Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gwiezdne Wojny - Atak Czarnej Owcy
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
Kezman
Wzorem innych też zabieram się za przenoszenie "potu z placu boju na papier". Od razu informuję jednak, że kolejne części będą się ukazywać w zależności od posiadanego przeze mnie czasu oraz to, że nie spodziewajcie się fajerwerków graficznych, ponieważ nie jestem zwollenikiem tej formy przekazywania opisów. (od czasu do czasu oczywiście umieszczę jakiś konkretny screen).

Cyk, Uwaga, Zaczynamy

Minęła 12:45 chwile temu zakończyło się losowanie rozgrywek elitarnej Ligi Mistrzów. Za grupę śmierci uznano grupę D z takimi firmami jak Liverpool, Ol. Marsylia, PSV i Atletico. Ponadto nie obyło się bez niespodzianek a z takowe można było uznać grę Anorthosisu, Cluj czy BATE. Ja jednak będę ściskał kciuki za powracający do tych rozgrywek zespół Juventusu. Ekipa „Starej Damy” rywalizować będzie z Realem oraz rewelacją zeszłego sezonu, zdobywcą Pucharu UEFA – Zenitem.

Tymczasem ja, Konstanty Roztocki, byłem świeżo upieczonym posiadaczem licencji trenerskiej, dzięki której mogłem prowadzić najsilniejsze ekipy świata.
Ta edycja CL będzie dla mnie inna nich dotychczas. Będę ją obserwował pod kątem nowego zawodu, a nie jak do tej pory kibica. Do rozpoczęcia rozgrywek pozostało jedynie 10 dni. Te dni postanowiłem wykorzystać na załatwienie swoich prywatnych spraw.
Tymczasem w siedzibie pewnego klubu zawrzało.......
Windziak
Początek intrygujący wink.gif Czekam na rozwój sytuacji biggrin.gif
Kezman
W gabinecie prezesa Wisły Kraków istna burza. Po wczorajszej rezygnacji Macieja Skorży, który z niejasnych powodów podał się do dymisji trwała gorączkowa narada. Ustalono, że zostanie ogłoszony konkurs, a nazwisko nowego trenera krakowskiego klubu zostanie ogłoszone za 3 dni.
Wracając do Skorży; jak podał „Przegląd Sportowy": polski trener otrzymał lukratywną posadę w jednym z klubów Bundesligi! Sam zainteresowany jednak zaprzeczał tym doniesieniom informując media, że powody porzucenia przez niego klubu z Reymonta są zgoła inne.

Ja w tym czasie odwiedzałem kluby grające w ligach okręgowych mojego regionu. Wszędzie zgodnie stwierdzili, że nie stać ich na trenera z dyplomem. Na nic zdały się moje przekonywania i prośby, że mogę trenować za darmo, przecież w końcu gdzieś trzeba zacząć. Mój tymczasowy etat rzeźnika był przyzwoicie opłacany, a ja chciałem robić tylko to, co lubię – trenować. Ale nie chcą, to nie. Łaski bez. Jeszcze któregoś dnia będą żałować. Po czym wsiadłem do pociągu byle jakiego. Przecież nie od razu Kraków zbudowano....
Kezman
Dojechałem do Szczecina, postanowiłem więc odwiedzić kolegę „po fachu” Andrzeja Kona...., tfu, a właściwie Andrzeja K. Andrzejek do pewnego momentu miał więcej szczęścia niż ja. Niemal od razu po zdobyciu papierów zaczepił się w jednym z pomorskich klubów piłkarskich. Klubu, który miał się bronić przed spadkiem z IV ligi. Tenże klub jednak zadziwiał wszystkich, literując dzielnie rozgrywkom. Teraz już wiadomo, że nie przez przypadek. Andrzejek wykorzystał ciemną stronę swoich znajomości i to na co pracował wiele lat prysło niczym bańka mydlana. Niestety ja nie mogłem odwiedzić kumpla w areszcie. Może to i dobrze, jeśli udałbym się do Wrocławia mogliby mieć ku mojej osobie jakieś podejrzenia. A tego nie chciałem.

Dwa dni później od samego rana dało się słyszeć w Krakowie „Jak długo na Wawelu....”. Został mianowicie rozpatrzony konkurs na nowego szkoleniowca Wisły. Okazał się nim ku przeogromnej uciesze kibiców krakowskiego klubu Henryk Kasperczak. „Hemry” zapowiedział, że będzie kontynuował dobrze rozpoczęte dzieło poprzednika, który zgodnie z tym co napisał parę dni temu „Przegląd Sportowy” został szkoleniowcem klubu Bundesligi.
Kezman
Już od kilku dni cała piłkarska Polska śmieje się ze Skorży i przestać nie może. Dziennikarze „Przeglądu Sportowego” mieli nie do końca sprawdzone informacje dotyczącego byłego trenera Wisły. Owszem podpisał on kontrakt z zespołem Bundesligi, ale tej austriackiej. Nowym miejscem pracy Macieja Skorży została... Austria Wiedeń! Tak, to ta sama, której marzenia z udziału w grupowej fazie Pucharu UEFA wybił Lech Poznań.

Zarówno ja i jak i chyba zdecydowana większość kibicowskiej braci zaczynała mieć tego wszystkiego dość. Już chyba dawno nie było tak zmiennych sytuacji jeśli chodzi o naszą piłkę. Ja miałem jeszcze jeden problem Kilka chwil temu otrzymałem telefon od prezesa Izolatora Boguchwała, że rezygnują z przyjęcie mnie na stanowisko trenera miejscowego klubu. Korzystniejszym rozwiązaniem dla tego klubu było zatrudnienie weń nauczyciele W-Fu miejscowego gimnazjum. Tymczasem nieuchronnie zbliżał się dzień inauguracji Ligi Mistrzów. To już jutro, już za momencik.....

Jutro mam zamiar obejrzeć komplet 8 spotkań, jeszcze nie wiem, które wybiorę „na żywo” No i to samo w środę. Czekają mnie 2 dni ciężkiej pracy. Dwa dni dokładnej obserwacji gry każdej drużyny, będę chciał uszczknąć to co najlepsze w grze każdej z drużyn. I to w nadziei, że jeszcze kiedyś to mi się przyda..C
qwerte
Bardzo ciekawie się zapowiada.

Kezman
Noc minęła bardzo szybko. Tajemnice, która skrywać miała Liga Mistrzów powoli miały być odkrywane. Tymczasem niejaki Abdul Mohammed Morrohwan jeden z najbogatszych ludzi w Indii złożył ofertę kupna jednego najbardziej znanych klubów Europy w dodatku grającego w tegorocznej edycji Champions League. Tą tajemnicę sam zainteresowany wyjawić miał dopiero w środę tuż przed meczem tejże drużyny. Sam nawet nie chciałem wiedzieć o jaki team chodzi. Nie znoszę „cyrków objazdowych”, w które pompowane są olbrzymie pieniądze i ściąganie do nich wielkich indywidualności, które i tak nie przynoszą spodziewanych efektów.
To nie był koniec ciekawych informacji z piłkarskiego światka nie licząc kolejnych zatrzymań w aferze korupcyjnej. Mianowicie UEFA podała do publicznej wiadomości, że od przyszłego sezonu Puchar UEFA zmienia nazwę na Ligę Europejską i grę w niej 48 zespołów grających w 12 grupach po 4 drużyny w każdej

Późnym popołudniem wybrałem się do miejscowego marketu w celu zrobienia zapasów na kolejne dwa. Gdy wychodziłem z zakupami poczułem silne uderzenie w tył głowy....
Kezman
Nie, to nie było nagłe olśnienie. To jakaś banda gówniarzy rzucała w ludzi ciężkimi przedmiotami, a ja nie byłem ich jedyną ofiarą. Ale przepłaciłem to śpiączką. Wybudziłem się z niej w połowie czerwca. Wszystko pamiętałem, włączyłem TV, by obejrzeć inaugurację Champions League. Okazało się, że jest 16 czerwca. Rodzina nie chciała mi tego powiedzieć, by nie wzbudzać we mnie szoku. Tego jednak doznałem, gdy okazało się, że w tej edycji doszło do podobnego pogromu faworytów jak w sezonie 2002/03, kiedy to jeszcze pod batutą Jose Mourinho najlepszą klubową „11” Europy została ekipa FC Porto.
Tym razem w finałowym spotkaniu na Stadio Olimpico zmierzyły się jedenastki Olympique Marsylia i Panathinaikosu. Lepsi w tej batalii okazali się Francuzi, którzy po dwóch bramkach Nianga (w 34’ i 89’ minucie zwyciężyli 2:0.
Puchar UEFA padał łupem Benfici, która po bratobójczym pojedynku pokonała Sporting po rzutach karnych.

Tymczasem ja w ciągu paru dni odrobiłem ligowe zaległości i zacząłem oczekiwać kolejnego sezonu. Jeszcze nic nie zapowiadało ogromnego szoku, który miał wstrząsnąć europejską piłka jutrzejszego dnia....
Stuart17
Ciekawie, ciekawie.. happy.gif
Kezman
Tego nikt się nie spodziewał. Z funkcji prezesa UEFA zrezygnował Michel Platini!!!! Francuz swoją decyzję argumentował brakiem czasu dla rodziny. W przeprowadzonych błyskawicznie wyborach nowym prezesem został wybrany Michał Listkiewicz! Cała Europa została zszokowana tym faktem. Michał zapowiedział ogromną rewolucję w europejskiej klubowej piłce, dając szansę gry z najlepszymi słabszym ekipom. Zespoły będą rywalizować w 4 grupach po 16 zespołów każda. Trzy grupy będą zamknięte, natomiast w jednej co sezon będą zamieniać się dwie drużyny (15 i 16 spadną, a awans uzyskają dwie czołowe ekipy II ligi).

Na kilka dni przed losowaniem Europą wstrząsnęła afera. Otóż władze tureckiej ekipy Galatasaray SK oszukiwały przy dokonywaniu transferów. Władze UEFA zdegradowały klub do II ligi Europejskiej i nałożyły na niego karę 30 lat dokonywania transferów!!!!. Z klubu odeszli wszyscy zawodnicy i niewiele brakowało, a klub przestałby istnieć gdyby nie mój e-mail i propozycja pomocy. W ten oto sposób zostałem trenerem jednego z najbardziej znanych klubów.....
Kezman
O tym, że światem rządzą układy wiadomo nie od dawna. Dzięki „Listkowi” udało mi się skompletować kadrę. Otóż prezes UEFA zezwolił na casting, na który przybyło ponad 200 graczy z całego świata. Z tej grupy ja oraz moi dwaj asystenci Zapol Litragram i Kiwam Jakotako wybraliśmy grupę 32 zawodników. Mieliśmy na uwadze fakt, że ciążąca na klubem kara ograniczała wybór. Zdecydowaliśmy się wyłącznie na piłkarzy 15-letnich.

Uwaga: Wszyscy zawodnicy są przeze mnie zmyśleni oraz mają wszystkie umiejętności w wartości 50

Oto kadra:

Bramkarze:
1.Yukitaka Honda
13. Gola Pushachavlidze
69. Maniz de Maria Serra

Obrońcy:

2.Stylios Kaulopolis
3.Petr Vrhovnik
4.Mohhamed Al.-Samarah
14. Jan Kulovski
16. Aliaksei Valuev
18. Zoran Mamic
20. Xiu Xiu
22. Janne Miyaervii
25. Abdul Al-Sahar
30. Umaru Igbuku

Pomocnicy:

5.Treor Djabong
6.Jose Juan Guerra
7.Silvio Silvestronio
8.Samir Midane
15. Christian Roberti
17. Carlos Santarrama
19. Craig Moore
23. Krasimir Ivanov
24. Jiri Strachar
26. Tmudu de Ecklev
27. Kamil Małysz
28. Marat Ben Har
33. Luiz Izexon „Lomar”
46. Suar Yildimir

Napastnicy:
9. Samuel M’Butu
10. Nuno Perotta
11. Ian Marcelianu
12. Ji-Sun Hwan
21. Nebojsa Tadic

Już następnego poznaliśmy naszych rywal w lidze, a także to, że grupa D będzie grupą „ruchomą”.A oto pełne wyniki losowania

Tomak
Jesteś hardkorem ( :

Nie mogę się doczekać kolejnych 'odcinków'.
Kezman
CZas gry - 15 minut
Poziom trudności i kariery - Normalny (za dobry nie jestem)

W końcu nadszedł ten dzień, dzień w którym mieliśmy zainaugurować rozgrywki. Jedno było pewne. My nic musieliśmy, co najwyżej mogliśmy. Już na dzień dobry doznałem miłego zaskoczenia, ponieważ na Ali Sami Yen był komplet!! Spotkanie rozpoczęliśmy bardzo spokojnie, ale pierwszy strzał w meczu dopiero w 23 minucie oddał Midane, nie był on jednak na tyle groźny, by Vorel miał problem z obroną. W 35 minucie Svento pociągnął lewym skrzydłem, dośrodkował idealnie na głowę Gaucho, a ten nie dał żadnych szans naszemu bramkarzowi. Tak zostało do przerwy, choć to my więcej utrzymywaliśmy się przy piłce, głownie w środkowej strefie boiska. Pierwszy kwadrans II połowy wyglądał bardzo podobnie. Niestety dla nas do 61 minuty kiedy to po dośrodkowaniu Smicera piłkę w bramce ponownie umieścił Gaucho. 10 minut później było po meczu. Kalivoda wdarł się w pole karne, odegrał do Svento, a ten płaskim strzałem w krótki róg podwyższył na 3:0. W 79 wynik podwyższył Sekernik wykańczając akcję po podaniu Svento. Dwie minuty później "dostaliśmy" kolejną bramkę. Tym razem indywidualną akcją popisał się Gaucho ustrzeliwując tym samym hat-tricka. Kolejne trzy minuty póżniej ten sam zawodnik dobił nas uderzając piłkę po długim rogu po dośrodkowaniu Kalivody. Wynik mógłby być jeszcze wyższy gdyby napastnicy z Czech trafiali w światło bramki. Na szczęście więcej bramek w tym spotkaniu już nie padło. Za tydzień czeka nas wyjazd do Francji na mecz z Nancy. Mam nadzieje, że będzie lepiej.

Po wyniku widać, że przed nami jeszcze sporo pracy, przede wszystkim pod względem kondycyjnym, gdyz po 60 minucie chłopaki ledwo co biegali po boisku. Taktyka 1-3-2-2-1-2 wydaje się przyzwoita więc na dziś dzień nic tu nie mam zamiaru zmieniać. Co dalej? czas pokaże.

Galatasaray – Slavia 0:6 (0:1)
0:1 Gaucho 35’
0:2 Gaucho 61’
0:3 Svento 71’
0:4 Sekernik 79’
0:5 Gaucho 81’
0:6 Gaucho 84’

Skład: Serra – Vhrovnik©, Miyaervii, Al-Sahar – Roberti, Ivanov (65, Guerra)– Lomar (58, Santarrama), de Ecklev – Midane – Nuno Perotta, M’Butu (64, Hwan)

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.