Będe opisywał swoją karire grając lechem. Zaczynam już niedługo ale już mam relacje ze sparingu z PALERMO w którym lech...Wygrał 2:1 Strzlacmi byli: Rengifo, Stilic oraz Miccoli.
Kliknij, aby zobaczyć załącznikKliknij, aby zobaczyć załącznikKliknij, aby zobaczyć załącznik
FUTBOL:
Niedługo Ekstraklasa - strona 2
Relacja ze sparingu z Palermo - strona 4
Wywiad z Rengifo - strona 7
Transer Huntelaara -strona 10
Kliknij, aby zobaczyć załącznik
STRONA 2
Z powodu że już niedługo rusza najciekawsza dla polaków polska liga przygotowaliśmy specjalnie opinie ekspertów o każdej z drużyn obecnej ekstraklasy.
LECH POZNAŃ
Jerzy Engel: Narazie chyba najlepszy klub w ekstraklasie. Po transferach takich jak kupno Stilica, Lewandowskiego czy Peszki, nie zapominając o Arboledzie <śmiech> Każdemu klubowi w polskiej lidze trudno jest wygrać z Lechem . Same za siebie mówią także zeszłoroczne wystepy w UEFA. Typ: Czołówka
LEGIA WARSZAWA
Zbigniew Boniek: Legia nie może ruszyć do przodu tak jak zawsze to robi. Nieudane transfery hiszpanów i tylko Iwański ratuje honor legii w sprawie transferów. Typ: Pierwsza 5
POLONIA WARSZAWA
Mirosław Szymkowiak: Polonia? Aaa Groclin <śmiech> Nie, tak naprawde to druga drużyna ze stolicy to dobry zespół. Szkoda tylko że polonia wygrywa tylko z drużynami z niższych półek a z drużynami takimi jak Lech, Legia czy Wisła... Przegrywa. Typ: Górna połowa tabeli.
WISŁA KRAKÓW
Maciej Żurawski: Bez wątpienia jeden z najlepszych Polskich klubów jednak Wisła ma to do siebie że raz ma mistrza a raz 8 miejsce tak jak miało to mniejsce pare sezonów temu. Niewiem czy to wada czy zaleta... Powiedzmy że urok bo niegdy nie wiadomo jak wisła zagra w tym sezonie. Typ: Czołówka
GKS BEŁCHATÓW
Leo Benehaker: Gks to zdolny klub gdyby ich nierówna gra. Nikt nie jest pewien jak zagra w tym sezonie Garguła i to jest chyba najlepsze w tym oczekiwaniu. Typ:Górna połowa tabeli.
ARKA GDYNIA
Mariusz Lewandowski : Arka to bardzo dobry klub jednak tylko przez pierwszą runde. Klub powienien sobie poradzić w Ekstraklasie. Typ: górna połowa tabeli
ŚLĄSK WROCŁAW
Jerzy Engel: Bardzo ciekawy klub. Benjaminek zesłoroczny zajął bardzo wysokie miejsce bo aż 6 a bardzo żadko zdaża się to Banjaminkom. Typ: Środek tabeli
RUCH CHORZÓW
Grzegorz Lato: Ruch to dobry klub niestety nie może sie przebić na szczyt ekstraklasy. Dobrze grający w Lechu Zając niec nie pokazał w tym sezonie w barwach Ruchu. Typ: Dolna połowa tabeli
POLONIA BYTOM
Paweł Janas: Z roku na rok drużyna ta gra coraz lepiej. Myśle że jeśli odpowiednio się zmocni w tym sezonie może przystworzyć kilka niespodzianek najlepszym drużyną. Typ: Środek tabeli
JAGIELLONIA BIAŁYSTOK
Grzegorz Lato: Powrót Frankowskiego ma odbudować i jego forme i dobrze grającą Jagiellonie.Niestety sądzę że powrót nic nie da. Typ: Dolna połowa tabeli.
LECHIA GDAŃSK
Zbiegniew Boniek: Dobrze grający klub w tym sezonie powinien osiągnąć jakiś sukces. Niestety sądzę że lechia skonczy bardzo nisko. Typ: Strefa spadkowa.
ODRA WODZISŁAW
Mirosław Szymkowiak: Klub który od dawna gra w ekstraklasie już dawno nic nie osiągnał jednak utrzymuje się w niej i nie spada z ekstraklasy. Typ: Dolna połowa tabeli
ŁKS ŁÓDŹ
Tomasz Kłos: Kiedyś Łks to była potęga teraz jednak klub stacza się z ekstraklasy. Nawet transfery Świerczewskiego i Hajty raczej nic nie pomogą. Typ: strefa spadkowa.
PIAST GLIWICE
Włodzimierz Smolarek: Myśle że to jest klub który wszedł do Ekstraklasy ale w tym sezonie odrazu z niej spadnie.Typ: strefa spadkowa
CRACOVIA KRAKÓW
Maciej Żurawski: Drugi klub z Krakowa nie zagrał ostatnio najlepiej jednak sądze że utrzyma się w Ekstraklasie. Typ: Dolna połowa tabeli
GÓRNIK ZABRZE
Leo Benehaker: Klub który ma ogromne problemy w lidze niestety raczej spadnie z ekstraklasy. Nawet kiedy trenerem jest Kasperczak. Typ: Strefa spadkowa
ZAGŁEBIE LUBIN
Zbigniew Boniek: Po kupieniu snajpera jakim jest Micański Zagłębie jest znowu zdolne osiągąć wysokie miejsce w lidze.Typ: Górna połowa tabeli
WIDZEW ŁÓDŹ
Jerzy Engel: Widzew był królem 1 ligi i teraz wraca do ekstraklasy w wielkim stylu. Typ: Środek tabeli
KORONA KIELCE
Grzegorz Rasiak: Korona jest dobrym zespołem i napewno bedzie walczyć o wielkie trofea. Typ: Dolna połowa tabeli
WISŁA PŁOCK
Grzegorz Lato: Ten zespół napewno nie jest zdolny grać w Ekstraklasie, jestem prawie pewien że nie wytrwają w ekstraklasie. Typ:Dolna połowa tabeli
STRONA 4
Relacjonuje: Jarosław Openiak.
Sędzią spotkania był sędzia z Włoch : Alessandro Belussi
1 minuta - Początek meczu.
5 minuta - Rengifo podaje do Stilicia ten mu odgrywa jednak niecelnie.
22 minuta - Miccoli po pięknym rajdzie wchodzi w pole karne Lecha i się przewraca. Sędzia pokazuje żółtą kartkę... Miccoliemu, nie ma karnego.
31 minuta - Rzut rożny, wrzuca Stilić, Rengifo wbija ją do bramki! GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! 1-0 dla lecha.
45 minuta - Koniec pierwszej połowy.
49 minuta - Rzut rożny wykonuje Murawski, wybija Bresciano a e dobiega do niej Stilić i pięknym strzałem z woleja pokonuję bramkarza Palermo. 2-0 dla lecha!
67 minuta - R. Lewandowskiego zmienia Handzić.
74 minuta - Stilić podaje do Handzicia a ten strzela do bramki GOOOOOOL, ale co sie dzieję? Sędzia boczny macha chorągiewką co znaczy że Handzić był na pozycji spalonej. Nie ma gola.
90+ minuta - Miccoli pięknym rajdem pokonuję Bosackiego i strzela, Turina bez szans. 2-1
KONIEC MECZU LECH WYGRYWA 2-1
STRONA 7
Dzisiejszym gościem jest Hernan Rengifo, Snajper lecha poznań.
Futbol - Witam pana, jak się pan czuje po sparingu z Palermo, w końcu strzelił pan ważną, pierwszą bramkę.
Rengifo - Dobrze się czuję, dziękuję. Moja bramka była tak samo ważna jak Stilicia, nawet jego była ważniejsza. Gdyby nie jego gol byłby remis 1-1 <śmiech>
F- No tak ale gdyby nie pana też byłby remis?
R-No racja, proszę następne pytanie.
F- Co pan powie o rzekomej ofercie od Numanci?
R- Fakt, że mój menadżer dostał oferte od malagi jednak lech to jest mój klub i na pewno zostane z moim klubem.
F- Z kim dogaduje się pan najbardziej z Lewnadowskim, Stiliciem czy może Handziciem?
R- Z każdym z nich dobrze się dogaduję bo każdy mi podaję jak jestem na dobrej pozycji i każdemu ja podaję jak jest ktoś na dobrej <śmiech>
F- Co pan oczekuje w tym sezonie?
R- Dużo goli i mistrzostwa dla lecha <śmiech>
F- Do widzenia
R- Do zobaczenia
STRONA 10
Klaas Jan Huntelaar opuszcza Ajax Amsterdam i przenosi się do Realu Madryt zastąpić swojego rodaka Van Nisterlooya. W Holenderskim klubie Huntelaar miał najwięcej strzelonych goli w Europie. Real wyłożył za holenderskiego napastnika ok 20 mln euro.
Kliknij, aby zobaczyć załącznik