Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakim programem robić oprawę graficzną
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
Kamilsoltys
Tak jak w temacie, czym robicie oprawę graficzną w waszych karierach i jak robicie xDD moze jakis tut ? :]...
Nie wiem czy to OT ^^
lukasz44
Adobe Photoshop CS3
Kamilsoltys
CYTAT(lukasz44 @ Jun 8 2009, 14:21) *
Adobe Photoshop CS3

... a dokładniej ? :] Masz moze jakis Tut ^^? Normalnie wchodzicie na stronke np. uefa.com robicie screena i obrabiacie ? ^^
qwerte
Tak. Ale żeś miejsce na temat znalazł. Blogi i kariery blink.gif co to ma wspólnego z karierą?
Kamilsoltys
To ma wspólnego iż pytam się o oprawię graficzną waszych Blogów i Karier xD
jaro9
Jak najbardziej Photoshop ja akurat robie w wersji 7.0. Ale każdy program się nadaje,nawet w paincie zrobisz np fajną gazetkę biggrin.gif
Kamilsoltys
Mam CS2 tongue.gif
Crv+
Cs2 jest o niebo lepszy od Cs3 do swoich gazetek się zbytnio nie przykładałem .

Strona tytułowa
Dziś pokażę wam jak robić gazetki (szybko łatwo i przyjemnie) w Photoshopie
Strona tytułowa
1.Otwieramy nowy dokument 600x840
2.wpisujemy w dowolnej wyszukiwarce na przykład C.Ronaldo wallpaper zapisujemy na dowolnym dysku otwieramy nasz obrazek photoshopem
i przenosimy obrazek na naszą prace.
3.Warstwa---> nowa warstwa
4.na nowej warstwie za pomocą zaznaczenia prostokątnego robimy prostokątny pasek którą wypełniamy dowolnym kolorem
5.robimy napisy i gotowe

Outcome
Marsin
CYTAT(Crv+ @ Jun 13 2009, 12:18) *
Cs2 jest o niebo lepszy od Cs3 do swoich gazetek się zbytnio nie przykładałem .

To już zależy od gustu, a każdy jak wiadomo, ma swój. Jednak w praktyce (a także w teorii) CS3 to program bardziej funkcjonalny od CS2, więcej opcji i możliwości, co daję ogromną przewagę nad CS2. Jedynym minusem programu jest sprzęto-żerność, ale jest rok 2009, więc raczej każdy ma PC-ta, który jest w stanie uciągnąć CS3 bez większych problemów.

Co do robienia gazetki, polecam stronę PlanetRenders (wpisz w google) i wyszukaj potrzebnych Ci sylwetek piłkarzy. Albo jak kolega wyżej napisał, wpisz po prostu w google nazwisko zawodnika, tylko radzę uważać, co kopiujesz, bo niektóre prace są niezwykle cenne i mają swoją wartość, jak i prawa autorskie smile.gif.
Crv+
1.Otwieramy nowy dokument (600x800)
2.za pomocą zaznaczenia prostokątnego tworzymy prostokąt i wypełniamy go kolorem czarnych
3.z internetu szukamy zdjęcia piłkarza i umieszczamy na naszej pracy.
4.wypełniamy prace tekstem

Outcome

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.