Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błedy, Problemy i inne :)
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
bart66
Postanowiłem założyć taki temat gdzie można było by się wypowiedzieć na temat wszystkich błędów i problemów wink.gif

Może zaczne od tego, że jak zwykle nie ma Bundesligi, i co za tym idzie ?? a no to, że jak przyjdzie nam grać w trybie menadźerskim to zapomnijcie, że sobie kupicie Riberyiego, Robbena, Toniego, Błaszczykowskiego biggrin.gif i spółki którzy grają w Bundeslidze, ponieważ panowie (a może też i panie kto wie rolleyes.gif ) nie postarali się o to, że nie można kupić zawodników którzy grają w Bundeslidze laugh.gif i nic nam nie pomoże nam szukać po narodowości, ponieważ takich zawodników jak Robben, Toni, Ribery po prostu nie ISTNIEJĄ !!!!!!!!.

Następna rzecz która mi nie daje spokoju to oczywiście Licencja dla poszczególnych lig, ja rozumiem, że znów zamiast Arsenalu jest North London (chociaż to dobre, że MU jest cool.gif ), ale najbardziej wku...... mnie to, że liga Hiszpańska też nie licencowanych niektórych zespołów. I się pytam co to za zespół ALM ROJO/BLANCO albo GJI ROJO/BLANCO !!!!!!!!! no tutaj to już przeszli samego siebie, jeszcze chyba w żadnym Pesie nie było tak, że liga Hiszpańska nie była w 100% na licencji. No chyba, że są takie zespoły więc niech ktoś mnie oświeci laugh.gif. Ja rozumiem, że wyjdzie kiedyś tam patch i wszystko poprawi, ale to po prostu wkur........ przez tyle lat nie mogą zrobić 100% licencji dla wszystkich najważniejszych lig, to nawet fifa która zawsze wygląda jak wygląda ma tych lig nie wiem ile z 30 i wszystkie na licencji, nie ważne, że w lidze Polskiej grają zawodnicy przypominający kwadrat na full detalach laugh.gif, ale ważne jest to, że jest na 100% licencji i to jest fajne.

Następna sprawa którą zauważyłem jest to, że jak gramy w trybie menadźerskim i kupujemy jakiegoś zawodnika np Messiego to jego teamwork zaczyna się od 20 lub mniej i każdy zawodnik niestety tak ma, ale to nie jest aż tak ważne chyba tongue.gif

i najlepsze na koniec nasz kochany Rogger ma techniki więcej niż Messi lub Rooney WIELKI SZACUNEK DLA ROGERA wink.gif
messjash
"Następna sprawa którą zauważyłem jest to, że jak gramy w trybie menadźerskim i kupujemy jakiegoś zawodnika np Messiego to jego teamwork zaczyna się od 20 lub mniej i każdy zawodnik niestety tak ma, ale to nie jest aż tak ważne chyba"

Jeśli uważasz to za błąd to gratuluję wiedzy na temat piłki nożnej. Chyba oczywiste jest to że istnieje coś takiego jak aklimatyzacja i każdy zawodnik musi się zgrać z nowym zespołem. Dla mnie to jedynie + do realizmu. A takie rzeczy jak licencje to akurat mały pikuś. I tak mało kto gra na czystym pesie bo zazwyczaj pojawiają się świetne patche. Jak dla mnie to też na plus że Konami pozostawia tak łatwą możliwość edycji drużyn i zawodników. Każdy może mieć co chce.
ja1234567
Nie wiem dlaczego, ale Bundesligi nie było chyba w żadnym PESI-e? Jak się mylę to przepraszam.A co do zawodników grających w bundeslidze to tak naprawde nie istnieją jak to było podany wyżej:(. Jak już się wgra patcha to jest bundesliga i ci wszyscy zawodnicy a tak to nie. Mam jeszcze jedno pytanie jest jakaś polska ekipa? Pozdrawiam:)
Wookiee
no niestety jest to samo co w 2009.

brak polowy La Liga...
Brak BARCLAY'S Premier League
duzo nielicencjonowanych reprezentacji -.-
wciaz malo stadionow (a nawet San Siro jest x2 o_O ?? sic)
Biały Roger
BRAK BUNDESSLIGI !!!!!!! na ja pierdziele...miala byc przeciez.
Nadal koszmarnie czasami broniacy bramkarze ;/

A teraz co powinno byc a nie ma nadal po tylu latach.

Wszystkie Kluby jakie juz sa w PES i wszystkie repry powinny byc na full licencji.
a do tego z kazdym rokiem powinno nam dochodzic po kilka nowych repr i jedna Liga (na licencji wszystko of kors wink.gif
Powinno z kazda czescia dochodzic po kilka stadionow
No i powinni zdecydowanie jeszcze poprawic bramkarzy

ACHA !! I NIECH NAWET NIE SMIA STRACIC LICENCJI NA CHAMPIONS LEAGUE BO WTEDY PES przy tak malej ilosci licencji upadnie totalnie w obliczu rozwijajacej sie FIFY (jakos mi przez gardlo przeszly te slowa)
messjash
Wookiee a widziałeś wczorajsze meczy ligi mistrzów i popisy bramkarzy ? W pesie chodzi o realizm rozgrywki, o możliwosć popełnienia głupiego błędu tak jak w prawdziwej piłce. Ja mam wrażenie że wszyscy ci którzy tak narzekają i uważają takie akcje za błędy w grze chyba prawdziwej piłki nie oglądają i chcą żeby każde podanie w pesie dochodziło, żeby bramkarz łapał każdą piłkę. Ale to nie o to chodzi.
Dawidi
Pewnie, że to nie o to chodzi, ale połowa bramek nie pada po debilnym zachowaniu bramkarza, tylko zdarza sie to raz na X czasu. Na szczęście w finalnym pesie 2010 nie jest tak tragicznie z bramkarzami.
cOtReZ
Reprezentacja Polski:

- bialy Roger.
- drugi sezon z rzedu BRASZCZYKOWSKI
- brak Obraniaka

Wisla Kraków:
- Cleber
- Niedzielan!!!

WTF? Co ci ludzie od skladow w ogole robia?
Generalnie uwazam, ze PES osmiesza sie brakiem pelnych licencji, ale ten temat byl poruszany rok w rok.
Mac516
jest obraniak gra w lille w trybie master lig mozna go kupic. Niestety repr Polski nie jest
el_fuego
To wez go kup,ja juz czwarty raz proboje i nic...
CYTAT(Mac516 @ Oct 22 2009, 09:56) *
jest obraniak gra w lille w trybie master lig mozna go kupic. Niestety repr Polski nie jest
Rasialdinho0
CYTAT(cOtReZ @ Oct 22 2009, 08:46) *
Reprezentacja Polski:

- bialy Roger.
- drugi sezon z rzedu BRASZCZYKOWSKI
- brak Obraniaka

Wisla Kraków:
- Cleber
- Niedzielan!!!

WTF? Co ci ludzie od skladow w ogole robia?
Generalnie uwazam, ze PES osmiesza sie brakiem pelnych licencji, ale ten temat byl poruszany rok w rok.

podobno ma wyjsc patch oficjalny z najnowszymi transferami
p3sman
Poza tym jeszcze Garguła jest latynosem biggrin.gif
Wookiee
no ja mam ndzieje ze wnet bedzie patch 1.1 i najnowsze sklady do pobrania z opcji download w settings
Giovani
Mój problem jest taki, że nie mogę grać w tryb Become a Legend.
Tzn. pierwszy mecz tj. Babylonia (czy coś w tym stylu) to normalnie gram, później chcę dać training match i błąd!
Wyrzuca mnie do Windowsa...
Ma ktoś taki problem?
Proszę o pomoc smile.gif
Z góry dziękuje wink.gif
tomaloo
A mi najbardziej przeszkadza brak rozdzielczości 1680x1050. Wyczytałem gdzieś dzisiaj że jak się ma Windows 7 albo Vistę to trzeba settings.exe odpalić w trybie zgodniości z XP SP3 i wtedy można wybrać wyższą rozdziałkę.
"If using windows vista or 7 , just run the setting.exe in compatability mode (windows XP sP3) and it should work fine."
Jeszcze nie testowałem bo jestem w pracy;)

Może ktoś sprawdzał czy działa? Może są inne sposoby?
messjash
Ja mam vistę i w settings jest normalnie 1680x1050. Wszystko zależy od grafy, słabsze zwyczajnie nie chcą obsługiwać takiej rozdziałki. Ja mam radeon 4850
tomaloo
To przetestuję bo tak się składa że jeszcze wczoraj zmieniałem wysłużonego Radeona x1950 Pro na Radeona 4870 2GB, ale brakło czasu na jakieś testy.
Sprawdzę dzisiaj. Na drugim kompie z Geforce 8800 gts 320mb był ten sam problem, a ta karta powinna jeszcze dawać radę.
CYTAT(messjash @ Oct 22 2009, 12:49) *
Ja mam vistę i w settings jest normalnie 1680x1050. Wszystko zależy od grafy, słabsze zwyczajnie nie chcą obsługiwać takiej rozdziałki. Ja mam radeon 4850
messjash
W takim razie 4870 spokojnie da rade i settings wykryje taką rozdziałkę. Pozostaje jeszcze kwestia czy masz monitor z rozdziałką 1680x1050, ale zakładam że tak.
Damian.
Witam, mam problem:
Nie słyszę gwizdka sędziego...

Pozdrawiam
baski18
Masz trzy wyjścia:

1) W ustawieniach głośności wybrać drugi stopień przyspieszenia dźwięku - wtedy będziesz słyszał trybuny, gwizdek sędziego oraz odgłosy uderzenia piłki, natomiast komentarz zostanie bardzo mocno wyciszony.

2) Zakładam, że grasz na ustawieniach High. Jeśli tak to musisz zmniejszyć rozdzielczość do takiej, aż będziesz mógł już te odgłosy słyszeć.

3) Zmniejszyć na Medium z rozdzielczością 1680x1050 (Ja tak zrobiłem)

Powód ? Najwyraźniej sprzęt który posiadasz nie pozwala na połączenie wysokiej jakości grafiki z dźwiękiem, więc pewnie rzeczy "ucina".
Dawidi
skąd masz taką wysoką rozdzielczość? Ja mam monitor z taką natywną ale do wyboru najwyższą mam 1280X720.
r.a.j.a.n
A to takie dziwne?
Pewnie ze sklepu... dry.gif

CYTAT(Dawidi @ Oct 22 2009, 14:09) *
skąd masz taką wysoką rozdzielczość? Ja mam monitor z taką natywną ale do wyboru najwyższą mam 1280X720.
messjash
CYTAT(Dawidi @ Oct 22 2009, 14:09) *

Jak pisałem wcześniej masz za słąbą grafe żeby mieć taką rozdzielczość. W poprzedniej części też był taki problem.
Dawidi
Aaa no tak. Kurcze jak mnie denerwują zawsze takie "udogodnienia". Mam mocno kręconą grafe i proca i na 1650x1050 na HIGH grałem w demo na 63fps a w powtórkach 45 ale nie, gra wie lepiej co dla mnie dobre...
KMI
CYTAT(messjash @ Oct 22 2009, 13:31) *
Jak pisałem wcześniej masz za słąbą grafe żeby mieć taką rozdzielczość. W poprzedniej części też był taki problem.

Sorry ale to bzdura. W PES2009 jak i teraz w PES2010 u mnie też występuje taki problem choć karta spokojnie wystarcza ( Gigabyte GeForce 8800 GTS na ktorym w PES2009 gram w rozdziałce 1920x1080).
Do wersji zeszłorocznej chwile po premierze ukazał się w sieci plik settings.exe który wystarczyło podmienić i mogłem już korzystać z wysokich rozdzielczości, myślę, że obecnie też taki plik się pojawi.

messjash
Ale sam sobie zaprzeczasz KMI. Według Ciebie grafa starcza i według wymagań pewnie też ale to co robią goście z Konami z settings to już ich tajemnica że pozwalają grać w dużej rozdzielczości tylko na lepszych grafach. Ja jakoś nie mam takiego problemu i w settings spokojnie mam 1680x1050 wiec to nie jest żadna bzdura. Gra zwyczajnie nie pozwala każdej grafie na taką rozdzielczość i tyle, ale jak sam napisałeś da się to naprawić za pomocą nowego pliku więc raczej wina jest po stronie gry i konami.
Dawidi
pewnie zabieg marketingowy, żeby ludzie kupowali coraz to nowszy sprzęt choć stary wystarcza.
KMI
Być może jakieś znaczenie ma to czy gra jest ze sklepu czy z neta, może wersja sterownika? Poza tym rok temu gdy wychodził PES2009 moja karta była całkiem na czasie, więc na pewno nie była wtedy ani kartą starszą czy słabsząsmile.gif a problem występował.

Tak czy inaczej nowy PES rządzi, przynajmniej na PC;)
messjash
No niestety z kartami graficznymi i sterownikami czasem są cuda. Czasem jedna gra działa na gforce a na radeonie nie i odwrotnie. Konfiguracji sprzętu i sterowników jest tyle że wcale się nie dziwię że takie cuda się zdarzają, ale na szczęście daje się takie rzeczy naprawić. Znajomy miał kiedyś z kolei na radeonie tak że jakaś gra działała mu tylko przy jednej konkretnej wersji sterownika i wcalee nie był on nowy a wręcz bardzo stary.
metaxa
Witam a ja mam taki problem że mam spadki fpsów :/ domyślnie jest 63 ale jak biegam czy coś to spada mi o 2 a nawet więcej w demo grałem normalnie bez żadnych zacięć w konfiguracji co jest w setinggs mój komputer spełnia wszystko wink.gif Zmienię na medium detale też są spadki :/ Miał ktoś coś takiego ?? Albo może wie ktoś jak mi pomóc smile.gif

Pozdrawiam
messjash
CYTAT(metaxa @ Oct 22 2009, 15:29) *
Witam a ja mam taki problem że mam spadki fpsów :/ domyślnie jest 63 ale jak biegam czy coś to spada mi o 2 a nawet więcej w demo grałem normalnie bez żadnych zacięć w konfiguracji co jest w setinggs mój komputer spełnia wszystko wink.gif Zmienię na medium detale też są spadki :/ Miał ktoś coś takiego ?? Albo może wie ktoś jak mi pomóc smile.gif

Pozdrawiam

Dziwne bo jeszcze chyba nie spotkałem gry w której by przy większej animacji fps nie spadały. Jeśli wizualnie jest dobrze i nic się nie ścina gra chodzi płynnie to to żaden problem że fps spadają. Zawsze gdzieś tam spadają to normalne.
metaxa
No właśnie ale mi ścina :/ i trochę mnie to denerwuje :/ Raz więcej drugi raz mniej ale ścina :/
uploadmen
CYTAT(metaxa @ Oct 22 2009, 15:37) *
No właśnie ale mi ścina :/ i trochę mnie to denerwuje :/ Raz więcej drugi raz mniej ale ścina :/
trzeba powiedzieć po prostu sobie gdzie leży rozwiazanie i co jest też przyczyną tego..? bo jak narazie nie mam bladego pojęcia.Jak już tutaj niektóre osoby pisały ,że patch będzie potrzebny a nóż mają rację.
messjash
Myślę że to nie problem z samymi fps. Bo ktoś pisał już że ma dużo i wcale nie spadają a i tak czasem tnie. Mi też lekko tnie ale jak powyłączam zbędne rzeczy w kompie to już jest spoko. Pewno gra jakoś źle zoptymalizowana albo coś. Zawsze można stery od grafy zaktualizować lub directX'a. Sprawdź jeszcze czy masz w settings zaznaczone V-sync. Jeśli nie masz to włącz.
metaxa
Komp GF 8600 GTS procek 2,4 GHZ Dual Core 2gb ram no na pewno chyba nie w konfiguracji kompa :/ Myślę że patch mnie uratuje bo demo mi dobrze działało sad.gif

@up Nie mam. Mam tylko włączone use frame skipping
messjash
Co do drżenia to zauważyłem wczoraj podobny problem. Ale wystąpiło to jedynie na stadionie Ville Marie Stadium. Tak jakby mi ktoś jakieś dziwne cienie na monitor rzucał. Tak dużo pasków na ekranie i każdy inaczej pocieniowany, jakby ktoś pocieniował monitor od czarnego do szarego takimi kawałkami a nie płynnie na całej powierzchni. W rogach ekranu szczególnie to było widać ale jak anrazie wystąpiło tylko raz i na tym jednym stadionie, grałem wtedy w dzień w trybie ML.
metaxa
Dziwne raz mi chodzi dobrze w meczu raz źle hehe na szczęście jak narazie jest good smile.gif

Dzięki za zainteresowanie i za pomoc

Pozdrawiam wink.gif
tomaloo
I okazuje się że na nowej grafie działa! Natywna rozdzielczość monitora to właśnie 1680x1050 i teraz w takiej mogę grać. Ciekawe tylko czy to kwestia karty samej w sobie czy tylko nowych sterowników. Do poprzedniej karty nie miałem nowych sterowników bo ati zakończyło wsparcie dla x1950 PRO.
CYTAT(messjash @ Oct 22 2009, 12:49) *
zagroo
Mi po pojawieniu się napisu Konami na poczatku gry pojawia się czarny ekran i gra się zacina...
Ptaszek
Ja mam Dwa pytania ;D

Co wy robicie gdy w Master League jest wolny dzien bez meczu jakis trening czy cos ;D ? bo ogolnie jestem slaby w angielskim i troche tam nie ogarniam przy tym training ;D
I pytania do gry ;p jak przy wolnym zawolac pilkarza zeby wystawil pilke do strzalu ( na klawiaturze)
Ptaszek
CYTAT(zagroo @ Oct 22 2009, 17:39) *
Mi po pojawieniu się napisu Konami na poczatku gry pojawia się czarny ekran i gra się zacina...

Jak tak mialem Z need for speedem Shift i wlaczylem przez Dysk gdzie mialem zainstalwana gre i tam dzialalo ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.