Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmęczenie Zawodników
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
jacekz40
Czy jakiś dodatek, patch, który powstał do PES2009 zmienia ten tragiczny wzrost zmęczenia w rozgrywkach ligowych? Przez takie badziewie tryb ligi w nowej odsłonie jest nie do grania.
NeoNH
wlasnie jest ciekawie biggrin.gif
masz 22 zawodnikow podobnej klasy i dublujesz jedenastki tongue.gif
ale na poczatku faktycznie nie jest lekko;d
jacekz40
CYTAT(NeoNH @ Jan 25 2009, 11:14) *
wlasnie jest ciekawie biggrin.gif
masz 22 zawodnikow podobnej klasy i dublujesz jedenastki tongue.gif
ale na poczatku faktycznie nie jest lekko;d

Ciekawie?? Co w tym ciekawe, że po 3 meczach jest wykończona pierwsza 11-ka a po następnych 2 meczach następna 11-ka. W sumie po 5-6 meczach nie masz już zawodnika, który mógłby normalnie rozegrać cały mecz.
messjash
Ja nadal nie wiem o czym ty piszesz. Przecież nawet jak zagrasz 2 mecze całą pierwszą 11 to w 3 wpuścisz całą drugą 11 to w 4 meczu masz znów całą pierwszą 11 świeżą. Masz jeszcze 3 zmiany.
Ciekawe jest to jakim systemem grasz że nie możesz mieć wypoczętych zawodników ?
jacekz40
A nie zauważyłeś, że nigdy moc zawodników nie wraca na 100%, także zawodnik z rezerwy, który nie grał w poprzednim meczu po upływie jakiegoś czasu - często nawet w czasie pierwszej połowy już jest padniety.
lord_macdeath84
to zalezy od zawodnika np taki cristiano ronaldo meczy sie za 2x szybciej niz inni,generalnie gra robi sie ciekasza przez to.A uzywasz "regulate condition" ? biggrin.gif
JuveR
CYTAT(lord_macdeath84 @ Jan 26 2009, 17:48) *
to zalezy od zawodnika np taki cristiano ronaldo meczy sie za 2x szybciej niz inni,generalnie gra robi sie ciekasza przez to.A uzywasz "regulate condition" ? biggrin.gif

A co ma jedno do drugiego? Przecież ta opcja odpowiada za formę zawodnika w danym mecze a nie za zmęczenie. No chyba że chodzi Ci o to że używając tej opcji zawodnikowi wzrasta trochę zmęczenie.
Jak dla mnie też jest to trochę chore i mało wspólne z rzeczywistością. Bo chyba nikt nie widział aby jakaś drużyna grała za drugi mecz innym składem rolleyes.gif
cypress.amaru
a widziałeś kiedyś żeby jakaś drużyna zapieprzala okrągłe 90 minut na pełnym gazie...?
trzeba miec pluca do tego smile.gif
mogę się założyć ze biegacie skrzydłowymi jak poje**** smile.gifsmile.gif
a później się dziwicie
albo ustawiacie strzałki do przodu żeby biegali dużo
trzeba umiejętnie rozdysponować siły
i nie biegać non stop a większość z was łapie pewnie takiego CR albo jakiegoś szybkiego grajcara i zasuwa nim wzdłuż i wszerz
troche realizmu i opanowania
ja jakos nie mam z tym problemu

pozdrawiam
jacekz40
CYTAT(JuveR @ Jan 26 2009, 20:13) *
A co ma jedno do drugiego? Przecież ta opcja odpowiada za formę zawodnika w danym mecze a nie za zmęczenie. No chyba że chodzi Ci o to że używając tej opcji zawodnikowi wzrasta trochę zmęczenie.
Jak dla mnie też jest to trochę chore i mało wspólne z rzeczywistością. Bo chyba nikt nie widział aby jakaś drużyna grała za drugi mecz innym składem rolleyes.gif

Dokładnie o to chodzi, to nie ma nic wspólnego z realizmem, w tym temacie gra bardzo rozmija się z rzeczywistością boiskową. Tak jak niektóre strzały czy interwencje bramkarzy wyglądają jak wyjęte prosto z boiska, tak tutaj totalna klapa. Która drużyna gra w trzech kolejnych meczach ligowych zupełnie innym składem? Nie ma czegoś takiego... a skład "żelazny" co najwyżej jest łatany 2-3 zawodnikami z ławki w razie kontuzji, niedyspozycji zawodnika czy pauzy za kartki. NeoNH napisałeś, że masz 22 zawodników podobnych w umiejętnościach i to też nie prawda, z rezerwy co najwyżej 4-5 zawodników ma porównywalne statystyki do tych z podstawowego składu każdej drużyny.
robinho37
zgadzam sie z wami i ludzie skoro twierdzicie ze mozna grac na zmiane jedenastkami to powiedzcie jak mam to zrobic warta poznan?? gdzie co mecz wszyscy zmeczeni?? w zasadzie w tej chwili co 2 mecz mam albo remis albo przegrywam... gram na topplayer i tak jest latwo ale bez przesady troche przegieli z tym... niektorzy graja po 2 mecze jak puchar jest na drugi dzien...

PS:amaru niewiem jak moge biegac w dluz i w szerz takim klattem:D albo magdziarzem? nie mam ustawionych strzalek do przodu... i staram sie ich zmieniac w trakcie meczu co skutkuje ze na nastepny mecz i ten i zmiennik sa zmeczeni totalna bzdura. w LM mozna jeszcze jakas barca grac tak bo tam mozna rotowac skladem ale Lechem np?? nie dosc ze gram z jakims Manchesterem to jeszcze 3/4 skladu wyjebana jak mesershmit..;/
KemoT86
U mnie jakoś żadnych problemów nie ma. Gram Lechem i mam zawsze kogo wystawić do składu nawet po kilkunastu meczach.
Bodzioszenko
Zwiększ stamine wszystkim i beda mogli rozegrac wiecej meczy
jacekz40
CYTAT(KemoT86 @ Mar 16 2009, 12:20) *
U mnie jakoś żadnych problemów nie ma. Gram Lechem i mam zawsze kogo wystawić do składu nawet po kilkunastu meczach.

Bajki opowiadasz kolego.
KemoT86
Nie wiesz , nie wypowiadaj się "kolego"
topeczekk
co za rozkminy ohmy.gif prawda taka ze kondycja jest zjebana w pes2009. Wiadomo nikomu nie chodzi o to jak ktos tam pisal zeby zapieprzał 90 min jak koń. Ale męczą sie zdecydowanie za szybko. I jak masz 1 mecz przerwy to przeciez to jest bardzo duzo czasu! ZZawodnik powinien sie zregenerowac. lipa z tym no ale jakos rade dac trzeba
NeoNH
u mnie jest dobrze.
nie mam tak ze musze wymieniac caly zespol i grac w kazdym meczy inna 11-stka. Max 3 zmiany robie a zmecznie nie jest wieksze niz 1/4
KemoT86
NeoNH to chyba tylko my mamy jakieś ulepszone PESy biggrin.gif
jacekz40
CYTAT(KemoT86 @ Mar 16 2009, 20:46) *
NeoNH to chyba tylko my mamy jakieś ulepszone PESy biggrin.gif

Wszystko lubę ale nie lubię jak ktoś kit wciska. Ze zmęczeniem jest tak jak napisane na wstępie, a jeżeli jest u Ciebie inaczej to grasz duzo mocniejszymi zespołami (tam nie ma takiego problemu!) i jaki tryb rozgrywki? W lidze na bank, zespół o takich statystykach jak Lech jest całkowicie do wymiany po trzech meczach, nie wiem jak jest w innych trybach gry. I bez zasuwania na pełnym speedzie, po prostu normalna gra, gdzie od czasu do czasu robimy sprinty przy linii, z kontry itp. Albo... to co opisujesz to nie PES2009.
KemoT86
Gra PES 2009 - Patche: Konami 1.10 , 1.20 , EP 2009. Liga Polska - Lech Poznań. Czas grania meczy - 10min. Rozegrany cały sezon , rozpoczęty drugi. Nie było ani razu takiej sytuacji , żebym zmieniał całą 11 , wręcz przeciwnie sam tylko i wyłącznie na PP zmieniałem CAŁY SKŁAD (w PP rozegrałem "aż" 3 mecze) grałem po 2-3 mecze tym samym składem , potem małe korekty 2-4 zawodników (kondycja , kartki) Szkoda , że nie mam save z końca sezonu bym pokazał Tobie ile moja podstawowa 11-ka miała rozegranych meczy i "jak kituje" ... tylko teraz pytanie po co miałbym to robić?? huh.gif Skład Lechem jakim gram: Turina - Arboleda , Tanevski , Wojtkowiak , Djurdiević - Murawski , Stilić , Bandrowski , Peszko - Handzić , Rengifo. Taktyka 4-4-2 pomocnicy skrzydłowi wysunięci. Pozdrawiam!
jacekz40
Ok, a co będzie jak wydłużymy czas meczu na 15 min?
KemoT86
Hahaha biggrin.gif jesteś niesamowity! Kończę już moje wypowiadanie w tym temacie... To może wydłużmy do 45min? i co wtedy? Pozdrawiam!
jacekz40
CYTAT(KemoT86 @ Mar 17 2009, 22:02) *
Hahaha biggrin.gif jesteś niesamowity! Kończę już moje wypowiadanie w tym temacie... To może wydłużmy do 45min? i co wtedy? Pozdrawiam!

wink.gif No nie mów, że juz idziesz spać!!! Pozdrawiam
P.S Dłuższy czas gry, większe zmęczenie rolleyes.gif
messjash
CYTAT(jacekz40 @ Mar 17 2009, 23:47) *
wink.gif No nie mów, że juz idziesz spać!!! Pozdrawiam
P.S Dłuższy czas gry, większe zmęczenie rolleyes.gif

jacek gorączki czasem nie masz jakiej albo co ? Od kiedy długość meczy wpływa na większe zmęczenie zawodników ?Oczywistym jest to że gdy grasz po 30 min to Twój zawodnik będzie pod koniec meczu tak samo zmęczony jak byś grał po 5 min. Zastanów się czy grając mecz po 30 min po pięciu minutach gry zawodnicy będą tak samo zmęczenie jak pod koniec pięcio minutowego meczu ?raczej nie !
Artek
Mnie tez to naprawde denerwuje. Przeciez kazda druzyna ma swoj jeden podstawowy sklad, ktory gra kazdy mecz, i co mecz zmienia sie w nim najwyzej 3-4 zawodnikow, a jak gram np. sobie takim sportingiem raz gra jeden sklad, raz drugi i przez to bardzo ciezko zdobyc dla jakiegos zawodnika np. tyyul krola strzelcow, ktory gra co 2 mecz.
Dzacol92
Ano trzeba sobie jakos radzić ;D na tym to polega tongue.gif nie powiem czasem to może wkurzyć, ale jak by było tak, że co każdy mecz masz full stamine to by kazdy sobie wlączał np Barce albo tego typu druzyny i jechal 10 sezonow bez zmian ;] a tak troche sie trzeba pomęczyć i przynajmniej jest frajda smile.gif takie przynajmniej moje zdanie.. Pozdro ;]
Artek
Ja mysle ze to zmeczenie w trakcie meczu jest okej, no ale jak po jednym meczu, za tydzien w nastepnym oni dalej sa zmeczeni to to poprostu bez sensu. Ja jak naraze sobie tak radze ze po rowno dziele jedenastki, ale lepiej byloby gdyby wytrzmalosc byla wieksza.
messjash
A nie możecie sobie zmniejszyć ML LEVEL i będzie po kłopocie jeśli gracie ML. Ta opcja odpowiada za zmęczenie zawodników.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.