Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kilka pytań odnośnie ML
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
malomowny18
Witam

Mam kilka pytań odnośnie ML w nowym pesie.

1.) Chce grać Celticiem i zaczynać od razu w lidze, którą sam sobie stworzę. Czy jest coś takiego możliwe? Bo próbowałem tak zrobić, to mogłem jedynie edytować Ligue 1, Premiership oraz Ligę BBVA. Eredivise nie mogłem ruszyć.

2.) Dlaczego mimo że wywaliłem zespoły typu KS Szelawce, to nadal podczas okienka transferowego full zawodników jest sprzedawanych i kupowanych do tej drużyny i innych "nie-prawdziwych" teamów? Czy nie da się ustawić prawdziwych zespołów?

3.) Sprawa z transferami. Ustawiłem w opcjach, że ja decyduję o transferach, a nie scouci, jednak gdy chcę kupić jakiegoś grajka, to nie mogę zmienić ceny, i tak naprawdę komp podaje cenę, a ja mogę ją tylko zatwierdzić. Chyba że robię coś źle.

4.) nie dotycz. ML, czy już wyszedł jakiś porządny OF z aktualnymi transferami + kitserver z kitsami? Bo ten kitserver który wgrałem (chyba update 1) nie działa jak wiemy w ML, bo gra się zawiesza.

Bardzo proszę o odpowiedzi na moje pytania.

Pozdrawiam serdecznie ( czekając na patcha 6.5 v4 do Pes'a 6 wink.gif )
ftomekk
Ja odpowiem na pytanie numer 3 smile.gif
Mozesz zmienic cenę. negocjacyjną.
Najpierw scout sprawdza dla ciebie zawodnika i przedstawia swoja opinie o nim.
Później pokazuję Ci jego parametry.
Jeżeli Ci pasuje zawodnik to dajesz "negotiate".
Wchodzisz w "negotiate" i zmieniasz cene na taką jaką chcesz.
malomowny18
Ok, czyli pytanie nr 3 mam z głowy. Dzięki

Proszę w takim razie o odp na 1,2 i 4
Snake_PL
1 Jest 5 lig + jedna druga liga. Możesz edytować niestety tylko 3 ligi + drugą ligę (nie da się edytować Francji, ani Holandii).

Sprawa wygląda tak, że wszystkie zespoły jakie są w grze, nieważne czy je dodasz czy nie, będą widocznie w trybie Master League. Nawet jeśli nigdzie nie dodasz Wisły Kraków, będzie ona w rankingu oraz będzie czasem startowała w europejskich pucharach w eliminacjach.

Możesz pododawać zespoły typu Celtic, Rangers, AEK Ateny, czy Wisła do ligi angielskiej, włoskiej, czy hiszpańskiej, bądź do drugiej ligi albo możesz ich nie dodawać, a one będą i tak czasem występowały w europejskich pucharach. To samo te szelawice itp. Są to fikcyjne zespoły, które tak jakby symbolizują te europejskie kopciuszki (w końcu w lidze europy jest 12 grup po 4 zespoły, ktoś tam musi grać) i są dobrą wylęgarnią talentów.

Jeżeli chcesz grać Celticiem to możesz grać tylko w tych ligach, które można edytować, jeżeli chcesz grać jakimś zespołem z Francji lub Holandii to jesteś z góry przydzielony do ligi, a jeżeli chcesz grać jakimś fikcyjnym zespołem to się nie da (ewentualnie zedytować całą drużynę , jest pare slotów na fikcyjne ligi i zrobić jakaś nową drużynę)

2. Jw. Te Szelawice to symbole słabych drużyn, z ktorymi zetkniesz się tylko w pucharach i nie sądzę, aby te zespoły mogły się bardzo rozwinąć, pewnie mają niskie budżety (wreszcie w PES to uwzględniono) i nie będą kupowały Messich i innych smile.gif

3. Jakość skałtów zależy od tego ile im płacisz. Skałt działa tak, że wysyła zapytanie do obcego klubu (za Twoją zgodą, jeśli nic nie zmieniałeś) oferta po paru dniach przychodzi (albo nie przychodzi, bo nie są zainteresowani sprzedażą) i możesz ją próbować negocjować, tzn zmniejszyć kwotę odstępnego smile.gif

4. Nie wiem smile.gif
malomowny18
dzięki wielkie za odp Snake
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.