Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Liga Europejska by WKS&RKS / Poczatek od str 3
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
Stron: 1, 2
WKS
Siema patrzac na te kariery to aż łezka sie w oku kreci biggrin.gif i samemu sie chce opisywac, wiec i ja  tez chce dolaczyc .

Drużyna : Ślask Wrocław  

Trener : Ryszard Tarasiewicz     (Ten po prawej biggrin.gif   )

Rozgrywki : Ekstraklasa  

Poziom Trudnosci : Profesionalista

Czas : 10 min 

Odrazu mówie ze jestem zielony w Photoshopie i nie umiem robic opraw graficznych smile.gif

Jutro opisze wam mecz z Lechią Gdańsk . Szczesliwego Nowego Roku życze .

Gram na Ekstraklasa Patch 5.0

Robcio
No zobaczymy jak będzie biggrin.gif

Niebyłoby by źle jak byś przegrał biggrin.gif bo grasz z moją drużyną..
Stuart17
CYTAT(Robcio @ Dec 31 2008, 21:44) *
No zobaczymy jak będzie biggrin.gif

Niebyłoby by źle jak byś przegrał biggrin.gif bo grasz z moją drużyną..

I nie tylko Twoja tongue.gif tongue.gif
Robcio
CYTAT(Stuart17 @ Dec 31 2008, 22:07) *
I nie tylko Twoja tongue.gif tongue.gif

No nie tylko.. biggrin.gif
Crv+
Było by źle bo WKS&RkS gra moją ulubioną drużyną w Extraklasie tongue.gif
WKS
Remis na inauguracje 

0-0

Składy drużyn 

W pierwszej kolejce Polskiej Ekstraklasy były bardzo emocjonujace spotkania np. Lech-Wisła , Arka - Polonia i oczywscie Lechia - Ślask .

Relacja z meczu Lechia Gdańsk - Ślask Wrocław 

W 4 minucie Kaczmarek rozpoczął rajd lewą stroną boiska ,  miną trzech rywali strzela !,  nad poprzeczką.

10- J. Gancarczyk wyuskał piłke Buzale  podaje do Mili , Mila wrzuca do Sotirovica i  GOL !!! Jednak nie Spalony i sedzia karze rozpoczac Kapsie od  Bramki . 

15-  Pedzi znów  Kaczmarek  narazie najbardziej aktywny na boisku z zespołu Lechii , zachodzi go od tyłu Cap i groźnie fauluje bedzie potrzebna pomoc medyczna . Zmiana Kaczmarek schodzi z boiska a w jego miejsce Andruszczak

25- Szałega rozpoczyna groźna kontre Lechii przerzutka na prawą  stronę boiska do nadbiegajacego Frane Cacica  , Chorwat wbiega w pole karne Śląska strzela ! słupek ! , tak nie wiele brakowalo Lechii do szczęścia .

32-  W końcu akcja Śląska Mila  podaje do Gancarczyka ten do Ostrowskiego , Ostrowski !! prosto w Bramkarza a strzelał z 16m

43-  Buzała dogrywa do Kawy ten wystawia pilke Tałka strzela wysoko nad poprzeczką 

45-  Rożny dla Lechii Manuszewski ! źle sie złożył do tego strzału sedzia gwizdze ostatni raz w 1 polowie meczu

56-  Na poczatku 2 połowy paktycznie nic sie nie działo ale od 56 minuty znowu zaczał sie ładny futbol Szałega do Andruszczaka  ten zwodem mija Sztylke ale refleksem wykazał się W.Kaczmarek i znakomicie wybrobił strzał Andruszczaka  .

62-  Łukasiewicz Podaje do Sotirovica ten niczym rozgrywajacy obdarowal znakomitym podaniem S.Dudka ale  Ben Starosta  wybił piłke na aut.

68- Sebastian Mila szaleje na boisku znowu piekna wrzutka tylko tym razem znów Ben Starosta stana na drodze do pierwszej bramki w tym spotkaniu 

74-  Ostrowski podaje do Capa ten nie dochodzi piłke przejmuje Kawa  i jest 3 na 3 na szczescie jest niezawodny w tym spotkaniu Sztylka i tyko rzut rożny . 

86- Pierwsza bardzo dobra akcja Lechi od wielu minut z piłka pedzi  Starosta decyduje sie na strzał jeszcze piłka odbija sie po rykoszecie któregos z obrońców Slaska lecz W.Kaczmarek zachowuje "zimna krew" i spokojnie ja łapie w rece . 

90- Minuta to juz wymiana ciosów praktycznie oba zespoły przy kątrze ruszaja 10-tkami , widac ze chca zdobyc trzy punkty lecz sedzie nie przedluzyl czasu i zagwizdał poraz ostatni

Wywiad z Trenerem Śląska Ryszardem Tarasiewiczem 

Dz. Dzień dobry czy zadowala pana Remis z tak silnym zespołem jak Lechia Gdańsk 

RT. Czołem , szczerze mówiac przyjechalismy na północ po zwyciestwo jak każdy zespół jestem troche zawiedziony ale ten 1 punkt tez cieszy w takim szczeblu rozgrywek jakim jest Ekstraklasa smile.gif

Dz. Były plotki ze ma Pan opuszczać Ślask i prowadzic Rep.Polski ? czy miał pan jakies oferty 

RT. Ależ to są bzdury i mogę otwarcie powiedziec ze nikt nie składał mi zadnych ofert ,  sam sie o tym dowiedzialem czytajac FAKT .

Dz. Jak pan ocenia swoich piłkarzy po dzisiejszym spotkaniu .

RT. No w skali od 1 do 10 ? No wiec dałbym 7,5 poniewaz   nie zrobili tego co omawialismy przed spotkaniem szczególnie dłuższego utrzymywania sie przy piłce 

Dz. Dziekuje za wywiad .

RT. Polecam sie na przyszłosc biggrin.gif  

Nastepny mecz : Śląsk - Legia

Orange_91
Nie uważasz, że czas meczu ustawiony na 5 minut to trochę za krótko? Myślę, że ciekawiej byłoby gdybyś zagrał na 10 minut, wtedy pewnie byłoby więcej ciekawych akcji i goli.
WKS
3 punkty jada do Warszawy 

2-3  

Sotirovic 55                      Chinyama 28

J.Gancarczyk 64                Smoliński 52 , 90

W 2 kolejce Ekstraklasy  najbardziej ciekawie było na boisku przy ul. Oporowskiej gdzie tamtejszy Śląsk podejmował stołczeną Legie .

Składy 

Relacja z meczu poniżej  

1 - Rozpoczeli gre .

10 - Iwański zgrywa do Smolińskiego , piłke łapie W.Kaczmarek 

12 - Kolejna akcja Legii z piłka  Szałachowski pokazał ze jest szybki uciekł dwóm obroncom lecz nie zdołał wrzucic w pole karne .

23 -  Z piłką biegnie Mila podaje miedzy obrońców do Sotirovica , Serb jest sam na sam z bramkarzem lecz Jan Mucha górą.

28 Iwański podaje do Chinyamy ten kiwa obrońce  , wkońcu zdecydował sie na strzał i bramka !!! znakomicie on to zrobił i Kaczmarek wyjmuje piłke z bramki .

35 Z piłka biegnie J. Gancarczyk  ale, dzisiaj  w wysokiej formie jest Dickson Choto i odbiera mu piłke 

37  Fatalny błąd popełnia Descagra traci piłke ale Sotirovic pudłuje.

45 Sedzia konczy pierwsza połowe .

49 Atak Legionistów Radovic podaje do Iwańskiego ten decyduje sie na strzał i.. poprzeczka ! ale teraz dużo szczescia miał Śląsk  

52 Jednak szczescie w 52minucie opusciło Wrocławski  Ślask, Ostrowski biegnie po lewej flance stracił piłke , Szałachowski uderza ! Broni W.Kaczmarek ale dobitki Smolińskiego juz nie dał rady mamy  0-2  

55 Kibice Ślaska jeszcze dobrze nie usiedli po roczarowaniu a już mogli sie cieszyc Mila kapitalnym długim podaniem puscił Sotirovica i Mucha nic nie miał do powiedzenia bramka ! 1-2 

57  Rzut wolny Iwański dosiordkowuje  na głowe Descagry ten nie sięga piłki .

64  Kontratak Ślaska biegnie z piłka Sotirovic zauwazył ustawionego Janusza Gancarczyka ten strzela z 5 metrów i Gol!! i jest juz tylko 2-2 Jan Urban nie wierzy jak to sie mogło stac ze jego drużyna w niecałe 10 minut rozwaliła to co budowała przez cała pierwsza i kawałek 2 połowy.

66 Minuta Ślask na fali Ostrowski pedzi na bramke Legi zdecydował sie na strzał ale tym razem Jan Muucha popisal sie fantastyczna interwencja

72 minuta  Wchodzi M.Gancarczyk za Sotirovica  Pierwszy  kontakt z piłką i mógł byc gol gdyby nie Choto .

83 nic ciekawego nie dzialo sie przez ostatnie 5-6 minut ale teraz bez przerwy napiera Legia jak nie strzela Chinyama to Smoliński 

87 minuta i  Marek Gancarczyk mógł uszczesliwic całe  10 000  osób zebranych na stadionie ale nie trafił w piłke

90 minuta "Nie wykorzystane sytuacje lubia sie mscic " to przysłowie najlepiej zakonczy prace Ślaska rzut rożny dla Legii, dośrodkowuje Iwa ński Smolińskiii i mamy Goool ! Sektor gości szaleje , Sedzia nie pozwala juz wznowic gry i zakonczył spotkanie  , Piłkarze Legii płacza ze szczescia .

Wywiad z Janem Urbanem 

Dz. Dzień dobry co pan sądzi o drużynie z Wrocławia 

JU.Dużo krwi nam dzisiaj napsuli chce pan zobaczec moje paznokcie ? Juz dawno takich krótkich nie mialem .

DZ. Aha , Jak pan ocenia gre Smolińskiego ? 

JU. Nie żałuje ze go dzisiaj wstawiłem do pierwszego składu , pokazał nam swoje umiejętności i jestem z niego dumny.

Dz. Dziekuje za wywiad Dowidzenia 

JU. OK

Wywiad z Januszem Gancarczykiem 

Dz. Czesc Janusz wg mnie zagraliscie bardzo dobry mecz.

JG. Dzień dobry może i tak ale niestety wynik nie pozwala mi sie czieszyc 

Dz. Jak bys ocenił swoich kolegów w dzisiejszym spotkaniu 

JG. Nie ja tu jestem od oceniania tylko trener.

Dz. Powiedz czy macie jakies plany transferowe ? 

JG. Ja tu tylko sprzatam . Dziekuje 

Dz.yyy nie ma zaco , Dowidzenia

Kilka Fotkek

MaTi10
Tak się spodziewałem że przegrasz z (L) tongue.gif , jeden błąd w którymś wywiadzie miałeś nie acha tylko aha się pisze wink.gif
WKS
Pierwsza wygrana, J.Gancarczyk prowadzi w klasyfikacji strzelców

2-1

J.Gancarczyk 9,89                             Kujawa 10 

Nareszcie kibice Wrocławskiego zespołu mogą cieszyc sie z trzech punktów które jada do Łodzi razem z piłkarzami 

Składy 

Relacja :

1 - Rozpoczecie spotkania

5- Kujawa uderza na bramke ale niecelnie

9- Piłke przejmuje Sotirovic bramkarz przynim , Serb wypatrzył Janusza Gancarczyka podaje ten strzela na pusta bramke i Gol ! Śląsk prowadzi 0-1 w Łodzi        

10- ŁKS nic sobie z tego nie zrobiło ze Ślask prowadzi 1-0 i Ruszyli na bramke Kujawa i gol! 1-1 ale szybkie bramki niczym punkty w siatkówce

24- Minuta Marek Gancarczyk lewa strona podaje do Mili ten strzela ale ponad bramka .                

30 - Gevorgyan dośrodkowuje w pole karne ale nic z tego Banaszyński nie dał sie oszukac

35 - Sotirovic do Marka Gancarczyka ten decyduje sie na strzał  z 26 m lecz kompletnie nie celny

45+- Kujawa podaje do Drumlak wrzuca ale juz za linia , bramkarz rozpocznie od bramki.Koniec pierwszej czesci gry 

60  Pierwsze 15 minut gry było beznadziejne bez przerwy auty straty piłki , ale w 60 minucie spotkania Tarasiewicz krzyczał do swoich piłkarzy zeby grali wiecej piłka i to był strzałw 10  , 

62 - Rzut wolny Łukasiewicz strzela ii nad poprzeczką

65- J.Gancarczyk  już w polu karnym ŁKS podanie w 16 do brata  a ten strzelił wprost w obrońców .

69 - Pierwsza pozadna akcja ŁKS Vayer  podaje do Kujawy ten strzela poprzeczka ! Banaszński może mówić o wielkim szczesciu .

76- Kolejna akcja ŁKS Kujawa zagrywa za obrońców Śląska tam jest Biskup chce strzelac ale Ćap pokazał na co go stać i wybił piłke z pod nóg .

78- Ćap podaje do Sobocińskiego on robi typowa "Ścianke" i oddaje mu piłke ale Drumlak na to nie pozwolił i brutalnie go zfaulował nie wiadomo czy jeszcze zagra 

82- Ćap juz nie wejdzie na boisko kontuzja / Akcja Ślaska ale S.Ivanovic wychodzi z bramki i ja przerywa 

89- Tarasiewicz postawił wszystko na jedna karte Śląsk gra systemem 4-3-3 i  to był dobry wybór  Sobociński wchodzi w pole karne podaje na 5 metr tam stoi Janusz Gancarczyk i goll 2-1 dla Śląska i tak konczy sie to spotkanie bo w 90 minucie nic juz sie nie zdarzyło Ślask wygrywa i jest na 9 miejscu w Ekstraklasie.

90- Koniec meczu 

Wywiad  z kapitanem tego spotkania Markiem Gancarczykiem 

[/font]

Dz. Witam , Pierwsze zwyciestwo jak bedzie z nastepnymi.

[font="Century Gothic"]MG. Robimy wszystko co w naszej mocy ale nic nie moge obiecac .

Dz.Jaki masz kontakt z chłopakami bo Trener Tarasiewicz zrobił nam wielka niespodzianke stawiajac ciebie w ataku w dodatku z  opaska na rece ?

MG. No Trener powiedział mi ze widzi we mnie wielkiego przywódce i ze jeszcze nie raz poprowadze Śląsk do zwyciestwa .A kontakt z chłopakami mam bardzo dobry czasami zartujemy czasami sie wygłupiamy na treningach ale do kazdego meczu podchodzimy skoncentrowani na tym co mamy zrobic .

Dz. Marek powiedz jeszcze nam czy jestes dumny z twojego brata ? w dziecinstwie tez byliscie tacy zgrani ? 

MG. Tak razem praktycznie wszystko robilismy , chodzilismy na ryby , na wyscigi .

Dz. Dziekuje za wywiad 

MG. Nie ma sprawy.

Foty z meczu 

----------------------------------------

Prosze o wiecej komentarzy biggrin.gif Next  Ślask - Bełchatów 

empek
"Nareszcie kibice Wrocławskiego zespołu mogą cieszyc sie z trzech punktów które jada do Łodzi razem z piłkarzami " Coś trocho się pomyliłeś smile.gif A do kariery ciekawie prowadzona Ale poziom Profe... A ty troszke słabe wyniki Ale bardzo realistyczne smile.gif
Kenny
No,bardzo fajna kariera smile.gif Ciekawy pomysł z pogrubieniem akcji bramkowej. Nie wiem czemu ale nie widze składou z meczu z ŁKS'em sad.gif. Pozdrawiam
MaTi10
Rily gut będzie jak wyeliminujesz błędy wink.gif pzdr.
WKS
  Zwycięska passa trwa dalej                                                           

1-0      

J.Gancarczyk 87

Tym razem na Stadionie Ślaska Wrocław zameldował sie GKS Bełchatów a relacja juz za pare chwil 

Składy obu drużyn

Relacja  

1- Zaczą Śląsk . 

4-Garguła dostał piłke od Gola strzela ale nie ma .

10- Sotirovic podaje do Sobocinskiego ten nie opanował piłki i aut.

16- Gol zagrywa do Pietrasiaka ten do Garguły , Reprezentant Polski strzela ! ale od czego jest bramkarz Wojchiech Kaczmarek z problemami ale łapie piłke 

23 - Atak Śląska zagrywa Łukasiewicz do Dudka ten robi zwód ale Cecot go Fauluje , Rzut wolny ale strzał Sobocińskiego mozna nazwac Dnem .

29- Nie układa sie drużynom w tym spotkaniu bez przerwy jest walka w środku pola . Garguła zdecydował sie na strzał i jescze Wojciech Kaczmarczyk wybił ją na rzut rożny.

38- Magdoń dalekie podanie Łukasiewicz nie siega piłki uwalnia sie Garguła podaje do Adamca ten przepuszcza piłke do Jarzebowski ten strzela i Kaczmarek ależ on ma dzisiaj duzo pracy , piekna kombinacyjna akcja GKS-u.

45- Sedzia konczy pierwsza polowe bo od 38 minuty nic groźnego sie juz nie wydarzyło

45- Poczatek drugiej połowy zaczyna Bełchatów

56- J.Gancarczyk podaje do Mili ten do Sotirovica ten strzela ,ale  Kozik nie daje sie oszukac i wykopuje piłke . To narazie najlepsza Akcja Śląska w tym spotkaniu  .

68 - Coraz bardziej GKS meczy ciagłymi atakami Ślask lecz narazie  Świetnie spisuje sie Wojciech Kaczmarek .

70 - Pierwszy  atak od dobrych 20 min WKS lecz takie strzały Sobocińskiego napewno nie przestrasza Kozika

75- GKS Bełchatów zagoscił na połowie Ślaska tylko Kozik pozostał w bramce i gdyby nie fenomenalana postawa Kaczmarczyka ten mecz mógłby sie skonczyc dobre 4-0 dla Bełchatowa .

82- Pietrasiak do Jarzebowskiego , Jarzebowski i mogło sie  to skonczyc kolejnym groznym strzałem ale tym razem Pokorny wyreczył Kaczmarka i wybił piłke na aut.

89- Garguła traci piłke przejmuje Wójcik który podaje odrazu do Sobocińskiego ten zagrywa na lewo do Sotirovica ten do J.Gancarczyka i goool! sam Krzysztof Kozik  nawet nie wie jak to wpadło ale najwazniejsze ze na tablicy wyników jest GOSPODARZE 1  GOSCIE 0       

90 Koniec Spotkania , To był nudny mecz który zasługiwał na podział punktów ale bład obrony z Bełchatowa pozwolił Śląskowi zainkasowac kolejne 3 punkty

Wywiad z Sebastianem Milą

Dz. Cześć mozna cie nazwac wielkim pechowcem ? Jeszcze ani razu nie strzeliles bramki a miales dogodne sytuacje 

SM: Cze , No moze nie strzelalem bramek ale mam asysty .

Dz. Powied mi Sebastian gdzie jest lepiej w Łodzi czy tu we Wrocławiu  ?

SM.no oczywiscie ze we Wrocławiu tu jest pełen konfort i co najawazniejsze klub nie nalezy do biednych.Dz. Dlaczego Śląsk miałes inne oferty ? 

SM.Szczerze mówiąc nie ale jak tylko przyszło pismo do ŁKS to odrazu sie zgodziłem 

DZ.Dzieki za Wywiad 

SM. Nie ma sprawy 

Foty 

[/font]

[font="Century Gothic"]

WKS

Ruch Chorzów przegrywa ze Śląskiem Wrocław

1-3     

Fabus 28                                              Łudziński 17

Sotirovic 32 , 69

"Wyginam smiało ciało 3-1 mało ! " tak krzyczeli Wrocławscy kibice kiedy ich pupile strzelali bramki . I ponadto sami piłakrze mogli byc z siebie dumni poniewaz Ryszard Tarasiewicz dał opoczac J.Gancarczykowi oraz Sebastianowi Mili a oni wykorzystali to i pokazali sie z jak najlepszej strony.

Składy:

Relacja :

7- Zajac na lewą strone Ćwielong ale ten strzał był kompletnie nie celny 

10- Sobociński do Ostrowskiego , spalony

14- Rzut wolny , T.Socha ukarany żółtą kartką  .

17- Błąd Nowackiego piłke przejmuje Łudziński  przeszedł 3 obrońców strzela i gooool ! 1-0 dla Śląska                  

28- Zajac wrzuca piłke w pole karne Wojciech Kaczmarek popelnia blad i gubi piłke , wykorzystał to Martin Fabus i zrobił sie 1-1

30- Sztylka zagrywa do Dudka ten nie opanowal i traci , zacza szarzowac Ćwielong ale w pore zorientowali sie obrońcy.

32- Kapitalne spotkanie rozgrywa Przemysław Łudziński pedzi lewą strona dośrodkowuje Vuk Sotirovic i mamy 2-1 szaleństwo 700 Wrocławiaków którzy przyjechali do Chorzowa.

39 - Ostrowski do Łudzińskiego , Łudziński ! ale ta piłka gdzies w trybuny zawedrowała.

45- Koniec pierwszej czesci gry niby ze ogladalismy 3 bramki to poza tym nic sie nie działo 

47- Piłkarze wbiegaja na boisko sedzia zaraz rozpocznie 2 polowe 

55- Akcja Ruchu Chorzów Pavol Balaz  wystawia piłke Fabusowi ten Hukna ale strzał ponad bramka .

66- Znów Ruch , lewa strona  Jakubowski strzela ! W.Kaczmarek

69- Łudziński poraz kolejny znakomicie to zrobił z Pavol Balazem którego obiegła stracił na chwile piłke ale natychmiast ja odzyskał podaj do Sotirovica i piłka trzepocze w siatce jest 3-1 ! 

75- Gabor Straka zdecydował sie na indywidualna Akcje strzela wprost w Celebana rzut rożny .

80- Dudek podaje do Sotirovica ten robi zwód jest w sytuacji sam na sam  ale nie trafia .

88- Zajac z Cwielogniem ale nad poprzeczka 

90- Koniec meczu  oprócz bramek nic ciekawego sie nie dział zadnych składnych akcji .

"Z kamera wsród dzikich czyli zadaj pytanie piłkarzowi ! "

Pozwolilismy zeby kibice zadawali pytania piłkarzom  a rozmawiac beda z Prz3mysławem Łudzińskim

K: Dzień dobry jakie jest pana chnorarium

PŁ. Duże . Moze pogadamy o grze drużyny ?

K. Jakie macie plany ? Zdobywacie Mistrzostwo Polski w takim składzie jak jestescie czy beda jakies wzmocnienia ?

PŁ .Przykro mi ale nie jestem upoważniony do takich informacjii

K. To chociaz nam pan powie  z kim na ataku chciałby pan grac w Śląsku po oknie transferowym ? 

PŁ No , napewno jakby był cud i Paweł Brożek przeszedł do Śląska to znim ,  wiele razy gralismy ze soba czy to na imprezie czy gdzies indziej bardzo dobrze sie rozumiemy wiec mysle ze moglibysmy tworzyc bardzo dobry atak razem .

K.Aha dziekujemy za  wywiad 

PŁ. Ja równiez.

Fotorelacja 

[/size]

Nastepne mecze to hity : Śląsk - Polonia Warszawa    nastepna kolejka  Wisła Kraków - Śląsk 

[size="3"]                                            

brtek00
CYTAT(MaTi10 @ Jan 3 2009, 11:20) *
Rily gut będzie jak wyeliminujesz błędy wink.gif pzdr.

hEHEH oboje zle piszecie nie ma takiego slowa jak aHa czy tam Acha w polskim jezyku. Powinno byc tak rozumiem albo cos w tym stylu a co do karierki ladnie sie rozwija oby tak dalej smile.gif
WKS
"Chociaz jeden klub z Warszawy odjechał bez punktów"

1-0 

Ulatowski 16

Tak powiedział po meczu Ulatowski strzelec jedynej bramki i co wiecej Ślask grał bez swoich 6 podstawowych zawodników , kazdy przed meczem by wysmiał RyśkaTarasiewicza ale w znakomitym momecie wyja asa z rekawa . 

Składy

Relacja :

1 Obie jedenstaki wchodza na biosko i kazda chce powalczyc o 3 punkty

5- Majewski podanie do Laty strzela nie ma gola , walki sa 2 na stadionie Piłkarze o gola a Kibice zeby zagłuszyc 2 Warszawiaków przyjechało ponad 1500 osób . 

10-Akcja Śląska , młodziutki Tymiński wrzuca Marek Gancarczyk strzela nad poprzeczka, jeszcze wróce do Tymińskiego ma dopiero 18 lat i wielki temat jesli Śląsk go dobrze wychowa piłkarsko beda sie bic o niego bardzo dobre kluby.

16- Akcja "Rezerwowych" Szewczuk zagrywa do Tyminskiego ten strzela słupek ! dobija Ulatowski i goool bawia sie kibce krzyczac głosnie " Śląsk Śląsk WKS !" i ta bramka udowodnil ze jest "Rasowym napastnikiem" i trener moze na niego liczyc . 

18- Polonia chce pojsc za ciosem Kosmalski  uderzył ! W.Kaczmarek.

25- Sokołowski faulowany rzut wolny , Majewski strzela poprzeczka !

32-Rzut rożny dla "Dysko-Polo" Kosmalski stracił piłke bład Pawelca piłke przechwycił Kaźmierowski strzał zza pola karnego nie skuteczny . Szczescie maja Wrocławianie ale radziłbym skuteczniej grac bo Polonia jest juz coraz blizej zdobycia bramki.

34-Piłke ma Śląsk Tymiński oddaje strzał ,ale  tak uderzył ze jeszce bedzie aut dla Warszawiaków.

41-Świerczewski  robi pare zwodów ale piłka wychodzi na aut .

45- Sedza konczy spotkanie

62 - Mecz jest denny nic sie kompletnie nie dzieje ,

65- Zmiany Tymiński za Ostrowskiego w Polonii za "Świrka" Piechniak moze te zmiany ozywia mecz .      

67 - Pierwsza okazja Poloni wlasnie Piechniak który dopiero weszedl na boisko rozpoczyna akcje ale w pore defensywa Śląska pokryła zawodników i jeden z obronców wybił tą piłkę. 

70- Telichowski podanie do Jodłowca ten nie wiadomo czy chciał wrzucac czy strzelac ale mało brakowało aby przelobował W.Kaczmarka który wyszedł z bramki .'

75- Szewczuk do Mili , ale jest Błażej Telichowski.

82- Ulatowski do  Marka Gancarczyka ale nic z tej akcji nie bedzie bo broni Radzio Majdan

87 - Ostatnia szansa na wyrównanie w tym spotkaniu taka kontra moze sie wiecej nie powtórzyc jest 3 na 3 piekna przerzutka do Majewskiego wchodzi w pole karne sam strzela!! boczna siatka . 

90 - Koniec Spotkania mecz był denny bez widowiska ale Śląsk zdobywa 3 punkty i to sie liczy Do usłyszenia.

Wywiad z Krzysztofem  Ulatowskim

Dz.Krzysiek strzeliłes bardzo  ważna bramke w tym spotkaniu jak myslisz czy zagrasz z Wisła Kraków na (Reymonta, jak zle napisalem to przepraszam) .

KU. Piłkarza nie sadzi sie po jednej bramce zawsze dawalem z siebie wszystko wkoncu trener to zauwazyl i dal mi szanse

Dz. Wiele sie mówiło ze opuszczasz Śląsk czy to prawda ?

KU. Tak, mialem taki zamiar ale wiele sie od tamtego czasu zmienilo jestesmy w Ekstraklasie i bedziemy walczyc o mistrzostwo kraju.

Dz.Własnie jak to sie stało ze zagrales dzisiaj ? 

KU. Sczerze mówiąc sam zadaje sobie to pytanie na ostatnim treningu kiedy ustalalismy skład trener spytal sie mnie czy zdołam zagrac na 90 minut bo ostanio z forma u mnie nie najlepiej opowiedzialem tak jak najbardziej  i wybieglem od poczatku meczu .

Dz.Dzieki

KU. OK jeszcze kiedys sie stykniemy.  biggrin.gif

Fotorelacja :

Sorry ze tylko 2 zdjecia ale reszta o tak o sie wykonala 

WKS
Lider traci punkty

1-1

Mączyński 90                                   Mila 44

To bedzie wspaniały mecz mówili o tym wszyscy kibice w całej Polsce gdzie Wisła Kraków podejmowała rewelacje tego sezonu Śląsk Wrocław który goscił na 4 a Wisła na 1 to bedzie ciekawy pojedynek.

Składy:

Relacja 

1-Witamy na stadionie który jest zapełniony do ostaniego miejsca , juz kilka godzin przed meczem była zabawa obu  kibiców druzyn którzy sa do siebie przyjaznie nastawieni , zaczynamy.

3- Jirsak strzela Sztylka blokuje. 

5- Paweł Brożek zagrywa do brata  a ten faulowany 

10- Mila podaje do Gancarzyka , Janusz stracił piłke.

17- Junior Diaz wpada w pole karne strzela ale tylko w boczna siatke . 

19- Boguski podaje do Cantoro ten strzela ale łapie Kaczmarek.

21- Baszczyński wykopuje daleka piłke błąd S.Dudka piłke przejmuje Boguski strzela ale zostaje faulowany i tylko rzut wolny.

24-Wisła wlaczy, Cleber rozpoczyna akcja ze wslizgiem nie trafił Łukasiewicz i Cleber sie utrzymał strzela z dystansu rzut rożny

27- Sotirovic podaje do Gancarczyka ,strzał pewnie łapie Pawełek 

32-Jirsak mina 2 rywali wykłada Sobolewskiemu piłke a ten nie trafia .

35 -Gancarczyk rozpoczyna akcje podaje do Ostrowskiego ale tego podania nie zrozumiał Ostrowski i nie ruszył do piłki .

42-  Paweł Brożek do spólki z Boguskim licza na bład obrony Ślaska ale Celeban wybija.

44- Nie pozorna akcja gosci Baszczyński podaje do Juniora Diaza , Sebastian Mila wyuskał piłke ostrym wslizgiem sedzia zadecydował ze faulu nie ma ,  Mila jest sam na sam z Pawełkiem i nie marnuje okazji jest 0-1 sensacja w Krakowie  , czy Lider straci pierwsze 3 punkty ? 

45 Koniec pierwszej czesci gry .

56-Wisła rusza na bramke Śląska Boguski zgrywa do Piotra Brożka ten strzela ale w sam środek bramki . 

60-Cap strzela ! rzut rożny , Mila podchodzi do piłki bardzo ładnie wkrecil , piłka znalazla Sotirovica , ale Vuk jeszcze na swoja bramke musi poczekac. 

68- Cantoro strzela , nad poprzeczka 

72- Niewiele sie dzieje ciagłe ataki Białej Gwiazdy ale bramki jak narazie nie ma .

76- Junior Diaz wymienia sie podaniami z Piotrem Brożkiem ten wrzuca do Pawła ale nad poprzeczka .

85- Zmiany  Mączyński - Sobolewski        Małecki- Boguski / Gancarczyk J. - Gancarczyk M.

90- Koncowka meczu Wisła wyprowadza kątre Piotr Brożek zaczyna dryblowac i gubi rywali wrzuca piłke w pole karne tam jest Mączyński  i gooool 1-1  wielka radosc całego zespoły Maciek Skorża wyskoczył z ławki trenerskiej jak by wygrał Lige Mistrzów . Mecz sie juz zakonczył a Śląsk powinien popracowac nad Defensywą . A ja sie żegnam juz z wami nastepnym meczu Jgiellonia Białystok przyjedzie do Wrocławia .

Wywiad z Ryszardem Tarasiewiczem 

Dz. Dzien dobry moge przeprowadzic z panem wywiad.

RT.Tak ,  Na wstepie tego wywiadu chciałbym pogratulowac dobrej gry Zespołowi Macieja Skorży i podziekowac kibicom za tak wspaniałą atmosfere jaka zrobili na stadionie . 

Dz.Na poczatku sezonu prowadzilem z panem wywiad czy wiele sie zmienilo w drużynie od tamtego mometu 

RT. Oczywiscie , sczególnie linia ataku sie rozwinela niesamowicie jestem bardzo dumny ze moge ich trenowac .

Dz.Jest sonda na jednej stronie i pytanie czy "Śląsk zostanie mistrzem jesieni ? "i nieoficalnie moge panu powiedziec ze 72% użytkowników twierdzi ze Śląsk jest zasłaby jak pan to oceni .

RT.Panowie Redaktorzy spokojnie dopiero to nasz pierwszy sezon w Ekstraklasie a wy juz chcecie zebym ja grał odrazu Finał Pucharu Uefa albo Ligi  Mistrzów przyjda transfery , wzmocnie zespół i wtedy zobaczymy .

Dz.Ma pan kogos szczególnego na swojej liście 

RT. Tak mam  i nawet dzisiaj go obserwowałem jest to Rafał Boguski i jeszcze paru zawodników z Wisły przydał by nam sie taki młody wsechstronny zawodnik.

Dz. A co z Krzysztofem Ulatowskim bardzo dobrze sie spisał w meczu z Polonią Warszawą 

RT. No Krzychu jest dobry ale juz troche wypadł z obiegu tak jak mówił w wywiadzie , spytalem sie go czy moze zagrac na 90 minut widzialem ze od 60 minuty to juz koledzy grali za niego w ataku ,  a ten rozegrał pare piłek a ja  potrzebuje własnie kogos takiego jak Boguski który jest szybki i wspomógł by Vuka Sotrirovica .

Dz Dziekuje za wywiad dowidzenia 

RT.Czołem

Fotorelacja 

Komentowac biggrin.gif 
empek
hehe pechowo w 90 minute stracic gola sad.gif prowadz dalej bo fajnie ci to wychodzi mam co czytać wink.gif
WKS
Kolejna bramka Mili i "Franka" czyzby powróty do wielkiej formy ? 

2-2

Renusz 6                         Mila 56                              

Frankowski 32                 Sotirovic 59

Ślask po wyjeździe do Krakowa (mecz z Wisła) gra u siebie z  Jagiellonia a potem musi sie wraca znowu do Krakowa na mecz z Cracovia 

Składy 

Relacja 

1-Poczatek spotkania 

6- Frankowski jest na lewej stronie zobaczył ze biegnie do niego Pokorny wiec dorzucił piłke tam znalazl sie Renusz i gool ! Jagiellonia prowadzi !

9- Ostrowski faulowany , jest rzut wolny dla Śląska strzał Mili obronił Piotr Lech .

16-Krzysztof Król strzela niecelnie 

24-Hermes robi duzo zamieszania w środku boiska czesto strzela ale bramki zdobyc nie moze 

29- Sotiorivic podaje do Ostowskiego ale ten nie trafia .

32- I to nokaut Śląska Hermes podał do Fankowskiego a ten bez najmniejszych trudów pakuje piłke do szatni goooooool ! 2-0

45-Koniec pierwszej polowy 

47-J.Gancarczyk pedzi z piłką strzela ale Piotr Lech wybija na rzut rożny

56- Zamieszanie w polu karnym , Mila wzia sprawy w swoje rece strzela i goooool jest nadzieja dla Ślaska 2-1.

59- J.Ganarczyk podaje do Sotirovica i gol 2-2 szalone tempo Śląska jesli tak szybko beda strzelac bramki to jest szansa na 3 punkty

62- Hermes do Tumicza a ten przestrzela .

69- znów Jaga Tumicz podaje do Matuszka ale ten strzal lapie Wojciech Kaczmarek.

77- Hermes daje znak ze jeszcze nie zapomnial jak sie strzela uderza ale prosto w słupek to była bardzo groźna akcja 

82- Śląsk po zdobyciu bramki zamkna sie na wlasnej polowie i czasami przeprowadza jakies kontrataki ale bez gronych akcjii bramkowych

90- Koniec meczów kolejny nie zbyt ciekawy mecz na typowy remis do uslyszenia .

Wywiadu w tej kolecje nie bedzie biggrin.gif  

Fotorelacja 

empek
Hehe Widzę że goniłeś wynik Ale już mogłeś 3 strzelić smile.gif
WKS
Pózniej wlasnie kontrole przejela Jagiellonia ale i tak mam 4 miejsce w Tabeli
WKS
Cracovia nie zdobyla nawet 1 punktu.

2-1

J.Gancarczyk 4                   Paweł Nowak 23

Ostrowski 43

Piłkarze Śląska przyjechali do Krakowa czy znów po remis ? dowiemy sie za chwile i przypomnijmy ze nie ma Sebastiana Mili który jest zawieszony za żółte kartki 

Składy

Relacja : 

1-Rozpoczyna sie mecz

4- Śląsk przejmuje piłke na połowie boiska, Ostrowski widzi wolnego na lewej stronie Gancarczyka to podanie prawie ze przez cale polowe Cracovi,  ten spojrzał Oleszewskiemu w oczy strzela i goool 1-0 ale szybkie prowadzenie Gosci .

7-Atak Cracovii strzał Majorosa ale wybity przez W.Kaczmarka

9-Rzut wolny dla Pasów podchodzi Pawlusiński i nie trafia czysto w piłke .

13- Ulatowski do Sotirovica łapie Olszewski .

17-Rzut rozny dla Cracovii strzela Kaszuba ale piłke wybijaja obroncy.

23-Niepilnowany Pawlusiński wdziera sie w pole karne lekko podrzuca piłke Celeban źle upilnował Nowaka a ten strzela głową i piłka trzepocze w siatce 1-1.

27-Tymiński nie trafił w bramke .

32- Na trybunach kamery zarejstrowały menadzerów siedzacych na trybunach czyzby szykowały sie jakies hity transferowe ?  biggrin.gif

37-Cracovia robi ciekawa akcje Mateusz Jelen po lewej stronie odgrywa pietka do Majorosa ten wrzuca do Pawlusińskiego a ten marnuje bardzo dobra sytuacje

43-Marek Gancarczyk na prawej flance wchodzi w pole karne podaje do Ostrowskiego i bam ! mamy bramke i jest 2-1 zawód na stadionie bo Śląsk znów prowadzi.

45- Koniec pierwszej połowy

49-Radwański strzela z ostrego kata ale nie trafia .

57-Sotirovic faulowany rzut wolny 

63-Podanie do Kaszuby , Napastnik Cracovii strzela ale Celeban jest na posterunku i wybija piłke.

69-Pawlusinski wykonuje rzut rożny  i.. rzut karny . Artur Płatek az skakał ze szczescia ale rzut karny to jeszcze nie gol podchodzi do piłki Dariusz Pawlusinski  i fatalnie przestrzelil co za emocje nie ma bramki . 

76-Ulatowski decyduje sie na strzał ale piłke w ostatnim momecie odbiera Michał Karwan.

88-Tymiński i nie ma gola 

90- Koniec meczu Śląsk nareszcie zgarnia 3 punkty.

Wywiad z Pawłem Nowakiem 

Dz.Dzień dobry , Czego tylko jedna bramka ? mogliscie wiecej strzelic moze nawet udało by sie wam pokonac  Śląsk

PN. Czesc,  no moglibysmy ale Śląsk grał bardzo dobrze i nie dopuszczał nas do okazji bramkowych .

Dz. Jakies konkretne cele transferowe ?

PN Spokojna pana rozczochrana  tongue.gif Nie ja tu jestem trenerem 

Dz.Masz 29 lat i co dalej przenosisz sie gdzies czy zostajesz ?

PN. Nie mam planów , jest mi tu dobrze tu jest moja rodzina i ogólnie dobrze mi tutaj nawet rozmawialem z prezesem zebysmy podpisali tzw "Dozywotni kontrakt" ale pozyjemy zobaczymy

Dz.Nie mam wiecej pytan mozesz odejsc

PN. OK  

Fotorelacja :

Piszcie komentarze bo sie na was obraże biggrin.gif biggrin.gif   laugh.gif

Next Remes Puchar Polski Ruch-Śląsk
Kenny
Fajna pierwsza trójka w tabeli biggrin.gif Wisła,Legia,Lech smile.gif Czekam na relacje z meczu z Ruchem. Pozdrawiam
Windziak
Tabela zajebiście się układa ;] Oby tak dalej. Wyskocz na 2.miejsce i git tongue.gif Lechia by się mogła wspiąć wyżej tongue.gif
WKS
A wiec Śląsk moze byc spokojny w dwumeczu , Dramat Mili

1-3

Pulkowski 81                            S.Dudek 11

Łudziński 45,75

W 1/8 Remes Puchar Polski   Ruch zmierzy sie z Śląskiem. Ruch widac ze chce powalczyc w tym spotkaniu Bugusław Pietrzak nie dał odpoczac takim zawodnik jak Martin Fabus  czy Marcin Zajac , Ryszard Tarasiewicz widac nie obawial sie przeciwnika bo wystawił Rezerwowy skład .

Składy:

Relacja : 

1- Poczatek meczu

5 Mila kapitalnie rozpaczal ten mecz strzelajac na bramke , ale został sfaulowany i nie podnosi sie z boiska tak jest Mila  kontuzjowany !! Mila za Ulatowskiego . 

11 Szewczuk dorzuca piłke nikt nie siega głową piłka wedruje na noge Sebastiana Dudka i gooool 1-0 kapitalnie to zrobił kapitan Śląska .

15 Przestrzelil Fabus .

22 Piłke przy lewej nodze ma Nowacki strzela w Banaszyńskiego

26 Kapitalne podanie do Fabusa które mija wszystkich obronców Fabus sam na sam z Banaszyńskim bramkarz wychodzi na 19 metr zaryzykowal duzo ale skonczylo sie to dla Śląska tylko ostrzezeniem . 

32 Ulatowski chciał strzelac ale zablokowany.

41 Pulkowski w aut , piłka dla Ślaska 

45 Ostatnie minuty pierwszej połowy Ulatowski strzela wprost Jakubowskiego piłka odbija sie od jego nogi dopadł Łudziński i strzelił 2 bramke w tym spotkaniu brawo !!!!

45 Sedzia konczy spotkanie

49 Jest Gabor Straka ale nawet on nie jest dzis wstanie pokonac Banaszyńskiego 

57- Brzyski strzela !! nad poprzeczką 

Do 75 minuty nie warto jest opisywac to spotkanie nudne , szare  i wzogacone w straty piłki 

75 Rzut rożny najwyzej wyskakuje Łudziński i gooooool 3-0 Nokaut . 

81 Gabor Straka do Pulkowskiego 3-1 ! jeszcze jest nadzieja .

87 Przediera sie Łudziński bez skutecznie.

90.Koniec meczu . nie był to mecz w którym ogladalibysmy walke .

Sorry ze tak krótko i ogólnie ale musze kuc  dry.gif dzieki za uwage , a i wywiadu nie bedzie nie mam czasu sorry 

Fotorelacja 

Kenny
Hej, bardzo fajna kariera smile.gif
Ale czemu jest Mila za Ulatowskiego? Nie powinno być Ulatowski za Mile? biggrin.gif
Aha i jak byś mógł to pomyśl nad tym, żeby te screeny z meczu dawać obok siebie a nie pod sobą bo się post wydłuża tongue.gif
Pozdrawiam smile.gif
WKS
Jeden błąd zadycodował o wyniku tego spotkania 

1-0  

Ostrowski 2

Składy

Relacja 

2- Rozpoczyna Śląsk podanie do Ostrowskiego ten zdecydowal sie na indywidualny rajd strzela i goool ! 1-0 nie upilnowalo go 2 obronców i Odra na własne zyczenie traci bramke w tym spotkaniu.

6- Fauluje Korzym rzut wolny .

10- Małkowski! , nad bramka .

15 Kapitalne podanie od Janusza Gancarczyka do Tymińskiego który położył juz na glebe Stachowiaka ale zabrakło mu zimnej krwi by zakonczyc to bramka .

22 Rzut rożny dla Odry  złe dosrodkowanie i wybijaja obroncy Śląska ale przed polem karnym jest jeszcze Woś !! ale strzał minimalnie nad poprzeczka .

24 Śląsk ma aut dokladniej pilke bedzie dorzucał Celeban ale i tak Aleksander wybija piłke. 

34- Korzym i goool!  ale sedzia wywoluje zal i gorycz poniewaz był spalony .

39 Tyminski lobuje ! nad poprzeczka . 

45 Koniec pierwszej czesci gry .

56 Rzut wolny dla Odry , strzela Kwiek ! poprzeczka ależ Horror , jak nie bramka ze spalonego to poprzeczka.

69 Pierwsza groźna akcja Ślaska Wrocław w tej połowie ale musza piłkarze zadowolic sie tylko rzutem rożnym .

72- Ostrowski podaje Tymińskiego a ten za lekko udeza

86-Walka na boisku praktycznie umarła piłkarze ledwo co biegaja  , a akcji pod bramkami jak na lekarstwo

90 Koniec meczu .

Wywiad z Krzysztofem Ostrowskim .

Dz.Czesc , moge zajac kilka minut ?

KO. Oczywiscie wal pan jak w dym

Dz.Czy jestes z siebie dumny ? z jednej strony pierwsza dopiero bramka w sezonie a z 2 strony dzisiaj strzeliles gola na wage zwyciestwa .

KO . Jestem Pomocnikiem moim obowiazkiem jest ogrywac piłke do partnerów.

Dz.Czy zostajesz we Wrocławiu ? czy czekasz na Oferty w okienku transferowym które zbliza sie wielkimi krokami .

KO. Nie narzekam jest mi tutaj bardzo dobrze .

Dz. Dzieki za wywiad musze leciec bo żona mi rodzi biggrin.gif

KO. Ok. Zawiesc cie moim ferrari ? tongue.gif

Fotorelacja  :

Jeden screenik bo formata mialem i tylko to udalo mi sie uratowac sad.gif 

Oceniac i Komentowac ! biggrin.gif Pozdro 

WKS
No wiec tak , robilem format i wszystkie screeny i pisane w Wordzie relacje na brudno szlag trafil wiec zrobilem tylko teraz screeny tabeli , wyników , strzelców ,  asyst  i tylko seva ocalilem . 

U mnie sa teraz negocjacje jutro cos tam skrobne .Narka 

WKS
Paweł Brożek dojechał do  Wrocławia  !!

Tak , Tak dobrze widzicie Paweł Brożek bedzie bronił barw Śląska Wrocław oto kilka słów na kofnerencji prasowej Piotra Wasniewskiego 

Dz. Co pan planuje ? 

PW.Śląsk spełnił założenia przed sezonem zeby znalezc sie wpierwszej trójce , w nastepnej rundzie bedziemy walczyc o mistrzostwo i awans do Champions League.

Dz.W wywiadzie z Ryszardem Tarasiewiczem mówił nam ze to Rafał Boguski ma byc piłkarzem z Wisły ? 

PW. Tak , mielismy nadzieje ze sciagniemy Rafała ale Wisła za duzo chciała za tego zawodnika i moglismy niezle upasc finansowo.

Teraz porozmawiamy z piłkarzem już Śląska Wrocław Pawłem Brożkiem 

Dz. Czesc Paweł co cie nakłoniło do rozstania sie z Krakowska Wisła ? 

PB.No na pewno lepsza pensja i braki konfiktów z trenerem . 

Dz. A o co były te kłótnie ? 

PB. Moge tylko powiedziec ze trener strasznie nie lubił kiedy grałem indywidualnie .

Dz.Biły sie o ciebie wielkie kluby Udinese , Blacburn dlaczego Śląsk ? 

PB. Gdybym Poszedl do Udinese lub Blackubrn bym pewnie siedzial na lawce i gral od pierwszej minuty chyba tylko na treningach a tak w Śląsku moge powiedziec ze mam szanse znaleźć sie w pierwszej  11.

Dz.Teraz takie rozrywkowe pytanie  , z jakim numerem na boisku bedziesz strzelał bramki ? 

PB. Ustalilem ze z 27 (śmiech)

Dz.Powiedz za ile sprowadzil cie Śląsk ? 

PB. Z tego co sie dowiedzialem od wlodarzy Śląska to moja wartosc brzmiala 1,5mln Euro .

Dz. Również odeszedl twój brat ? Gdzie ? 

PB. Piotrek wybiera sie do Poznania . Mówił ze chce spróbowac czegos innego .

Dz. Dziekuje za wywiad i zycze wszystkiego najlepszego w nowym klubie. 

PB.Dzieki .

Pozostale Transfery:

Piotr Brożek -->Lech Poznań Cena : 400 tyś Euro 

Paletta --->Arka Gdynia           725 tyś Euro

Cris---->PGE GKS Bełchatów     829 Tyś Euro

Possebon ---> Polonia Bytom  1 Mln Euro 

Transferowy Hit : 

Silva ---> Chelsea Londyn   Cena : nie ujawniono 
WKS
Małecki:"Skorża myśli ze jestem  beztalenciem ,dlatego podjelem taka a nie inna decyzje!".

Wyprzedaż piłkarzy  Wisły trwa a jej pracodawcą stał sie Wrocławski Śląsk który ma juz w swoich szeregach Pawła Brożka i możemy powiedziec ze juz i Patryka Małeckiego , czy Ryszard Tarasiewicz pokusi sie o kolejnych zawodników ?

Dz.Panie Ryśku , piłkarze przychodza ze Śląska i pytanie czy ktoś odchodzi ?

RT. Tak,duże zainteresowanie wyraziło Manchester City(transfer) oraz Juventus Turyn(wymiana)  Markiem Gancarczykiem.

i doszlismy do porozumienia z Machesterem.

Dz. Czy pana oczekiwania transferowe zostały spełnione ?

RT. Zarząd zrobił wiecej niz myslalem , planowalem na prawe skrzydło Małeckiego dostalem go , chciałem wzmocnic atak Piotr  Wasniewski sciagna Pawła Brożka .Ogólnie możemy powalczyc o mistrzostwo z takim składem .

Dz.Było głosno o tym ze Robert Lewandowski ma byc partnerem Pawła Brożka w ataku .

RT. Tak Lech dostał taka oferte ale odrazu ja odrzucił mówiąc ze Robert nie jest na sprzedaz .

Dz.Czy sprzedanie Marka Gancarczyka do Manchesteru City to na pewno dobry pomysł przecież Juventus chciał sie wyminic za  Marchisio ?

RT.Panie, ja tu jestem trenerem i ja mówie co jest słuszne czy nie , oddalam pytanie , 

Dz. Dziekuje za wywiad 

RT . OK 

Wywiad z Patrykiem Małeckim widocznym na pierwszym zdjeciu . 

Dz. Witaj Patryk , co sie dzieje w Wiśle dlaczego uciekacie  ?

PM. Czesc , jestem oburzony , za takie zachowanie powinno sie ludzi karac , Maciej S. wyzywa na treningu od Sz cenzura Mat , strasznie nam ubliza jednym słowem .

Dz. Dlaczego Śląsk ? 

PM. Podobno nieźle karmia (śmiech ) tak na poważnie Paweł sie ze mna kontaktował mówi ze koledzy przywitali go cieplo , trener jest jak 2 przyjaciel i ogólnie  chce Walczyc o mistrzostwo a nie kłócic sie w szatni . 

Dz. I pytanie które zadaja sobie kibice z jakim numerem bedziesz grał ? 

PM. Z 27 

Dz. WTF ? przez Paweł Brożek ma grac z 27 ? 

PM. Sorry , nie wyjasnilem Śląsk sprzedał Marka Gancarczyka ktory grał z 9 ten numer zaja Paweł  i została wolna 27

Dz. Dzieki 

PM.Spox

Pozostałe transfery :

G.Cahill ---> Jagiellonia     Cena  608 Tyś Euro .

Lassana Diarra ---> Ruch Chorzów Cena 2 Mln Euro 

Transferowy Hit:

Lassana Diarra ---> Ruch Chorzów Cena 2 Mln Euro 

Komentowac bo temat kompletnie zamarl  tak wiec Oceniać i Komentować!
WKS
Żewłakow i Roger w Śląsku ? 

(tego 1 na zdjeciu  nie kupywalem biggrin.gif za drogi laugh.gif)

Czy szaleństwa transferowego ciag dalszy ? zachwile przeprowadzimy wywiad z prezesem Piotrem Waśniewskim 

Dz.Czy to prawda ze sprowadziliscie kolejnych 2 reprezentantów Polski . 

PW. Nie jednego , Michała Żewłakowa . 

Dz.A czego nie Rogera ?

PW . Z sama Legią sie dogadalismy ale piłkarz chciał pozostac w Warszawie  

Dz.A można wiedziec ile wynosila suma odstepnego za Michała Żewłakowa . 

PW. A co książke pan piszesz ? , zartuje 400 zł bo byla zamiana piłkarzy Michał przyszedł za Krzyśka Ulatowskiego 

Dz. Czy to była rozsądna decyzja

PW. Tak, Cap wpada ciagle w jakies kontuzje i praktycznie nie ma dobrego Obrońcy na jego pozycje  a Michał bedzie wymarzonym zawodnikiem .

Dz.Nie mam wiecej pytań .

PW. A ja odpowiedzi . Do widzenia 

To było ostanie okienko transferowe  moze jeszcze dzisiaj zrelacjonuje mecz z Lechią . Pisać i oceniać biggrin.gif 

kongo93
twoje transfery zbyt nierealistyczne wedlug mnie
Kenny
Witam. Będziesz nadal pisał? Pozdrawiam smile.gif
WKS
Po1 No chociaz ty zauwazyles ze nie pisze . A po 2 nawet czasu nie mam zeby siąsc przed telewizorem (komputerem) lub wyjsc gdzies z dziewczyna . W Szkole musze popoprawiac oceny a od piatku mam ferie wiec na pewno cos sie pojawi . smile.gif

-------------------------------
Edit

lukasz44 juz nie bede ci pisal durnych PW , jak cos to wyslij mi swoj nr gg i tyle bo ja swoj przez przypadek usunolema jeszcze ani razu listy nie importowalem . I nowy mam
lukasz44
Skąd ja to znam , he he,
pisz dalej, a i czasem oceń też moją karierkę, pozdro

p.s- A co do tej sprawy z gazetką to jak ???
WKS
Bramka w debiucie wymarzony poczatek sezonu.

2-0   

Mila 64

Paweł Brożek 89

Witam po krótkiej przerwie zwiazanym z transferami ciekawe jak sie spisze Paweł Brożek , Patryk Małecki , Janusz Gancarczyk oraz Michał Żewłakow za 90 minut sie dowiemy . 

Składy 

Relacja 

1 Rozpoczyna Lechia 

7 Trałka wybił piłke na aut  po dobrze wykonanym rzutem rożnym 

10  Paweł Brożek ! nad poprzeczka 

17 Buzała fatalnie kiksuje 

23 Małecki zdecydował sie na indydwidialny rajd ale nie była to dobra decyzja i piłke przeja Peczak 

26 Kawa doskonala sytuacja ! , Kaczmarek troche nerwowo ale złapał i Śląsk .

35 Żewłakow piekielnie mocno strzelił ale Mateusz Bąk nie pierwszy raz stoji na bramce i paruje ja . 

39 Lechia próbuje strzelic bramke ale jeszcze nie teraz . 

45 Koniec pierwszej połowy 

48 Powaznie zapowiada sie atak BKS-u Kaczmarek  przeklada sobie piłke strzela i poprzeczka ! jak nie wiele Lechie dzieliło od szczescia .

57 Znów drużyna z Gdańska , Kalkowski kiwa  i nie potrzebna strata piłki 

64 Mila idzie sam, okiwał juz Peczaka i Radovinovica , Mateusz Bak tez nie mogl sobie z nim poradzic 1-0 

Na stadionie jest przyjazna atmosfera ale widac ze Kibice Lechii jak i druzyna musieli połknąc gorzka pigułke ale i tak słychac coraz głosniej "Lechia Gdańsk ! " na trybunach .  

72 Widać ze w druzyne z Północy wstapiła sportwa złość , widac ze nie chca przegrac tego meczu , Kawa pedzi na bramke uderza i .. Gool 1-1   piłkarze cieszyli sie tylko przez 2 sekundy gdy nie widzieli charagiewki . Kibice rozwscieczeni próbuja sie dostac do sedziego ale nad wszystkim panuje ochrona . 

78 Rzut wolny podchodzi Janusz Gancarczyk , ale wprost w mur

86 Strzał Buzały juz nic nie dał ciagle na tabilcy widnieje wynik 1-0

89 Wtedy kiedy Lechia psychicznie była rozbita sytuacje wykorzystał Brożek głową pakujac piłke do bramki 2-0 !

90 Koniec meczu 

Wywiad z Pawłem Brożkiem 

Dz. Witaj Pawle czy moge zajac 2 sekundy 

PB. OK , 

Dz. Jak sie czujesz , bramka  w debiucie .. coś pieknego 

PB. Dokładnie , zawdzieczam to druzynie która wspierała mnie i Patryka jak mogła . 

Dz. Oprócz Patryka masz jeszcze jakis blizszych przyjaciół w Śląsku . 

PB. No tak doskonale dogaduje sie z Sebastianem Dudkiem oraz z Antonim Łukasiewiczem 

Dz.A jak stadion ? 

PB. No wiadomo na Wisłe przychodziło troche wiecej ludzi ale to taki mały szczegół ogólnie podoba mi sie we Wrocławiu

Dz. Czy masz juz swoj dom  ?

PB Na razie nie , wynajmuje pokoj w Hotelu , ale kto wie

Dz. Dzieki

PB. Nie ma sprawy .

Fotorelacja

nastepny mecz to Puchar Polski : Ślask - Wisła (1-0 poprzednie spotkanie ) Komenotwac i oceniac ! Pozdro
Kenny
Noo, bardzo się ciesze, że jednak będziesz pisał smile.gif Czekam na mecz z Wisłą biggrin.gif Blog bdb. Pozdrawiam smile.gif
Jablonka10
Fajnie prowadzony blog tongue.gif zapraszam do mnie
WKS

Paweł Brożek upokarza swój dawny klub !

Paweł na zdjeciu cieszy sie ze zdobytej bramki 

1-1  

11'Jirsak (1:0)

104'Paweł Brożek (1:1)

Witam , dziś obejrzymy mecz Remes Puchar Polski gdzie bliżej przejsca do półfinału jest Śląsk który wygrał poprzedni mecz z Biała Gwiazdą w Krakowie.

Ze mna w studiu jest Leo Benhakker , który  szuka zawodników na kolejny mecz eliminacyjny  na Mundial w 2010 roku . Do meczu jeszcze 15 minut wiec zadam ci kilka pytań . 

Dariusz Szpakowski (DS) : Leo powiedz nam  na których piłkarzy bedziesz dzisiaj mniej wiecej spogladal 

Leo Benhakker (LB) : Oj  Derek Derek , na wszystkich . Futbol nie składa sie na Brożku , Boguskim , czy Gancarczyku , trzeba pokazac jak sie gra np Tyminskiemu, Mączyńskiemu i wielu innym .  

DS: Leo czyżbys umiał już Polski jestem podwrażeniem a powiesz nam Rower ? 

LB: Lowel ? He he , wiem ze źle mówie jeszcze nie dokonca sie orientuje w waszym jezyku , ale prosilbym o nastepne pytanie . 

DS:Czy to prawda ze Feynoord jest zainteresowany toba jako trenera ? 

LB: Prosze nie wywolywac wilka z lasu narazie nikt sie ze mna nie kontaktował .

DS. I na tym konczymy wywiad Dziekuje Leo mysle ze beda dalsze sukcesy z nasza Reprezentacja .Teraz zobaczmy składy .

I przenosimy sie na Oporowska . 

Osób: 6000.

Pogoda: Słonecznie . 

1.Rozpoczyna Śląsk 

5 Łobodziński brutalnie fauluje i żółć

11 Zieńczuk kapitalnie wrzuca piłke tam jest Jirsak i mamy goola ! 1:0

15 Małecki zgrywa do  Mili ten strzela za bramke 

24 Śląsk nie morze sobie zrobic dogodnej sytuacji  jest rozbity z kolei Wisła nie umie tego wykorzystac.

30 minuta była owocna w strzały najpierw hukna z daleka Gancarczyk wybija Cebenau , pózniej Małecki czmychna koło bramkarza Mistrza Polski ale bramki jak nie ma tak nie bedzie .

32 Kmiecik ! , nie ma spalonego  jest tylko Żewłakow który fauluje napastnika i kolejna żółta kartka .

34 Sobolewski z rzutu wolnego , wprost w mur . 

37 Śląsk wzia sie w garść  Paweł Brożek przerzuca do Małeckiego ale jest spalony. 

40 Na stadionie świeto  spotkały sie 2 spragnione walki druzyny oraz przyjaciele z trybun . 

43 Rzut rożny dla Wisły kapitalnie Zienczuk dośrodkowuje znów Jirsak ! piłke z lini wybijaja obrońcy .

45 Koniec pierwszej połowy . 

Jest 2 połowa  Leo Benhakker patrzy ,  narazie nasze kamery wykryły pusty notatnik . Ryszard Tarasiewicz kazał grac na przód. Natomiast Maciej Skorża próbował podnieść druzyne na duchu ze obrone Śląska da sie przejsc 2 raz tylko musza uwierzyc w swoje umiejetnosci . Równiez zauważono kilku menagerów z ligi angielskiej , szkockiej itd. 

nastapila  59 minuta rajd Małeckiego faulem przerywa Łobodziński który ma na swoim koncie juz jedna zółtą kartkę tym razem wybłagał siedziego i mu odpuscił .

Maciej Skorża nie wytrzymał robi zmiany za Łobodzińskiego wejdzie Boguski oraz za Kmiecika Nedzielan . 

30 minut gry to była kopanina z obu stron porzadnych akcji dało by sie policzyc na palcach u jednej reki . 

90 minuta tez nie przyniosła rozstrzygniecia a wiec dogrywka . Dostajemy informacjie z Warszawy ze Legia wygrała z Odrą 2-0  i czeka na przeciwnika , a wiec Wisła lub Śląsk zmierzą sie z Legia . Ależ t obedzie widowisko 

95 Nie aktywni Boguski zrobił drybling na 16m ale sie  wywalil i kontra Śląska . Ale i  ona nie udana .

104 Rzut rożny dla Wisły piłke dośrodkowuje Zienczuk ale zrobił tak ze trafia ona do Zewłakowa ten prostopadłym podaniem znalazł Pawła Brożka a ten sam na sam na połowie Wisły biegnie na pole karne , Cebenau nie ma szans i jest 1-1 ależ radosc zapanowala na lawce rezerwowych Śląska ależ radosc na trybunach ... Ćoś pieknego .

105. Koniec pierwszych 15 minut gry .

107 Rozpoczuna sie druga połowa dogrywki Wisła podłamana ta bramka ze 104 minuty meczu ale ma szanse jeszcze powalczyc 

110 Zmiana za zmeczonego Gancarczyka wejdzie Tymiński.

112 Faul Boguskiego, obyło sie bez kartki 

115 Wisła juz czeka na cud zeby wejsc do półfinału , Boguski strzela ale boczna siatka.

120  I taaak sedzia konczy mecz Śląsk w półfinałach wyelimynował Lidera Ekstraklasy !!! 

Fotorelacja 

Co nieco moze nawet male co nieco tongue.gif pozmienialem  licze ze  pooceniacie i po komentujecie niedługo mecz z Legia o 2 miejscie . Nara 

kaka90
Fajnie że wywalczyłeś remis, prowadż dalej tego bloga bo bardzo mi się podoba tylko popracuj nad jakąś grafiką np. gazetka czy cuś, ale tak też jest fajnie ale było by jeszcze lepiej, cze/
WKS
Pisze od kolegi . Przepraszam ze nic sie nie pojawia ale karta graficzna siadla i ani rusz ;/ , jak kupie nowa za jakies 2-3 dni napewno cos sie pojawi . Dziekuje za uwage biggrin.gif
WKS
Czesc, zaczelem robic gazetki (Thx Lukasz44 biggrin.gif smile.gif ) oczywiscie nie jest ona tak zawodowa jak Lukasza poniewaz to moja pierwsza (prawdziwa ) stycznosc z Photoshopem wiec prosze o wyrozumiałosc . Pozdro i komentwac 

Kenny
A gdzie ta gazetka? Pozdrawiam smile.gif
WKS
No opis meczu w formacie gazetki http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=9a0ea4c9a06d3e60
WKS
Kliknij, aby zobaczyć załącznik

Ćwicze cały czas żeby darzyc do perfekcjii ale jeszcze dłuuuuuga droga biggrin.gif Pozdro , Mile widziane KOMENTARZE i OCENKI

Marsin
Strasznie chaotyczna ta gazeta. Widzę, że te porównanie to coś z pomysłu gubbego ;P. No ale jeśli chodzi o oprawę graficzną to rzeczywiście, niskie loty. Byłoby o niebo lepiej gdyby była ona mniejsza, a o dwa nieba gdybyś przedstawiał w formie tekstu, kilka screenów i finito ;D.
kaka90
Zmniejsz rozmiar i powinno być git majonez ;-)) Ogólnie bardzo fajny blog, dużo ci brakuje do najlepszych ale idziesz w dobrym kierunku ;-0
WKS

1 Wywiad juz mi sie nie zmiescil 

2. Ta gazetka mi ciagle nie wychodzi tak jak powinna ale wg mnie jest juz duzo lepiej .

Komentowac , i przypominam o ankiecie bo 4 glosy to nie zbyt duzo wink.gif

Edit : CO jest pustawo tu jakos ;( Głosować i komentowac !!!!
WKS

Nastepny mecz : Puchar PP  Legia - Śląsk 

Komentować  bo temat ledwo zyje  mellow.gif

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.