Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PREMIEROWE SPOLSZCZENIE PES 2009
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
mariusz123211
Oto macie przed sobą nieoficjalne spolszczenie do Pro Evolution Soccer 2009
zrobione przez Master_Rafael (w spolszczeniu niewielki udział mają
użytkownicy: MichW i Sebo25_08 - może i ich tłumaczenie nie było wysokich
lotów, ale liczą się chęci i zaangażowanie - TAK TRZYMAĆ CHŁOPAKI!!!).
Spolszczone zostało 99,99 % gry!!!

Spolszczenie w formie instalatora, 3 wersje, można sobie wybrać którą
chce się zainstalować
Waga spolszczenia ok. 42 mb (czyli każda wersja po ok. 14 mb)
Spolszczenie spakowane WinRar'em - waga ok. 45 mb (5% danych naprawczych)
Spolszczenie testowane na wersji 1.0 i 1.4

WAŻNE !!!
Żeby spolszczenie działało na 100% to w kitserverze nie powinno być
takich plików jak:
rv0c_e.img: unnamed_1 do unnamed_12
pdata.img: unnamed_14 do unnmaed_19
te pliki odpowiadają za tekst i za nic więcej.

Natomiast
rv0c_e: unnamed_106 i unnamed_108
odpowiadą za spolszczone menu, więc jesli ktoś chce mieć mojego
autorstwa niech
też skasuje je z KITSERWERA[/b]

Jeśli masz problem ze spolszczeniem wyłącz KITSERVERA, uruchom grę i
sprawdź czy działa

LINKI:

http://odsiebie.com/pokaz/2585504---636d.html
lub
http://www.megaupload.com/?d=EAEMTBF3

Instalacja:

W wersji RC będzie instalator do plików .img. [Każdy niech sobie zrobi
kopię plików pdata.img i rv0c_e.img z folderu gry "img" żeby nie było!!!]
Będą trzy instalki:
1. Z menu PL;
2. Z menu PL i pełnymi polskimi ikonkami pozycji zawodników;
3. Z menu PL i ze skróconymi polskim ikonkami pozycji zawodników;

Co do zamieszczania spolszczenia w swoich produkcjach i patchach to
prosiłbym to robić dopiero po opublikowaniu wersji finalnej (tutaj mogę tylko
polegać na waszej uczciwości i wierze, że tacy jesteście smile.gif)

Jedyną słuszną formą w której można dołączyć spolszczenie do swoich
patchów lub innych tworów jest ten instalator

WAŻNE

Spolszczenie podlega jeszcze poprawkom, jest to wersja RC 1.0, jeśli
znajdziesz/zauważysz gdzieś jakiś błąd lub będziesz miał jakąś sugestię
proszę postępować wg następujących kroków (żeby nie było
przysłowiowego "burdelu"):
1. Robisz printscreen'a tego co uważasz za błąd/pomyłkę.
2. Zamieszczasz zrobiony obrazek w tym temacie razem z proponowaną
poprawą;
3. Odpowiedzi z poprawkami nie stosującymi się od tego schematu na 99% nie
będą brane pod uwagę
4. Okres zgłaszania błędów/poprawek będzie trwał ok. 2 tygodni, to tym
czasie wyjdzie wersja finalna spolszczenia!!!

Becky
Spolszczenie wyczesane ; ) Od razu lepiej dla oczu . Wszystko polskie. Ah ! Dziękuje wub.gif
huragan666
SZACUN dla ciebie mistrzu
JeLeN
mam final patch ekstraklasa po zainstalowaniu spolszczenia nie mam glosu...
LeSSu1122
CYTAT(JeLeN @ May 4 2009, 10:09) *
mam final patch ekstraklasa po zainstalowaniu spolszczenia nie mam glosu...

Ja tez mam final parch ekstraklasa i wogole nie moge zainstalowac spolszczenia .moglbys mi jakos instrukcje zrobic ( probowalem ta co jest powyzej i nic nie dalo poniewaz nie moge odnazlesc plikow ktore trzeba uzunąc ;/) ?? z gory dzieki smile.gif
R3D D3VIL
U mnie działa. Świetna robota !!! Są małe błędy tj. polskie litery typu "ś" itp. są niżej niż inne.
WKS
CYTAT(LeSSu1122 @ May 4 2009, 12:06) *
Ja tez mam final parch ekstraklasa i wogole nie moge zainstalowac spolszczenia .moglbys mi jakos instrukcje zrobic ( probowalem ta co jest powyzej i nic nie dalo poniewaz nie moge odnazlesc plikow ktore trzeba uzunąc ;/) ?? z gory dzieki

Tez mam Epatcha i tez nie wiem jak to zainstalwoac ktos pomoze ?
Becky
Nie rozumiem was ?! Też mam epatcha i bez problemu zainstalowałem . W folderze jest instalator , więc w czym problem ? huh.gif
LeSSu1122
CYTAT(ariados @ May 4 2009, 16:31) *
Nie rozumiem was ?! Też mam epatcha i bez problemu zainstalowałem . W folderze jest instalator , więc w czym problem ? huh.gif

Problem w tym ze na poaczątku pisze ze trzeba usunąc pliki od unnamed_1 do unnamed_12 itd. a ja tych plikow nie moge odnalesc ;/ i nie wiem czy to wina patcha czy moze tego ze mam wersje hakerska ;/ a moze jest jakis inny powod.Ty masz orginala ? ...Aaa i ty usowales te pliki czy poprostu zainstalowales spolszczenie ?? biggrin.gif
Becky
Mam oryginała . Zapewne miałeś ten sam problem co ja . Mianowicie sprawdź folder rv0c_e.img i usuń tylko unnamed_1 , powinieneś mieć ten plik bo od 1 do 12 tylko unnamed_1 znajduje sie w eptachu ; ) Usuń ten plik i powinno śmigać .

PS. Skopiujcie także z nowo zainstalowanego folderu "img" :rv0c_e.img i pdata do głownego folderu IMG , gdzie macie gre.
KemoT86
Na EP Final version spolszczenie NIE DZIAŁA tzn. działa ale patch przestaje isnieć!!! A dlatego wam się nie instaluje bo pewnie klikacie od razu instal i macie to domyślnie na dysku C. Ja po zainstalowaniu na EP straciłem praktycznie całego patcha , zostały tylko... nazwiska (gra stała się domyślnym PESem 09)
Pozdrawiam
Becky
Co ty gadasz ? huh.gif Nie wprowadzaj ludzi w błąd . Mam spolszczenie i patcha i wszystko działa jak należy .Sprawdź jeszcze raz wszystko .
LeSSu1122
Wielkie dzięki "ariados" bardzo mi pomogles wszystko dziala jak nalezy biggrin.gif jeszcze raz dzieki biggrin.gif
Becky
Spoko od tego jest forum ; )
Odnośnie sugestii ... jak juz wczesniej zostało napisane . Troszke wkurzające są polskie znaki w spolszczeniu, a dokładniej ich położenie. Skoro jest to wersja tak jakby beta , to moze w wersji final warto by zadbać o poprawe tej usterki.
★Master_Rafael★
CYTAT(ariados @ May 4 2009, 21:56) *
Spoko od tego jest forum ; )
Odnośnie sugestii ... jak juz wczesniej zostało napisane . Troszke wkurzające są polskie znaki w spolszczeniu, a dokładniej ich położenie. Skoro jest to wersja tak jakby beta , to moze w wersji final warto by zadbać o poprawe tej usterki.

Po pierwsze - nie bedzie to poprawione, bo taka jest tablica znaków w PESie 2009.
Po drugie - mariusz123211 - jeśli już wstawiasz bez zgody autora (czyli mojej) spolszczenie to przynajmniej byś kompletny opis wstawił. Poza tym jeśli chciałeś wstawić to tylko link do tematu o spolszczeniu do pes league.
KemoT86
a tu chora jazda zawistnych ludzi blink.gif

CYTAT
Cytat: mrowa196 Dzisiaj o 15:18:01
Miało być na pes***.pl tylko a ten dał to tutaj. Powiesimy go na suchej gałęzi za ostatni włos na pi*dzie?

CYTAT
Cytat: C.Ronaldo7 Dzisiaj o 15:46:34 »Rzeczywiście typek sie zachował jak je***y śmieć Złość

wypowiedzi się tyczą newsa dodanego tutaj...

Dzięki Bogu pierwszą stroną o PESie którą odwiedziłem było board.issonline.pl amen

ps. ariados> INSTALOWAŁEM JAK NALEŻY i wszystko się zepsuło , więc zrezygnowałem z EP FV i wybrałem GCP
★Master_Rafael★
CYTAT
Dzięki Bogu pierwszą stroną o PESie którą odwiedziłem było board.issonline.pl amen

ps. ariados> INSTALOWAŁEM JAK NALEŻY i wszystko się zepsuło , więc zrezygnowałem z EP FV i wybrałem GCP

ciekawe tylko, że ludzie którzy zrobili komentarz i spolszczenie wybrali inne forum...
poza tym jesli cos by było twoja pracą też byś chciał aby ktoś najpierw chociaż zapytał cie o zdanie...
NeV
http://img7.imageshack.us/img7/720/83548888.jpg
klasyfikacja mozna by zmienic na... "punkty"

nazwy drużyn narodowych mozna juz zrobic polskie.

ikonki "skrócone polskie ikony zawodników" sa z deka za jaskrawe 0_o jak czerwien i niebieski przejdzie to jaskrawy zielony zlewa sie z bialym

swietna robota, dziekuje!
KemoT86
CYTAT(★Master_Rafael★ @ May 4 2009, 23:09) *
ciekawe tylko, że ludzie którzy zrobili komentarz i spolszczenie wybrali inne forum...
poza tym jesli cos by było twoja pracą też byś chciał aby ktoś najpierw chociaż zapytał cie o zdanie...

1. Jakoś Kempes wybrał oba...
2. Jeśli coś jest MOJĄ PRACĄ i jest podpisane , że TO JA ZROBIŁEM to nie mam nic przeciwko i może być umieszczane gdziekolwiek , w końcu robisz coś dla ludzi z całej POLSKI , a nie dla ekipy z super forum. Jak już tak bardzo , nie możesz przeboleć , że news znalazł się tu wystarczyło przy uploadzie podpisać taki i taki dla takich i takich. Ale tu już chodzi po prostu o zawiść...

po ostatniej Twojej wypowiedzi...

CYTAT
★Master_Rafael★ « Odpowiedz #718 : Maj 04, 2009, 23:28:26 »
robi się ciekawie tutaj http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=14837 Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech
ale nie mam czasu i siły żeby to ciągnąć Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech
kto chce niech się bawi w takie rzeczy

...stwierdzam , że dawanie sobie karmy na forum blink.gif to jest nic w porównaniu z "kto chce niech się bawi w takie rzeczy" i trzyma poziom gimnazjum. Streszczając zakładka z "najlepsiejszym forum" = DELETE. Pozdrawiam , gratuluje bardzo dobrego spolszczenia i bez odbioru!
NeV
http://img21.imageshack.us/img21/6402/pes2...50509020463.jpg chyba lepiej by brzmialo tak: "jestes w najlepszej 10 rankingu turniejowego"
jakub1991
Jak zmienić nazwy lig które są spolszczone np. z holenderska eredivisie na niemiecka bundesliga ??
Peja
CYTAT(jakub1991 @ May 5 2009, 14:03) *
Jak zmienić nazwy lig które są spolszczone np. z holenderska eredivisie na niemiecka bundesliga ??

chyba wchodzić w Edytuj i są ligi nazwy drużyn itp ale wchodzisz do lig i tam naciskasz chyba jest takie coś Edytuj nazwę ligi ci coś takiego tak powinno być ale ja nie mam PES 09 i te spolszczenie to nie wiem tongue.gif
★Master_Rafael★
dobra spoko, poziom gimnazjum to miałem tyle lat temu co ty wink.gif . co do poprawek, to sugestie użytkowników z tego forum zostały juz rozpatrzone i wprowadzone. Jeśli jednak ktoś oczekuje pomocy i porad to niestety sa tylko dostępne na stronie z której KemoT86 lubi cytować biggrin.gif biggrin.gif
jakub1991

Oto mi chodzi te nazwy powiązane są chyba z plikiem rv0c_e.img albo pdata.img.
seba
CYTAT(jakub1991 @ May 5 2009, 16:03) *

Oto mi chodzi te nazwy powiązane są chyba z plikiem rv0c_e.img albo pdata.img.

Nazwy tych lig sa w rv0c_e.img - unnamed_1 sekcja 21, natomiast w pdata.img. - unnamed_14 sekcja 21.

Mógłbym udostępnic użytkownikom spolszczenie zrobione przez ★Master_Rafael★, dostosowane przeze mnie pod wzgledem nazewnictwa lig do EP 2009 FV lub też innych patchy gdzie Eredivisie jest zastąpiona przez Bundesligę, ale nie wiem czy mogę..., bo widzę, ze dyskusja wokół kwestii zamieszczania tego spolszczenia na różnych forach jest dość zaogniona biggrin.gif

cialo7
Fajnie byłoby, gdyby poprawić spolszczenie i dopasować, aby było stricte do EP Patcha, bo moim zdaniem patch jeden z najlepszych i spolszczenie dopasowane w 100% byłoby mile widziane.
nantis
Fajnie by było tylko poprawić menu żeby napisy wyglądały jak w domyślnym, a tak to dziękuje za świetne spolszczenie.
1908TylkoTwój1922
CYTAT(seba @ May 5 2009, 17:29) *
Nazwy tych lig sa w rv0c_e.img - unnamed_1 sekcja 21, natomiast w pdata.img. - unnamed_14 sekcja 21.

Mógłbym udostępnic użytkownikom spolszczenie zrobione przez ★Master_Rafael★, dostosowane przeze mnie pod wzgledem nazewnictwa lig do EP 2009 FV lub też innych patchy gdzie Eredivisie jest zastąpiona przez Bundesligę, ale nie wiem czy mogę..., bo widzę, ze dyskusja wokół kwestii zamieszczania tego spolszczenia na różnych forach jest dość zaogniona biggrin.gif

Seba udostępnij to spolszczenie dopasowane do EPatcha Final Version , plz
seba
CYTAT(1908TylkoTwój1922 @ May 7 2009, 15:11) *
Seba udostępnij to spolszczenie dopasowane do EPatcha Final Version , plz

Niech autor spolszczenie napisze, ze nie ma nic przeciwko to wstawię na isso, Na tym drugim forum na pewno nie. Pozdro
★Master_Rafael★
CYTAT(seba @ May 7 2009, 17:29) *
Niech autor spolszczenie napisze, ze nie ma nic przeciwko to wstawię na isso, Na tym drugim forum na pewno nie. Pozdro

Jeśli chcesz możesz wstawić, ale tylko w pliku unnamed_1 do kitservera (oczywiście zamieszczając w pliku Readme od kogo jest spolszczenie)
NeV
http://img12.imageshack.us/img12/1325/reje...jademaczatu.jpg rejestracja dema chatu jest polowicznie zrobiona, http://img12.imageshack.us/img12/2972/fartc.jpg to byl fart lepiej brzmi niz "to bylo szczescie" http://img12.imageshack.us/img12/2974/dummyygw.jpg prawde mowiac nie wiem co znaczy dummy, mozna by spolszczyc. narazie tyle smile.gif
★Master_Rafael★
CYTAT(NeV @ May 8 2009, 14:44) *
http://img12.imageshack.us/img12/1325/reje...jademaczatu.jpg rejestracja dema chatu jest polowicznie zrobiona,

czekam na propozycje tłumaczenia nieprzetłumaczonych tekstów wg wzoru: angielski - polski (ja po prostu nie wiedziałem jak przetłumaczyć niektóre kwestie a nie chciałem zepsuć tłumacząc. reszta z twojego postu juz poprawiona
NeV
we are still in this- ciagle jestesmy w grze

had to stop him there - powinienem zatrzymac go tam

i got completly owned there - bylem bezradny

don't reach for your pocket - nie mysl ze masz mnie w kieszeni

did not see that one coming - nie zaowazylem go wbiegajacego na pozycje

go to for set-pieces - ide pozierac sie do kupy

jak ktos z forum moze wypowiedziec sie co do poprawnosci bylo by milo ^^
★Master_Rafael★
Dzięki za sugestie, po drobnych poprawkach już wprowadzone wink.gif
Tari
don't reach for your pocket - bardziej jako 'nie siegaj do kieszonki' w sensie komentarza do postawy sedziego wink.gif
NeV
http://img8.imageshack.us/img8/8706/52677093.jpg tygodniowy ranking a nie tygodniowe rankingi* a w ranking minionego tyg powinno byc rankingi*

jak zaklada sie pokoj, to standardowo było room "user". Teraz jest tak http://img16.imageshack.us/img16/4474/44975371.jpg i dla wszystkich international pisze pokoj. Proponuje w tym wypadku przywrocic "Room" albo najlepiej zostawic sam "user"

kolejnym mankamentem jest jezyk jaki jest po prawej stronie od usera, http://img4.imageshack.us/img4/3577/pes200...50918213339.jpg teraz informuje mnie ze rusek z ktorym gralem mowil po polsku ^^ (warsko zmienic info o jezyku z pl na ang)
skotar(L)
To jak udostepni ktos spolszenie dzialajace w 100% dobrze z OE Patch ?
Becky
Już dawno jest do pobrania . http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=14902
NeV
http://img15.imageshack.us/img15/5338/svcd.jpg tam gdzie jets "sciana" bylo post player czyli "opanowanie w polu karnym". Sciana nic nie mowi! a strzaly ze srodka warto zamienic na strzaly z dystansu
warson
Czyli Reasumując na Ekstraklasa Patch to Spolszczenie nie działa??

czy jest jakiś sposób aby działało tongue.gif jakas inna instalacja itp??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.