Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kariera AS Virgo by LevyR9
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
Levyr9
Cóż, zdecydowałem się zacząć nową karierkę nowym zespołem. Dlaczego nie Realem, Barcą itd?? Bo taka kariera byłaby zdecydowanie za łatwa. Kariere rozpocznę oryginalnym zespołem ( castolo, minanda itd...) Zespół nazywać się będzie AS Virgo. Grę rozpocznę w Serie B, gdzie niestety znajda sie trzy polskie zespoły: Znicz Pruszków, GKS Katowice oraz Wisła Płock, ponieważ zabraklo mi włoskich zespołow . Ta kariera ma na celu dać przyjemność z gry, ale również sprawdzenie moich umiejętności grając tak słabym zespołem. Będę starał się zakupywać jedynie młodziutkich piłkarzy, którzy tworzą przyszłość zespołu. Gdy się rozwiną powstanie w końcu bardzo silny zespół.

Poziom trudności: Champion

Poziom trybu kariery: Bardzo trudny

Punkty początkowe w trybie kariery: 1500

Częstotliwość transferów: wiele

Przed rozpoczęciem sezonu odbyła się konferencja prasowa, na której trener zespołu Błaniu Levy został zapytany m.in o możliwości zespołu

R: Wiemy, że Pana klub występuje w roli beniaminka. Czy uważa Pan, że zespół jest na tyle silny aby utrzymać się w lidze - Serie B?

L: Zdaje sobię z tego sprawe, że wielu ekspertów postrzega nas jako spatkowiczów. Ja wierzę jednak w mój zespół. Przyznam że nie ma on rewelacyjnego składu, ale taktycznie postaram się załatać "dziury" w składzie.

R: Jaki pan preferuje styl gry? Czy mamy się spodziewać bardzo defensywnej gry, jak twierdzi wielu ekspertów. Gry która pozwoli myśleć o remisach, czy może jednak woli Pan bardziej ofendywny styl gry?

L: Może wielu zaskocze, ale od zawsze prowadziłem zespoły ofensywnie, i tym razem się to nie zmieni. Będę preferował ofensywny futbol, ale w rozsądny sposób.

R: I ostatnie pytanie: Co pan powie o potencjalnych transferach do klubu?

L: Spodziewałem się tego pytania. Cóż, nie ukrywam, że zespół potrzebuje nowych twarzy. Jestem ambitnym trenerem i chcę z AS Virgo osiągnąć wiele. Niestety mamy bardzo małe fundusze, praktycznie nie mamy ich wogóle. Jednak mam dość szeroką kadrę, więc postaram się sprzedać / wymienić niepotzebnych graczy.

R: Dziękuję za odpowiedzi i życzę sukcesów w Serie B.

L: Dziękuję.

Prezentacja zespołu.

Herb:

Stroje:

Dom:

Wyjazd:

Podstawowy skład drużyny i wyjściowa taktyka:

Sponsor:

Audi

Kalendarz Serie B na sezon 2009/2010:

mariolazi
Pomysł dobry z tym zespołem, nie pasują mi tylko te polskie zespoły w Serie B tongue.gif
Moim zdaniem lepiej by było dać coś z rejonów południowych, może greckie lub tureckie kluby do wypełnienia.
I staraj się dawać przy screenach odnośniki do forum tak, aby się od razu wyświetlały bo mało komu będzie się chciało tyle klikać. wink.gif

Powodzenia!

Levyr9
Z tymi screenami to wiem, tylko mam bardzo wolnego neta i tak zanim mi stronka wejdzie. Tak jest po prostu szybciej. A te zespoły to chciałem dać jak najsłabsze kluby, żeby nie awansowały do pierwszej ligi. A Polskie zespoły są tu idealne do tego biggrin.gif
qwerte
Czy na koszulkach jest logo NIKE? Czy mi się tylko tak wydaje?
Zrób ze screenami tak jak mówił mariolazi.
Kiedy pierwszy mecz?

Powodzenia!

Levyr9
Tak tak, to jest logo Nike biggrin.gif

AS Virgo - GKS Katowice 0-0 (0-0)

Zawodnik meczu: Osolinski ( GKS Katowice )

Na inauguracje sezonu, AS Virgo spotkalo sie na własnym stadionie z druzyną GKS Katowice. Mecz przebiegał w bardzo wolnym tempie. Cała gra zablokowała się w srodku boiska. Było kilka groźnych sytuacji, sczególnie ze strony gospodarzy, jednak nikomu nie udało się zdobyć bramki. Mecz raczej wyrównany, z niedużą optyczną przewagą AS Virgo. Podsumowując, mecz nie był ciekawym widowiskiem, lecz był w pewnym sensie niespodzianką, ponieważ to AS Virgo dyktowało tempo gry, a nie jak przypuszczano faworyzowany GKS.

Wyróżnienia:

- Osolinski ( GKS Katowice ) - bardzo aktywny i pracowity. Jedyny wyróżniający się zawodnik Katowiczan.
- Ordaz ( As Virgo ) - kilkakrotnie zagroził bramce przeciwnika. Zabrakło mu jedynie skuteczności
- defensywa AS Virgo - bardzo zorganizowana defenstwa. Pozwoliła przeciwnikowi w tym meczu na oddanie zaledwie dwóch strzałow w tym jeden w swiatło bramki.

Nagany:
- Castolo ( AS Virgo ) - z natury ruchliwy napastnik, jednak w tym meczu praktycznie wogóle nie widoczny

Jestem zadowolony zarówno z wyniku jak i z postawy całego zespołu. Najbardziej cieszy mnie postawa defensywy, ponieważ zagrała niemal bezbłednie. Na tym etapie rozgrywek każdy punkt jest ważny, więc nie będę narzekał, choć nie ukrywam, iż mieliśmy szansę zdobyć trzy punkty - powiedział po meczu trener AS Virgo - B. Levy

La Gazetta delLa Sport :
" AS Virgo straszy rywali"
Włoski dziennik sportowy pisał o postawie drużyny AS Virgo. Podkreślał jej zorganizowaną i ułożoną grę. " AS Virgo udowodniło, iż eksperci mylili się co do jej możliwości"
Levyr9
Znicz Pruszków - AS Virgo 0-1 (0-1)
22' Castolo (Ordaz)
Zawodnik meczu: Castolo

W drugim meczu AS Virgo podejmowało na wyjeździe chyba najsłabszych rywali w lidze - Znicz Pruszków. Mecz obie drużyny rozpoczęły bardzo ofensywnie, atakując na bramkę przeciwnika. Udało się to wykorzystać drużynie AS Virgo, która po jednej ze świetnych kontr zdobyła bramkę, jak się później okazało na wagę zwycięstwa. w 22 minucie do piłki dopadł Ordaz i świetnym zagraniem w uliczkę wypuscił Castolo, który w sytuacji sam na sam zachował zimna krew i pewnie trafił do siatki. W dalszej częsci meczu dominował Znicz, jednak znów popis świetnej gry pokazali obrońcy AS Virgo. Przez calosć meczu przewage mieli gospodarze, jednak nie udało im się przedrzeć przez świetna defensywe rywali i to AS Virgo zgarnęło trzy punkty co było niewątpliwie niespodzianką. Najlepszym zawodnikiem meczu był raczej Castolo, jednak pechowo nabawił się kontuzji i nie zagra przez kilka następnych spotkań.

Wyróżnienia:

- Castolo (AS Virgo) - zdobył bramkę, 100% skuteczność w meczu.

- Ordaz (AS Virgo) - Bardzo widoczny i pracowity. Zaliczył świetną  asystę.

- cała defensywa AS Virgo - obrona tej drużyny pokazała jak się broni wyniku.

Nagany:

- cały zespół Znicza - nie potrafili ani razu zagrozić bramce przeciwnika, strzeżonej przez Ivarova.

Jestem bardzo zadowolony i szczęśliwy. Zwycięstwo jest dla nas fantastyczną sprawą. Można powiedzieć, że jestem zaskoczony aż tak dobrą postawą mojej drużyny. Lecz jest to dopiero początek sezonu więc wiele może się jeszcze zdażyć. - powiedział po meczu B. Levy

R: Castolo doznał w tym meczu kontuzji. Jak to wpłynie na grę Pana zespołu?

L: Strata takiego piłkarza jak Castolo to wielka szkoda. Tymbardziej, że jest w formie co pokazał w tym meczu. Naszczęście jest to niegroźna kontuzja. Może wrócić do składu już za dwa tygodnie. Jak narazie mam kim go zastąpić.

La Gazetta delLa Sport :
" AS Virgo się rozkręca"
Love_Barcą ! !
ciekawa i to to bardzo bardzo tongue.gif

a i zapraszam cię Levyr9 do mojej karierki tez tongue.gif
Levyr9
AS Virgo - Catania Calcio 2 - 1 (1-1)  
3' Llama (Colucci)
8' Ordaz (Minanda)
52' Huylens (Ordaz)

Zawodnik meczu: Ordaz

W trzeciej kolejcie Serie B AS Virgo zmierzyło się u siebie z faworyzowaną drużyną Catania Calcio. Co prawda przed tym meczem o dwa oczka wyżej plasowali się gospodarze, ale nikt nie dopuszczał innej myśli, jak zwycięstwo gości. I zgodnie z tymi oczekiwaniami, mecz rozpoczał się od mocnego uderzenia Catani. Po rzucie rożnym, piłkę dośrodkowywał Colucci. Podanie to wykorzystał Llama i celnym strzałem głową umieścił piłkę w siatce. Jednak jedynie te pierwsze trzy minuty gospodarze mogli zaliczyć do udanych. Później mecz odbywał się pod dyktando AS Virgo. Kibice na odpowiedz bramki zdobytej w trzeciej minucie nie musieli długo czekać. Pięć minut później świetne dośrodkowania Mandandy wykorzystał Ordaz, który przepięknym szczupakiem zdobył bramkę. Przez całe spotkanie, niespodziewanie naciskała drużyna gospodarzy. Wynik meczu ustalił w 52 minucie Huylens, który wykorzystał świetne podanie Ordaza, i w sytuacji sam na sam zachował się bezbłędnie. Reasumując, mecz był bardzo ciekawy, pełny emocji. AS Virgo pokazało jak powinno się grać w piłkę.

Wyróżnienia:
- Ordaz (AS Virgo) - jak zwykle pracowity i widoczny. Zaliczył w tym meczu przepienkną bramkę i asystę.
- Huylens (AS Virgo) - godnie zastąpił kontuzjowanego Castolo, zdobywając bramkę.

Nagany
- Defensywa Catani Calcio - obrona była dziś niepewna, bardzo łatwo piłka dochodziła do ich pola karnego.

R: Co Pan powie o dzisiejszym zwycięstwie?
L: Rozegraliśmy świetne spotkanie. Pokazaliśmy kawał dobrego futbolu co mnie cieszy. Mam nadzieje, że ta dobra passa będzie jeszcze trwała przez długi czas.

La Gazetta delLa Sport :
"Sensacja na Virgo Arena"
"Drużyna z Virgo pokazuje popis świetnej piłki i ośmiesza faworyzowaną Catanie"
Love_Barcą ! !
bardzo i to bardzo dobrze ci idzie Levyr9 bardzo ciekawa karierka i też zapraszam cię do mojej karierki Levyr9 już nie długo pierwszy mecz Barcy w lidzie wink.gif
Levyr9
Dzięki bardzo, twoją karierke równiez bede sledził. A tu kolejne spotkanie:

AS Virgo - Reggina Calcio 2-1 (1-1)
30' Corradi (Montiel)
45'+ Ordaz
88' Fouque

Wyróżnienia
- Corradi (Reggina Calcio) - zdecydowanie najgroźniejszy zawodnik gości. Wielokrotnie zagrażał bramce Ivarova
- Ordaz (AS Virgo) - po raz kolejny pokazał, że jest w formie. Jak zwykle bardzo widoczny, był praktycznie wszędzie. No i zdobył świetną bramkę
- Fouque (AS Virgo) - miał tylko 10 minut w tym meczu aby się pokazać i udało mu się zdobyć bramkę za wagę zwycięstwa.

Nagany
- Puggioni (Reggina Calcio) - bronił dziś bardzo niepewnie. Jak przy pierwszej bramce nie miał większych szans, tak już przy drugiej mogł sie zachować o wiele lepiej.

Podobnym wynikiem jak w poprzedniej kolejce zakończył się czwarty mecz AS Virgo w tym sezonie. Tym razem na stadion Virgo Arena przyjechała bojowo nastawiona Reggina Calcio która odziwo zajmowała przed tym meczem ostatwnie - ósme miejsce w tabeli. Mecz rozpoczął się od mocnego uderzenia gości. W 30' do piłki dośrodkowanej przez bardzo aktywnego w tym meczu Montiela dopadł Corradi, który wślizgiem umieścił piłkę w siatce. Od tego momentu mecz należał już do gospodarzy, którzy wyrównali w doliczonym czasie pierwszej połowy za sprawą Ordaza, który mijając dwóch przeciwników precyzyjnie uderzył przy krótkim słupku, zostawiając bramkarza gości bez szans. Dalej mecz toczył się głównie w srodkowej strefie boiska, był to mecz walki. Lekką przewagę optyczną mieli gospodarze. Gdy wydawało się, że mecz zakończy się podziałem punktów, wprowadzony na boisko Fouque w 88 minucie doprowadził kibiców do eufori, zdobywając bramkę z bardzo ostrego kąta. Dzięki tej bramce, AS Virgo zdobyło kolejne trzy punkty, po raz kolejny dziwiąc wszystkich.

To niesamowite co robi mój zespół. Spodziewałem się bardzo ostrej walki o pozostanie w tej lidze, a my walczymy w tym momencie o awans do Serie A. Jest to niesamowite, i napewno piękne dla mnie. Ale przed nami jeszcze wiele kolejek więc wszystko może się jeszcze odwrócić.
- powiedział po meczu szczęsliwy szkoleniowiec AS Virgo - B. Levy

La Gazetta delLa Sport
:
"AS Virgo idzie jak burza"
"Kto powstrzyma pędzące AS Virgo?"
Love_Barcą ! !
Piękne wink.gif
oby tak dalej Levyr9 wink.gif

już zagrałem Pierwsze spotkanie ligowe zaraz się one utworzy w mojej lidzie wink.gif
Levyr9
PUCHAR SERIE B
AS Virgo - Catania Calcio 0-0 (0-0)

Zawodnik meczu: Ceciu

W pierwszym meczu pucharowym AS Virgo zmierzyło się z drużyną Catania Calcio. Przypomnijmy że przed dwoma tygodniami te zespoły również się spotkały, wtedy to górą była drużyna beniaminka, która pokonała rywali 2-1. Tym razem trener Virgo B.Levy postawił na rezerwy, chcac dac odpocząc podstawowej jedenastce. Dzisiaj nie zobaczyliśmy ani jedneko podstawowego piłkarza AS Virgo. Na pozycji defensywnego pomocnika zagrał nawet nominalny bramkarz - Zamenhof, który spisywał się naprawdę nieźle. Mimo rezerwowego składu, to gospodarze mieli przewagę w tym meczu. Mieli kilka dogodnych sytuacji, lecz zabrakło wykończenia. Ogólnie mecz można uznać za mało ciekawy, ale to zapewne dlatego, iż jest to mecz pucharowy, więc obie druzyny nie zagrały na maksimum swoich możliwości.

Wyróżnienia:

- Ceciu ( AS Virgo ) - stoper AS Virgo zagrał dzisiaj bezbłędnie. Był bardzo pewny i niemal niedoprzejścia. Stąd też najwyższa nota pomeczowa.
- Zamenhof ( AS Virgo ) - jest tak naprawdę bramkarzem, ale świetnie poradził sobie w roli defensywnego pomocnika. Wykorzystywał swój wzrost i siłe w walce o górne piłki, ale również świetnie dzielił piłkami w środku pola
- Bizarri ( Catania Calcio ) - goalkiper przyjezdnych był dzisiaj jedynym mocnym punktem zespołu. Zaliczył kilka naprawdę udanych interwencji, zachowując przy tym czyste konto.

Nagany
- Pomoc Catani Calcio - środek boiska był dzisiaj opanowany przez pomocników AS Virgo, co źle świadczy o pomocnikach drużyny przeciwnej.

Jestem bardzo zadowolony z moich zawodników. Postawiłem na graczy rezerwowych, ponieważ była to jedyna okazja, aby podstawowi piłkarze odpoczeli. Miałem nadzieje, że w tym składzie uda nam się nie przegrać wysoko, ale zostałem miło zaskoczony. Nie dosyć, że wywalczyliśmy remiz, to moja drużyna była w tym meczu lepsza. - powiedział po meczu trener beniaminka - B.Levy

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

R: Przed Pańską drużyną teraz chyba najtrudniejszy mecz w lidze. Mam na myśli spotkanie z drużyną US Lecce, która przecież jest jak na razie na prowadzeniu w tabeli ligowej.
L: Tak, niewątpliwie czeka nas najcięższy mecz. Przypomne tylko, że Lecce jest faworytem nie tylko tego meczu, ale całej Serie B. W dodatku mecz odbędzie się na stadionie rywala. Ale my nie mamy zamiaru się bronić. Spróbujemy powalczć o zwycięstwo

La Gazetta delLa Sport :
"US Lecce VS AS Virgo - Mecz na szczycie"
"Walczymy o zwycięstwo"
Love_Barcą ! !
szkoda mogła być wygrana ale remis i tak dobrze wink.gif

zapraszam do mojej ligi tam już są trzy kolejki rozegrane i później Wywiady zapraszam wink.gif
Levyr9

To moja pierwsza gazetka, więc prosze się nie śmiać xD :/

jaro9
Nie no.. smile.gif Gazetka nie jest zła wink.gif Fajnie wyciąłeś i wstawiłeś piłkarzy :>
Love_Barcą ! !
fajna gazetka jak ty to robisz ? wink.gif

zapraszam do mojej ligi moja liga by Love_Barca ! !
już jest 3kolejka i bardzo długa Relacja zapraszam wink.gif
MaTi10
Fajnie fajnie ; ) , wytrwałości życzę .
Levyr9
US Lecce - AS Virgo 1-0 (0-0)
83' Zanchetta

Zawodnik meczu: Zanchetta

Tym razem bez niespodzianki odbył się wyjazdowy mecz Virgo z faworyzowaną drużyną z Lecce. Co prawda lepiej w tym meczu prezentowali się goście, ale wszystkie sytuacje świetnie bronił bramkarz gospodarzy- Rosati. Najgroźniejszy był oczywiście Ordaz, który oddał trzy groźne strzały ale żaden nie znalazł się w siatce. Gdy już wydawało się, iż bedzie remiz, błąd popełnił Jaric. Stracił on piłkę w swoim polu karnym, co wykorzystał Zanchetta. Przejął on futbolówkę, i posłał w samo okienko Ivarova. Podsumowując, mecz był pełen emocji, ale zwycięstwo Lecce nie było sprawiedliwym wynikiem, bowiem z gry powinien być remiz. Ale taki jest futbol...

Wyróżnienia
- Ordaz ( AS Virgo ) - jak zwykle najmocniejszy punkt w zespole. W jego świetnym występie zabrakło tylko bramki. Miał dziś pecha, że na bramce rywali stał, świetnie dysponowany dziś Rosati.
- Zanchetta ( US Lecce ) - był aktywny podczas meczu i co ważniejsze zdobył przepiękną bramkę na wagę zwycięstwa.
- Rosati ( US Lecce ) - drużyna powinna dziękować mu za wygrany mecz. Miał dwie - trzy niesamowite interwencje, broniąc strzały, który powinny znaleźć się w siatce.

Nagany
- Jaric ( AS Virgo ) - nie grał źle przez całe spotkanie, lecz popełnil błąd przez który jego zespół doznał porażki.
- Castolo ( AS Virgo ) - jedyne co mu dzisiaj wychodziło, to marnowanie sytuacji. Spokojnie mógł zdobyć conajmniej jedną bramkę.

R: Doznaliście dziś pierwszej porażki w sezonie. Co Pan powie na ten temat?
L: Najbardziej jest mi szkoda po meczu moich zawodników, którzy naprawdę zagrali dobry mecz, mecz walki. Ale pamiętajmy, że to nie AS Virgo było w tym meczu faworytem. Myślę, że porażka 1-0 nie jest złym wynikiem, choć mając na uwadzę grę moich zawodników, mogło być znacznie lepiej.

R: A czy nie obawia się Pan, że ta porażka może źle wpłynąć na morale zespołu?
L: Owszem, mam takie obawy. Chłopcy w tym sezonie mogli już zdążyć przywyknąć do zwycięstw, więc boje się że przez tą porażkę mogą się troszkę podłamać, choć oczywiście staram się wesprzeć ich.

La Gazetta delLa Sport :
"Tym razem bez niespodzianki."
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

A tu kilka aktualnych statystyk z SERIE B

Tabela

Klasyfikacja strzelców

Klasyfikacja najlepszych podających
Love_Barcą ! !
Wielka szkoda ze AS-Virgo przegrał sad.gif
Levyr9
No szkoda szkoda, ale z kim miałem przegrać jek nie z Lecce i to na wyjeździe? wink.gif I tak dobrze mi idzie, jak na taka słabiutką drużynę. Jutro kolejne relacje - ZAPRASZAM biggrin.gif
Love_Barcą ! !
ja będę jeszcze miał Relacje jedną z meczu będzie ciekawie bo beż Messiego wink.gif
Levyr9
FC Torino - AS Virgo 0-2 (0-1)
24' Jaric
82' Ordaz (PK)

Zawodnik meczu: Jaric

W 6 kolejce Serie B AS Virgo pokonało na wyjeździe Torino 0-2. Mecz należał do przyjezdnych, którzy przez cały czas dominowali na boisku i atakowali przeciwnika. Początek meczu obie drużyny zaczęly w miare ostrożnie i nie było żadnych groźnych sytuacji. W 24 minucie meczu tuż przed polem karnym sfaulowany został Castolo. Do piłki podszedł Jaric i bardzo mocnym strzałem lewą nogą tuż przy krótkim słupku umieścił piłkę w siatce. W dalszej częsci gry AS Virgo spokojnie zostawało przy posiadaniu piłki i kontrolowało przebieg spotkania. W końcu w 82 minucie meczu sędzia podyktował rzut karny za faul, na wprowadzonym na murawe Huylensie. Pewnym egzekutorem rzutu karnego okazał się najlepszy strzelec drużyny - Ordaz. Należy też podkreślić, iż Huylens doznał kontuzji, podczas gdy był faulowany w polu karnym. Napastnik AS Virgo nie będzie więc mógł wystąpić w rewnżowym meczu Pucharu Serie B.

Wyróżnienia:
- Jaric (AS Virgo ) - stoper AS Virgo jak zwykle bezbłędny w obronie i do tego zdobył przepienkną bramkę z rzutu wolnego
- Stein ( AS Virgo ) - defensywny pomocnik beniaminka spisywał się znakomicie. Był bardzo waleczny i do tego ładnie dzielił piłką w środku pola

Nagany:
- Rolando Bianchi ( FC Torino ) - zagrał naprawdę słaby mecz. Był wogóle niewidoczny.

R: To zwycięstwo było dla Pana napewno ważne, ponieważ był to mecz zaraz po porażce z Lecce
L: Tak, jestem bardzo zadowolony z tego zwycięstwa. Cieszę się, że porażka z Lecce nie wpłynęła na morale zespołu.

R: Teraz przed Wami rewanżowy mecz z Catanią - mecz o Puchar Serie B. Czy i tym razem mamy się spodziewać rezerwowego składu panskiej drużyny?
L: Raczej tak. Teraz skupiamy się przede wszytkim na meczach ligowych. Ale kto powiedział że rezerwowy skład nie może wygrać tego meczu?

La Gazetta delLa Sport :
"AS Virgo wraca na właściwy tor!"
Love_Barcą ! !
Piękne wink.gif
zapraszam cię do mojej ligi Levyr9 już kilka nowych meczy są wink.gif
Levyr9
PUCHAR SERIE B

Catania Calcio - AS Virgo 1-0 (1-0)
Pierwszy mecz 0-0

36' Morimoto ( Llama )

Zawodnik meczu: Llama

W rewanżowym meczu pierwszej kolejki Pucharu Serie B AS Virgo uległo na wyjeździe drużynie Catani Calcio 1-0. W pierwszym mecz na Virgo Arena mieliśmy bezbramkowy remiz, więc awans wywalczyła ekipa z Calcio. Taki wynik nie dziwi jednak nikogo. B.Levy poraz kolejny postawił na zespuł zupełnie rezerwowy, który swoją drogą nie zarpezentwał się źle. Znowu na pozycji defensywnego pomocnika zobaczyliśmy Zamenhofa, a Ivarov - podstawowy bramkarz Virgo zagrał w roli lewego obrońcy. Mecz był dość wyrównany, lecz to Calcio zdobyło jedyną bramkę meczu. Po świetnym dośrodkowaniu Llamy piłke głową skierował do siatki Morimoto. AS Virgo wielokrotnie atakowało, chcąc odrobić straty, jednak zabrakło w drużynie egzekutorów.

Wyróżnienia
- Llama ( Catania Calcio ) - świetny mecz i do tego przepiękna asysta przy golu Morimoto.
- Foque ( AS Virgo ) - chłopak chciał się pokazać z jak najlepszej strony. Był bardzo aktywny i pracowity.

Nagany
- Lothar ( AS Virgo ) - bronił dziś niepewnie i popełnił błąd przy bramce, źle obliczając lot piłki.

R: Wasza drużyna została wyeliminowana z rozgrywek o Puchar Serie B. Co Pan powie na ten temat?
L: Spodziewałem się tego. Naprawdę nie zależało mi na wygraniu tego meczu, ponieważ naszym celem jest walka w lidze. Nie będę płakał, ponieważ przed nami teraz najważniejsze mecze

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

R: Przed Wami ostatni mecz tej rundy. Czy zostaniecie mistrzem rundy jesiennej?
L: Nie myślimy narazie o tym. Chcemy po prostu wygrać to spotkanie. A pierwsze miejsce w tabeli, w tej chwili nieczego nie daje.

La Gazetta delLa Sport :
"Kto zostanie mistrzem jesieni?"
Love_Barcą ! !
szkoda sad.gif

KOMENTARZE by się przydały w mojej lidzie sad.gif
Levyr9
Love_Barcą ! !
fajna ta gazetka wink.gif

zapraszam do mojej ligi też moja liga by Love_Barcą ! !
już po derbach Barcelony sad.gif
i po meczu szlagieru z Atletico Madryt wink.gif

już są nowe spotkania w mojej lidzie wink.gif
zapraszam wink.gif
KOMENTARZE by się przydały wink.gif
Levyr9
AS Virgo - Wisła Płock 0-0 (0-0)

W ostatniej kolejce rundy jesiennej AS Virgo zremisowało na własnym boisku z niżej plasowaną drużyną z Płocka. Oczywiście to gospodarze mieli w tym meczu inicjatywe, przez cały mecz atakując. Niestety zabrakło dziś szczęscia napastnikom, i ani razu nie udało im się umieścic piłki w siatce. Najgroźniejszym zawodnikiem był Ordaz, lecz dzis nie udało mu sie zdobyc bramki. W rezultacie mecz zakończyl sie podziałem punktów. Zapewne bardziej zadowoleni z takiego rozstrzygnięcia byli zawodnicy Wisły Płock.

Wyróżnienia
- Ordaz ( AS Virgo ) - najlepszy dzisiaj na boisku. Szkoda tylko, że nie zdobył bramki.

Nagany
- Castolo ( AS Virgo ) - po raz kolejny pokazał swoją nie równą formę.
- Cała pomoc Wisły Płock - grali dzisiaj "na stojąco". Zagrali słaby mecz, bez walki i chęci.

R: Dziś nie udało się pokonać niżej notowanej Wisły Płock. Co się stało?
L: Moja drużyna nie zagrała źle, lecz niestety zabrakło dziś szczęscia. Cóż, ten remiz nie jest tragedią, a jestem zadowolony ze swych piłkarzy, którzy zagrali niezły mecz, mecz walki.

La Gazetta delLa Sport :
"Rozpoczynamy zakupy!"

------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------- KONIEC RUNDY JESIENNEJ -------------------------

Tabela

Strzelcy

Podajacy

Levyr9
OKNO TRANSFEROWE!

Dziś rozpoczyna się okno transferowe w Serie B. Zobaczmy jakie hity transferowe przyniesie nam gorączka zakupów!

Marco Balotelli w AS Virgo?

R: Czy to prawda, że jest Pan zainteresowany pozyskaniem młodego napastnika Balotelliego?

L:Nie, to czyste spekulacje prasowe. Owszem, mieć w drużynie piłkarza tej klasy co Marco to świetna sprawa, ale nie stać nas na zakup tego zawodnika

R: Tak, wiemy że nie dysponuje pan zbyt dużymi środkami. Ale w tym momencie Marco Balotelli jest na wolnym transferze, wiec wystarczyłoby go zatrudnić.

L: Wiem o tym, ale nie jestesmy w stanie płacic takich pieniedzy, jakie zażyczyłby sobie zapewne Marco. Po drugie wątpie, czy chciałby do Nas dołączyć. Zapewne zgłoszą się po niego inne, lepsze zespoły  

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Kto dołączy, bądź odejdzie z AS Virgo?

R: Co może mi Pan powiedziec na temat taktyki transferowej. Czy ma Pan na oku już jakiś konkretnych piłkarzy?

L: Owszem, złożyłem już kilka ofert, ale szczegóły pozostawie w tajemnicy. Może nie mam dużych środków, lecz jest wielu piłkarzy szukających klubu. Napewno nie obejdzie się też bez sprzedaży jakiś zawodników. Ale kto przyjdzi lub odejdzie z klubu, czas pokaże.  
Love_Barcą ! !
szkoda remisu sad.gif ale i tak ci dobrze idzie wink.gif
zapraszam cię do mojej ligi już dużo spotkań dodałem wink.gif
i dodaj jakiś komentarz wink.gif
Levyr9
KONIEC OKNA TRANSFEROWEGO!

Zakończyło się okno transferowe w Europie. Były hity transferowe i wiele niespodziewanych zakupów. I znowu to AS Virgo zaskoczyło wszystkich zakupując aż 7 zawodników, przy sprzedarzy 8 swoich byłych już piłkarzy.

Transfery dokonane przez AS Virgo:

Przyszli:

Chavez -                  wolny transfer        --->    AS Virgo

Djakpa -                   wolny transfer        --->    AS Virgo

Levan Kenia -          Schalke 04               --->    AS Virgo     

Altidore -                  wolny transfer        --->    AS Virgo

Scott Sinclair -        Chelsea Londyn      --->    AS Virgo

Sidnei -                     wolny transfer        --->    AS Virgo

Wijnaldum -             Feyernord                --->    AS Virgo

Odeszli:

Burchet -                 AS Virgo         --->    Schalke 04   

Huylens -                AS Virgo         --->     Villareal

Ceciu -                     AS Virgo         --->     Chelsea Londyn

Lothar -                   AS Virgo         --->      Benfika

Macco -                   AS Virgo         --->      Udinese

Giersen -                 AS Virgo         --->      Feyernord

Dodo -                     AS Virgo          --->       Udinese

Minanda -               AS Virgo          --->       Athletic Bilbao

HITY TRANSFEROWE W EUROPIE

Kuyt -           Liverpool                  --->    Chelsea Londyn

Joe Cole -    Chelsea Londyn      --->    Liverpool

Modric -        Tottenham              --->    Real Madrid

Nani -           Man. United              --->    O. Lyon
Love_Barcą ! !
ooo :0 ciekawe transfery wink.gif

zapraszam do mojej ligi zaraz spotkanie szlagierowe Valencja - FC Barcelona wink.gif
lukasz44
Ej a możesz się uspokoić Barca ? Bo widzę że komentujesz co popadnie w każdej karierze , robicie ostatnio tu taki burdel że szok,

" i dodaj jakiś komentarz się normalnie. " - co chwila taki post ;-(

Ok, macie blog , spoxo , czekajcie na komentarze a nie piszcie co chwila u kogoś aby u was komentował troche to kijowo wygląda . . .
Levyr9
PREZENTACJA NOWYCH PIŁKARZY:

Sidnei

Djakpa

Wijnaldum

Levan Kenia

Scott Sinclair

Chavez 

Altidore

Podstawowa jedenastka zespołu:

Levyr9
Dokładnie. Troszke przesadzasz z tymi komentami typu: "a u mnie to to i tamto". Skomentuj mój mecz i to wystarczy. Jak bede chciał to sobie zerkne do Ciebie i ci dodam komentarz. Widzisz ja nie próbuje nabijac postów tylko chce ładnie prowadzic mój blog. Wiem, że jak ktos bedzie mial jakies uwagi czy cos mu sie spodoba, to skomentuje moja prace. Pozdrawiam biggrin.gif
Love_Barcą ! !
Macie racje trochę przeginam już normalnie będę do dawał komentarze beż tego ''zapraszam do mojej ligi'' sorki wink.gif
1908TylkoTwój1922
Bardzo podoba mi się twoja kariera. Lubię tu zaglądać tongue.gif . Życzę wytrwałości w pracy smile.gif . Pozdro.
Fudi
CYTAT(1908TylkoTwój1922 @ May 11 2009, 22:51) *
Bardzo podoba mi się twoja kariera. Lubię tu zaglądać tongue.gif . Życzę wytrwałości w pracy smile.gif . Pozdro.

masz dużą Racje bardzo fajna kariera wink.gif
Levyr9
GKS Katowice - AS Virgo 1-3 (0-1)
39' Scott Sinclair (Levan Kenia)
60' Ordaz (PK)
84' K. Nowak (Mikulenas)
90' Scott Sinclair

Zawodnik meczu: Scott Sinclair.

W pierwszym meczu ropzoczynającym rundę wiosenną, AS Virgo odniosło efektowne zwycięstwo na wyjeździe z drużyną GKS Katowice. W zespole AS Virgo zadebiutowało kilku nowych zawidników: Sidnei, Djakpa, Levan Kenia oraz Scott Sinclair. W końcówce zobaczyliśmy również Wijnalduma. Najbardziej udany debiut zaliczył były napastnik Chelsea Londyn - Scott Sinclair. Zdobył on dzisiaj dwie ładne bramki, dzięki którym AS Virgo może cieszyć się z wygranej. Najpierw do Sinclaira zagrał Levan Kenia, a ten stojąc tyłem do bramki głową umieścił piłkę w siatce. Kilka minut później na pozycje sam na sam wyszedł najlepszy snajper Virgo - Ordaz, który został sfaulowany w polu karnym i sędzia podyktował jedenastkę. Pewnym egzekutorem rzutu karnego okazał się sam poszkodowany, zdobywając tym samym czwartą bramkę w sezonie. Pod koniec meczu zaatakowali gospodarze i udało im się zdobyć bramkę po strzale Nowaka. Jednak ostatnie słowo nalezało do AS Virgo. Wypuszczony w uliczkę bardzo szybki napastnik Scott Sinclair wyszedł na pozycję sam na sam z bramkarzem i pewnie umieścił piłkę w siatce, strzelając drugą bramkę w meczu.

Wyróżnienia
- Scott Sinclair ( AS Virgo ) - zaliczył wymarzony debiut. Grał bardzo efektownie i zarazem efektywnie, zdobywając dwie bramki.
- Ordaz ( AS Virgo ) - mimo że nie jest już podstawowym napastnikiem drużyny, trener postawił na niego. Ten pokazał że nie zapomniał jak sie zdobywa bramki, strzelając dziś jedna.

Nagany
- blog defensywny GKSu - obrona tej drużyny grała dzis słabo. Grali mało pewnie, brakowało im agresji i pewności siebie.

R: Pańska drużyna odniosła dziś bardzo efektowne zwycięstwo. Zadebiutowało w tym meczu kilku nowych piłkarzy. Jak ocenia pan ich debiuty?
L: Jestem bardzo zadowolony. Każdy nowy zawodnik wręcz wzorowo wypełniał swoją robotę. Najbardziej cieszą mnie bramki Sinclaira, który nas kosztował dużo pieniędzy, ale jak widzimy, opłacało się to.

R: W podstawowej jedenastce AS Virgo zabrakło miejsca dla Ordaza. Przypomnijmy że jest on dotychczas najlepszym strzelcem drużyny
L: Bardzo mi przykro to mówić, ale ktoś musi stracić miejsce w składzie, aby do niego trafili inni. To, że nie jest on w tej podstawowej formacji, nie oznacza, że nie będę z niego korzystał. Lubię robić roszady w składzie. Dzisiaj postawiłem na Ordaza i owdzięczył mi się bramką.

La Gazetta delLa Sport :
"Nowi zawodnicy kluczem do sukcesu?"
Levyr9
CYTAT(1908TylkoTwój1922 @ May 11 2009, 22:51) *

CYTAT
masz dużą Racje bardzo fajna kariera

Dzięki bardzo biggrin.gif Mi bardzo fajnie się prowadzi ten blog, szczególnie wtedy gdy ktoś tu zagląda i komentuje. Naprawdę cieszę się, że się komuś podoba to, na co poświęcam swój wolny czas biggrin.gif Kolejne relacje już jutro wink.gif

Levyr9
AS Virgo - Znicz Pruszków 4-0 (0-0)
56' Scott Sinclair
74' Ordaz
78 'Chavez
86' Ordaz ( Stein )

W kolejnej serii spotkań Serie B bardzo efektowne zwycięstwo odniosło AS Virgo. Drużyna ta pokonała na własnym boisku zespół Znicza aż 4-0. Pierwsza połowa okazała się bardzo zacięta. Nie było zbyt wielu dogodnych sytuacji do zdobycia bramki. Worek z bramkami otworzył się dopiero w 56 minucie, kiedy to Scott Sinclair wykorzystał swoją szybkość i pewnie trafił do siatki będąc w sytuacji sam na sam z Szymańskim. AS Virgo nie przestało atakować, cały czas naciskając na bramkę rywala. W 72 minucie na boisku pojawił się Ordaz, który zmienił strzelca bramki. To właśnie najlepszy snajper AS Virgo dwie minuty po swoim wejściu zdobył bramkę, dobijając piłkę odbitą przez bramkarza gości. W końcu w 78 minucie bramkę zdobył debiutujący Chavez. Wynik spotkania ustalił w 86 minucie Ordaz, który wykorzystał świetne podanie od Steina. Tym samym napastnik AS Virgo ma już na swoim koncie 6 trafien w lidze i wysunął się na prowadzenie w klasyfikacji strzelców. Dzięki tym trzem punktom AS Virgo awansowało na drugie miejsce w tabeli tracąc do lidera z Lecce dwa punkty.

Wyróżnienia[/b]
- Scott Sinclair ( AS Virgo ) - wykonał swoją robotę - zdobył bardzo ważną bramkę. Ważną, bo otwierającą wynik spotkania.
- Chavez ( AS Vorgo ) - zaliczył naprawdę udany debiut. Był aktywny, oraz udało mu się zdobyć bramkę.
- Ordaz ( AS Virgo ) - zagral tylko niecałe 20 minut, lecz wykorzystał je fantastycznie. Do swoich bramek mógł dodać po tym meczu jeszcze dwie

Nagany
- Szymanski ( Znicz Pruszków ) - bramkarz gości mogł dzis spisac sie lepiej. Wpuścił aż 4 bramki, a przy lepszej postawie mógł wpuscic conajmniej o połowę mniej.

Wywiad z Ordazem

R: Wysunąłes się na prowadzenie w klasyfikacji strzelców. Czy to życiowa forma?
O:Przyznam, iż jestem z siebie bardzo zadowolony. Lecz sądzę, iż jestem jeszcze na tyle młody aby grać lepiej, rozwijać się.

R:AS Virgo w ostanim oknie transferowym wzmocniło się aż o trzech nowych napastników. Czy nie czujesz się zagrożony?
O:Owszem, powiem szczerze że jest teraz z kim walczyć o miejsce w pierwszym składzie. Ale to może i dobrze, ponieważ jest to dla mnie motywujące. Dopóki będę strzelał bramki, to mam nadzieje, że trener będzie brał mnie pod uwagę przy wystawianiu składu.

R: Wasza drużyna zajmuje obecnie drugie miejsce w tabeli. Wszystko wskazuje na to, że powalczycie nawet o awans do Serie A
O: Tak, jesteśmy tego świadomi, że awans do wyższej ligi jest w zasięgu ręki i przybliża sie z meczu na mecz. Staramy się jednak nie myśleć o tym, i skupiać się na kolejnych meczach, aby odnośic następne zwycięstwa.

La Gazetta delLa Sport :
"AS Virgo jak tornado - rozpędzone, nie do zatrzymania i niszczycielskie."
Fudi
Piękne wink.gif
Levyr9
Catania Calcio - AS Virgo 0-1 (0-0)
77' Ordaz (Iouga)

Zawodnik meczu: Stein

W dziesiątej kolejce Serie B AS Virgo pokonało na boisku rywala drużynę Catania Calcio 1-0. Cały mecz był bardzo zacięty. Obie drużyny atakowały, lecz brakowało skuteczności. B.Levy znowu zdecydował się na atak Scott Sinclair - Chavez, który okazał się nieskuteczny. W końcu, w 77 minucie na boisku pojawił się Ordaz. W tej samej minucie meczu, AS Virgo wznowiło grę po rzucie z autu i piłkę w pole karne dośrodkował Iouga. Oczywiście w polu karnym świetnie znalazł się nie kto inny jak Ordaz, który pięknym szczupakiem umięscił piłkę w siatce rywala. Poraz kolejny najlepszy snajper AS Virgo pokazał, iż jest w znakomitej formie i warto na niego stawiać. Do końca meczu wynik nie uległ już zmainie. AS Virgo grało mądrze, broniąc wyniku.

Wyróżnienia
Ordaz ( AS Virgo ) - jest niesamowicie skuteczny. Zdobył jedyną bramkę meczu 20 sek po swoim wejściu na boisko.
Stein ( AS Virgo ) - defensywny pomocnik gości był dziś praktycznie nie do przejścia.

Nagany
Chavez ( AS Vorgo ) - napastnik AS Virgo coś nie może się odnaleźć w nowej drużynie. Zagrał cały mecz, ale nie pokazał ani jednej dobrej akcji. Wręcz przeciwnie - wykazał się dużą niefrasobliwością w polu karnym rywala, marnując dogodne sytuacje.

La Gazetta delLa Sport :
"AS Virgo pokonuje kolejnego rywala."
1908TylkoTwój1922
Twoja kariera bardzo mnie interesuje. Bardzo fajnie wszystko wykonane tongue.gif . Nie kończ jej wink.gif . Życzę powodzenia i wytrwałości w pracy smile.gif .

p.s Zapraszam do mnie tongue.gif .
jaro9
Fajna karierka wink.gif Ciekawi mnie czy awansujesz do Serie A smile.gif
Levyr9
Reggina Calcio - AS Virgo 1-2 (1-1)
16' Altidore ( Levan Kenia )
22' Corradi
88' Ordaz

Zawodnik meczu: Chavez

Bardzo zacięty okazał się mecz 11 kolejki Serie B pomiędzy Regginą Calcio a AS Virgo. Pierwszi na prowadzenie wyszli gospodarze. W 16 minucie po podaniu Levana Keni sam na sam z bramkarzem wyszedł Altidore i zdobył swoją pierwszą bramkę w sezonie. Gospodarze rzucili się do ataku i w 22 minucie meczu Corradi precyzyjnym strzałem doprowadza do remisu. Od tego momentu gra zablokowała się w srodkowej strefie boiska. Gdy wydawało się, iż mecz zakończy się podziałem punktów strzelca bramki zmienił Ordaz, który od razu próbował zagroźić bramcę rywala. W końcu w 88 minucie najlepszy snajper AS Virgo oddał mocny strzał z ostrego kąta, pokonując bramkarza rywali i dając swojej drużynie kolejne trzy punkty. Po tym spotkaniu na trzy kolejki przed zakończeniem sezonu AS Virgo zostało liderem Serie B, mając punkt przewagi nat drugim US Lecce, oraz cztery nad zajmującą trzecią pozycję Catanią Calcio.

Wyróżnienia
- Chavez ( AS Virgo ) - wystąpił dziś na pozycji prawego skrzydłowego i spisywał się znakomicie. Obrońcy Regginy przez cały mecz nie mogli sobie dać z nim rady.
- Altidore ( AS Virgo ) - poraz pierwszy wystąpił w pierwszej jedenastce i wykonal swoją robotę - zdobył bramkę.
- Corradi ( Reggina Calcio ) - był najgroźniejszym piłkarzem gospodarzy oraz zdobył ładną bramkę.
- Ordaz ( AS Virgo ) - chyba uwielbia wchodzić na boisko z ławki rezerwowych. Znów wszedł na murawę pod koniec meczu, i kilka minut później zdobył bardzo ważną bramkę.

Nagany
- Cozza ( Reggina Calcio ) - rozgrywający gospodarzy był dziś najsłabszym punktem zespołu. Nie miał żadnego strzału, ani dobrego zagrania.

TABELA

STRZELCY

PODAJĄCY

La Gazetta delLa Sport :
"Kto zostanie mistrzem Serie B?"
Fudi
super

i na to wygląda ze as-virgo ma prawie serie a wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.