Witam wszystkich uzytkownikow tego forum I PES maniaków.
Niedawno dostalem od brata PESa na urodziny zainstalowałem pograłem i mnie wciagnęło. Gralem z pocżatkuw become a legend ale po ok 9 sezonie mnie to znudziło i odkrylem Master Legue. Pograłem kilka sezonów na poziomie regular ale musialem sformatowac dysk nie zapisalem savów i poszło wszystko w ....zapomnienie. Niedawno rozpocząłem nową gre z wgranym patchem 1.40. Swój team. Pierwszy sezon w division2 na poziomie regular i dwa następne na poziomie top player. I w związku z tym mam kilka pytan odnośnie gameplayu i taktyki

Zauwazylem totalnie nielogiczne zjawiska w grze z kompem i zastanawiam sie czy to tylko u mnie tak wygląda czy tez mieliście bądź macie cos podobnego
1. Np biegne sobie skrzydłemzawodnikiem ktory ma top speed 94 a acceleration 92 (Birsa) i bez problemu gogania mnie obrońca ktory ma te same statystyki mniejsze o 15 pkt i bez problemu odbiera mi piłke. Odwrotnie z kolei działa to tak ze moim szybkim obrońcą nie jestem w stanie dogonić wolniejszego napastnika co jest zupełnie dla mnie nie zrozumiale. jest jakis inny sposób na sprint niz rb i czy można jeszcze bardziej w jakis sposób przyspieszyć
2. Mimo ze stoje tyłem i zaparty to czasem komputer przesuwa mnie i odbiera pilkę , a jak ja to chce zrobić to moge go ewentualnie w dupe pocałować. Może mógłby ktos zdradzić tajemnice co trzeba wcisnąć zeby w takim przypadku nie faulując mu ta pilke zabrać.
3. Nie ważne gdzie podaje ( z wyjątkiem w tył) za kazdym razem komputer jest przy zawodniku odbierajacym jakby wiedzial gdzie podaje, rozumiem ze jak biegnie sie w kierunku gościa któremu sie podaje to można wyczuc ale jeśli podaje w innym kierunku to chyba raczej nie powinien wiedzieć . pozatem stojąc tyłem do niego przyjmując piłkepo jednym zwodzie natychmiast mnie potraja i ledwo co dotknie odbiera od razu piłke mimo np ze body balance ma podobnie. Ciihciałbym tez miec zawodnika tam gdzie komputer podaje wiecie może czy to idzie ustawić w opcji marking?
4. Kiedy mijam zawodnkia a on zastawia mi droge bez piłki to normalnie jest faul, z wyjątkiem pola karnego. Ma ktoś podobnie?
5. Najważniejsze i najbardziej uciązliwe. Niewazne z jaką drużyną gram i kogo mam w bramce i na obronie za kazdym razem po strzale przeciwnika i odbiciu jej przez bramkarza kiedy dobiega do niej mój obronca i zawodnik kompa to zawsze mimo że jestem szybszy ten strzela bramke (wybijam na strzale)
6. Co trzeba ustawic żeby podczas kontry kiedy skrzydlowy śmiga na pelnej predkości do przodu żeby napastnik ruszył razem z nim a nie stal i rusząl dopiero po chwili

Dopiero gram od kilkunastu dni wielu opcji jeszcze pewnie nie poznałem . dlatego domyślam się że to nie są blędy w grze a cos z czym mozna sobie poradzić. Niestety jak do tej pory z tymi problemami nie znalazłem rozwiązania.

Z góry dziekuje za każdą pomoc i konkretne wytlumaczenie powyższych zjawisk