Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jak gracie? różne sytuacje
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
artu
witam mam parę pytań ponadto,:
1. W jaki sposób zazwyczaj strzelacie rzuty wolne z odległości nie większej niż 30m?
ps. z jakiej najdalszej odległości strzeliliście?smile.gif
2. a z dalszych jak dośrodkowujecie? bo mi nigdy nie wychodzi dobrze podać, wydaje mi się że moja drużyna nie wchodzi w tempo za piłką, jedynie z boku pola karnego udaje mi się często
3. jak wykonujecie rogi?
4. Czy jest jakiś inny sposób na karne niż ten podstawowy?
5. czy jest możliwość w sytuacji sam na sam przelobować lekko bramkarza, podcinając piłkę, jak to było możliwe w pesie 5? (z klawiszem zmiany zawodnika. LB chyba)
6. W jaki sposób wykorzystujecie sam na sam?
7. Jakieś tricki ciekawe znacie? bo ja używam najczęściej po prostu strzałek lub LT, rzadziej LB, czy da się zrobić taki obrót z piłką? lub ją podbić w czasie biegu nad przeciwnikiem? w pesie 5, gram na padzie od początku, się dało i nie było z tym problemu (robiłem to prawym drążkiem, czyli R) w tej edycji jak to robię to zawodnik podaje piłkę w określonym kierunku, czasem udaje mi się zrobić obrót strzałkami ale to nie wygodne jest; da się wypuścić piłkę strasznie daleko tzn obiec zawodnika drugą stroną?
8. I jeszcze jedna sytuacja chyba najbardziej denerwująca, gdy podaję piłkę góra (LB + Y. lub B ) na wbiegającego sam na sam z bramkarzem napastnika to jak bym nie chciał strzelić to on za wszelką cenę próbuje strzelać głową, rzucając się komicznie na szczupaka i co ciekawe strzela z niemożliwych pozycji, da się jakoś to zmienić używając innych klawiszy?
9. Często robicie przewrotki?

Zadaje te pytania w celu wymienienia się doświadczeniami smile.gif piszcie co wiecie i jak to robicie

pozdrawiam
Artek
1. Jak najmocniej, nad murkiem, celujac w sam rog. Mozna tez sprobowac wysunac pilke drugim zawodnikiem. Hmm, najdalej to strzelilem z 37m C.Ronaldo w demie jeszcze ;p
2. Jak dosrodkowuje to staram sie celowac miedzy zawodnikow a bramkarza i czasem udaje sie cos strzelic.
3. Na krotszy slupek, dosc nisko, to czesto jakis zawodnik wbiega i strzela.
4. Niee .
5. Jakos sie tam da, kiedys zrobilem to przez przypadek, bo zazwyczaj tego nie stosuje ;p.
6. Albo przechodze bramkarza albo strzelam celujac strzalkami w rog.
7. Gram na klawie, raczej tylko ruletka ;p.
8. Tez to mam, najlepiej postarac sie tak przyjac pilke zeby miec pewnosc ze strzeli noga.
9. Taka prawdziwa przewrotka wyszla mi tylko pare razy, gola z tego strzelilem jednego, reszta nietrafiona.
Pozdro ;d
2pac
1. Ciekawy sposób to strzał pod murem (klawisz dośrodkowania + strzalka w doł), ale ja strzelam normalnie, nad murem przy samym słupku, chyba, że mam bardzo mocno strzelającego zawodnika to w róg bramkarza wale bombe.
2. Dośrodkowanie pomiedzy bramkarza, a zawodników.
3. Bardzo dobry sposob to piłka odchodząca od bramki i podczas wykonywania trzymać strzałke w gorę to piłka będzie leciała nisko, a tym samym szybciej. Np. róg z prawej -> strzałka w gorę + lewo i główka.
4. Niestety nie
5. Da się, a przynajmniej dało się w PES2008, ale tego nie stosuję.
6. Jak mam dużo miejsca, albo szybki zawodnik który dobrze trzyma piłkę przy nodze to przechodzę obok bramkarza, a tak to strzał w róg.
7. Wpisz na youtube PES2009 tricks to znajdziesz ciekawe filmy.
8. Tak samo jak poprzednik, przyjmuję piłkę i albo przechodzę bramkarza, albo wykańczam sam na sam.
9. Ja to nie mam szcześcia do przewrotek, ani razu jej nie zrobiłem w PES2009, tylko kilka razy nożyce z czego 2 gole strzeliłem.
kaka_demona
1. Strzał z wysunięcia.
2. Podanie i wybiegnięcie wykonującego i dopiero dośrodkowanie.
3. Prawy - na maxa w prawo pasek do połowy i strzałki do przodu i w lewo. Ląduje wtedy na piątce - (pirlo, beckham)
4. hehe nie...
5. pewno :-)
6. w bliski róg, lub mijam jeżeli jest miejsce.
7. umiem wykonać dużo ale w meczu nie ma na to miesjca, chyba że wygrywam 4-0. Najlepiej się sprawdza powolne prowadzenie i zmiana kierunku.
8. piłka musi być niżej niz klatka piersiowa gracza aby walną z woleja.
9. jak sie uda.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.