Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 2010 demo - problem z obrazem
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
ravo77
Witam,

PES 2010 demo daje przedsmak nowych wrażeń, ogólnie jestem pełen nadziei przed premierą.
Mam jednak pewien problem z wyświetlaniem na lapie Lenovo Y550, 4GB RAM, Core 2 Duo 2Ghz, Geforce 130M.

Na wyświetlaczu laptopa w rozdzielczosći 1366x768 gra chodzi idealnie, bardzo płynnie na high.

Natomiast po podłączeniu do monitora przez DVI w rozdzielczości 1650x1050 podczas przesuwania obrazu w poziomie (np przy wykopie bramkarza) obraz lekki haczy, co jest bardzo irytujące.
Dodam, że defekt ten występuje nawet przy ustaawionych niższych rozdzielczościach na monitorze zewnętrznym, więc to nie kwestia wydajności.

Podobny problem mam z Fifa 2010.
Macie jakieś pomysły?

EDIT: PROBLEM ROZWIĄZANY! Patrz niżej.
Juniorzwl
Miałem identyczny problem, jeśli masz karte serii Nvidia to ustaw w panelu sterownia Nvidia tak jak na moim screenie:

KOD
http://i36.tinypic.com/8zgpkw.jpg

Na takim ustawieniu u mnie śmiga tak płynnie jak PES 2009, czyli strzałka na głową piłkarza juz nie drga, podczas biegu wzdłuż boiska nie ma juz zadnych przycięć
Dawidi
Mam to samo, tylko, że na karcie ATI.
ravo77
Niestety, nie pomogło.
2pac
Mi się wydaje, że jak w settings.exe włączysz V-Sync to nie powinno być tych pasów poziomych smile.gif
ravo77
CYTAT(2pac @ Oct 14 2009, 12:05) *
Mi się wydaje, że jak w settings.exe włączysz V-Sync to nie powinno być tych pasów poziomych smile.gif

Opcja Wait for V-sync jest nieaktywna w settings, natomiast wymusiłem ją w ustawieniach karty graficznej.
Niestety nie pomogło.
ravo77
PROBLEM ROZWIĄZANY

Okazało się, że monitor chodził na 59Hz, stąd pasy poziome i przycinanie.
Przestawiłem go na 60Hz, opcja Wait for V-sync uaktywniła się automatycznie. Teraz mogę cieszyć się płynną animacją przy przewijaniu obrazu.

Dzięki za rady!
malomowny18
A ja niestety mam problem taki sam jak koledzy i nijak nie da się go rozwiązać.

Mam Radka HD 4850 i ustawiona rozdziałkę 1680 x 1050. Oczywiście w Catalystach ustawioną opcję suwak najbardziej w prawo, na jakość.

V-sync on, odswież.60 i lipa.

Gdy natomiast dam medium to problem znika,ale nie po to inwestowałem w kompa, żeby grac na medium, skoro bez problemu może mi chodzić na high.

prosze o pomoc

Ah. Wystarczyło tylko ściągnąć najnowsze stery do karty graf. i już jest ok.

sry za offtop
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.