Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kks Lech - Stadion
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2
Linner
Szczeże mówiąc niezbyt podobał mi się stadion Lecha który został niedawno zrobiony dlatego sam postanowiłem zabrać się za ten obiekt. Niestety mam jeden problem nie umiem przerobić stadionu z formatu .3dm do .sef i dlatech prosiłbym was o pomoc. W najlepszym wypadku chciałbym aby ktoś zrobił video tutorial jak krok po kroku wgrać go do PES'a albo chociarz napisał jak wgrać. Liczę na waszą pomoc.

A oto piersze owoce mojej pracy:
Dorin
no wkoncu ktos sie za to wziął... brawo! Niestety nie moge ci pomóc w twoim problemie ale licze ze ktoś to zrobi, pozdrawiam smile.gif
tomaj
Niestety nie mogę Ci pomóc, ale chciałbym skomentować screen.

Sądząc po ilości kondygnacji będzie to trybuna IV, więc na środku przydało by się zrobić tunel, którym piłkarze wychodzą na boisko (chyba, że dorobisz trzecią kondygnację i będzie to II trybuna, ale wtedy na środku przydałby się "balkonik" dla prowadzącego doping).

Mam nadzieję, że ktoś Ci pomoże i uda Ci się zrobić do końca ten stadion.
Linner
To ma być trybuna II, tu macie kolejne zdjęcie:
http://img300.imageshack.us/my.php?image=stadionlechaej0.png
tomaj
Super. A ten "balkonik" da się zrobić?
I mam jeszcze jedno pytanie, bo w PES stadiony można podzielić na te z większą i mniejszą murawą. Jaki ten masz zamiar zrobić?
Dorin
bedziesz robil wersje finalną stadionu (według wizualizacji) czy to co jest obecnie, czyli tylko dwie trybuny ?
Linner
Mam zamiar zrobić dwie aktualne trybuny, a na dwóch pozostałych plac budowy. Dalszy ciąg jak nastąpią postępy na prawdziwej budowie. Ale zanim zacznę robić drugą trybunę chciałbym zobaczyć jak na chwile obecną wygląda ta trybuna w PES.
mariusz123211
CYTAT(Linner @ Jan 7 2009, 20:16) *
Szczeże mówiąc niezbyt podobał mi się stadion Lecha który został niedawno zrobiony dlatego sam postanowiłem zabrać się za ten obiekt. Niestety mam jeden problem nie umiem przerobić stadionu z formatu .3dm do .sef i dlatech prosiłbym was o pomoc. W najlepszym wypadku chciałbym aby ktoś zrobił video tutorial jak krok po kroku wgrać go do PES'a albo chociarz napisał jak wgrać. Liczę na waszą pomoc.

A oto piersze owoce mojej pracy:

przecież stadion lecha już jest dry.gif
Mazix
CYTAT(Linner @ Jan 8 2009, 15:51) *
Mam zamiar zrobić dwie aktualne trybuny, a na dwóch pozostałych plac budowy. Dalszy ciąg jak nastąpią postępy na prawdziwej budowie. Ale zanim zacznę robić drugą trybunę chciałbym zobaczyć jak na chwile obecną wygląda ta trybuna w PES.

a nie moglbys zrobic wg projektow ? bo ten plac budowy to troche lipa pomysł wd mnie ;p ale zrobisz jak uwazasz
Norbi91
CYTAT(Mazix @ Jan 8 2009, 16:01) *
a nie moglbys zrobic wd projektow ? bo ten plac budowy to troche lipa pomysł wd mnie ;p ale zrobisz jak uwazasz

Powiedz mi dziecko, co znaczy "wd"?

@Topic
Nie znam sie na robieniu stadionow, ale mam pytanie. Wiele stadionow ma problem ze znikajacymi kibicami. Potrafisz zrobic, aby nie znikali? tongue.gif
Mazix
CYTAT(Norbi91 @ Jan 8 2009, 16:04) *
Powiedz mi dziecko, co znaczy "wd"?

według >.< i nie dziecko bo po Twoim name wnioskuje że jestem starszy od Ciebie happy.gif

no fakt walnołem sie w jednej literce smile.gif haha zal mi ciebie wink.gif
Linner
CYTAT(mariusz123211 @ Jan 8 2009, 15:55) *
przecież stadion lecha już jest dry.gif

Gdybyś nie zauważył to ten stadion który już jest wogóle nie jest odwzorowany.
Norbi91
CYTAT(Mazix @ Jan 8 2009, 16:07) *
według >.< i nie dziecko bo po Twoim name wnioskuje że jestem starszy od Ciebie happy.gif

Nie ma czegos takiego jak "wd", skrot od wedlug to "wg". I wnioskujac po tym co i jak piszesz to umyslem dalej jestes dziecko.
tomaj
CYTAT(Linner @ Jan 8 2009, 15:51) *

To jest dobry pomysł, bo po pierwsze unikniesz ewentualnej wpadki z ilością kondygnacji i ich wyglądem na trybunach I i III. Po drugie nie wiadomo jeszcze jak zostanie umieszczony telebim i jak będzie wyglądało oświetlenie. Rozumiem, że zrobisz tych 6 tymczasowych jupiterów.

No i ponawiam moje pytanie o "balkonik" (oczywiście jeżeli nie będzie on zbytnio kłopotem)
Linner
raczej da sie zrobić tylko nadal nie wiem jak wgrać do pes 2009
tomaj
Może to się wyda śmieszne, ale czasami pomaga.
Zrób abyś miał widoczne rozszerzenia znanych plików i po prostu spróbuj ręcznie zmienić rozszerzenie. W niektórych przypadkach pomaga.
Linner
CYTAT(tomaj @ Jan 8 2009, 16:34) *
Może to się wyda śmieszne, ale czasami pomaga.
Zrób abyś miał widoczne rozszerzenia znanych plików i po prostu spróbuj ręcznie zmienić rozszerzenie. W niektórych przypadkach pomaga.

Niestety ale w tym przypadku to nie działa closedeyes.gif
mariusz123211
CYTAT(Linner @ Jan 8 2009, 16:09) *
Gdybyś nie zauważył to ten stadion który już jest wogóle nie jest odwzorowany.

ten stary to był ziutowskiego. A jest i nowszy ;P
Dorin
Tu masz jak importnac do .sef a z sefa do pesa robisz tym programem ktory dalem wyżej. Mam nadzieje ze dalej robisz ten stadion bo bardzo kibicuje temu projektowi

Pozdrawiam
rangiz
II trybuna ma 3 poziomy jak co...
Dorin
a ile tu widzisz poziomow ?

rangiz
Zajrzałem tylko do grafiki z 1 posta wink.gif
Becky
Ciekawie stadion sie zapowiada ; ) Jak już wcześniej było to wspominane wkońcu się ktoś zabrał za stadio naszego Lecha Gratuluje twórcy pomysłu ;p
Linner
Nowe zdjęci z budowy trybuny II Lecha:
tomaj
CYTAT(Linner @ Jan 17 2009, 14:10) *
Nowe zdjęci z budowy trybuny II Lecha:

Chyba nie z II tylko z IV tongue.gif Ekstra
artysta germanista
stadion delicje biggrin.gif mam nadzieję, że w naszym kraju zacznie się coś dziać odnośnie stadionów do wszystkich częsci pesa
Becky
A tak wogóle Linner ,dużo z tym stadionem jeszcze pracy ? wink.gif
Linner
CYTAT(ariados @ Jan 17 2009, 20:27) *
A tak wogóle Linner ,dużo z tym stadionem jeszcze pracy ? wink.gif

Jeszcze został dach i kilka drobiazgów np. jupitery no i "plac budowy".
Becky
Aha ; ) Sorki że tak pytam wiem że to denerwuje ,ale czy jeszcze w tym miesiącu można liczyć na dowanload ? smile.gif
Linner
CYTAT(ariados @ Jan 17 2009, 22:11) *
Aha ; ) Sorki że tak pytam wiem że to denerwuje ,ale czy jeszcze w tym miesiącu można liczyć na dowanload ? smile.gif

Mam zamiar skończyć w przyszłym weekend.
Becky
Aaa..dobrze wiedzieć ; )
artysta germanista
no tak a masz kogoś bądź umiesz importować?
Linner
CYTAT(19(M)50 @ Jan 18 2009, 15:14) *
no tak a masz kogoś bądź umiesz importować?

Właśnie zabardzo nie umiem ale Ziutowski zaproponował mi pomoc w importowaniu.
Linner
Właśnie zrobiłem połowę dachu na IV trybunie:
artysta germanista
CYTAT(Linner @ Jan 18 2009, 18:16) *
Właśnie zrobiłem połowę dachu na IV trybunie:

super super super 100% odwzorowany biggrin.gif mam nadzieję, że wyjdzie z importem rolleyes.gif
Dorin
piekne, juz nie moge sie doczekac konca. Bedziesz robil te budy dla komentatorow ?

http://budowa.maroonpoint.com/2009/s0001.jpg
mils
a może po wydaniu wersji w stanie obecnym dobudowałbys reszte i wydał v2 według projektów i wizualizacji??

Np na podstawie zdjęć

Wizualizacje są np na http://stadiony.net/project.php?p=51
Tai-Sho
A ja mam takie pytanie bo nigdzie nie mogę tego znaleźć a jak pytałem ludzi to nikt nie odpowiadał. Jakim programem robisz ten stadion? Bardzo mnie to ciekawi bo sam bym z chęcią pobawił się nim
mils
najprawdopodobniej Rhinoceros a.k.a. Rhino 3D
Dorin
No i jak tam prace ida ? moze jakies scrn zapodasz ?

pozdrawiam
Linner
Zrobiłem prawie cały stadion, oprócz dach który pomoże zrobić mi Ziutkowski  wink.gif

tomaj
CYTAT(Linner @ Jan 26 2009, 14:17) *
Zrobiłem prawie cały stadion, oprócz dach który pomoże zrobić mi Ziutkowski  wink.gif

Kawał dobrej roboty, oby tak dalej.
Z tych screenów wynika, że na parkingu są drzewka ohmy.gif Ale rozumiem to i się nie czepiam bo w końcu tę wolną przestrzeń trzeba jakoś zagospodarować.
Ponawiam też pytanie czy pod względem wielkości murawy będzie to większy czy mniejszy stadion?
1922lechpoznan1922
Zajebista robota, ale zamiast tych drzewek moglbys zrobić Orlen, a gdzies tam dalej w tle osiedle Kopernika wink.gif . Nie no żartuje oczywiście wink.gif Stadionik odwzrowany super tongue.gif Nic tylko wrzucać do pesa wink.gif
RBK
Witam. Bardzo mi się podoba ten projekt i mam nadzieję, że szybko go ukończysz. Mam tylko dwa pytania:

a ) Czy powstanie ten stadion również do PES-a 6? (Mam tylko "szóstkę" na kompie i bardzo mi na nim zależy - do 09 mi się nie przyda, bo grywam w nią tylko na konsoli)
b ) Czy będzie też wersja z ukończonym w całości stadionem?

Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.
1922lechpoznan1922
Jak tam ci idzie? tongue.gif
Linner
Stadion Lech jest już cały zrobiony, ale jak już pisałem nie wiem jak przekonwertować go do pes'a. Niestety nikt nie chce mi pomóć, dlatego to tak dłudo trwa. Mam do Was prośbe czy moglibyście mi przetłuszaczyć jakie są to części stadionu? Bo w blenderze trzeba zaznaczać dane części stadionu żeby były to np. światła, boisko, bandy itp. A więc wrzucam zdjęcie licze na waszą pomoc.
tomaj
CYTAT(Linner @ Jan 31 2009, 14:31) *
Stadion Lech jest już cały zrobiony, ale jak już pisałem nie wiem jak przekonwertować go do pes'a. Niestety nikt nie chce mi pomóć, dlatego to tak dłudo trwa. Mam do Was prośbe czy moglibyście mi przetłuszaczyć jakie są to części stadionu? Bo w blenderze trzeba zaznaczać dane części stadionu żeby były to np. światła, boisko, bandy itp. A więc wrzucam zdjęcie licze na waszą pomoc.

Od góry:
- światła
- nie wiem
- reklamy, bandy 1
- reklamy, bandy 2
- część dolna
- część górna
- część lewa
- część prawa
- efekty świetlne
- dach
- tablica wyników
- dolna trybuna
- górna trybuna
- lewa trybuna
- prawa trybuna
- boisko 3
- boisko 2
- boisko 1
- nie wiem
- baza (dosłownie)
- niebo
Dorin
Od góry:
- światła
- odbicia
- reklamy, bandy 1
- reklamy, bandy 2
- część dolna
- część górna
- część lewa
- część prawa
- efekty świetlne
- dach
- tablica wyników
- dolna trybuna
- górna trybuna
- lewa trybuna
- prawa trybuna
- boisko 3
- boisko 2
- boisko 1
- refleksy, chodzi co miejscowe odbicia swiatla.
- baza (dosłownie), bardziej podstawka cos na czym wszystko jest robione.
- niebo

pozwolilem sobie uzupełnić twoje tłumaczenie smile.gif
Linner
tylko mam jeszcze jeden mały problem i nie wiem o co chodzi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.