Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Karne
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Brywa
Witam. Wiele osób ma problemy z karnymi w nowym PESie, sam też na początku strzelałem w trybuny ale na jakimś zagranicznym forum znalazłem opis jak je wykonywać:

Link do wideo tutoriala: http://www.youtube.com/watch?v=SBkGsZZTP3A

- Wciskamy najpierw strzał a dopiero później(gdy już koleś biegnie do piłki) kierunek

- Używamy tylko klawiszy lewo-prawo

- Wysokość strzału regulujemy czasem przytrzymania przycisku(czyli jeżeli chcemy żeby strzał był po ziemi to wciskamy strzał na ułamek sekundy, jeśli natomiast strzał ma iść pod poprzeczkę to trzymamy strzał dłużej itp.)

- Tak samo z kierunkami (im dłużej przytrzymamy kierunek tym bardziej w bok piłka poleci)

Z początku wymaga to trochę ćwiczeń żeby strzelać po rogach ale jak już załapiemy o co chodzi to karne naprawdę sprawiają frajdę biggrin.gif

Sam przetestowałem ten sposób i o karnych mogę powiedzieć jedno: są CUDOWNE! Wreszcie możemy posłać piłkę tam gdzie chcemy i strzały nie są taka loterią jak w poprzednich PESach gdzie gdy do piłki podchodził jakiś zawodnik ze słabym strzałem(np. obrońca) to mogliśmy jedynie wcisąć strzał+kierunek i modlić się żeby trafił. Tutaj mamy pełną kontrole i jeżeli przegrasz z kumplem w karnych to nie powiesz mu że "miał farta" bo Tobie zawodnik bramkę przestrzelił happy.gif
Rasialdinho0
Fajnie ze konami zrobilo takie karne , teraz strzelanie karnych wymaga pewnych umiejetnosci wink.gif nie ma wiecej wcisniecia guzika i pilka leci w swiate.
DAK
dzieki za tutorial!
qazwsx
Dotyczy to również bronienia? Im dłużej przytrzymamy przycisk tym wyżej bramkarz wyskoczy, tak?
Dzięki za tuta, na pewno wiele wyjaśni! wink.gif
golex
Nie, bronienie akurat zostawili normalnie.
cypress.amaru
hehehe.. z poczatku wkurzzalo niesamowicie.. ale jak sie poznalo system to jest bajka! smile.gif
dzieki za tutorial
YaYeti
a ja sie dziwilem dla czego karne przestrzelam albo wale tylko w srodek
dobry tutorial
switny ten pomysl wykonywania karnych jak pierwszy raz mi sie udalo xavi alonso walnac pod pokrzeke to radocha 100%
ciezko bronic karne ale to inna bajka
Rasialdinho0
wink.gif

Dawidi
efff wiedziałem, że z tymi karnymi to coś takiego będzie. Wycyka się wszystko na sposoby i będzie zdziwienie jak nie wyjdzie jeden na 50...

Fakt faktem, żę naprawdę świetnie się strzela karne bez sposobu tylko na czuja.
naiver
Hm, na podstawie tego obrazka, który wkleił Rasialdinho, wcale to nie wygląda na całkowitą swobodę przy karnych. Jeśli rzeczywiście działa to dokładnie tak, jak przedstawiono na obrazku (czyli kierunek strzału wciska się na setne sekundy przed kopnięciem), to nadal mamy loterię, bo wychodzi na to, że nie ma znaczenia, jak długo się trzyma kierunek strzału, skoro należy go wcisnąć tuż przed kopnięciem. Piszę na podstawie obrazka, a nie z własnego doświadczenia.
Antenelles
Jest swoboda całkowita wink.gif

chciałem strzelić karniaka w okienko bo to ostatni karny był i się udało:)

http://www.youtube.com/watch?v=wS_cbFxTuac
Dawidi
Jest swoboda. Ale obrazek pokazuje, jak ją obejść. Kierunek możesz już wcisnąć jak zawodnik zaczyna bieg. Ale wtedy na 100% przestrzeli. Ale jak wciśniesz na chwilę to wtedy musisz czuć ile musisz trzymać i na ile sobie pozwolić. Albo walimy nie do obrony i ryzykujemy przestrzelenie/poprzeczke/slupek albo walimy trochę bliżej ale piłkę którą bramkarz wyciągnie. Natomiast jak zaczniemy wciskać przy końcu to wtedy ten czas będzie prawie idealny. Gdy wyczujemy w którym momencie to robić.
Smoti
i t kolejny dowód na to ze nowy pes bedzie naprawde udana gra.
Antenelles
szkoda tylko, że komputer strzela turlakusy po ziemi tylko ....
jonastb
bo komputer jeszcze nie rozkminił jak sie strzela, ewentualnei boi sie ryzyka : )
jacekz40
A czy w demo można ustawić mecz z karnymi przy remisie?
JnR
jak ściągniesz demotweakera to automatycznie się ustawiają ( pomimo że w opcjach nadal ich nie ma - tak samo z czasem jest 5 min a w rzeczywistosci mozesz grac 90 min)
jacekz40
CYTAT(JnR @ Sep 29 2009, 14:59) *
jak ściągniesz demotweakera to automatycznie się ustawiają ( pomimo że w opcjach nadal ich nie ma - tak samo z czasem jest 5 min a w rzeczywistosci mozesz grac 90 min)

Mam demotweakera ale nie mam w grze karnych, czy dogrywki mellow.gif
.::NorD::.
Czy podczas wykonywania karnego w trakcie meczu też wam nie działają kierunku, wali na prost !?!?
YaYeti
no bo wtedy nie uzywasz stzralek w lewo/prawo tylko gora dol
Tolek
Nie wiem, jak jest z kolejnością wciskania strzałek, ja się tym nie przejmuje i strzela elegancko biggrin.gif. Chociaż mam swój sposób na kompa, ustawiam się bramkarzem po lewej stronie bramki i rzucam się w prawo, broniąc środka smile.gif. Komp bardzo często widząc nie chroniony środek bramki próbuje tam strzelić. Jednak znacznie gorzej działa to na Top Player - tam komp świetnie wykonuje karne tongue.gif.
Dawidi
komp prawie zawsze ładuje w środek nawet jak tam stoisz wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.