STEFAN86
Oct 22 2009, 13:44
Może ktoś mi napisać którymi klawiszami wybiega się przed zawodnika podczas podania, oraz jak gra się ciałem? Ciągle mam taką sytuację, że zawodnik komputera biegnie, a ja za nic w świecie nie mogę go przepchnąć i nie ma różnicy, ze jestem szybszy, większy ani cięższy. Mój zawodnik po orostu przykleja się do przeciwnika, i tak biegną razem aż tamten mi bramkę strzela. Pomóżcie mi bo mnie zaraz kur..ica strzeli.
messjash
Oct 22 2009, 13:57
Szczerze wątpię że jest taki klawisz czy funkcja. Zwyczajnie musisz ich przepychać strzałką kierunkową i tyle. Innej opcji chyba nie ma. Osobiście takiego problemu nie zauważyłem.
STEFAN86
Oct 22 2009, 14:05
To powiedzcie mi co mam zrobić, żeby zabrać im piłkę. Gram barceloną za jakimś twente i po prostu nie istnieje. Moi zawodnicy zachowuja się jak pachołki treningowe, a tamci wymieniają podani, główkują, piłka jak po sznureczku, aja biegam za nimi jak pajac i nie mogę im piłki zabrać, bo ta jakby była do nich przyklejona. O co tu chodzi?
adashko
Oct 22 2009, 14:10
Musisz po prostu za nimi biegać, albo robisz wślizg 'kółkiem' albo 'kwadratem' przywołujesz kolegę z zespołu

, ja gram bardzo często w obronie z wciśniętym kwadratem - to daje coś na kształt pressingu
messjash
Oct 22 2009, 14:12
A no właśnie nie biegaj jak pajac i nie próbuj im na siłę odbierać piłki. Trzeba czasem wyczekać przeciwnika a nie od razu biec do niego na pałę. Musisz się dobrze ustawiać, zmieniać zawodników w obronie, zastosować pressing żeby zmusić ich do błędu i przejąc piłkę. To wszystko jest kwestią opanowania gry i nic poza tym. No pomijam już używanie X czy O lub kwadratu, to chyba oczywiste.
Najważniejsze to biec do przeciwnika od przodu lub z boku. Biegnąć za nim nic mu nie zrobisz.
STEFAN86
Oct 22 2009, 15:01
Ale ja nie moge nic zrobić. Jak ja jestem przy piłce to ją od razu tracę, bo wystarczy że przeciwnik tylko koło mnie się znajdzi i juz piłki nie mam. Ja natomias żeby im tą piłkę zabrać to nie wiem co mam zrobić. Jeszcze druga kwestia: podaje prostopadle do mojego zawodnika i do piłki b iegnie mój zawodnik i zawodnik komputera. Nagle widzę jak zawodnik komputera wbiega przedemnie i zabiera mi piłkę. Czemu ja tak nie mogę zrobić. Moim zawodnikiem był Henry a komputera jakiś pajac z twente. W ogóle moi zawodnicy zachowują sie tak nieporadnie, że aż mi ich żal .Pomocy!
messjash
Oct 22 2009, 15:07
W tym temacie może tylko jedno Ci pomóc. "Nauka czyni mistrza" To już nie jest lekka, łatwa i przyjemna gra na szczęście
ogorek
Oct 22 2009, 17:18
a naciskacz podanie? jak naciskacz podanie przy walce to on mu staral sie bedzie zabrac, ew mozesz to robic komputerem a on to zdalnie zrobi jesli bedziesz trzymal bodajże strzał
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.