Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Obrazki do newsów
board.issonline.pl > Issonline.pl > Strona oraz Forum
EbonH4wK
Witam,

Od dłuższego już czasu zauważyć można dziwną według mnie politykę wstawianych do newsów obrazków.
Dawnymi czasy stały one na wysokim poziomie, a przynajmniej nie były takie same co news.
Teraz jednak zależnie od tego kto tego newsa pisze, są one takie same, i można by powiedzieć, prymitywne ;/

Jako wiekowy już user ISSO uprzejmie pytam, czy jest możliwość zmiany tejże polityki, bo wygląd strony głównej w mojej opinii dużo przez to traci.

Pozdrawiam
EbonH4wK
Credt
I. Dużo w Twoich słowach racji, EbonH4wK. Aczkolwiek związane jest to z tematyką i częstotliwością newsów.
Widzę rozwiązanie, ale niekoniecznie udane - newsy pojawiałyby się rzadziej. Podniosłoby to poziom, bo informowalibyśmy tylko o naprawdę wartych uwagi rzeczach (nowinki o PESie 2010 czy innowacyjne dodatki do starszych edycji), zatem i obrazki "czołowe" zyskałyby na oryginalności.

II. Druga sprawa - tematyka. Jak wiadomo (co się niestety rzuca w oczy), prowadzę Falę Facepacków, które to twarze całkiem sporo osób ściąga (w statystyce na Rapidzie jest to minimum kilkanaście osób od paczki, nie wiem, jak z pozostałych serwerów, ale zapewne podobnie). Z jednej strony sporo, z drugiej ilość śladowa. Tu też widzę rozwiązania:
1) Do codziennego newsa dorzucać screen piłkarza omawianej drużyny "w akcji" z małym tylko dopiskiem "Facepack day XX".
2) Skompletować już całość twarzy drużyn danej ligi i wrzucać co kilka dni, zamiast codziennie po jednym klubie.
3) Zaprzestać tego Twarzowego Tour i skoncentrować się na punkcie pierwszym tego posta - rzadszym, ale ciekawszym sposobie informacji na głównej.

Jestem oczywiście otwarty na propozycje zmian, bo najważniejsze, by userzy interpretowali stronę w atrakcyjnych barwach, a nie newsman. Czekam zatem na jakieś sugestie, które szybko wprowadzę w życie.
Ramzik
Faktycznie, kolega ma dużo racji, ale ciężko zrobić w photoshopie coś na poziomie, jeśli nie ma się odpowiedniej wiedzy oraz zbyt dużo czasu wolnego :/ Może faktycznie dobrym rozwiązaniem byłby jakiś miły obrazeczek, związany z tematyką newsa, a do niego w miarę zauważalny napis. Ja w moich grafikach też zmieniam tylko numerki, no bo cóż mogę do nich dodać? Będzie trzeba coś z tym zrobić.
p3sman
wg mnie wystarczy jedynie jakiś obrazek znaleziony w necie, który w jakiś sposób był związany z newsem.

Po co napis na owym obrazku? Wszystko jest w newsie...
Mortin
Mam mala sugestie do ramzika, zeby przestal wrzucac te swoje obrazki do newsow, bo sa beznadziejne i tylko psuja wizerunek strony, bo zaczyna to troche stare pro-evo przypominac. Wystarczyloby, gdybyś wrzucil po prostu screen jednej twarzy z facepacka i byloby po sprawie wink.gif
pozdrawiam
lukasz44
Dokładnie, Mortin biggrin.gif dobrze prawi.

Te twoje obrazki nie są zbyt fajne, lepiej abyś dawał screen paczki albo którąś z twarzy lub nie wiem czego tam, lepiej by to wyglądało. pozdrooo
Ramzik
Wiem, że nie są fajne biggrin.gif Nie znam się za bardzo na grafice i myślałem o wrzucaniu screena jakiejś pozycji z facepacka. Tak teraz będę robił wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.