Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jaki pad poradzicie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
koli
witam wszystkich i licze że pomożecie mi w wyborze pada do tej gry jaki pad jest najlepszy i uzasadnienie z góry dziękuje z pomoc pozdrawiam
kris15j
Nie podam Ci modelu, bo nie znam się na tym, ale najważniejsze w padzie to:
1. ma dobrze leżeć dłoniach,
2. ma mieć dobre analogi, obowiązkowo pracujące po kole, ni po kwadracie
3. przyciski, które dobrze sprężynują, nie zacinają się

Jak masz dużo kasy to kup to (na zdjęciu wygląda trochę głupio, ale jest bardzo dobry):

a jak nie to szukaj innego tańszego
Mazix
ja polecam pady Logitecha smile.gif mimo ze maja analogi po "kwadracie" w niczym to nie przeszkadza smile.gif

zomek
Moja propozycja to przejściowka i pad od ps2, gra się świetnie:)

kris15j
zomek, a pod vistę też chodzą przejściówki czy nie? bo jak pisze w opisach to one są pot xp
p3sman

niedrogi, bardzo wytrzymały, nie mam do niego żadnych zastrzeżeń...
RBK
CYTAT(kris15j @ Jun 3 2009, 09:41) *
Nie podam Ci modelu, bo nie znam się na tym, ale najważniejsze w padzie to:
1. ma dobrze leżeć dłoniach,
2. ma mieć dobre analogi, obowiązkowo pracujące po kole, ni po kwadracie
3. przyciski, które dobrze sprężynują, nie zacinają się

Jak masz dużo kasy to kup to (na zdjęciu wygląda trochę głupio, ale jest bardzo dobry):

a jak nie to szukaj innego tańszego

Podpisuję się pod tym padem. Jest świetny, dobrze się trzyma w dłoniach oraz ten powiew zimnego powietrza dochodzącego z wiatraczka zamontowanego w padzie biggrin.gif Cudo.
falcon87pl
CYTAT(zomek @ Jun 3 2009, 11:44) *
Moja propozycja to przejściowka i pad od ps2, gra się świetnie:)

Popieram w 100 %. Pady od sonki z przejsciowka sa niezniszczalne i wygodne smile.gif. Pady na wzor xboxa podobnoz tez ale chyba tylko raz na takim gralem. Druga opcja to Logitech Rumblepad 2 przewodowy albo bezprzewodowy(posiadam bezprzewodowego i od 3 lat dziala bezblednie tylko baterie co jaksi czas trzeba wymienic). Mazix kilka postow wyzej wkleil zdjecie takiego logitecha przewodowego.
N1KL
A ten pad podobny do tego z x360 to za jaka cene jest(orienatlnie nie szukam mieszy najtanszy a najdroszy) ?. Ja mam Logitecha Rumblepad 2, polecam, pad godny zaufania gdzieś 1.5 roku na nim gram i sprawuje się bez zarzutów. W miejscu gdzie się go trzyma mam specjalne gumy antypoślizgowe więc pad nie będzie uciekał z łapy. Mimo, że pad jest bardzo dobry to jednak ręce się dość szybko pocą przez co jest w jakimś tam stopniu dyskomfort, dlatego chciałbym pad na wzór tego co koledzy wyżej podali, bo dzięki temu grania będzie na naprawdę wysokim poziomie. I oczywiście plus za przyciski z 360-ątki, bo jak wiadomo komendy są właśnie pod nie !

PS Za ile są przejściówki do pad od ps 2?
cialo7
Mam od 10 miesięcy i bez problemów + dosyć dobrze się gra. Stosunkowo niedrogi (zapłaciłem 65 zł) i jak na moje granie to mi w pełni wystarcza. Jest także dosyć solidny. Nie grałem na tych, które wymienili inni, ale ten który mam jest dla mnie odpowiedni i mogę polecić jak najbardziej.

RBK
Logitech Chillstream nie ukrywam, jest drogi jak na pady, ale jest wart zakupu -> CENEO
Rozwiązuje problem pocenia rąk specjalnym wiatraczkiem, jak już wcześniej wspomniałem. Miałem i Tracera i inne firmy lecz ten powyżej jest bezkonkurencyjny.

Co do ceny przejściówki, to allegro nie gryzie, chociażby TU.

Pozdro.
N1KL
OK. Dzięki
Pelajs
Ja takze polecam ten pad. Sam nim gram biggrin.gif Świetnie lezy w dloniach i kwadraty przy analogach nic nie przeszkadzaja. Polecam

CYTAT(Mazix @ Jun 3 2009, 10:54) *
ja polecam pady Logitecha smile.gif mimo ze maja analogi po "kwadracie" w niczym to nie przeszkadza smile.gif

ogorek
Ja też go polecam ale wersje Cordless(ok 100zł )

falcon87pl
CYTAT(ogorek @ Jun 4 2009, 14:06) *
Ja też go polecam ale wersje Cordless(ok 100zł )

To jest dokladnie ten pad ktorego ja posiadam. Mimo ze nie posiada zadnych gum antyposlizgowych to przy nawet 4 godzinnym graniu nigdy nie czulem zeby sie slizgal czy cos tongue.gif
koli
a co powiecie o tym padzie Microsoft XBox 360 Controller for Windows
http://www.allegro.pl/item651441173_bezprz...biornik_pc.html
tomaj
A może zaproponujecie tez jakiś pad typowo do PC, tzn. taki co ma 6 głównych przycisków a nie 4?
d-note

Microsoft XBOX360 Wireless Gamepad for Windows

"Zalety:
- jakość wykonania na najwyższym poziomie!
- plastik "antypoślizgowy" więc gamepad dobrze leży w dłoniach (ale zaznaczam: to nie jest takie napylone gumo-podobne-coś które po pewnym czasie się zdziera - tutaj sam plastik jest taki lekko 'gumowaty').
- bardzo wygodny! dłonie nie męczą się nawet po kilku godzinach grania.
- 10 przycisków (11 jesli używamy alternatywnych sterowników i ustawimy "X" jako kolejny przycisk, lub 13 jeśli ustawić trigger-y w tryb 'button').
- dwa analogowe spusty (trigger-y) z przodu (można używać jako gaz + hamulec - oś Z - jak w grach na x360).
- bezprzewodowy i to z jakim zasięgiem (sprawdzałem na ok. 10 metrów)! super sprawa (zero opóźnień i długi czas pracy na aku)."
- wibracja (działa w serii gier - Games for Windows)

Polecam go, bo sam posiadam wink.gif Nie będziesz żałował tongue.gif
RBK
CYTAT(koli @ Jun 7 2009, 10:06) *
a co powiecie o tym padzie Microsoft XBox 360 Controller for Windows
http://www.allegro.pl/item651441173_bezprz...biornik_pc.html

Jeśli masz konsolę XBOX360 i jeśli lubisz takie rozstawienie przycisków to bierz. Jeśli nie, to nie to najmniejszego sensu. Lepiej wziąć, albo Logitech Chillstream, albo jakiś tańszy, lecz dobrej firmy.

Sam posiadam X360, więc go mam, lecz używam tylko dla potrzeb konsoli smile.gif
NeV
http://www.pasazhandlowy.com/sklep32/image...Shock_2_USB.jpg odmawiam tragedia, nie przyciski nie dzialaja intuicyjnie, ciezki i niewygodny... badziewne analogi.
logitech chillstream... troche drogi... kupilem soie tego pada kiedys ale po niecalym roku r1 sie uszkodzil (coraz bardziej blaszka sie wginala az poszla). Poza tym wiatraczek juz od poczatku szfankowal (uszkodzil sie w transporcie-allegro). kupilem 2 identyczny model... znowu r1 sie pierdzieli.. narazie zrobila sie poprostu duza przerwa i musialem dolozyc zgiety kawalek papieru zeby dzialal miedzy przycisk.. i te l1 r1 czarne plastiki sie lamia same z siebie... a sklepic to ciezko (mala powierzchnia styku). mimo slabej wytzrymalosci pad jest godny polecenia, ze wzgedu na konfort... troche meczy w pesa gralem wiec krota zywotnosc pada moze byyc uzasadniona :/ http://img32.imageshack.us/img32/4037/pes2...60711395297.jpg
norek
Manta i reszta tego polskiego ustrojstwa to po prostu tandeta. Już poraz n'ty sie powtorze- nic nie zastapi pada od playstation i przejsciowki smile.gif Fakt poczatkowy koszt nieco drozszy ale nie wymienia sie tego co miesiac, ale co kto lubi.
Naimad
Dobra po komentarzach zdecydowalem sie na DualShocka od PS2, teraz powiedzcie mi czym sie roznia takie za 90 zl w Auchanie, od takich na Allegro za 34
http://allegro.pl/item775846095_pad_sony_d...lny_okazja.html
i za 11 http://allegro.pl/item770938262_pad_analog..._ps3_psone.html
bo sie na tym nie znam a chce kupic dobry na dluzszy czas nie przeplacajac przy tym
RBK
Jeśli chodzi o tego za 11, to odpowiedź masz na dole aukcji, cytuję:

KOD
Dodano 2009-06-19 15:34
UWAGA!

W TEJ SERII PADÓW NIE DZIAŁAJĄ ANALOGI!

PROSZĘ O ZAPOZNANIE SIĘ Z TĄ INFORMACJĄ PRZED ZALICYTOWANIEM

tongue.gif

Lepiej kupić za średnie pieniądze, ale mieć na uwadze, że tyle mogą kosztować i nie liczyć się z tymi rzekomymi okazjami. Gdzieś mam jeszcze takiego pada od PSX i wiem, że jest wart swojej ceny, bo działa nieprzerwanie do dziś smile.gif Pozdro.
Maarcin80
witam ja posiadam tego juz od 2 lat i chodzi jak ta lala a katuje non stop w pes'a do tego baterie duracell i mozna grac co najmniej miesiac na baterii
Odwiedź moją stronę
Naimad
Troche za drogo jak na pada. Czy przejsciowka jaka podalem bedzie ok do tego pada? Bo na ultimie kosztuje 120 zl, a tu ledwie kilkanascie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.