Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kącik kulturystyczny ;)
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
gutted
Widzę, że kilka osòb na tym forum zna się na temacie. Otwieram więc ten wątek dla wszystkich zainteresowanych i nie tylko.
Początkujący będą mogli tu zadawać pytania co do treningu czy diety, a zaawansowani dostaną możliwość wypowiedzenia się na temat odżywek, metod treningowych itp.
Znamy się mało więc wypadałoby napisać coś o sobie wink.gif
SteFun
hmmm co ja moge napisac!! Cwicze od roku ale mialem ostatnio 1 miesiac przerwy!! Sterydow tez nie biore bo to tylko biora kretyni!!! Cwicze 4-5 rrazy w tyg. po 2 godz. mam 182cm wzrostu i waze 80kg

Na plaskiej moj rekord to 130kg.
martwego ciagu tez nie robie szkoda mi plecow!!

Aha i obecnie biore kreactyne oraz bialeczko!!
T-Mac
ja mam 180cm
waga: teraz to ch.. wi tongue.gif ale powyzej 80kg
rekord
na mokro: 10 browarow 0,25 vodki
gutted
timak [kocham sarenki] ;p, nie rob se jaj z powaznego tematu, jeszcze jedna wpadka i po tobie ;p
Rock
Czesc pudziany ;p
Ja cwicze od roku ,ale tak na serio to kila miesiecy. Na początku byla to super amatorszczyzna - 2 krzesełka i sztanga 30 kg.Po pewnym czsie z 2 kumplami kupilismy ławeczke , dokupilismy hantelki i wiecej obciążenia. Narazie jestem jeszcze leszczykiem ponizej 100 kg ale to z tego wzgledu ze nie mam wiecej obciażenia (73 kg smile.gif ) , raz bralem kreatynke.Niedlugo planuje zacząc chodzic na silownie bo jak dobrze zauwazyles GuTTed tylko tak bede mogl rozwinąc w sposòb prawidłowy wszystkie grupy mięsni.

175 cm wzrostu - 74-75 kg wagi
Rekord w wyciskaniu na płaskiej: ? :?
Rekord w przysiadzie : ? :?

GuTTed , Stefun gratuluje wynikòw. Będe was gonił i nie zamierzam brac koksòw biggrin.gif
Tom_my
eee..pakery tongue.gif

wzrost = 173 cm
waga 68 kg bodajże

wyciskanie nie wiem bo nigdy nie byłem na siłowni biggrin.gif
Rock
Wie ktos moze czy kreatynka z vitalmaxa jest dobra i czy warto ją kupic lub moze ma ktos jaką sprawdzoną godną polecenia?
Warto robic nasycenie ? bo slyszalem ze to nie ma sensu,ze to jest tak samo jak by sie ją bralo normalnie :?
gutted
Kreatynka z vitalmaxa to dla mnie zagadka smile.gif, ja od zawsze kupuje sobie olimpa w proszku, raz kupilem hi-teca ale cos mi nie podpasowala;)
Faza nasycenia to podpucha producentow, zeby szybciej opakowanie poszlo wink.gif, Twoj organizm nie jest w stanie przyswoic tak duzej ilosci kreatyny w ciagu 24h - nadwyzke wylewasz po prostu do kibla wink.gif
Ja biore ja tak :
W dzien z treningiem - godzina przed cwiczeniem - 3 gramy z woda, po treningu 3 gramy z sokiem (najlepiej sok winogronowy, ktory ma bardzo duza dawke weglowodanow przyswajalnych - zdarzaja sie soki z 16 gramami na 100!!! )
W dzien bez treningu - 5 gramow z sokiem.

Pozdro
Mario
ja mam 175 cm wzrostu, i cale 55 kg wagi laugh.gif w łapie mam 28 cm (hahahahahaha) a na klate biore 70 kg laugh.gif nieśmiać się głośno... doradzcie co zrobić żeby zgrubnąć, jakie odżywki zabrac, jak cwiczyć itd.. dzięki bardzo biggrin.gif:D:D
michau000
wydaje mi się, Mario, że jak na Twoje parametry to klata całkiem ładnie, nie ma się z czego śmiać smile.gif
Rock
Mario jak chcesz zgrubnąc to zjadaj 3 kostki smalcu dziennie :wink: a jak nabrac masy mięsniowej tak na serio to radził bym białko,kreaty+gainery biggrin.gif
baski18
Mario cos jakos nie moge uwiezyc ze majac lape 2.8 wyciskarz 70kg. smile.gif ale moge sie mylic.

Ja chodze na silownie od 1 roku a dokladnie od poczatku sierpnia 2003 roku. Nie cwiczylem wczesniej w domu wiec to byly moje poczatki.

Zaczynajac cwiczyc mialem takie wymiary:
2.7 w lapie
84 w klatce

Po roku intensywnego chodzenia na silownie jest tak:
3.5 w lapie
100 w klatce

Wziolem 3kg odzywki MegaMasa2000 i Kreatynke Hi-Teca po ktorej biceps z 3.0 poszedl mi na 3.4 smile.gif wiec jak widac jest bardzo dobra. Co prawda 1 kreatynka zawsze daje najlepsze efekty ale mam zamiar teraz kupic sobie druga i mam nadzieje ze z 3cm mi pojdzie smile.gif

Mierze1.88 - do wrzesnia myslalem ze 1.86 wiec sie zdziwilem ze mierze o 2cm wiecej i sie zalamalem smile.gif
Waże 73kg wiec mam niedowage sad.gif jednak porownujac terazniejsza wage z ta z ktora zaczynalem czyli UWAGA 58kg !! z wzrostem 1.86 jest to przez 1 rok duzy postep, wiec uwazam ze za 1 rok bedzie jeszcze lepiej nic juz nie mowie o nastepnych latach.

A teraz troche liczb smile.gif

Max na klatke:
Plaska - 90kg
Skos w dòł - 95kg
Skos w gore - 60kg

Biceps:
Hankle - 15kg
Sztangi - 40kg

Triceps:
Hankle - 10kg
Sztangi - 20kg

Nogi:
Uda wyciskanie na maszynie - 160kg
Przysiady - 100kg
Azorek
Ej jak ktos ma wzrostu 182 i wazy 80 kg to kreatyna chyba nie jest potrzebna, tylko systematycznie cwiczyc na siłowni??
SteFun
Kreatyna jest po to aby sie nacieszyc z efektow przez jakis czas!!!! Przestaniesz brac i zalozmy na miesiac cwiczyc spadnie Ci momentalnie!!! Bo kreatyna zatrzymuje tylko wode w organizmie( czyli w miesniach)!!! Jesli zdecydujesz brac to pij duzo wody do 5 lit. dziennie!! a jesli chodzi o przytycie to bialko wam w tym nie pomoze!!! BO bialko jest do sily jesli chcecie przytyc to najwazniejsze sa Odzywki Weglowodanowe( a najlepiej Hi_Tec a jesli nie macie kasy na nie to cos innego wedle wyboru)!!! Pozdro!!
Pio G
eee i na co ja czytam ten topic... chyba ino zeby sie zdolowac sad.gif moze kiedys za bilion lat cos bede jednak mial z sily :
moje osiagi :
w bicepsie "-" 30 cm
w klacie ze "-" 50 cm
co ja bede tutaj pisal wszedzie jestem na minusie smile.gif
poczekam na czasy kiedy bedzie mozna transplantowac mozg z ciala do ciala to se pozycze "garnitur" od pudziana :wink:
Rock
hehe Pio G nigdy nie jest zapuzno zeby zacząc pracowac nad wyglądem,wystarczy tylko troche samozaparcia i wytrwałosci a efekty zaczną szybko sie pojawiac smile.gif trzeba sie zmobilizowac i zacząc cos robic w tym kierunku :wink:
lazy_bum
Cytat
moje osiagi :  
w bicepsie "-" 30 cm  
w klacie ze "-" 50 cm

Jak to możliwe? Masz bicepsy większe od klaty? <-:
kemot
to niemozliwe biggrin.gif
T-Mac
to Pio G rocznik czarnobylski wiec sie nie nabijac tongue.gif
Pio G
ehehehe wpisywalem byle co biggrin.gif pozatym wymiary byly wpisane z minusem tongue.gif a samozaparcie to ja mam w wc na tronie :wink:
Rock
moze mi ktos podac jakies linki do stron gdzie są jakies zestawy cwiczen na triceps i miesnie brzucha bo ja znalazlem 2 ale nie ma tam nic ciekawego sad.gif
lazy_bum
Wracajac do cwiczenia w domu to... zostalo naukowo udowodnione, ze samo MYSLENIE o cwiczeniu i wyobrazanie sobie go powoduje przyrost miesni. ZTCP to bylo ok 50% tego co przyrasta podczas normalnego cwiczenia. Tak wiec spokojnie mozna cwiczyc w domu. (-:
(ZTCP to byl art. w Gazecie Wyborczej)
gutted
oki krzysztof cwicz w domu, mysl o cwiczeniu , moze cos z tego bedzie ;P
lazy_bum
Cytat
oki krzysztof cwicz w domu, mysl o cwiczeniu , moze cos z tego bedzie ;P

Jestem nawet na to za leniwy, przykro mi.
A BTW badan to byly prowadzone na miesniach najmniejszego palca u reki.
miko77
ja mam w bicku ze 30 w klacie nie wiem 187 i gdzies 85 kg wagi od wrzesnia skonczylem treningi pilkarskie i przytylem ! ! ! 20 KG ! ! !, miedzy innymi z powodu braku przyrostu masy dalem sobie spokoj z silka po 2 miechach sad.gif Teraz chcialbym rozpaczac treningi na silce moze podpowiecie co nie co ? ? ?
gutted
witam zajrzyj sobie pod ten link: http://www.kulturystyka.net.pl/modules.php...catid=25&topic=
znajdziesz tam zdjecia i opisy cwiczen na poszczegolne grupy miesniowe.
miko77
Dzieki ! smile.gif
Juz sprawdzam smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.