Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 2009 Online
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
merol900
Co nam trzeba?

Patch 1.20

KOD
http://www.idg.pl/ftp/gry_8137/Pro.Evolution.Soccer.2009.Patch.v1.20.html

Pozniej odpalamy grę wchodzimy w SYSTEM SETTINGS >> DOWNLOAD
I ściągamy najnowszego patcha.
Kiedy sciaganie sie zakonczy wylaczamy gre
I ściągamy Pesmagazine Launcher v3
KOD
http://odsiebie.com/pokaz/1755130---7996.html

Wypakowujemy Launchera do folderu z gra ...KONAMI\Pro Evolution Soccer 2009
Jeśli będą problemy z odpaleniem ściągamy
KOD
http://download.microsoft.com/download/activexcontrolpad/install/4.0.0.950/win98mexp/en-us/setuppad.exe

Następnie instalujemy certyfikat
1.

2.
A) Tu instalujemy certyfikat (wymagany do prawidlowego dzialania launchera)
B ) Tu sprawdzamy czy certyfikat zainstalował się poprawnie
C) Tu możemy odinstalować certyfikat
D) Tu fixujemy ustawienia (Online) PESa

Reszta jest chyba jasna ale.... wink.gif

Ustawienia dla SERVERA:

1. W okienku wpisujemy: 1 zaznaczamy SERVER i klikamy w okienko 3 (z logiem PESa)
2. Odpala sie gra
3. Wchodzimy w network, akceptujemy licencje, logujemy się (GAME ID i GAME ID Password wpisujemy dowolne). Klikamy "login", po poprawnym zalogowaniu wchodzimy na lobby, z menu po lewej stronie wybieramy "Create a Match room", wciskamy ENTER, czekamy na przeciwnika.

Ustawienia dla CLIENTA (tego, który jest gościem w meczu):

1. W okienku 2 wpisujemy: IP SERWERA i klikamy w okienko 3 (z logiem PESa)
2. Wlacza sie gra
3. Wchodzimy w network, akceptujemy licencje, logujemy się (GAME ID i GAME ID Password wpisujemy dowolne). Klikamy "login", po poprawnym zalogowaniu wchodzimy na lobby, z menu po lewej stronie wybieramy "Search for a Match room", wybieramy "Friendly Match" wciskamy ENTER.

Poradnik Mojego Autorstwa
Wrazie problemów pisać...
Komentarze mile widziane
armindrake85
Mam problem z gra, wpisuje game id i game pssword i gra nie odpala sie wyskakuje cos takiego : an error occurred during verification, czy potrzebny jest czysty pes bez jakis dodatkow z patchem 1.3 , albo oryginalna gra ?
prosze o pomoc sad.gif
huh.gif
merol900
CYTAT(armindrake85 @ Mar 10 2009, 11:52) *
Mam problem z gra, wpisuje game id i game pssword i gra nie odpala sie wyskakuje cos takiego : an error occurred during verification, czy potrzebny jest czysty pes bez jakis dodatkow z patchem 1.3 , albo oryginalna gra ?
prosze o pomoc sad.gif
huh.gif

Napewno dobrze wgrałeś certyfikat ??
liberator
No niestety, lacze sie przez hamatchi z osoba z sieci.Wszystko jest okej do momentu kiedy client probuje wejsc do pokoju stworzonego przez serwer.Wtedy wyskakuje jakis blad
merol900
CYTAT(liberator @ Mar 11 2009, 15:24) *
No niestety, lacze sie przez hamatchi z osoba z sieci.Wszystko jest okej do momentu kiedy client probuje wejsc do pokoju stworzonego przez serwer.Wtedy wyskakuje jakis blad

Zobacz czy w folderze z PESem w settings.exe w zakładce Online masz tak ustawione, Jesli to nie pomorze to po prostu coś złe robisz bo grałem z wieloma osobami i to działa. A i spróbuj połączyć się bez hamachi poprostu zewnętrzne ip
mcraczek
Problem:

merol900
CYTAT(mcraczek @ Mar 12 2009, 16:40) *
Problem:

Wgraj dobrze certyfikat a problem zniknie cool.gif
I PESa odpalasz przez Pesmagazine Launcher v3 ? Czy przez ikone z pulpitu? tongue.gif
mcraczek
Certyfikat jest, patch 1.10, 1.20, 1.30 jest wszystko zrobionie tak jak w tutku ale zalogowac jak sie nie dalo tak sie nie da.
merol900
CYTAT(mcraczek @ Mar 12 2009, 21:00) *
Certyfikat jest, patch 1.10, 1.20, 1.30 jest wszystko zrobionie tak jak w tutku ale zalogowac jak sie nie dalo tak sie nie da.

Napisz do mnie na gg 12831693
ostry_7_7
ok sprawa wygląda tak. ja (vista) daje host, on (xp) daje client wpisując moje IP - łączymy się i przez hamachi i przez nasze oryginalne adresy ip no i wiadomo przez pesmagazine. wchodzimy na network wpisuje game id i game id password (byle jakie, a jeśli nie ma byc byle jakie to mnie poprawcie) i tworzę match room natomiast kolega nie moze przejsc kroku z wpisywaniem game id i game id password. wyskakuje błąd an error has occured

help, czemu wam chodzi qrwa a nam nie ?

proszę pamietac ze połączenie jest VISTA XP, przy połączeniu XP VISTA tym więcej błędów.

POMOCY

ps. firewalle i zapory wyłączone.
mrfictionrockz
u mnie to nie bangla sad.gif
wyskakuje mi taki komunikat
merol900
CYTAT(ostry_7_7 @ Mar 16 2009, 09:27) *
ok sprawa wygląda tak. ja (vista) daje host, on (xp) daje client wpisując moje IP - łączymy się i przez hamachi i przez nasze oryginalne adresy ip no i wiadomo przez pesmagazine. wchodzimy na network wpisuje game id i game id password (byle jakie, a jeśli nie ma byc byle jakie to mnie poprawcie) i tworzę match room natomiast kolega nie moze przejsc kroku z wpisywaniem game id i game id password. wyskakuje błąd an error has occured

help, czemu wam chodzi qrwa a nam nie ?

proszę pamietac ze połączenie jest VISTA XP, przy połączeniu XP VISTA tym więcej błędów.

POMOCY

ps. firewalle i zapory wyłączone.

Gdy zakladasz serwer dajesz Match Room >> Create Room >> W nim zakladka Match >> Wybierasz Friendly Match i Zakladasz room
Twoj kumpel jako client Seartch of a match room >> Zakladka Match i Zmienia na Friendly Match
Dajcie znać czy tak robicie
mrfictionrockz masz zablokowany port 5739 jeśli masz firewalla wyłącz go lub spróbuj odblokować ten port
mrfictionrockz
pomoglo wylaczenie firewalla, ale za to mam problem z zalogowaniem, wpisuje byle jakie haslo i logij jak jest to napisane w tutorialu i wyskakuje mi to
PES34
Wyskakuje mi,że mam niepoprawną nazwę użytkownika lub hasło przy końcu? W czym problem? Niby może być dowolne
merol900
Jak chce ktos zagrac pisac gg 12831693
misiekpro
Witam. Katastrofa nie wiem kompletnie co robić formatowałem kompa robiłem już wszystko i ciągle ten sam błąd "An error occurred during verification". Macie jeszcze jakieś rady na to ? Bardzo chciałbym zagrać w tego pesa...
Niedzwiedz21
Witam ! Mam problem takiej natury, iż przy próbie instalacji którejkolwiek z wersji updatu Konami, pojawia mi się komunikat następującej treści:

" Poprawka nie może zostać zainstalowana przez usługę Instalatora Windows, ponieważ uaktualniony program nie został odnaleziony lub poprawka dotyczy innej wersji uaktualnianego programu (...) "

Chcę grać online i kompletnie nie mam pojęcia, co teraz zrobić. Proszę o radę i z góry wielkie dzięki smile.gif
merol900
CYTAT(Niedzwiedz21 @ Mar 24 2009, 22:07) *
Witam ! Mam problem takiej natury, iż przy próbie instalacji którejkolwiek z wersji updatu Konami, pojawia mi się komunikat następującej treści:

" Poprawka nie może zostać zainstalowana przez usługę Instalatora Windows, ponieważ uaktualniony program nie został odnaleziony lub poprawka dotyczy innej wersji uaktualnianego programu (...) "

Chcę grać online i kompletnie nie mam pojęcia, co teraz zrobić. Proszę o radę i z góry wielkie dzięki smile.gif

Masz PES RIPa? Zgadlem? To dla tego nie możesz zainstalować patchy
Niedzwiedz21
CYTAT(merol900 @ Mar 25 2009, 20:19) *
Masz PES RIPa? Zgadlem? To dla tego nie możesz zainstalować patchy

Czyli wina tego, że RIP nie daje wpisu do rejestru i łatka "nie widzi" gry ?
merol900
CYTAT(Niedzwiedz21 @ Mar 25 2009, 20:23) *
Czyli wina tego, że RIP nie daje wpisu do rejestru i łatka "nie widzi" gry ?

Wydaje mi sie ze tak a nawet jestem pewnie bo kiedyś gdzieś o tym czytałem
mrfictionrockz
merol900
miales wgrany jakis dodatek? bo po tym jak zaakceptowalem OF ktory byl, to wszystko mi sie zmienilo w grze... no i gdy ma sie juz wlaczyc ekran z meczem to gra sie sypie i wylacza i nie mowie tutaj o grze po necie bo program jak nie dzialal tak nie dziala tylko o normalnej grze off-linowej
merol900
CYTAT(mrfictionrockz @ Mar 26 2009, 23:28) *
merol900
miales wgrany jakis dodatek? bo po tym jak zaakceptowalem OF ktory byl, to wszystko mi sie zmienilo w grze... no i gdy ma sie juz wlaczyc ekran z meczem to gra sie sypie i wylacza i nie mowie tutaj o grze po necie bo program jak nie dzialal tak nie dziala tylko o normalnej grze off-linowej

Nie nie mam zainstalowanego żadnego dodatku a gra offline działa normalnie. Heh instrukcja jak dla dziecka a niektórzy i tak sobie nieradzą.
Wiec mrfictionrockz to napewno nie od pesmagazine ci sie sypnął pes
Veit
A co do prędkosci (jakości) gry to jaka jest?
Arczi1
No ja tez ma PEs z Skullptura ale wszystkie dodatki śmigały bez problemu.I jak chciałem wklepac ta łatke to wyskakiwał ten sam błąd.Teraz zainstaluje czysta gre i sproboje na na wgrac ta łatke.Jak myślicie pomoze ??
mrfictionrockz
zainstalowalem wszystko od nowa i smiaga, tzn nie wiem czy smiaga bo nie mam z kim pograc :/
i tutaj mam pytanie... czy nie ma czegos takiego jak jakis serwer z graczami jak bylo w PES4 gdzie mogles sobie proponowac mecz innej osobie?
mrfictionrockz
zrobilem serwer na Hamachi jak ktos chce to zapraszam jest juz w sumie nas 6 i szukamy ludzi do gry
serwer -> pyraPES
haslo ->pes
Qcu
Jest zwała, kto chętny pograć wbijać na serwer

N : PES 2009*

H : pes

lub pisać na GG 8751734.
kropago
mam problem , podczas instalacji kazdego patcha np v1.1,1.2 itd
wyskakuje mi takie cos

Pro.Evolution.Soccer.2009.Full-Rip.Skullptura
Boltex
mam też problem z instalacja zacina mi sie instalka.
kristof26
CYTAT(Boltex @ Jun 16 2009, 22:52) *
mam też problem z instalacja zacina mi sie instalka.

Jak instalujesz patcha od konami to instalka sie zawiesza na jakis czas .Odczekaj pare min ,moze mniej i idzie dalej.
matek007pl
siemanko ja mam taki problem ze wogole nie moge grac przez neta :| mam wersje RIP skulpture i na to cracka 1.2 wszystko robie tak jak w instrukcji i kiedy mam juz zalozony pokoj meczowy i dolacza sie do niego 2 osoba to przy niej widoczna jest czerwona lampka tak jak na screenie

natomiast osoba ktora chce sie dolaczyc jak wyszuka pokoj to w prawym gornym rogu ma czerwone kolko przekreslone :| wiecie w czym tkwi problem??
mariusz123211
wgralem patcha 1.2 i mam tak:
@EDIT:
Dobra wgrałem jakiś crack z wersją 1.2 i gra się włączyła ale jak pobieram to mi wyskakuje cos dziwnego:
tasiorman
Następnie instalujemy certyfikat
1.

2.
A) Tu instalujemy certyfikat (wymagany do prawidlowego dzialania launchera)
cool.gif Tu sprawdzamy czy certyfikat zainstalował się poprawnie
C) Tu możemy odinstalować certyfikat
D) Tu fixujemy ustawienia (Online) PESa

o co chodzi??
jaki certyfikat
??
jak fixujemy ustawienai online pesa?? gdzie
DżuDżu
Ok wszystko fajnie ale mam takie pytanie czy trzeba mieć czystego PES'a ? Bo mam patcha Ekstraklasa patch czy to coś robi ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.