Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowa Kariera By E9 - Wisła Kraków
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
E 9
Postanowiłem zacząć drugą karierę, którą mam zamiar opisać. Będę pisał z mniejszą częstotliwością, ale bede wink.gif

--------------------------------

Poziom gry: Czempion
Czas meczu:15 minut
Master League(poziom): Ten Najcięższy xD
rozwój graczy: Tak
zawodnicy klasyczni: Nie
częst. transferów: Średnia

Drużyna - WISŁA KRAKÓW.

------------------------
Po rozpadzie Grupy G12, która chciała stworzyć własne europejskie rozgrywki pewna grupa Azjatyckich Udziałowców postanowiła założyć europejską ligę o wymownej nazwie - Samsung Master League. Najwyższy poziom rozgrywkowy został podzielony na 4 grupy:
1.Angielsko-Niemiecka.
2.Hiszpańsko-Włoska.
3.Francusko-Holenderska.
4.Other Leagues.
Wisła ze względu na niską lokatę zajmowaną przez Polskę w rankiengu Europejskim musi zaczynać w jednej z II lig. Wisła będzie występować oczywiście w grupie Polskiej.

Skład Polskiej Ligi II:
1.Wisła Kraków
2.Legia Warszawa
3.Górnik Zabrze
4.Polonia Warszawa
5.Śląsk Wrocław
6.GKS Bełchatów
7.Jagiellonia Białystok
8.Piast Gliwice! Ostatnie miejsce zostało wybrane losowo. Wszyscy liczyli na Ruch lub Lechię, niestety stało się inaczej.

Ekipa Lecha Poznań będzie zaczynać w Other Leagues, ze względu na obecnie najwyższe miejsce w Rankingu Europejskich Drużyn Klubowych.

Na Gali Otwarcia rozmawialiśmy z trenerem Wisły, Maciejem Skorżą:

Dz: Witam, jak Pan widzi wasze szanse na awans do 1 ligi europejskiej?
M.S: Dzien Dobry, trzeba być optymistą i oczywiście nie wyobrażam sobie innej opcji niż awans z 1-go miejsca. Mamy dobry zespół i powinniśmy sobie poradzić.
Dz: Poruszył Pan temat składu. Pan Cupiał nie wydał ani jednego grosza na transfery. Możliwe, że w przypadku solidnych wzmocnień udałoby się wam zajść dalej niż Lech i już teraz grać w 1 lidze. Żałuje Pan??
M.S: Nie ma co do tego wracać, musimy się zająć obecnymi rozgrywkami. Z tego co wiem, w przypadku awansu szykowane są duże pieniądze na transfery, wiec wszystko w nogach moich kopaczy.
Dz: Dziękuje za rozmowę oraz powodzenia w 1-ym meczu.
M.S: Dzięki wielkie.

Zdjęcia oraz relacja w 1-go meczu wkrótce smile.gif
GooFy
Bardzo fajnie. Krótko i na temat happy.gif . Czekamy na relacje z 1 meczu biggrin.gif
lukasz44
Będzie z kim rywalizować , powodzenia wam wszystkim ja będę grał PSG .
El Guaje
CYTAT(lukasz44 @ Dec 23 2008, 17:29) *
Będzie z kim rywalizować , powodzenia wam wszystkim ja będę grał PSG .

Sorry, ale kogo to obchodzi kim Ty będziesz grał? Musisz to pisać w każdym temacie swoich 'konkurentów'?...
E9 szykuje się świetna kariera, tylko nie bierz przykładu z Łukasza44 i nie zaczynaj ML od nowa co tydzień [bez obrazy dla wyżej wymienionego karierowicza]. Ciekawy pomysł z tym Samsung Master League. Wytrwałości życzę. smile.gif
Windziak
A kto jeszcze zagra w tym Other Leagues? wink.gif
Zapowiada się bardzo fajnie. smile.gif Trzymam kciuki za ukochaną Wisełkę wink.gif
E 9
Falstart na początek, remis z "Dysko-Polo".

W pierwszej kolejce Polskiej 2 Ligi Wisła zremisowała zaledwie z przeciętną Polonią Wa-wa 1:1. Gracze z Warszawy od początku byli na skupieni na długim utrzymywaniu się przy piłce i kontrowaniu w odpowiednim momencie. Już z 30min boisko musiał opuścić Paweł Brożek, który w jednej z akcji źle upadł po pojedynku główkowym. Pierwsi bramkę strzelili Poloniści, a stało się to za sprawą Radka Majewskiego, który wykorzystał 11-kę podyktowaną z rekąwa w 37 minucie meczu.. Po tym wydarzeniu tempo meczu siadło i widzieliśmy typowy polski mecz. Dużo walki, kilka zasłużonych żółtych kartek to wszystko czego mogliśmy się doszukać. W 71 minucie trybuny odżyły. Na akcję zdecydował się Tomas Jirsak, świetnym podaniem uruchomił Marka Zieńczuka a ten mocnym strzałem pod poprzeczkę umieścił piłkę w sieci. W końcówce Wisła jeszcze raz zaatakowała, ale strzał Boguskiego dobrze obronił Majdan, zastępujący dziś kontuzjowanego Przyrowskiego. Mecz zakończył się zasłużonym remisem 1:1, z lekkim wskazaniem na Polonię.

Krótka relacja:

12' Groźna akcja Polonii. Daleko od lewego słupka bramki uderza Majewski.
30' Kontuzji doznaje Paweł Brożek. W jego miejsce W. Łobodziński.
37' Mamy rzut karny. Do piłki podchodzi Majewski i pewnym strzałem pokonuje Pawełka. Przegrywamy 0-1...
46' Zaczynamy II połowę. Bez zmian w obu ekipach.
60' Groźny strzał Wojtka Łobodzińskiego z woleja minimalnie mija poprzeczkę bramki Majdana.
71' GOOOOOL! Dobra akcja Jirsaka, podanie do Zieńczuka, a ten mocnym strzałem pokonuje Majdana, mamy remis.
72' Na trybunach głośne HSV ;]
87' Indywidualna akcja Boguskiego, strzał z ostrego kąta broni Majdan.
90'+3 Koniec meczu. Remisujemy z przeciętną Polonią 1-1, szkoda.

Foto-Relacja:

Po meczu rozmawialiśmy z Leo Beenhakkerem, obecnym na loży vipowskiej:
Dzy: Witam, jak podobało się panu rozpoczęcie rozgrywek w Polsce?
L: Muszę przyznać, że porywające widowisko to nie było. Oglądaliśmy raczej typowe pole bitwy, a nie tego spodziewamy się po dwóch czołowych polskich ekipach.
Dzy: Już niedługo kolejne mecze eliminacyjne i mecz towarzyski z Irlandią. Zapisał Pan kogoś w swoim notesie?
L: Tak, miałem nie odpowiadać na to pytanie ale proszę. Tą osobą jest Daniel Mąka, który zagrał według mnie bdb partię. Dużo chłopak biega, jest piekielnie szybki. Sam na pewno pan widział, jak w 2-giej połowie zrobił "wiatrak" z byłego kadrowicza, a dokladnie Baszczyńskiego. Będą z niego ludzie.
Dzy: Dziękuje za rozmowę, ciao
L: Goń się laugh.gif

---------

Następna relacja w 1-szy albo 2-gi dzień świąt, pzdr baboki i WESOŁYCH ŚWIĄT WAM ŻYCZE ;p ;*
GooFy
Hehe krótko i na temat jak już mówiłem. Końcówka wywiadu z leo rozwala biggrin.gif
MaTi10
Goń się ; DD ogółem spoczko smile.gif pzDr.
E 9
Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma - czyli wymęczone zwycięstwo z Górnikiem.

W rozegranej w środę II kolejce 2 Polskiej Ligi kandydat do awansu pokonał na własnym stadionie Górnik Zabrze 2:1. Niestety Maciej Skorża nie ma się z czego cieszyć, ponieważ gra jego zespołu po raz kolejny nie zachwyciła. Na wielki plus zasługuje jednak dwójka zawodników Białej Gwiazdy, a konkretnie Patryk Małecki oraz Rafał Boguski. To własnie ten drugi już 2 minucie otworzył wynik spotkania, bo znakomitym prostopadłym podaniu Małeckiego. Mecz nie obfitował w sytuacje bramkowe, po raz kolejny na Reymonta widzieliśmy typowe "pole bitwy". Wisła podwyższyła w drugiej połowie bo solowej akcji Małeckiego i wyłożeniu piłki na 8-9 metr, gdzie nabiegający na piłkę Cantoro huknął jak z armaty i mieliśmy 2:0. Potem zaczął się napór Zabrzan. W 75 minucie znakomicie uderzał głową Tomasz Zahorski ale Pawełek niespodziewanie błysnął i obronił tą sytuację. Dlaczego niespodziewanie? Od pierwszej kolejki widać, że nie jest pewny i zdarzają się mu klopsy. Podobno na zgrupowaniu przed sezonem było to samo.W 83 minucie po wrzuceniu piłki w pole karne przez J.Brzęczka z piłką minął się Pawełek i żeby nie interwencja jednego z obrońców byłoby nie za kolorowo, ponieważ centymetrów brakowało Pitremu żeby dojść do tej bezpańskiej piłki. W końcówce zawodnikom z Zabrza udało się wyrównać po atomowym strzale "El Kopyto", czyli Dariusza Kołodzieja(kur** szkoda, że nie nagrywałem, ale zajebał biggrin.gif ) w 87 minucie. Mecz zakończył się skromnym zwycięstwem Wiślaków 2:1.
Po tej wygranej Wisła przesunęła się na 4 miejsce w tabeli. Prowadzi z kompletem punktów warszawska Legia.
Wisła Kraków-Górnik Zabrze 2:1
bramki:
2' Rafał Boguski
65' Mauro Cantoro
87' Dariusz Kołodziej.

Foto-Relacja:

Po meczu rozmawialiśmy z kapitanem Zabrzan, Jurkiem Brzęczkiem:
Dzy: Przegrywacie z niespodziewanie słabą ostatio Wisłą. Jak Pan to widział? Czy ta Wisła obecnie jest taka słaba?
Brz: Powiem szczerze, że analizując ich mecz z Polonią byłem przekonany, ze jesteśmy w stanie tu wygrać. Jednak wiadomo, że Wisła u siebie jest tak mocna, jak na Old Trafford mocny jest Manchester, a na Camp Nou Barca. Wisła miała 3 sytuacje, 2 wykorzystała i jedynie to się liczy. Niestety przegaliśmy, i tyle.
Dzy: Jak Pan myśli, czy Wisła bez dokonania transferów jest w stanie walczyć o awans??
Brz: Porównując ich do reszty stawki, to oni oraz Legia bez wzmocnień powinni sobie poradzić. Jednak na szczeblu wyżej już tak kolorowo by nie bylo, i myślę, że Wisła poleciałaby z wielkiem hukiem spowrotem do naszej skromnej 2 ligi.
Dzy: Dzięki za rozmowę, Wysołych Świąt.
Brz: A my mamy teraz jakieś Święta?? laugh.gif

GooFy
Jak zwykle zakończonko rozwala happy.gif Braffka
bartek-brt
Hahaha dowaliłeś z tymi świętami!!
Stuart17
ciekawa i wesola kariera tongue.gif sorry ze zasmiecam topic ale moglby mi ktos odpowiedziec na pytanie na temat robienia zdjec w grze/ z gory thx pozdro i Wesolych Swiat biggrin.gif
manio3
ja robie screeny FRAPSEM
MaTi10
Znów cudny wywiad Bartusiu ; DDD , coś słabo tej Wiśle idzie tongue.gif
E 9
Wkur*** mnie trochę te mecze ostatnie, więc opuściłem ich opis he. Przeskakujemy do transferów:

Tabela po rozegraniu 7 meczów:

------------------------
Okienko transferowe otwarte! (DZIEŃ1)

Dziś o godz. 0:00 okienko transferowe zostało otwarte. Już dziś możemy się dowiedzieć o transferowych przymiarkach lidera Polskiej 2 Ligi, Wisły Kraków. Wczoraj rozmawialiśmy z B. Cupiałem:

Dz: Witam, jutro otwarte zostanie okienko transferowe. Czy planuje pan poważne wzmocnienia dla waszego zespołu? Gra drużyny nie byla imponująca. Mówi się nawet o zwolnieniu trenera M. Skorży... Co pan na to?
C: Zacznijmy od trenera. Muszę powiedzieć, że to prawda. Rozważamy zwolnienie obecnego coacha i zatrudnienie nowego. Jednak o wszystkim zadecyduje pierwszy mecz nowej rundy, taką decyzję podjeliśmy wszyscy razem.
Dzy: A transfery?
C: Wielkich jak na poziom europejskich lig wzmocnień nie planujemy. Po dyskusji z obecnym szkoleniowcem doszliśmy do wniosku, że potrzebujmy prawego pomocnika, napastnika oraz typowego rozgrywającego.
Dzy: Czy może nam pan powiedzieć o nazwiskach?
C: Konkretnie nie mogę, ale jeżeli pana to zadowoli mogę powiedzieć, że rozmawiamy z jednym, mlodym zawodnikiem z Ligi Francuskiej oraz 4 polskimi grajkami. Co z tego wyniknie, zobaczymy.
Dzy: Dziękuje za rozmowę.
C: ; *

Janusz Gancarczyk zawodnikiem Wisły już dziś? (DZIEŃ2)

Jak udało nam się dowiedzieć, już dziś może dojść do sfinalizowania rozmów B. Cupiała ze Śląskiem Wrocław. Oficjalnie Wisła zapronowała 2mln złotych oraz Wojtka Łobodzińskiego, który jest kompletnie bez formy. Z rozmowy z krakowskim udziałowcą możemy się domyślać, że dziś Janek zostanie zawodnikiem Wisły.
Innym zawodnikiem z naszej ligi, którym interesuje się Wisła jest Łukasz Garguła. Już w tamtym roku Wiślakom nie brakowało dużo do podpisania kontraktu. Z tego co powiedział nam Pan Cupiał, jeżeli Bełchatów nie zdecyduje się na sprzedaż w grę wejdzie sprowadzenie Sebastiana Mili. Za jednego z nich Wisła gotowa jest zapłacić ok 4mln złotych!

Gancarczyk i Garguła nie dla Wisły! Młoda Gwiazda z Francji dziś podpisze! (DZIEŃ3)

Tak, tak to nie żarty! Dziś piłkarzem Wisły o godz. 15:00 zostanie Issiar Dia, skrzydłowy Nancy, z którym Lech walczył w tamtym roku w P. UEFA. Zawodnik ma się związać 5 letnią umową. Cena, jaką Wisła zdecydowała się zapłacić nie została ujawniona.

Wczoraj rozmawialiśmy z pierwszym, nowym zawodnikiem Wisły:
Dz: Czy to nie dla Pana krok w tył? We Francji był pan wyróżniającym się piłkarzem.
I.D: Myślę, że nie. Wisła to obecnie najlepsza ekipa w Polsce. Nancy taką drużyną w swoim kraju nie jest. Mam nadzieję, że uda nam się zakwalifikować do Other Leagues i bedziemy w stanie walczyć z każdym jak równy z równym.
Dz: Miał Pan oferty z innych klubów?
I.D: Tak. Jednak nie ma sensu już o tym rozmawiać. Dziś stanę sie zawodnikiem Wisły i to się jedynie liczy.
Dz: Dzięki za rozmowę.
I.D: Luz.

Niespodzianka zaś zakończyły się rozmowy z Gancarczykiem i Gargułą. Pan Cupiał wytłumaczył to tak:
"Chcieli od nas zdecydowanie za dużych pieniędzy, mimo, że nie są super gwiazdami. Rozmowy zostały zerwane. Obecnie rozmawiamy z nowymi kandydatami do gry w naszej ekipie. Po za tym musze poinformować o rozwiązaniu umów z 2 zawodnikami. Są nimi Dawidowski oraz Gołoś. Dziękuje i przepraszam, sraka mnie ciśnie laugh.gif "

PROFIL:

Name: Issiar Dia.
Nationality: Senegal

-----------

Jeżeli macie jakieś typy na środkowego pomocnika, proszę o sugestie ;]. Została ostatni dzień negocjacji więc sami wiecie he tongue.gif

pzdR wink.gif
bartek-brt
Kerlon i basta!
MaTi10
Znów cudowny text na koniec xDDD , na środek spróbój wyciągnąć Napoleoniego z Widzewa warto Go na środek dać ; ] , możesz też spróbować ściągnąć Smiljanica z Espanoyolu (Kolo jest Serbem ;p jbc ) to moje typy ; ] pzDr "Lesczu" ; D
E 9
GAZETA WYBORCZA
Kto nowym rozgrywającym lidera?

W ostatnim tygodniu okienka transferowego nie cichną spekulacje na temat, kto zostanie nowym playmaker'em lidera 2 Polskiej Ligi, czyli Wisły Kraków. Głownym kandydatem był Łukasz Garguła, lecz jak poinformował nas B. Cupiał negocjacje zostały zerwane. Kolejnym kandydatem jest podobno Sebastian Mila. Mila rozegrał kapitalną partię na Reymonta(1:0) i od tego momentu jego nazwisko przewija się w rozmowach z działaczami Wisły: "Tak, jest faktycznie coś na rzeczy".
Chodzą również słuchy, że Wisła pójdzie śladem warszawskiej Legii i pozyska zawodnika z Hiszpanii. Jest nim Francisco Javier Yeste, lewy lub ofensywny pomocnik Athletic Bilbao. Pozyskanie zawodnika jednak nie bd łatwe, ponieważ hiszpanie chcą za niego ok. 11mln zł. Jest to suma kosmiczna jak na polskie warunki, ale z tego co mówi Pan Cupiał możemy spodziewać się niespodzianki:
"Sponsoringiem naszego klubu zainteresowany jest pewien, skromny Pan. Rozmowy trwają, i nic więcej powiedzieć nie mogę. Zapewnił nas, że chce tu stworzyć wielki zespół".
Wszystko powinno okazać się w najbliższych 2 dniach.
MaTi10
Też o Nim myślałem ; D . Powodzenia w targowaniu smile.gif i następnych meczach.
T-Mac
Janote kup biggrin.gif u mnie koles wymiata
rozwija sie blyskawicznie
no ale u ciebie moze byc inaczej inny of smile.gif
GooFy
Łoo DIA, zawodnika mi podkradłeś xD... No u mnie też się świetnie spisuje tongue.gif , ale na to że nie prowadzimy w kraju narzekać nie może xD
E 9
GAZETA WYBORCZA
Niespodzianek ciąg dalszy, Garguła zawodnikiem Wisły!

Dnia 25 grudnia informowaliśmy was, że Łukasz Garguła nie zostanie piłkarzem krakowskiej Wisły. Z dostarczanych inforacji można było wywnioskować, że rozmowy zostały zerwane. Słynne powiedzenie mówi nam, że "Kobieta zmieną jest", lecz na świecie możemy się jednak doszukać wyjątków. Władze Wisły poinformowały dziś na konferencji prasowej, że wrócono do rozmów, szybko doszło do porozumienia i w tajemnicy przed mediami doszło do podpisania 4-letniego kontraktu.Wisła zapłaciła za pomocnika GKS-u Bełchatów ok 8 mln zł, co jest rekordem, jeżeli chodzi o polskie boiska. Garguła stał się w tym momencie najlepiej zarabiającym piłkarzem w Wiśle Kraków oraz całej Polskiej Lidze. Jednak to nie koniec niespodzianek dla kibiców "Białej Gwiazdy".... Jak poinformował Pan Cupiał doszło do zakończenia rozmów ze "Skromnym Panem", który od następnego sezonu bd sponsorował Wisłę Kraków! Kto to taki? Mówiono, że takim skromnym panem może być Ksiądz Rydzyk i jego kółko różańcowe [? laugh.gif ], lecz to nie on. Jest nim pochodzący ze Z.E.A szejk o charakternym nazwisku i imieniu... Abdul MaKutasPoSamPas Sulejmanov postanowił, że w Krakowie chce stowrzyć nową europejską potęgę, a zaczął to od sfinalizowania transferu Garguły. Rozmawialiśmy z nim po konferencji prasowej:

Dzy: Witam szejka, jak Pan się czuje w Polsce, odpowiada Panu nasz klimat, a przede wszystkim nasza szara polska piłka?
Sz: W Polsce podoba mi się wszystko. Od gorących i ciasnych szparek....ups laugh.gif aż po waszą szarą piłkę. Jednak to się zmieni za sprawą Wisły Kraków, którą w kilka lat chcę uczynić europejską potęgą.
Dzy: Co prawda to prawda ;]. Czy ma już pan jakieś gwiazdy na oku? Czy to dopiero przymiarki?
Sz: Powiem szczerze, nie lubie niczego ukrywać...tak mam już zawodników na oku! Obaj grają we Włoszech, ale ich nazwisk nie zdradzę. Podpowiem wam, że są to zawodnicy grający na pozycji bramkarza oraz napastnika. Pozostaje wam czekać.
Dzy: Ostatnie pytanie? Dlaczego tak brzmi pana nazwisko?
Sz: Spójrz na me spodnie i sam oceń zboczeńcu jeden ;*

Na koniec konferencji Pan Cupiał dodał, że to już koniec wzmocnień i kadra na wiosnę została zamknięta. Przedstawiamy teraz sylwetki nowopozyskanych zawodników:

1. Issiar Dia:

Narodowośc: Senegal
Wzrost/Waga: 167/62

2.Łukasz Garguła:

Narodowość: Polska
Wzrost/Waga: 177/71

------------
A was zachęcam do zgadywania ;], kto to taki ten bramkarz i napastnik,...Jeżeli ktoś zgadie, prześle mu chyba 10 na konto ;D haa

pzdR wink.gif
MaTi10
Edson zaszalał po raz kolejny ; DDD
WKS
Buhahaaha biggrin.gif umieram przed monitorem oby tak dalej biggrin.gif powodzenia laugh.gif
qazwsx
Ehh, te Twoje wywiady :- D
Co do napastnika to coś sądzę, że może to być któryś z graczy Udinese - Di Natale albo Alexis Sánchez. | Czyli jednak nie. Dobra, myślimy dalej :- ) Aquafresca? Simone Inzaghi?
Bramkarze? Amelia albo Curci. Myślałem jeszcze o Carizzo.
Co do tej dyszki to trzymam Cię za słowo, pisz na PW po adres xD
E 9
CYTAT(qazwsx @ Dec 29 2008, 22:25) *
Ehh, te Twoje wywiady :- D
Co do napastnika to coś sądzę, że może to być któryś z graczy Udinese - Di Natale albo Alexis Sánchez.
Co do tej dyszki to trzymam Cię za słowo, pisz na PW po adres xD

Hehe ;D, jakie wywiady?? ;p xD

No trzymaj ;] , ale jak narazie to nie oni. Nikt z Udine ; *

EDIT1: Wtopa ;p Daje ci jeszcze 2 szanse na strzał, dyszka piechotą nie chodzi biggrin.gif , tak jak i 4 piwa ;p hhee.
Windziak
Mnie się wydaje, że może chodzić o Buffona albo Toldo tongue.gif ... <myśli>

a jeśli napastnicy to zapewne jakieś gwiazdki Interu, Juve albo Lazio tongue.gif (ewentualnie Volpato) biggrin.gif
MaTi10
Del Piero ?? ; D Diego Milito , Vieri,Balotelli,Corradi,Boriello,Di Vaio,Cassano??? ktoś z nich Bartku?? ; ] czekam na dyche albo Piwooo ; D pzDr ; *
E 9
Powiem Ci, że na początku myślałem o Toldo, ale ten postawiony do wyszukania to nie ON! ;] Valpato także wink.gif
Czuję, że bramkarza niedługo wykminicie, ale z napadziorem nie ma szans biggrin.gif

EDIT1: Mati wtopa ;p
MaTi10
Frei ;] pewnie? ;p , zarzuć strzelców ligi bo chciałbym zobaczyć smile.gif .
acm2108
To i ja sprobuje zgadnac biggrin.gif Bramkarz Abbiati a napastnik Zarate tongue.gif
qazwsx
Może Zarate albo Floccari? Więcej grzechów nie pamiętam wink.gif
Rzucili się na zgadywanie a raczej na dychę biggrin.gif Patrząc na Matiego aż chciałoby się wymienić składy wszystkich zespołów Serie A ;>
Ahh tym Zarate wyprzedziłeś mnie. Zmienie na napastnika o nazwisku Okaka, żeby nie było smile.gif

Chodzą plotki, że w następnej zgadywance E9 serwuje tygodniowy pobyt w SPA xDD
E 9
Haha ale mi oglądalność skoczyła, h** nie "Milionerzy" ;D
Wracając do tematu, nikt z was nie trafił happy.gif . Zgadywanie zakończę jutro pisząc kolejny element kariery. A teraz idę uderzyć w kimę, ciao ; *
Stuart17
fajna karierka biggrin.gif gatulacje

a co do bramkarza to noze Amelia, a napastnik bedzie ciezko ale moze cos w stylu Amauri tongue.gif albo Pandev huh.gif
E 9
Nikt nie zgadł happy.gif happy.gif , 10 w kieszeni ;p

--------------------------

PRZEGLĄD SPORTOWY.
Liga powraca, zaczynaliśmy w Warszawie!

VS

Wczoraj o godz 18 na stadionie Polonii rozgrywki wznowiła Polska 2 Liga. Już na samym początku doczekaliśmy się meczu na szczycie. Lider z Krakowa, który dokonał solidnych wzmocnień zmierzył się z Polonią Warszawa, która na rynku tej zimy była nie aktywna.
Wszystko rozpoczęło się dokładnie o 18:00 i już pierwsze akcje pokazały, że mecz bedzie imponująco ciekawy. Po głupiej stracie Majewskiego kontrę przeprowadziła Wisła. Garguła kapitalnym podaniem uruchomił Baszczyńskiego, który fantastycznie dośrodkował na głowę Boguskiego, ale na początku górą był Majdan. Wracając do Baszczyńskiego, trzeba stwierdzić, że ten zawodnik jest od początku sezonu w bardzo dobrej formie i z tego co można wywnioskować z prasy Leo nie wyklucza powrotu Marcina do kadry.
W 19 minucie pierwszą groźną akcje przeprowadzili Poloniści. Ivanovski dostał piękną prostopadłą piłkę ale w sytuacji sam na sam minimalnie się pomylił, a piłka otarła się o słupek. Od tego momentu Polonia dominowała ale nie mogła tego udokumentować. Sytuacje mieli ponownie Ivanovski oraz dwie J. Lato, lecz za każdym razem piłkarze fatalnie pódłowali.
W 46 minucie nastąpił drastyczny zwrot akcji. Ppo rzucie rożnym i wybiciu piłki przez Jodłowca na 20metrze piłkę przechwycił Radosław Sobolewski, pchnał ją sobie 2 razy i atomowym strzałem w same okienko otworzył wynik meczu. Po tym golu zawodnicy nie wrócili już do gry, a sędzie zakończył pierwszą połowę.
W drugiej połowie doczekaliśmy się jedynie 3 sytuacji bramkowych. W 49 minucie kolejną kontrę przeprowadziła Wisła. Po skrzydle kapitalnie przedarł się Issiar Dia, co do centymetra dośrodkował ale strzał głową Sobolka bronił Majdan. Od tego momentu inicjatywę przejęła Polonia lecz nie potrafiła dojść do sytuacji strzeleckiej. W 68 minucie mecz mógł się obrócić o 180stopni. Strzelał Ivanovski, lecz piłkę zablokował Marcelo. Ta jednak nabrała dziwnej rotacji i spadła na głowę Gajtkowskiego, który nie wiadomo z jakiego powodu nie trafił w nią głową. Uff miała Wisła szczęście. W 89 minucie po raz kolejny wszystko mogło się zmienić. Głupia strata Garguły, Majewski kapitalnie dogrywa do Gajtowskiego a ten w sytuacji sam na sam trafia w słupek. Od tego momentu nic już się nie zdarzyło i Wisła po ciekawym meczu wygrała 1:0 i umocniła się na pozycji lidera. W innym ciekawym meczu Legia W-wa zremisowała z 3-m w tabeli Śląskiem i dzięki temu przewaga nad tymi drużynami wzrosła aż do 6-ciu punktów.

Ciekawostka:

Dzisiejszy Gol na 0:1 był już 4-tym trafieniem Radka Sobolewskiego w tym sezonie. Grający na pozycji DMF zawodnik jest niespodziewanie liderem klasyfikacji strzelców i wyprzedza Arru oraz S. Olszara, który przeżywa drugą młodość.

Galeria1:

W następnym meczu dojdzie do Wielkich Derbów Polski, czyli meczu Legia Warszawa-Wisła Kraków. Serdecznie zapraszamy do oglądania go w C+ Sport.

pozdrawiam, Roman Kołtoń ; *
damiank9
fajna karierka wink.gif
juz nie moge sie doczekac derbów biggrin.gif
MaTi10
Mistrzem Polski jest Legia ! ; ] życzę porażki Bartuś ; ] a w następnych meczach wygrywaj ; DD
E 9
PRZEGLĄD SPORTOWY.
Kolejka numer 2 i 2 zwycięstwo, Wisła zmierza ku Europie!

VS

"Jak długo na Wawelu...." - tak kibice świętowali wczorajsze zwycięstwo Wisły Kraków i ucieczkę od drugiej Polonii na 6 punktów. Wczoraj na Reymonta Wisła zmierzyła się z przeciętnie spisującym się Górnikiem i wszystko przemawiało za wygraną krakowian. Kontuzjowani w ekipie Zabrza są Malinowski, Papeckys, Brzęczek oraz Pitry, czyli podstawowi zawodnicy ekipy Henryka Kasperczaka.
Kibice zajęli swoje miejsce, Leo zasiadł na swoim ulubionym miejscu, więc zaczynamy. Do mniej więcej 25 minuty mieliśmy badanie się obu zespołów. Na pierwszą ofensywną akcję zdecydowali się Zabrzanie. Po stracie Clebera z piłką kilkadziesiąt metrów przebiegł Zahorski ale fatalnie spudłował, trafiając w boczną siatkę. Jak się okazało to była jedyna sytuacja bramkowa w tej partii meczu.
Na drugą połowę zaniepokojony M. Skorża posłał do boju Juniora Diaza i .... Grzegorza Kmiecika! Dla tego drugiego to będą pierwsze minuty w tym sezonie w koszulce Wisły. Od początku można było zauważyć drastyczną zmianę w grze w Wisły. Krakowianie długo operowali piłką i co chwila stwarzali popłoch pod bramką S. Nowaka. Pierwszy strzał Krakowian w tym meczu był autorstwa Kmiecika, który po dobrym dośrodkowaniu Issiara Dia fatalnie skiksował, próbując uderzać z woleja. W 57 minucie mielismy pierwszą bramkę. Kto ją strzelił? Tak, tak Grzegorz Kmiecik! Dobrym podaniem popisał się Garguła a popularny "drewniak" minął Nowaka i skierował piłkę do pustej bramki. To dodało skrzydeł temu chłopakowi i już 7 minut później mógł cieszyć się z hat-tricka. Dwa razy dobrymi podaniami obdarowywał go Marek Zieńczuk, lecz dwukrotnie Kmiecik minimalnie chybił. W 70 minucie pierwszej zmiany dokonał Kasperczak, kontuzjowanego Smirnovsa zmienił Pazdan i był to największy błąd trenera. W 78 minucie łatwą stratą popisał się nasz "kadrowicz", piłkę przejął Kmiecik i płaskim strzałem pokonał S. Nowaka. "Uff mamy 2:0, brawo Grzesiu", tak zareagował na to Maciej Skorża. Od tego momentu nic się nie zmieniło i mecz zakończył się zasłużonym zwycięstwem krakowian 2 do 0.

Wisła Kraków-Górnik Zabrze 2:0
bramki:
57' Kmiecik 1:0
78' Kmiecik 2:0

Po meczu rozmawialiśmy z bohaterem spotkania G. Kmiecikiem:
Dzy: To dla pana pierwsze bramki w Wiśle od czas gola w finale Pucharu Polski z Legią. Spodziewał się pan wogóle występu w tym meczu?
K: Szczerze powiem, że zaczynałem wątpić, że dostanę szanse w tym sezonie. Z tego co wiem po sezonie dostanę wolną rekę i będę musiał szukać nowego pracodawcy. Jednak gdy usłyszałem, że wchodzę ucieszyłem się i byłem zdeterminowany aby pokazać na co mnie stać. No i udało mi się.Dzy: W poniedziałek "Don Leo" ogłosi powołania na towarzyski mecz z Irlandią. Może po tym meczu doczekasz się powałania, czy to jednak nierealne?
K: Nie rób se jaj, był już jeden Rasiak i wystarczy closedeyes.gif

--------------------

Sorka za wtopę z Legią, pomyliły mi się kolejki haha ;D
damiank9
he dobrze idzie kolejne zwyciestwo wink.gif
no ale jak zawsze końcówka powala brawo smile.gif
MaTi10
Jak zwyklce cudne wywiadziki poprawiają humorek smile.gif
E 9
SORRY ZA OT ale dziś można ....

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU WSZYSTKIM wink.gif* ... PIJCIE, RŻNIJCIE, A PO NOWYM ROKU WRACAJCIE DO PES'A wink.gif !!

PZDr happy.gif
JustMe1987
CYTAT(E 9 @ Dec 31 2008, 16:14) *
SORRY ZA OT ale dziś można ....

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU WSZYSTKIM wink.gif* ... PIJCIE, RŻNIJCIE, A PO NOWYM ROKU WRACAJCIE DO PES'A wink.gif !!

PZDr happy.gif

Dobrze powiedziane.

Dziekuje i wzajemnie biggrin.gif

No i Naj Naj Naj z okazji urodzinek wczorajszych tongue.gif
E 9
PRZEGLĄD SPORTOWY.
Debiut Stadionu Miejskiego w Gliwicach na remis!

VS

Kolejka 4: Wczorajszy mecz w Gliwicach był debiutem Stadionu Miejskiego w rozgrywkach Polskiej 2 Ligi. Moment został wybrany idealnie, bo do Gliwic przybył jak narazie nie pokonany lider z Krakowa. Piast na boisko wyszedł jedynie z jedną, ale poważną zmianą. W bramce stanął Jakub Szmatuła, zastępujący kontuzjowanego Kasprzika. W Wiśle zaś szansę od pierwszej minuty dostał bohater meczu z Górnikiem czyli Grzegorz Kmiecik.
Spotaknie rozpoczęło się dokładnie o godzinie 16:00. Od samego początku inicjatywę przejęła Wisła. Krakowianie długo operowali piłką, często wymieniając około 30 podań w jednej akcji. Jednak samym atakiem pozycyjnym meczu się nie wygra. Wiedział o tym za pewne Issiar Dia, który jako pierwszy stworzył zagrożenie pod bramką Szmatuły, uderzając mocno zza pola karnego. Jak się okazało był to jedyny celny strzał w 1-szej połowie spotkania.
Po przerwie jedna zmiana. Boisko opuścił totalnie bezradny Kmiecik, który tym meczem prawdopodobnie zakończył swoją karierę w Wiśle. Od 46 minuty do ataku ruszyli Gliwiczanie, co zdecydowanie obudziło jak narazie średnio reagujące trybuny. Pierwszy celny strzał na bramkę oddał Pawełka oddał w 58 minucie Folc, który łatwo ograł Clebera, lecz trafił wprost w dobrze ustawionego bramkarza Wisły. 2 minuty później powinno byc 1:0 dla Piasta. Dobrą dwójkową akcję skonstruowali Olszar z Folcem. Ten drugi oddał mocny strzał na bramkę, lecz zablokował go Piotr Brożek. Do odbitej piłki dopadł Olszar i strzałem głową z powietrza trafił w poprzeczkę. Uff było blisko. W 65 minucie po raz kolejny poprzeczkę obił Olszar, drugi raz strzelając głową. W 77 minucie ostatni celny strzał na bramkę Pawełka zanotował na swoim koncie ponownie Olszar. Napastnik Piasta dobrze wyszedł do prostopadłej piłki od Muszalika, minął na szybkości Głowackiego ale płaskim strzałem w długi róg nie zdołał pokonać Pawełka. Mecz zakończył się remisem 0:0, ze wskazaniem dla drużynę z Gliwic. Ten mecz jednak mógł być lekkim rozczarowaniem dla kibiców z Krakowa, zwłaszcza patrząc na to, że w całym meczu Wisła oddała jedynie 2 celne strzały!
To dopiero pierwsze stracone punkty przez Wiślaków, jednak ten remis nie zmienił nie w tabeli, ponieważ vice-lider z Konwiktorskiej również zremisował w derbach Warszawy 2:2. Dzięki temu Wisła utrzymała siedmio punktową przewage, i może być praktycznie pewna awansu.

Krótka foto-galeria z meczu:

-------------

Sorka za przezkoczenie kolejki 3 wink.gif ale brak czasu, btw. (Wisła 1:0 Bełchatów closedeyes.gif )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.