Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak grac na PC turniej we dwóch?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Zigesweld
Cześć wszystkim, mam problem, może banalny ale dla mnie istotny. Mianowicie chcę grac przeciwko bratu w turnieju, obojętnie jakim, ale nie jest to możliwe. Możemy grac we dwóch różnymi drożynami ale tylko z komputerem, a my chcielibyśmy grac wszystkie mecze ze sobą (jeden jest swoją drużyną a drugi przeciwnikiem i tak na zmianę - mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi ). Do tej pory grałem tylko w fife i tam takiego problemu nie było, zawsze można było ustawić, że jeden gra na klawiaturze a drugi na padzie. W Pesie można bez problemu grac we dwóch ale tylko mecze towarzyskie. W internecie znalazłem jakieś informacje, że trzeba coś odblokowywać, coś wygrać i wtedy można grac puchary we dwóch ale nie wiem dokładnie o co chodzi i czy to prawda. Jeśli ktoś wie jak rozwiązać mój problem (jeśli to w ogóle możliwe) to niech odpisze, będę bardzo wdzięczny. Pozdro all
Seba_maliszewski
CYTAT(Zigesweld @ Oct 23 2009, 18:13) *
Cześć wszystkim, mam problem, może banalny ale dla mnie istotny. Mianowicie chcę grac przeciwko bratu w turnieju, obojętnie jakim, ale nie jest to możliwe. Możemy grac we dwóch różnymi drożynami ale tylko z komputerem, a my chcielibyśmy grac wszystkie mecze ze sobą (jeden jest swoją drużyną a drugi przeciwnikiem i tak na zmianę - mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi ). Do tej pory grałem tylko w fife i tam takiego problemu nie było, zawsze można było ustawić, że jeden gra na klawiaturze a drugi na padzie. W Pesie można bez problemu grac we dwóch ale tylko mecze towarzyskie. W internecie znalazłem jakieś informacje, że trzeba coś odblokowywać, coś wygrać i wtedy można grac puchary we dwóch ale nie wiem dokładnie o co chodzi i czy to prawda. Jeśli ktoś wie jak rozwiązać mój problem (jeśli to w ogóle możliwe) to niech odpisze, będę bardzo wdzięczny. Pozdro all

Jeśli chcesz grac wszystkie mecze ze swoim bratem to przed wyborem turnieju ustaw, ilość graczy na maksimum. Na przykład w Lidze Mistrzów ustaw 32 graczy. Wtedy grasz wszystkimi zespołami.
Zigesweld
Tak, wiem to ale nie o to mi chodzi. My chcemy wybrać tylko dwa swoje zespoły i grac nimi wszystkie mecze, tak żeby zawsze grac ze sobą (jeden jest swoją drużyną a drugi przeciwnikiem, na jakiego akurat trafił) a nie z komputerem. Sorry, że tak plącze ale nie wiem czy mnie rozumiesz. Jak wybierzemy wszystkie 32 zespoły to będziemy musieli grac wszystkie mecze turnieju. Jak wybierzemy dwa zespoły to każdy będzie miał swój ale zawsze będzie grał z komputerem a my chcemy grac również przeciwnikami naszych drużyn. Mam nadzieje, że coś z tego zrozumiałeś biggrin.gif
Bodzioszenko
A ten nowy tryb comunity patrzyłeś??
Zigesweld
Coś tam patrzyłem ale wyszło mi, że to jest gra przez sieć ze znajomymi więć się w niego nie bawiłem.
Bodzioszenko
wogóle nie czaje z twojej wypowiedzi jak wy chcecie grać
Dawidi
Ja na poczętku też nie rozumiałem ale w końcu dałem rade XD. Patrz rozpatrzmy na przykładnie 4 drużyn. Jeśli wybiorą drużynę A oraz B, to będą se grać mecze A kontra BCD oraz B kontra ACD. Czyli 5 spotkań (jedno się uzupełnia). I chcieliby tak, żeby jeden brat grał przeciwnikami. Ale jak wybraliby wszystkie drużyny jak grywalne, to będą musieli rozegrać jeszcze mecz C vs D. A tego już nie chcą. Dla 4 drużyn to tylko 1 mecz, ale dla 32 to.... dużo meczy wink.gif
Zigesweld
Chodzi o to zebym jak ja wybiore Juventus a moj brat Milan i trafie do gupy A; Juve , Arsenal, Lyon i man utd to jak ja bede gral Juventusem to moj brat bedzie mógl grac przeciwnikiem czyli Man utd, Arsenalem i Lyonem ale tylko przeciwko Juve...
I tak samo w grupiue H: Milan, Inter, Wisła (wink.gif) i debreczyn to zeby bylo tak ze jak on bedzie milanem to ja sobie pogram wisla, debreczynem i interem ale przeciwko tylko Milanowi. Pozostale mecze typu Debreczyn vs wisla bedzi gral komputer bez naszej ingerencji...
Bodzioszenko
Sproboj wlaczyc normalnie mecz jak z kompem esc i w player settings tam gdzie zmieniasz stony i tam na prawa strone zmieniasz zeby twoj brat mogl grac
Zigesweld
Ten sposób próbowaliśmy na samym początku, bo tak jesteśmy przyzwyczajeni z fify. Niestety nic to nie daje, przeciwnikiem nie możemy grać. Dla mnie jest to co najmniej dziwne ze strony Konami, że wprowadzili takie ograniczenia bo nie wiem czemu ma ono służyć. Myślałem, że może chodzi o to, żeby wygrać jakiś puchar lub ligę i to się odblokowuje ale nie wiem tego na pewno. Poza tym, można edytować puchar Konami (chociaż słowo "edytować" jest dużo na wyrost bo można w nim jedynie nazwę zmienić) ale nigdzie nie możemy go znaleźć. Na chłopski rozum jest to puchar, który można od podstaw samemu stworzyć i możliwe, że właśnie w nim moglibyśmy grac tak jak chcemy. Nigdzie go jednak nie ma i nasuwa się podejrzenie, że należy go w jakiś sposób odblokować.
Karlik89
wiem o co ci chodzi. W Pes 6 jeszcze szło tak zagrac. Wybieramy np Lige Polska -Ja GÓRNIK Ty ODRA. druzyn w turnieju 20. i np ja gram swoja druzyna w ty mi przeszkadzasz tą druzyną ktorą mam obecnie w kolejce potem ty grasz swoja druzyna ja CI przeszkadzam zakoncza sie te dwa nasze mecze to reszta sie automatycznie rozgrywaja i tak dalej . WIem bylo to w 6 bo jak gram z kuzynkiem to tylko w 6 bo tak idzie nie wiem jak pes 8 bo nie grałem ale w 9 napewno tego nie bylo!! nie wiem jak teraz bo jeszcze nie probowalem Jak sie dowiesz czy idzie to daj znac biggrin.gif
kristof26
CYTAT(Zigesweld @ Oct 23 2009, 17:13) *

Witam.A wiec tak.Jest mozliwosc zagrania we dwoch z tym ze klawiature musisz ustawic w setting jako controler nr 1 a pada jako nr 2.Pozniej przy wyborze ilosci graczy ustawiasz na 2 playerow a reszta to cpu.Pozniej jak bedziecie grac juz ten turniej to jezeli bedzie gral 2 player to controler nr 1 dajesz na couch mode i controler nr 2 dajesz na ta sama strone.
Zigesweld
CYTAT(kristof26 @ Oct 30 2009, 11:35) *
Witam.A wiec tak.Jest mozliwosc zagrania we dwoch z tym ze klawiature musisz ustawic w setting jako controler nr 1 a pada jako nr 2.Pozniej przy wyborze ilosci graczy ustawiasz na 2 playerow a reszta to cpu.Pozniej jak bedziecie grac juz ten turniej to jezeli bedzie gral 2 player to controler nr 1 dajesz na couch mode i controler nr 2 dajesz na ta sama strone.

Z tym ze nie da sie go przestawic na pierwszego bo jest on juz nastawiony... wiec nic z tym sie nie da zrobic.....
HELP!!....
bratek b
Tez nie wiedzialem ale skombinujcie sobie kitserwer a w nim wlaczcie config.exe i tam zaznaczcie opcje Disable controler selection check i zatwierdzcie sawe-- ma grac wink.gif)
Zigesweld
A możesz trochę dokładniej o tym sposobie z kitserverem opowiedzieć? biggrin.gif Wgrałem kitserver, niby najnowszy, ale w opcjach nigdzie nie znalazłem "Disable controler". I wciąż mnie krew zalewa bo po kiego groma te pajacyki z konami zablokowały granie we dwóch turnieju?
Prytos
CYTAT(Zigesweld @ Nov 2 2009, 18:34) *
A możesz trochę dokładniej o tym sposobie z kitserverem opowiedzieć? biggrin.gif Wgrałem kitserver, niby najnowszy, ale w opcjach nigdzie nie znalazłem "Disable controler". I wciąż mnie krew zalewa bo po kiego groma te pajacyki z konami zablokowały granie we dwóch turnieju?

W folderze kitserver jest config odpalasz, zaznaczasz disable controller selection check i dajesz save. Po tym juz mozna bedzie ustawic kontroler w grze aby grac przeciwnikiem danego playera.
bratek b
musi byc!!!kopiujesz kitserwer do katalogu z gra wchodzisz w niego hehe i tam masz miedzyinnymi takie cos jak config.exe to to wlaczasz i ci wyskakuja ustawienia tam roznych rzeczy a disable controler to taki maly kwadracik w ktorym musisz zaznaczyc ptaszka co by mozna zmieniac kontrolery kiedy chcesz(nawet na pesie 9 sprawdzalem tez dziala )ta sama opcja.jak juz klikniesz i zaznaczysz dajesz sawe no i to wszystko chyba bo na szybko pisalem.musisz znalesc . dobrze szukaj,jak co to jutro lepiej opisze!
Zigesweld
I znowu lipa :/ Wgrałem nowego kitservera i w config pojawiło się disable controller. Wcisnąłem go ale to nic nie zmieniło. Myślę że to przez to, że tego kitservera w ogóle nie instalowałem. Wypakowałem go do folderu z grą i klikam na setup. Pojawia się okienko ale w linijce gdzie powinien być folder docelowy nic nie ma i nie mogę tego zmienić. Mam więc kitserver, mogę zaznaczyć opcję disable controller ale nie mogę go zainstalować i wszystko na nic. jeśli ktoś coś na ten temat może poradzić to plz help!
Prytos
Kitserver musi byc w glownym folderze gry. Bierzesz setup wybierasz exe i dajesz install. Wszystko szybko i latwo, nie wiem w czym problem...
bratek b
dobra spoko a oprocz kitserwera sciagales jakies patche?bo zeby dzialalo musisz najpierw zainstalowac kitserwer (po skopiowaniu do folderu z gra dajesz setup.exe i pokazuje sie powiedzmy ze tabelka w ktorej pisze Game executable: a obok pole do wyboru gdzie powinno pisac pes2010.exe jezeli tak to nic nie zmieniasz tylko pod spodem klikasz na instal i powinna wyskoczyc kolejna tabelka w ktorej klikasz ok a nastepnie znowu wchodzisz w kitserwe i dajesz tak jak mowiles czyli klikasz na config.exe zaznaczasz disable controler............ i nzej zatwierdzasz klikajac na save i znowu wyskakuje tabeleczka z napisem SUCCES kitserver configuration saved dajesz ok---(jesli nie mozesz zainstalowac kitservera bycmoze musisz sobie do niego cos sciagnac nie wiem byle co pilki buty itp.zeby bylo coinstalowac hehe )wlaczasz gre wybierasz lige lub puchar co chcesz ustawiasz na ilu chcesz 2 3 4 czy tam wiecej i pozniej na poczatku meczu dajesz ESC i w player setings wybierasz kontrolery jak tylko chcesz prawo lewo srodek wink.gif)jesli nic to najlepiej pobierz sobie patche PESEdit.com2010 patch wszystkie wersje tam 03 04 07 cos kolo tego to tam bodajze nie pamietam chyba od razu byl kitserver i wtedy probuj go skopiowac i zainstalowac a pozniej a po nim te opcje disable reszte wiesz ?!!!kombinuj
Prytos
Nie potrzeba zadnego patcha zeby zainstalowac kitserver poprostu sie instaluje na exe a to czy w folderze img sa jakies biny to juz inna sprawa.
Zigesweld
Lipa jest tajka ze wszystko jest tak jak piszecie... mianowiecie ustawiam config, daje disable controler zapisuje jest sukces, nastepnie klikam na setup---->instal wszystko gra tylko nadal klawa jest ustawiona na 1 kontrolera i nie da sie tego zmienic...
Zrobilem dokladnie jak napisaliscie, i wszystko gra ale w meczu LM nadal moge grac tylko jedna druzyna w danym meczu.... cos dziwnego .... skoro wszystko zrobilem tak jak piszecie i wszystko jest potwierdzane komunikatem itd....
Omar33
Patent z kitserwerem działa tylko w standardowej lidze lub pucharze, bo tylko tam możesz podczas tworzenia rozgrywki wybrać więcej niż jednego gracza.
W Lidze Mistrzów nie da się grac więcej niż jedna drużyną (w trakcie tworzenia LM nie ma możliwości wyboru liczby graczy), zatem nie licz na to, że w tym trybie pogracie z bratem...
Prytos
No co ty gadasz, zaraz na poczatku wybierasz liczbe graczy w zakresie 1-32 wiec zastanow sie co piszesz.
Omar33
Pisząc Liga Mistrzów błędnie myślałem o trybie Master league zamiast o UEFA Champions League. Natomiast przy użyciu kitserwera w UEFA Champions League dwa pady działają bezproblemowo
Zigesweld
CYTAT(Omar33 @ Nov 7 2009, 21:56) *
Pisząc Liga Mistrzów błędnie myślałem o trybie Master league zamiast o UEFA Champions League. Natomiast przy użyciu kitserwera w UEFA Champions League dwa pady działają bezproblemowo

Z tym ze nadal nie dziala czy to w lidze mistrzow, lidze czy krajowym pucharze.... Kompl;etni bez sensu skoro wszedzie wyskakuje mi "sukcess"...
Zigesweld
Juz wszystko dziala dzieki wielkie!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.