Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Perełki z Radia Maryja
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
RuDi
Autentyczne teksty z RM:

>> Sluchaczka: - Czy jak sie modle codziennie i spowiadam, ale
>> tez uzywam wibratora - wie ksiadz, co to jest? - ale po to,
>> aby nie grzeszyc z mezczyznami, to grzesze?
>>
>>
T-Mac
jaja smile.gif
Cj90
ccoo zzaaa LLOOLEEE :twisted:
Soul
hahaha co ja moge powiedziec ... czytam jeszcze raz biggrin.gif
michau000
od razu sie przyznam, ze wszystkiego nie udalo mi sie przeczytac powyzej, wiec sorry jak cos sie powtarza.
trzeba siac, siac...

Telefon do RM: - Od trzech miesiecy slucham wylacznie Radia Maryja. Wyrzucilem telewizor na smietnik, a w radiu urwalem galke, tak aby nikt z rodziny nie mògl zmienic stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawde wolnym czlowiekiem.

Sluchacz: - Polakòw to powinno sie rozròzniac po nazwiskach. Np. Plotka, Kakol, Krawiec, Hebel... od razu widac, ze to prawdziwi Polacy z dziada pradziada...
o. Jacek: - Tak, ma pan racje... Tylko z tym Heblem to ja bym dyskutowal...

Ekspert RM: - Muzyka techno w takim samym, a moze nawet wiekszym stopniu co narkotyki, uzaleznia. Wywoluje bowiem w organizmie podobne reakcje chemiczne. Prowadzi tez do rozwiazlosci seksualnej.

o. Rydzyk: - Kazdy liberal jest durniem, a kazdy duren - liberalem.

Sluchaczka: - Pòl emerytury bede oddawac dla mojego ukochanego Radia Maryja.
o. Jerzy: - To pieknie. A ile ma pani tej emerytury?

o. Rydzyk w Rozmowach Niedokonczonych:
- Podchodzi do mnie taka mala dziewczynka...no moze miala z dziesiec lat i opowiada, ze na poczatku wakacji przyszli do niej do domu koledzy i kolezanki i zaproponowali: zalozymy bande. I zalozyli... podwòrkowe kòlko ròzancowe. Takie wspaniale dziecko...

telefon do RM: - Od kilku lat postanowilam walczyc z tymi wstretnymi wulgaryzmami w jezyku polskim. Na przyklad ide przez park i slysze, jak mlodzi ludzie - tacy po trzynascie, czternascie lat - co drugie slowo tylko k**** i k****. No to podchodze do nich i mòwie: "Ja wam, gòwniarze jedni, zaraz nogi z dupy powyrywam". I wie ksiadz, ze to skutkuje...

o. Rydzyk: - Jest takie przyslowie: "Jedno jablko zjedz dziennie, a lekarz bedzie z daleka od ciebie". Zydzi to jablko zamienili na czosnek i teraz
wszyscy porzadni ludzie sa z daleka od nich.

Sluchaczka: - Skad sie w Polsce bierze ten antysemityzm? Ja jestem wlasnie takiego pochodzenia...
o. Jacek: - Wspòlczujemy pani wszyscy...

transmisja mszy z udzialem ojca Rydzyka:
- Ile tu dzieci kolo mnie! A tu taka mala dziewczynka... Ile masz lat? No
co, nie umiesz mòwic? Ile masz lat? Nie powiesz ksiedzu? No, ile masz lat?
Glupie jakies to dziecko, czy co?

Sluchacz: - Jak sie do was dzwoni, to trzeba pochwalic Maryje zawsze
dziewice... prawda?
o. Jerzy: - Tak jest przyjete.
Sluchacz: - Ale to przeciez bylo dwa tysiace lat temu, to skad wiadomo, ze
ona jest nadal dziewica?
o. Jerzy: - No... pan sobie musial dzisiaj niezle golnac.

Sluchacz: - Jedziemy wlasnie z pielgrzymka rowerowa dookola Polski, a na koniec do Czestochowy i co piec kilometròw stajemy i odmawiamy ròzaniec.
o. Rydzyk: - To pieknie, tylko czy w ten sposòb dojedziecie do Czestochowy w tym roku?

Sluchacz: - Postanowilem w nastepnych wyborach glosowac na Platforme
Obywatelska.
o. Rydzyk: - No to pan cierpi na schizofrenie. Trzeba sie przebadac, a ja
pana na razie wylaczam.

- Ludzie pokazuja palcami, jakim ja samochodem jezdze. Ze mercedesem klasy S. A niby czym mam jezdzic? Na krowie mam jezdzic? Glupoty takie gadaja...moge na krowie, ale gdzie ja bym te krowe
trzymal w Radiu Maryja?

Sluchaczka: - Ja juz z nerwòw to nie moge sluchac tych glupot, ktòre wy
wygadujecie. Gdybym miala jakas spluwe, to bym wam wszystkim w leb wypalila.
o. Rydzyk: - No i widzicie panstwo to komunistyczne milosierdzie, ktòre
czasem do nas telefonuje, te esbeckie metody "w leb bym wam wypalila".
Ech... sam czasem zaluje, ze nie mam - jak to ta pani powiedziala? - ze nie mam spluwy! Trzeba siac...

Sluchacz: - Ja juz piec godzin do was dzwonie i dopiero teraz sie dodzwonilem. Chcialbym zaprotestowac przeciwko temu, ze wy tak bez przerwy na tych Zydòw nadajecie...
o. Rydzyk: - No to niech pan sobie nastepne piec godzin jeszcze do nas podzwoni.

- W Koszalinie podszedl do mnie taki jeden i prosi o piecdziesiat groszy, a
ja musialem nos zatykac i uciekac... taki byl niemyty. Dlaczego oni sie nie myja? Kochani, trzeba sie myc i siac, siac, siac... bo tylko jak bedziemy siac, to zgasimy plomien nienawisci.

Sluchaczka: - Ja mieszkam w Zarach i poszlam zobaczyc ten Przystanek tego Owsiaka. To jest, prosze ojca, diabelstwo... mòwie ojcu: diabelstwo. Tam piwo leje sie strumieniami i wszyscy ze wszystkimi sie... no nie wiem, jak to powiedziec, zeby ojca nie obrazic... no, pieprza sie.
o. Jacek: - No, teraz to dopiero pani obrazila i mnie, i Pana Boga. Trzeba
bylo powiedziec: uprawiaja deprawacje.

fragmenty bezposredniej relacji z Przystanku Woodstock:
Jest nas tu na Przystanku Jezus bardzo duzo... bardzo duzo katolickiej,
pieknej, wspanialej mlodziezy. Rozgladam sie i widze cos okolo piecset osòb. A dookola tlum... ze dwiescie tysiecy mlodych ludzi w rekach szatana.

Widzialem dziewczyny, nagie dziewczyny z kartkami: "Oddam sie za piec
zlotych". Mòj Boze... Jak one siebie cenia... za piec zlotych... To jest
chyba jakas gorsza kategoria ludzi.

Tu sa tysiace smutnej, bardzo smutnej mlodziezy. I oni wszyscy sie smieja.

Ekspert RM: - Milosc do Boga mozna wyrazac w rozmaity sposòb. Na przyklad mozna postanowic sobie: dzis nie nazre sie czekolady jak swinia.

Sluchaczka: - Ja sie tego nie wstydze. Mam siedemdziesiat lat i wszystkim
mòwie, ze jestem dzieckiem Radia Maryja i ojca Rydzyka.
o. Jacek: - No, wie pani... To ostatnie stwierdzenie moze byc ryzykowne...

o. Jerzy: - Ekonomia to jest cos takiego: mam w domu odkurzacz i musze sie zastanowic, czy odkurzac codziennie, czy tez sprzedac ten odkurzacz i za te pieniadze wynajac sobie firme, ktòra bedzie mi odkurzala.
Sluchacz: - Wie ksiadz co? Ja myslalem, ze my rozmawiamy powaznie, a ksiadz tu jakies brednie opowiada. A ten odkurzacz to niech sobie ksiadz w dupe wsadzi. Szczesc Boze!

- Jest taka gazeta "Fakty i Mity" i wszyscy tam pracujacy przedtem pracowali w departamencie czwartym UB. A ten ksiadz, ktòry porzucil kaplanstwo... Ja sie modle za niego i to nic nie daje, bo on jest coraz bardziej jakis pokaleczony. Na niego to juz nawet sierpa i mlota szkoda uzywac...

Mloda sluchaczka RM:
- Odmawialismy koronke do Najswietszego Serca, a do domu przyszedl pijany tatus i zaczal klac. Potem usnal... No to mamusia polozyla na nim obrazek z Panem Jezusem. Od tego czasu juz nigdy nie widzialam pijanego tatusia.
o. Jacek: - Przestal pic?
Mloda sluchaczka RM:
- Nie wiem, bo w ogòle gdzies zniknal.

Sluchacz: - Wychowanie do zycia w rodzinie. Ja wiem, co to jest... To jest
wychowanie w polskich szkolach do zycia w burdelach. Niech mi ksiadz nie
przerywa. Ja mam osiemdziesiat lat i juz przed wojna bardzo czesto widzialem takie mlode, zdeprawowane dziewczynki w burdelach we Lwowie.

- Mam wlasnie w reku program SLD. Nie wiem, czy ja te rece potem domyje...

dobranocka w RM:
- Masz na imie Wojtus? Jak pieknie i bardzo ladnie zaspiewales piosenke,
wiec mamy dla ciebie nagrode. Mam w reku kasete o podwòrkowych kòlkach ròzancowych. Chcesz taka kasete?
- Nie!

rozmowa na antenie RM:
- Prosze powiedziec sluchaczom, dlaczego zdecydowal sie pan kandydowac w przyszlych wyborach do Sejmu.
- Bo Polska jest sprzedawana i tylko Radio Maryja o tym glosno mòwi. Jak bede poslem, to w kazdym urzedzie, na ulicach i nawet w restauracjach beda wisiec glosniki nadajace tylko audycje ojca dyrektora. Bo jak Polacy nie maja zadnych wartosci, to niech chociaz maja wartosci chrzescijanskie. Jestem tez przeciwko eutanazji nienarodzonych dzieci.

Sluchaczka: - Maz sprzedal doslownie wszystko z domu na wòdke. Ale jak chcial juz sprzedac radio, na ktòrym slucham Radia Maryja, to sie zdenerwowalam.

o. dyrektor: - Pani Agnieszka? Jak milo... Prosimy o pani swiadectwo...
Sluchaczka: - Trzeba siac, siac, siac, siac, siac... Siac...
o. dyrektor: - Zamurowalo pania z tym sianiem, czy co?

ojciec dyrektor w pogadance: - Pojawily sie billboardy reklamujace miesiecznik... tak zwany dla mezczyzn. A na nich byla naga kobieta. Wuzdana, wstretna, brzydka. Ide i widze tych wszystkich mlodych mezczyzn, ktòrym na jej widok slina z gab cieknie. Szatan, mòwie wam, szatan.

Sluchaczka: - Tadeusz? Dzien dobry. To ja - Maria...
o. Rydzyk: - Dlaczego mi pani mòwi po imieniu? Ja nie znam zadnej Marii...To znaczy jedna znam... ale ona by raczej do mnie nie zadzwonila...
RuDi
no ten tekst mnie rozbawil
trzeba siac,siac, siac
WBman
BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHA

;D ;D ;D

Przeczytałem wszystkie texty ktòre żeście podali.... uśmiałem sie jak cholera...

Dobre jest to :

- Podchodzi do mnie taka mala dziewczynka...no moze miala z dziesiec lat i opowiada, ze na poczatku wakacji przyszli do niej do domu koledzy i kolezanki i zaproponowali: zalozymy bande. I zalozyli... podwòrkowe kòlko ròzancowe. Takie wspaniale dziecko...
walczu
Dobre 8)
dzenda_dzenda
laugh.gif laugh.gif laugh.gif a najlepsze jest też to, że można sobie stereo zrobić właczając radio maryja i TV trwam i słuchać jednocześnie laugh.gif laugh.gif laugh.gif
ftomekk
Ale teksty ,no nie moge laugh.gif laugh.gif
To jest dobre:
Sluchaczka: - Ja sie tego nie wstydze. Mam siedemdziesiat lat i wszystkim  
mòwie, ze jestem dzieckiem Radia Maryja i ojca Rydzyka.  
o. Jacek: - No, wie pani... To ostatnie stwierdzenie moze byc ryzykowne..
T-Mac
ma moze ktos linka zeby posluchac w necie RM biggrin.gif??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.