Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dziwne strzały..
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
ogorek
Witam, mam problem ze strzalami w PESie... Otóż nieraz( z przyzwyczajenia do Fify pewnie) używam strzałek no i "D" oczywiście...  a owy strzelec zamisat strzelic robi taki jakby podrzut... Nie wiem co to jest iczemu tak robi, może wy wiecie (jak to wylaczyc najlepiej).Ogolnie sytuacja dziwna jak jest sam na sam i naciskasz strzalke i shoot a ten ci takiego glutka wali  biggrin.gif

Video

Tu macie video:)
barman_2000
bo w pesie strzela sie domyslnie klawiszem A, natomiast D to jest podanie gora
ogorek
no to chyba u ciebie , ja mam ustawione "D" strzał i a podanie górą..
N1KL
CYTAT(ogorek @ Jun 4 2009, 14:38) *
no to chyba u ciebie , ja mam ustawione "D" strzał i a podanie górą..

To zmień... w pesi'e jest na odwrót niż w fifie. Tu "D" to jest strzał a "A" to jest podanie górne/ dośrodkowanie

Pozdrawiam
ogorek
Czlowieku czytałeś w ogóle mojego posta? "MAM USTAWIONE D STRZAL, "A" podanie górą"

czekam na mądrzejsze odpowiedzi, bo widzę niektórym sprawia problem doczytanie posta do końca...
cialo7
Jeśli po wciśnięciu strzału naciśniesz bodajże sprint to wtedy on podrzuci lekko piłkę. Staraj się po pokazaniu się paska z siłą nie naciskać już sprintu (chyba, że wciśnięty cały czas)
Tak mi się wydaje, że to sprint jest za to odpowiedzialny. No chyba, że dwukrotnie nacisnąłeś strzał, to wtedy lobuje, tylko że trochę mocniej.
ogorek
Wreszcie konkretna odpowiedźsmile.gif Wcześniej miałem wiele wątpliwości i na przykład myślałem ze strzela słabszą nogą.Teraz jest troche bardziej jasne.Co do lobu myslałem że lob to d+s (strzał + podanie) ale to chyba markowanie strzału
bummbummbamm
wideo mi niestety nie dziala gdyz mam tutaj youtube zablokowane smile.gif))

anyway

nacisniecie strzalu,puszczenie i nacisniecie przyspieszenia to jest low podcinka,nie myl tego z trzymanym przyspieszeniem i strzalem bo to nie to samo.
trzymanie strzalu i trzymanie zmiany zawodnika to jest lobik
nacisniecie strzalu,puszczenie i nacisniecie zmiany tepa jest to strzal mierzony
ogorek
hmm ciezko to zrozumiec troche, ale zauwazylem jeszcze inny problem.. czy d+q to nie byl przypadkiem strzal techniczny? bo zawsze myslalem ze 2xD to jest lobik i faktycznie jest i teraz sie okazuje ze q+d to tez lobik... czym sie roznia?

i zauwazylem ze to samo dzieje mi sie jak chce zrobic silny strzal nieraz (D+W)

acha i mozesz mi wytlumaczyc jeszcze raz ten strzal mierzony? naciskam strzal (trzymam?) puszczam i naciskam sprint i mierzy mi?

edit. właśnie zrobił mi lobik choć nie naciskałem zmiany tempa:|
bummbummbamm
strzal techniczny = strzal mierzony kwestia nazewnictwa smile.gif))

Naciskasz strzal,ustawia sie jakas tam sila i zanim zawodnik odda strzal nacisksz ZMIANE TEMPA i idzie strzal techniczny
Naciskasz strzal,ustawia sie jakas tam sila i zanim zawodnik odda strzal naciskasz PRZYSPIESZENIE i idzie podcinka czyli low lob,oczywiscie robisz to przed bramkarzem a nie z 20 m wink.gif

Zupelnie inaczej jest z typowym lobem,tam jednoczesnie trzymasz strzal i zmiane zawodnika tak dlugo jak mocny ma byc lob.
ogorek
Ok ale co masz na mysli poprzez "zmiane tempa", czy nie jest to poprostu sprint?
mrowa196
CYTAT(ogorek @ Jun 4 2009, 17:09) *
Ok ale co masz na mysli poprzez "zmiane tempa", czy nie jest to poprostu sprint?

"C" na klawiaturze
mariusz123211
Tak ogórek mam ten sam problem co ty, i to jest wina tego co napisał cialo7.
Jakoś wcześniej nie miałem tego problemu ale grając z kolegami na padzie właśnie jakoś kombinowałem z tym sprintem i te strzały mi nie wychodziły.Patrzyłem na klawiaturze i miałem tak samo, wiec to definitywna wina wciśniętego sprintu (to co opisał dokładnie cialo7).
falcon87pl
Strzal + L1(zmiana zawodnika) = lekki lob
Strzal a nastepnie przytrzymanie R1(sprint) = bardziej plaski i mocniejszy lob

W PES 2008 odkrylem cos takiego ze jak wzielo sie sam na sam z bramkarzem wrzutke na full'a i nastepnie przytrzymalo R1 to wchodzily idealne loby z wielu pozycji. W pes 2009 niestety wyeliminowali ten blad tongue.gif nie trzeba bylo nawet regulowac mocy, wystarczylo wziac na maksa napelnic pasek wrzutka i R1 trzymac.
pietja
jak 2x strzal wciskasz i Ci loba robi to grasz na loby type 2, nie wiem jak tak grac w ogole mozna... W button conf. sobie zrob chip shot type 1 i po sprawie... A teraz za to ze pomoglem wbijac na mojego bruta biggrin.gif http://matisyahoo.mybrute.com/. A co tam, ostrzezenie jakos przelkne smile.gif
ogorek
witam mam kolejne pytanie, jak sie robi wypuszczenie piłki w czasie sprintu( nie chodzi o zwód tylko normalne wypuszczenie)

ps. pokumalem troche i to 2xD to jest to samo co wlaczenie sprintu po nacisnieciu strzalu, to mi sie udaje nawet czesto sam na sam, ale za cholere mi nie moze wejsc to zmiana zawodnika + shoot, kiedy sie tego używa, bo mi czy blisko czy daleko lapie w lapy:/

http://www.youtube.com/watch?v=rWZpXSgO-JU

wyszlo mi takie cos jednak nawet nie jestem pewien czy to byl lob w ogole
pietja
R1+R2+ zmiana kierunku o 45 stopni.

albo kilka razy R1 w czasie trzymania kierunku, lub odwrotnie...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.