Poziom trudności: Champion
Poziom trybu kariery: Bardzo trudny
Punkty początkowe w trybie kariery: 1500
Częstotliwość transferów: wiele
Przed rozpoczęciem sezonu odbyła się konferencja prasowa, na której trener zespołu Błaniu Levy został zapytany m.in o możliwości zespołu
R: Wiemy, że Pana klub występuje w roli beniaminka. Czy uważa Pan, że zespół jest na tyle silny aby utrzymać się w lidze - Serie B?
L: Zdaje sobię z tego sprawe, że wielu ekspertów postrzega nas jako spatkowiczów. Ja wierzę jednak w mój zespół. Przyznam że nie ma on rewelacyjnego składu, ale taktycznie postaram się załatać "dziury" w składzie.
R: Jaki pan preferuje styl gry? Czy mamy się spodziewać bardzo defensywnej gry, jak twierdzi wielu ekspertów. Gry która pozwoli myśleć o remisach, czy może jednak woli Pan bardziej ofendywny styl gry?
L: Może wielu zaskocze, ale od zawsze prowadziłem zespoły ofensywnie, i tym razem się to nie zmieni. Będę preferował ofensywny futbol, ale w rozsądny sposób.
R: I ostatnie pytanie: Co pan powie o potencjalnych transferach do klubu?
L: Spodziewałem się tego pytania. Cóż, nie ukrywam, że zespół potrzebuje nowych twarzy. Jestem ambitnym trenerem i chcę z AS Virgo osiągnąć wiele. Niestety mamy bardzo małe fundusze, praktycznie nie mamy ich wogóle. Jednak mam dość szeroką kadrę, więc postaram się sprzedać / wymienić niepotzebnych graczy.
R: Dziękuję za odpowiedzi i życzę sukcesów w Serie B.
L: Dziękuję.
Prezentacja zespołu.
Herb:

Stroje:
Dom:

Wyjazd:

Podstawowy skład drużyny i wyjściowa taktyka:

Sponsor:
Audi
Kalendarz Serie B na sezon 2009/2010: