Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: XInput + klawiatura
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
malcu89
Mam pad Logitecha - Chillstream. Pad ten jest rozpoznawany jako XUSB Gamepad.

Chcac grac w dwie osoby (pad+klawiatura) pada musze ustawic jako "kontroler 2" w trybie DirectInput (co jest oczywiste:D), i tutaj pojawia sie problem.

Podczas grania pad "nie działa w 100%" (jak to juz ktos fajnie napisał tutaj http://board.issonline.pl/index.php?showto...aded&start= ). Obrońcy z trudem przechwytuja piłke, prawie kazdy wyskok do główki konczy sie przegrana, sprint zawodnika z piłka i bez piłki ma ta sama szybkosc, pilka czesto "odbija sie" od nog pilkarzy, zmiana kontroli nad pilkarzem wystepuje w najmniej odpowiednich momentach.

Wszystkie te problemy znikaja gdy pad ustawimy w trybie XInput, ale wtedy tracimy mozliwosc grania pad + klawiatura.

Czy istnieje jakakolwiek rozwiazanie tego problemu? Nie wiem, np jakies fikcyjne drugie urzadzenie XInput, cokolwiek? Jakis patch, albo alternatywna aplikacja do ustawien pesa?
malcu89
@ponawiam
kristof26
CYTAT(malcu89 @ Mar 23 2009, 14:30) *
Mam pad Logitecha - Chillstream. Pad ten jest rozpoznawany jako XUSB Gamepad.

Chcac grac w dwie osoby (pad+klawiatura) pada musze ustawic jako "kontroler 2" w trybie DirectInput (co jest oczywiste:D), i tutaj pojawia sie problem.

Podczas grania pad "nie działa w 100%" (jak to juz ktos fajnie napisał tutaj http://board.issonline.pl/index.php?showto...aded&start= ). Obrońcy z trudem przechwytuja piłke, prawie kazdy wyskok do główki konczy sie przegrana, sprint zawodnika z piłka i bez piłki ma ta sama szybkosc, pilka czesto "odbija sie" od nog pilkarzy, zmiana kontroli nad pilkarzem wystepuje w najmniej odpowiednich momentach.

Wszystkie te problemy znikaja gdy pad ustawimy w trybie XInput, ale wtedy tracimy mozliwosc grania pad + klawiatura.

Czy istnieje jakakolwiek rozwiazanie tego problemu? Nie wiem, np jakies fikcyjne drugie urzadzenie XInput, cokolwiek? Jakis patch, albo alternatywna aplikacja do ustawien pesa?

Sprobuj zrobic tak:ustaw klawiature tzn przyciski tak jak chcesz do gry.Pozniej jednego pada ustaw jako controler nr 1 a drugiego jako controler 2.Wtedy mozna grac rowniez na klawie i drugim padzie.U mnie tak jest bynajmniej.
malcu89
ehh nie zostałem zrozumiany.

@ponawiam
malcu89
@ponawiam ponownie

Swoja drogą ciekawe czy pomyślą o tym w PES2010. Ostatnio gralem w StreetFightera IV, tam programisci udostępnili wlasnie opcje klawiatura + xinput pad. Jak widać da sie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.