Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konfiguracja klawiszy.
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
STEFAN86
Może ktoś mi napisać którymi klawiszami wybiega się przed zawodnika podczas podania, oraz jak gra się ciałem? Ciągle mam taką sytuację, że zawodnik komputera biegnie, a ja za nic w świecie nie mogę go przepchnąć i nie ma różnicy, ze jestem szybszy, większy ani cięższy. Mój zawodnik po orostu przykleja się do przeciwnika, i tak biegną razem aż tamten mi bramkę strzela. Pomóżcie mi bo mnie zaraz kur..ica strzeli.
messjash
Szczerze wątpię że jest taki klawisz czy funkcja. Zwyczajnie musisz ich przepychać strzałką kierunkową i tyle. Innej opcji chyba nie ma. Osobiście takiego problemu nie zauważyłem.
STEFAN86
To powiedzcie mi co mam zrobić, żeby zabrać im piłkę. Gram barceloną za jakimś twente i po prostu nie istnieje. Moi zawodnicy zachowuja się jak pachołki treningowe, a tamci wymieniają podani, główkują, piłka jak po sznureczku, aja biegam za nimi jak pajac i nie mogę im piłki zabrać, bo ta jakby była do nich przyklejona. O co tu chodzi?
adashko
Musisz po prostu za nimi biegać, albo robisz wślizg 'kółkiem' albo 'kwadratem' przywołujesz kolegę z zespołu happy.gif , ja gram bardzo często w obronie z wciśniętym kwadratem - to daje coś na kształt pressingu wink.gif
messjash
A no właśnie nie biegaj jak pajac i nie próbuj im na siłę odbierać piłki. Trzeba czasem wyczekać przeciwnika a nie od razu biec do niego na pałę. Musisz się dobrze ustawiać, zmieniać zawodników w obronie, zastosować pressing żeby zmusić ich do błędu i przejąc piłkę. To wszystko jest kwestią opanowania gry i nic poza tym. No pomijam już używanie X czy O lub kwadratu, to chyba oczywiste.
2pac
Najważniejsze to biec do przeciwnika od przodu lub z boku. Biegnąć za nim nic mu nie zrobisz.
STEFAN86
Ale ja nie moge nic zrobić. Jak ja jestem przy piłce to ją od razu tracę, bo wystarczy że przeciwnik tylko koło mnie się znajdzi i juz piłki nie mam. Ja natomias żeby im tą piłkę zabrać to nie wiem co mam zrobić. Jeszcze druga kwestia: podaje prostopadle do mojego zawodnika i do piłki b iegnie mój zawodnik i zawodnik komputera. Nagle widzę jak zawodnik komputera wbiega przedemnie i zabiera mi piłkę. Czemu ja tak nie mogę zrobić. Moim zawodnikiem był Henry a komputera jakiś pajac z twente. W ogóle moi zawodnicy zachowują sie tak nieporadnie, że aż mi ich żal .Pomocy!
messjash
W tym temacie może tylko jedno Ci pomóc. "Nauka czyni mistrza" To już nie jest lekka, łatwa i przyjemna gra na szczęście biggrin.gif
ogorek
a naciskacz podanie? jak naciskacz podanie przy walce to on mu staral sie bedzie zabrac, ew mozesz to robic komputerem a on to zdalnie zrobi jesli bedziesz trzymal bodajże strzał
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.