Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Problem] Graphic studio - twarze
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Problemy z edycją
Winek
wytłumaczy ktoś jak importuje się twarzy do pesa4 :?: :cry: pościągałem sobie wszystkie Facepacki. Z importowaniem stroi nie miałem problemòw w Graphic Studio ale z twarzami mam duży problem. Otòż niby robię tak jak opisał ktoś tutoriala czyli: daje file - open 0_text.afs - daje "yes" i pokazuje pełno plikòw. Znalazłem np. twarz Owomoyeli "r017" (Arminia Bielefeld). Daje na ten numer "r017" - import file ... i importuje nową mordkę. Niby wszystko dobrze zrobione bo na dole pokazuje się na obrazku prawdziwa twarz Owomoyeli. Ale gdy wchodzę do gry - daję Edit - wybrałem Owomoyele i ... właśnie co dalej :roll: co mam wybrać, żeby jego twarz ustawić :?: i jeszcze jedna sprawa. Bo Owomoyela jest narazie łysy bez włosòw ale w tym Facepacku jest jeszcze folder "włosy" i tam jest właśnie jego fryzura i jak to zimportować :?: z gòry dzięki za pomoc :!:
RealMadryt
wytłumaczy ktoś jak importuje się twarzy do pesa4 :?:  :cry:  pościągałem sobie wszystkie Facepacki. Z importowaniem stroi nie miałem problemòw w Graphic Studio ale z twarzami mam duży problem. Otòż niby robię tak jak opisał ktoś tutoriala czyli: daje file - open 0_text.afs - daje \"yes\" i pokazuje pełno plikòw. Znalazłem np. twarz Owomoyeli \"r017\" (Arminia Bielefeld). Daje na ten numer \"r017\" - import file ... i importuje nową mordkę. Niby wszystko dobrze zrobione bo na dole pokazuje się na obrazku prawdziwa twarz Owomoyeli. Ale gdy wchodzę do gry - daję Edit - wybrałem Owomoyele i ... właśnie co dalej  :roll:  co mam wybrać, żeby jego twarz ustawić  :?:  i jeszcze jedna sprawa. Bo Owomoyela jest narazie łysy bez włosòw ale w tym Facepacku jest jeszcze folder \"włosy\" i tam jest właśnie jego fryzura i jak to zimportować :?: z gòry dzięki za pomoc :!:

Za wlosy sa odpowiedzialne pliki np. beckham ma hairw205 to szukasz hairw205 i klikasz prawym i import i klikasz 2x na wlosach beckhama z facepatch
Co do twarzy to masz w facepatchu pod imieniem zawodnika synbol np. w102 i musisz w GS znalesc w102 i zamieniarz ta twarz za w102
Chyba proste
Ps. najlepiej sie inportuje twarze AFSXplode po jest tam opcja search dzieki ktorej mozesz automatycznie wyszukac dany plik!!!
PS.2 jak zainportowales twarz do pesa np.r012 a jej niema w pesie to musisz weisc do goscia i ustawic mu ta twarznp.:
wchodzisz w edit player gosciu ktorego chcesz zrobici tam gdzie sie wybiera rodzaj butow itp. masz morde i wybierazsz r= rasa zolta i twarz 12 (szczalka w prawo) i masz jego twarz :wink:
Winek
dzięki Real chociaż i tak już ciutke wcześniej do tego doszedłem ;D mordki już umiem robić ale jest kolejny problem sad.gif teraz robie twarze z "Bundesliga_facepack" czyli twarze dla drużyn bundesligi i jestem na Bayernie Monachium. Pare twarzy udało się ładnie zrobić jak np. Kahna, Lucio, Ze Roberto itd. ale mam problem z Frings, Guerrero, Santa Cruz. Wiem dlaczego ale nie umiem tego zrobić. Np. Ze Roberto ma "r049" i jak szukam to znajduje to samo słowo czyli "r049" i nie ma problemu podmienienia i w grze jak daje edit to bez problemu jego mordke znajduje pod tym numerem. A np. Frings ma "w057" a jak wyszukuje to znajduje "facew057" i dlatego w grze niewidzi jego mordki :!: :!: to samo jest z Guerrero i Santa Cruzem sad.gif wiecie jak to zrobić :?:
RealMadryt
Jak szukasz przez AFSX to jak wpiszesz np. "r003" i wyszuka Ci "facer003" kliknij jeszcze raz i powinno dzialac albo poszukaj recznie!!!
napewno znajdziesz bo ja tez tak mialem :wink:
Winek
Jak szukasz przez AFSX to jak wpiszesz np. \"r003\" i wyszuka Ci \"facer003\" kliknij jeszcze raz i powinno dzialac albo poszukaj recznie!!!
napewno znajdziesz bo ja tez tak mialem :wink:

aha dzięki :!: :!: :wink: jeszcze jeden problem znalazłem ;D dalej bawie się w facepack bundesligi i taki oto problem. W Bayernie Monachium Ze Roberto ma r049 a w Schalke 04 ròwnież "r049" ma Ailton. Jak to zrobić :?: bo zrobiłem twarz Ze Roberto a jak patrzyłem na Ailtona to też ma mordke Roberto sad.gif
RealMadryt
Oj ja tez mialem takie cos ale to nie jest proble...chyba???
TZN. musisz wybrac albo ten zawodnik albo ten!!
Winek
Oj ja tez mialem takie cos ale to nie jest proble...chyba???
TZN. musisz wybrac albo ten zawodnik albo ten!!

ale troche dziwne bede biegal Fringsem a tam np. twarz Sanda :roll: albo na odwrot
RealMadryt
To juz niemoja wina ja tego niezrobilem, ale jest chyba sposob!!!
niemusisz biegac dwoma zawodnikami z ta sama twarza wystarczy ze drugiemu zmienisz na inna, podobna i juz ja tak robie!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.