct 25 2009, 14:52) *
Mam problem. Gram klasyczną taktyką 4-4-2. Gdy zaczynam rozgrywać piłkę od własnego pola karnego, podaje do bocznego obrońcy i zaczynam bieg wzdłuż linii. I teraz: Skrajny pomocnik ( LM lub RM) w momencie gdy biegnę bocznym obrońcą, zamiast biec do przodu i czekać na prostopadłe podanie, on po prostu biegnie w moja stronę, czyli się cofa. Jak zrobić, żeby boczni pomocnicy biegali cały czas do przodu, w momencie gdy ja biegne bocznym obrońcą. Próbowałem na wszystkie sposoby, i chyba zaraz wyjdę z siebie. Jak ktoś wie niech napisze.
Wydaje mi sie ze nic z tym nie zrobisz.Zrezygnowano z systemu strzałek dla graczy co dla mnie jest totalnym nie porozumieniem.Ja też męczę sie z taktyką cały czas.Najmniejsze problemy mam z obroną,ale jesli chodzi o atak i środek-totalny random,jak dla mnie.
Snake_PL
Panowie, jest przecież dużo rzeczy do ustawienia w taktyce i można sobie to dopasować.

Stefan :

pierwsza chyba opcja ( w tym ustalaniu taktyki w skali 1-100) to jest podążanie do przodu za akcją, ustaw ten atrybut w okolicy 70-80 i zobaczysz, że jak atakujesz, to drużyna idzie do przodu.

Możesz też zmniejszyć grę środkiem na rzecz gry skrzydłami (eksperymentuj, daj 20-40)

Również możesz zwiększyć odstęp między zawodnikami na większy.

Woocash, te strzałki były niesamowicie prymitywne i dopiero teraz możemy w pełni ustalić jak drużyna ma grać, jest jakieś 10 atrybutów w skali 1-100 do ustalenia, ustawienie poszczególnych zawodników (ofensywne, defensywne), dodatkowe taktyki na mecz (gra środkiem, super defensywa, presing). Wszystko jest ładnie opisane, intuicyjne i daje efekty
messjash
Ja dopiero po jednym sezonie dopasowałem sobie taktykę do moich potrzeb ale trzeba przyznać że to im się udało. Strasznie mi się podoba że wreszcie mam kontrolę nad drużyną. STEFAN zwiększ sobie Tą pierwszą opcję koło 80 tak jak SNAKE napisał i sprawdź też Attacking Style. Ogólnie trzeb trochę pokombinować ale da się całkiem sprawnie ustawić pożądaną taktykę.
STEFAN86
Próbowałem na wszystkie sposoby- nie da się. CH..j mnie zaraz strzeli na miejscu. Taktyka im się udała? Gów...o im sie udało. Biegne bocznym obrońcą, a boczny pomocnik zamiast biec do przodu, żebym mu podał to on w moją stronę biegnie. O co tu chodzi? Pierdol..eci są ci japońce?
cialo7
W Fifie jest to załatwione przyciskiem, który jest odpowiedzialny za wychodzenie gracza na pozycję (wybieganie do przodu tongue.gif), KONAMI chyba nie dało takiej opcji a szkoda, bo przydaje się.
bart66
No niestety tego błędu nie można zlikwidować pewnie nie którzy nie wiedzą o co chodzi, bo nie wierzę, że nigdy wam się nie zdarzyło biec a tu nagle z dupy wyskakuje ci jakiś twój zawodnik i wpada na ciebie najbardziej wku... BUG, następnym jak dla mnie BUGIEM to są prostopadłe podania, spróbujcie zrobić tak żebyście byli sam na sam z bramkarzem i podać prostopadłe podanie do jakiegoś zawodnika który biegnie wzdłuż, to nie ma chu..... we wsi spierdoli i poda do bramkarza albo poda za mocno i piłka wyjdzie na róg. Jeśli ktoś ma pomysł jak korzystać z podań prostopadłych, żeby dochodziły chociaż w 80% do zawodnika to niech się pochwali tongue.gif
r.a.j.a.n
W takiej sytuacji lepiej korzystać chyba ze zwykłego podania ( x2.gif )
messjash
Jak dla mnie to często podania prostopadłe są zdecydowanie zbyt łatwe i czasem zawodnicy dochodzą do takich piłek do których w 2009 nawet się nie biegło. Poćwicz a zobaczysz że da się czasem nieziemsko zagrać.
woocash
Temat jest ''jak to zrobić'' więc chyba tu cool.gif .Da mi ktos wskazówke,jak z ps3 zgrać powtórki na kompa?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.