Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Liga Gófi - As Nancy
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
GooFy
Ustawienia Gry:

Czempion,10 min,zmęczenie z meczu na mecz

Dziś zajmiemy się analizą Ligi Francuskiej Ligue 1

W poprzednim sezonie zasłużenie i bezkonkurencyjnie mistrzostwo zdobył Olympiqe

Lyon. W tym sezonie po wielu roszadach w składzie trenerzy takich klubów jak Olympiqe

Marsyllie, PSG, Saint Einne czy AS Nancy po kontrowersyjnej zmianie trenera, zapowiadają

stanąć do walki o mistrzostwo.

Oto mecze 1 kolejki

Udało nam się porozmawiać chwilkę z trenerem Adrianem. K na temat jego wypowiedzi i

inauguracyjnego meczu z niejednogłośnym faworytem ligi Olympique Lyon.

Dziennikarz: Pozwoli pan że zacznę od pytania o gwałtowną zmianę trenera. Co się

stało ?
Adrian. K: Myślę że nie rozmawia pan z osobą kompetentną w tych sprawach. Prosze

zapytać o to władze klubu.
Dziennikarz: Więc przejdźmy do pytań o drużynę. Pańskie huczne wypowiedzi o górnych

częsciach tabeli a nawet mistrzostwie kraju zwróciły uwagę dziennikarzy z całego świata.
Adrian. K: Wprawdzie w poprzednim sezonie AS Nancy nie zaprezentowało się źle, ale

trener nie wykorzystał w pełni potencjału drzemiącego w tej drużynie. Piłakrze wyszkoleni są

przednio tylko ich nastawienie do meczu było złe. Myślę że je diametralnie zmieniłem zresztą

sam pan osądzi po następnym meczu.
Dziennikarz: Czy naturalną wolę walki można piłkarzowi wpoić ?
Adrian K: Oczywiście.
Dziennikarz: Jaki typuje pan wynik na następny mecz ?
Adrian K: 2-3:0 dla nas. Prosze mnie trzymać za słowo.
Dziennikarz: Uważa pan że łatwo ograć poprzedniego Mistrza ?
Adrian K: Oczywiście nie lekcewarzymy przeciwnika ale zakładając z góry najgorsze

daleko nie zajdziemy. Każdy rywal w lidze jest silny i z każdym trzeba się liczyć
Dziennikarz: Dziękuję panu za poświęcony czas.
Adrian. K: Ja również.

A oto skład i kalendarz Nancy na ten sezon

Sezon zapowiada się ciekawie, niebawem przekonamy się czy zapowiedzi trenera Adriana. K

pokryją się z prawdą.

Kubbas mnie namówił xd. 1 mecz już rozegrałem, ale muszę spadać jak wrócę dam relację.
Kubbas
Świetnie, czekam na relacje z meczu otwarcia wink.gif
MaTi10
To powodzenia Gófi ; D
GooFy
AS Nancy - Olympique Lyonnais
Stadion wypełniony był po brzegi,dla kibiców obu drużyn był to niezwykle ważny mecz.
Piłkarze wkroczyli na boisko w pełni skoncentrowani. Po przywitaniu się kapitanów obu drużyn
i wymianie proporczykami zawodnicy zajęli swoje miejsca.
AS Nancy dotknięte plagą kontuzji musiało wystąpić bez Braigliano, Feret'a i Hadji

Po gwizdku gra była dość statyczna aż do 11 minuty gdzie Juninho w prawym rogu
boiska wrzucił piłkę wprost na głowę Govu strzał sparował Gregorini i wybił piłkę na rzut rożny. Juninho dośrodkowuje jednak piłkę pewnie wybija Malonga.

22 minuta fortune zwodzi pomocnika i wykłada piłkę Faye który zostaje sfaulowany. Do wykonania rzutu wolnego podchodzi sam pokrzywdzony. Jednak posyła piłkę wysoko ponad bramkę.

Ponownie rajd Juninho zakończony dośrodkowaniem do Benzemy. Ten jednak pudłuje.

33 minuta Chretien podaje do Curbelo, wyłożenie piłki do Fortune który wykorzystuje okazję i ustanawia wynik 1:0

33 minuta chwilę po wznowieniu gry Nancy przejmuje piłkę i kolejna groźna akcja wykonaniu Duetu Curbelo i Fortune niestety jednak strzał Curbelo broni Vercoutre

43 minuta Malonga w pole karne do Curbelo. Fauluje Reveillere i mamy kolejną okazję na podwyższenie wyniku. Do wykonania podchodzi Curbelo i bezlitośnie wykonuje egzekucję na bramkarzu.

Pierwsza połowa kończy się wynikiem 2:0

Po zmianie stron boiska żaden z trenerów nie dokonał zmian w składzie.
48 minuta. Po raz kolejny Malonga wykłada piłkę Faye - ten niestety trafia w poprzeczkę.

Gra uspokaja się nieco aż do 68 minuty. Piquionne prostopadłe podanie do Govu, sam na sam i mamy wynik 2:1.

Curbelo rajd przez całe boisko, faulowany dosłownie kilka cm od linii pola karnego. Próba krótkiego rozegrania i wybicie przez Piquionne.
I do końca meczu gra spokojna choć z przewagą posiadania piłki dla Nancy.

Po meczu udało mi się porozmawiać z zawodnikiem spotkania Gastonem Curbelo
Dziennikarz: Witaj przejdę do rzeczy: wygrana z ligowym faworytem na wyjeździe w dodatku w takim stylu to nie mały wcyczyn. Jak to skomentujesz ?
Curbelo: To kwestia znakomitego przygotowania do meczu, na boisku rozumieliśmy się bez słów i każdy doskonale znał swoje miejsce. Dziś to poprostu my byliśmy lepszym zespołem.
Dziennikarz: Jednak nie udało wam się uzyskać wyniku wcześniej zapowiadanego : 2:0
Curbelo: Tak faktycznie, wynik zapowiadał trener nie my. Głupia strata bramki widać za wcześnie poczuliśmy zwycięstwo. Jednak podtrzymuję tezę że dziś wygrał lepszy.
Dziennikarz: Choć nie byłeś przewidziany w składzie wyjściowym na dziś pomimo kontuzji Hadji'a to Ty dziś zagrałeś.
Curbelo: Myślę że pokazałem na co mnie stać. Mam nadzieję że trener to zauważył i że da mi choć pare minut wystąpić w przyszłym meczu.
Dziennikarz: Dziękuję za wywiad biegnij do kolegów.
Curbelo: Ja również dziękuję.
A oto wyniki pozostałych spotkań Ligue 1
Kubbas
Wow świetny start, wszystko ładnie i przejrzyście wink.gif Pokonać Lyon w 1 meczu to sztuka ;] Keep it up
mickel
jak robicie te zdjęcia podczas gry ?
Windziak
Jest taki fajny przycisk na klawiaturze: PRINT SCRN... wink.gif

Myślę, że trochę przesadzona liczba screenów tongue.gif no i całkiem podobnie do Kubbasa wink.gif Nie mniej - powodzenia biggrin.gif
Stuart17
a gdzie pozniej beda umieszczone te zdjecia bo ja jakos nie moge ich znalezc mellow.gif
GooFy
AS Nancy - Paris Saint Germain
Na stadionie wspaniała atmosfera w szatniach obu drużyn także. Piłkarze Nancy po fenomenie 1 kolejki są jeszcze bardziej zmotywowani do walki. Podstawowe 11 wybiegają na boisko a rezerwowi wraz z trenerami zajmują miejsca na ławkach.

Nie długo po gwizdku, bo już w 6 minucie Nancy stwarza sobie dogodną stuację bramkową jednak Fortune nie wykorzystuje okazji i strzela wysoko ponad prawy róg bramki.Do 43 minuty żadna z drużyn nie stwarza groźnej akcji a gra toczy się głównie w środkowej części boiska. Impass przełamuje AS Nancy w 43 minucie. Malonga do Fortune, ten mądrze do Curbelo. Curbelo mija 2 obrońców staje twarzą w twarz z 3 i nagle odgrywa piłkę do Fortune, tym razem Fortune nie marnuje okazji i mamy 1:0.

Chwilę po wznowieniu szaleńczy rajd Giuly'ego dośrodkowanie z prawego rogu do Kezmana który jednak trafia w poprzeczkę. Piłkę przejmuje Luyindula, wykłada Kezmanowi. Strzał fenomenalnie broni Bracigliano.

Koniec pierwszej połowy. Podsumowując połowa dosyć spokojna gorąco zrobiło się dopiero w 43 minucie. Jak narazie założenia taktyczne Adriana. K po raz drugi przynoszą efekty. W przerwie udało mi się porozmawiać z najlepszym piłkarzem PSG Mateją Kezmanem
Dziennikarz: Pierwsza połowa była dosyć wyrównana jednak to wy przegrywacie.
Kezman: Tak, myślę że zarówno my jak i przeciwnik przespaliśmy początek. Potrzebny był nam zimny prysznic jakim był gol dla Nancy w 43 minucie. Po nim stworzyliśmy sobie kilka dogodnych sytuacji i jeśli tak dalej pójdzie myślę że w drugiej połowie coś strzelimy.
Dziennikarz: Dziękuję, biegnij do szatni.

Obie drużyny rozpoczynają drugą połowę w takich samych składach. Do 84 minuty gra znów jest monotonna Na boisko wchodzą 2 nowi gracze Adailton i Brison za Biancalani'ego oraz Faye.
.
Chwilę po zmianie Curbelo biegnie przez całe boisko, zatrzymuje się w polu karnym i wystawia piłkę Brison'owi. Strzał zza pola karnego niestety mija bramkę o kilka centymetrów.

Do końca meczu żadna z drużyn nie stwarza groźniejszych sytuacji.

Po meczu udało mi się porozmawiać z bramkarzem AS Nancy Bracigliano
Dziennikarz: Kolejne 3 punkty. Masz prawo uważać że dzięki tobie. Twoja Fenomenalna interwencja z 43 minuty uratowała zwycięstwo.
Bracigliano: Myślę że wszyscy graliśmy dziś ospale. Gdybyśmy stracili bramkę byłaby to wina tylko i wyłącznie naszej głupoty.
Dziennikarz: Ty jednak na ospałego nie wyglądałeś, kilka wspaniałych interwencji pozwoliło zachować tobie i drużynie czyste konto.
Bracigliano: Oczywiście w tym meczu byłem maksymalnie skupiony gdyż w poprzednim meczu nie grałem. Mówiąc "Graliśmy" miałem na myśli zespół. Choć nie cały, na pochwałę zasługuje kilku piłarzy szczegółnie Curbelo który w składzie znalazł się przypadkiem a wciąż zadziwia. Wygrana w kiepskim stylu, ale dla nas ważne są 3 punkty zabrane kolejnemu silnemu rywalowi w walce o mistrzostwo. Myślę że na kolejny mecz zespół będzie w optymalnej formie.
Dziennikarz: Mam nadzieję i trzymam za słowo. Dziękuję.
A oto wyniki pozostałych spotkań:
Kubbas
Wszystko ładnie, kolejne zwycięstwo nad jedną z najlepszych drużyn Ligue 1, brawo wink.gif
GooFy
Dobry wieczór państwu. Kłania się Władysław Przemysław oraz mój gość dziennikarz przeglądu sportowego Czesław Wiater.
Zajmijmy się analizą 2 ostatnich kolejek Ligue 1. Oto Tabela:

Władek: Czesiu co sądzisz o układzie górnej części tabeli ?
Czesio: Napewno po takich drużynach jak AS Nancy, Valenciennes czy Le Mans nikt nie spodziewał się aż tak wysokich pozycji. Zaliczyły one wspaniały start i 2 zwycięstwa.
Władek: Rzeczywiście zadziwają w tym sezonie. Porozmawiajmy o AS Nancy, ich fenomen polega na na 2 rezerwowych piłkarzach - Curbelo i Faye. Jak myślisz dlaczego do tej pory nie grali w pierwszym składzie ?
Czesio: Zawsze dla zawodnika dodatkową motywacją jest gdy musi zagrać w meczu za kontuzjowanego kolegę. Dostrzega szansę wybicia się i gra za dwóch żeby pokazać swoje umiejętności. Tak było w tym przypadku
Władek:Co sądzisz o ich nowym trenerze
Czesio: Wiedziałem że oto zapytasz. Pewny siebie a może bardziej pewny umiejętności swoich zawodników. Nie lekceważy jednak przeciwników. To dobre cechy trenerskie.
Władek: Po tych dwóch kolejkach najbardziej rozczarowały chyba takie kluby jak Auxerre, Marsyllie czy PSG. Jak to skomentujesz ?
Czesio: Myślę że ot efekt złego przygotowania, ale na tym etapie rozgrywek niema co przesądzać. Wszystko jest jeszcze możliwe.
Władek: Dzięki Czesiu, a teraz posłuchajmy wywiadu naszego reportera z Gastonem Curbelo.

Dziennikarz: Jak ocenisz grę swojego zespołu w ostatnich 2 meczach ?
Curbelo: Wydaję mi się że nie mi to oceniać, ale skoro już prosisz [uśmiecha się]. Hmm gramy tak jak zapowiadaliśmy, czyż nie ? Odbieramy punkty kolejnym silnym rywalom.
Dziennikarz: Przed wami kolejny silny rywal Lille OSC. Jak sądzisz czy uda się wam utrzymać tą formę w następnym spotkaniu ?
Curbelo: Do trzech razy sztuka prawda ? Mam nadzieję że w naszym przyadku do 38 [śmieje się].
Dziennikarz: Tyle kolejek ma cała liga. Dobrze przejdźmy może do sprawy twojego "objawienia".
Curbelo: Poprostu cierpliwie czekałem na swoją szansę i gdy nadeszła pora wykorzystałem ją.
Dziennikarz: Dobrze myślę że to dobra Puenta. Na boisku doskonale rozumiesz się z Fortune'm oraz jesteś wspaniałym "reżyserem" gry. Jak to możliwe skoro tak mało grałeś z drużyną ?
Curbelo: Myślę że to zasługa wspaniałej atmosfery w drużynie. Naprawde na treningach panuje wesoły nastrój, piłkarze dowcipkują i potrafią każdy kiks obrócić w żart. Nie mniej jednak kiedy trzeba zachować powagę i skupienie potrafimy to zrobić. Ja i Marc jesteśmy doskonałymi przyjaciółmi i często wychodzimy razem na kręgle etc.
Dziennikarz: Nowy trener. Tym pytaniem nękani są chyba wszyscy piłkarze AS Nancy...
Curbelo: Dlaczego ? Bardzo chętnie opowiem. Trener nie jest dla nas "złym szefem" który patrzy nam się na ręce. Ma do nas dużo szacunku bo sam był piłkarzem i wie że nie zawsze można wykonać w 100% to co założył sobie trener. Nawet najdoskonalszy plan czy taktyka nie przedstawi jednego aspektu. Ludzi. Dlatego trener jest wobec nas bardzo wyrozumiały.
Dziennikarz: Myślę że to chyba wszystko, dziękuję i życzę powodzenia w następnych meczach.
Curbelo: No mam nadzieję że przez ten wywiad nie stracisz pracy [śmiech].
I to tyle na dzisiaj zapraszamy państwa na nasz następny przegląd a żegna się z państwem Władysław Przemysław oraz Czesław Wiater. Dobranoc.

Gaston Burbelo Podczas treningu.

Kubbas
No no no rozkręcasz się biggrin.gif
GooFy
AS Nancy - Lille OSC
Dobry wieczór państwu tu Włodzimierz Szaranowicz a moim gościem w studio jest Jerzy Engel.
Włodek: Po fenomenalnym starcie i wywiezieniu 3 punktów z Lyonu Piłkarze Nancy obronili kolejne 3 punkty na własnym terenie. W drugim meczu spisali się jednak nieco gorzej ponieważ mecze były rozgrywane w krótkim odstępie czasu. Teraz po dłuższej przerwie piłkarze Nancy powinni być znów w pełni sił...
Jurek: Dokładnie. Mam nadzieję że dziś rozwiną skrzydła, choć piłkarze Lille są równie nieprzewidywalni co pokazali w poprzednim sezonie.
Włodek: Oddaje głos Dariuszowi Szpakowskiemu który jest na Stade Marcel.

Dobry wieczór państwu atmosfera jest wspaniała, kibice obu drużyn wypełnili sektory a piłkarze są gotowi do wyjścia.
Obie drużyny zajęły już miejsca na murawie oraz ławkach. Czekamy na pierwszy gwizdek.

Nie długo po gwizdku bo już w 5 minucie mamy wspaniałą okazję bramkową dla Lille, wymiana podań między Ouaddou i Luizem pod własnym polem karnym. Nagle nadbiega Frau odbiera piłkę i posyła bombę w kierunku bramki. Bracigliano wybija na rzut rożny. Niewiele zabrakło a już w 5 minucie mielibyśmy głupią stratę bramki, ale to nie koniec mamy rzut rożny. Dośrodkowanie łapie jednak Bracigliano

9 minuta meczu i pod bramką Lille robi się gorąco Zerka podaje do Bassira ten wrzuca piłkę w pole karne, czeka na nią już Hadji który wygrywa pojedynek główkowy i strzela na bramkę. Strzał broni jednak Butelle.

Kolejnych 10 minut jest spokojne aż do momętu gdy Chedjou brutalnie fauluje Zerkę. Uraz wygląda poważnie i Zerka musi opóścić boisko.

Po kilku minutach Zerka wraca na boisko z małym urazem.
27 minuta i pod bramką Lille znów robi się gorąco Malonga do Biancalani'ego ten szuka kolegów w polu karnym i wrzuca piłkę. Fortune uderza głową, piłka mija bramkę o centymetry.

Widać wyraźnie że Zerka ucierpiał w starciu z Chedjou i musi opóścić boisko. Jego miejsce zajmuje Brison

Końcówkę połowy mamy dosyć spokojną, piłkarze schodzą na przerwę w kiepskich nastrojach.

Włodek: Jurku co sądzisz o tej połowie ? Czy któryś z trenerów będzie w stanie na tyle zmotywować piłkarzy, by odnieść zwycięstwo ?
Jurek: Absolutnie tak. Jestem przekonany że Adrian. K zgotuje piłkarzom w szatni zimny prysznic i rozpali w nich płomień zwycięstwa.
Włodek: A więc po krótkich reklamach przeniesiemy się spowortem na Stade Marcel.

Piłkarze zamienili się stronami i słyszymy gwizdek sędziego. W składzie Lille nie zmieniło się nic, natomiast trener AS Nancy Wprowadził na boisko Curbelo i Faye. 56 minuta i mamy kolejny pokaz wspaniałego duetu. Curbelo biegnie przez całe boisko kątem oka wypatruje kolegów, wypuszcza piłkę którą uderza Fortune. Niestety broni Butelle.

57 minuta Fortune podaje do Faye. Szuka kolegów, dostrzega Curbelo i podaje mu piłkę, Curbelo mija obrońce i wykonuje egzekucje na bramkarzu który nawet nie drgnie.

67 minuta Nancy ciągle naciska. Malonga prowadzi szaleńczy rajd przez całe boisko, wykłada piłkę Fortune który podwyższa wynik na 2:0.

Do 84 minuty gra toczy się już dosyć spokojnie kiedy nagle Curbelo strzela zza pola karnego - Trafia w poprzeczkę.

Do końca meczu nie mamy już groźniejszych sytuacji. Dziękuję państwu za uwagę, oddaję głos do studia.

Włodek: A jednak Jurku miałeś rację AS Nancy wzniosło się dziś na wyżyny.
Jurek: Tak jak mówiłem trener Adrian. K to spec od Motywacji. Zwycięstwo zasłużenie dla Nancy.
Włodek: Dziękujemy państwu za uwagę i zapraszamy do TVP sport na kolejne mecze Ligue 1.
A oto wyniki pozostałych spotkań:
Varies.
Ładnie,ładnie wink.gif.Ciekawe rzeczy wypisujesz biggrin.gif.
P.s.Pozdróf Włodka i Jurka xD.Aha i Jacek G. gdzie?
Kubbas
Wreszcie odnalazłeś swój style relacji, zajebista sprawa ; )
GooFy
Valenciennes FC - AS Nancy
Dobry wieczór państwu wita państwa Mateusz Borek, a wraz ze mną jest Roman Kołtoń.
Mateusz: Roman rzec można iż w tym meczu Nancy powinno przystopować, nie wydaję mi się aby wytrzymali takie tempo do końca sezonu - zwłaszcza że mamy dopiero jego początek.
Roman: Tak, samo ustawienie mówi nam że trener nie chce forsować niepotrzebnie najlepszych zawodników i trzyma ich na chociażby mecz z Olympique Marsyllią.
Mateusz: Jednak zapowiadał że jadą do Valenciennes po kolejne 3 punkty.
Roman: To prawda, wszystkie punkty są ważne, ale nie zaprzeczysz że Marsylia to niewątpliwie silniejszy rywal, dlatego zawodnicy powinni się oszczędzać.
Mateusz: Dobrze, przenieśmy się więc na Stade Nungesser gdzie przed mikrofonem jest już Bożydar Iwanow.

Dobry wieczór państwu, to kolejny mecz w walce o punkty jednak nie powinniśmy się spodziewać tutaj wielkiej bitwy ponieważ trenerzy obu drużyn pozwolili odpocząć kluczowym zawodnikom. Sędzia ustawia piłkę na środku boiska i rozpoczynają gospodarze.

Mimo zapewnieniom iż mecz będzie spokojny już w 4 minucie Nancy rusza do ataku Hadji otrzymuje podanie od Duchmeina strzela, ale niestety pudłuje.

14 minuta i Nancy nadal atakuje, Dia wykłada piłkę dobiega do niej Duchmein strzela... Strzał broni Penneteau.

27 minuta Nancy nie zwalnia tempa Dia wrzuca piłkę, Duchmein uderza głową niestety jednak nie trafia.

Minutę po poprzedniej akcji znów Nancy w natarciu, Duchmein mija jednego obrońcę i zostaje sfaulowany przez następnego.
Do wykonania rzutu wolnego podchodzi Hadji. Posyła bombę w kierunku bramki i trafia w poprzeczkę. Do odbitej piłki dobiega Brison rzuca się "szczupakiem" niestety jednak piłka mija bramkę.

Do końca połowy żadna z drużyn nie stwarza groźnej sytuacji. Oddaję głos do studia.

Mateusz: Witam państwa ponownie. Roman miał być spokojny mecz a póki co widzimy jednostronne widowisko.
Roman: Jest jeszcze jeden aspekt o którym nie powiedzieliśmy. Gdy trener wystawia rezerwowy skład bywa że gra on lepiej od podstawowego. To proste każdy piłkarz chce się pokazać z jak najlepszej strony i daje max swoich możliwości. Myślę że tak jest w tym przypadku.
Mateusz: Widać jednak że piłkarzom brakuje ogrania gdyż nie wykorzystali kilku naprawde 100% sytuacji. Miejmy nadzieję że w drugiej połowie sytuacja się zmieni. Oddaję głos Bożydarowi.
Witam państwa po przerwie. Już na początku drugiej połowy widzimy że Adrian. K jednak próbuje walczyć o wynik ponieważ wystawia Gastona Curbelo. Do 67 minuty gra toczy się jednak tak jak zapowiadano przed meczem, spokojnie i monotonnie.
w 67 minucie Valenciennes stwarza sobie dogodną sytuację w polu karnym którą nie przepisowo przerywa Bassir. Sędzie dyktuje rzut karny.

Do wykonania podchodzi Audel. Ogromne napięcie - Audel twarzą w twarz z Bracigliano. Część tłumu gwiżdże inna patrzy w ciszy... Strzał. Bracigliano rzuca się w prawy dolny róg bramki i wybija piłkę kolanem. Do dobitki podbiega Audel jednak posyła piłkę wysoko ponad bramkę.

Chwilę po tym zimnym prysznicu Curbelo samotny rajd przez boisko wykańcza strzałem i ustanawia wynik 1:0

Trener uważa iż Curbelo wykonał swoje zadanie i zastępuje go Fortune'm. Niechce go męczyć przed waznym meczem z Marsyllią.

Do ostatnich minut gra znów toczy się statycznie. W doliczonym czasie Zerka wypuszcza piłkę do której dobiega i oddaje strzał Hadji. Pakuje jednak piłkę w powietrze.

Ostatni gwizdek sędziego i gracze schodzą do szatni. Oddaję głos do studia
Mateusz: Roman krótkie pytanie. Zasłużony wynik ?
Roman: Jak najbardziej.
Mateusz: Dziękujemy państwu to tyle na antenie Polsatu Sport, zapraszamy do Polsatu Sport Extra na szczegółową analizę tej kolejki.

Varies.
Fajnie smile.gif.Szkoda,że rozstałeś sie z TVP sad.gif
@.Gof-aaaa.Spoko ;]
GooFy
Spokojnie biggrin.gif Tvp i Polsat Sport wykopiły prawa do transmisji Ligue 1. Więc zobaczymy się jeszcze z Włodkiem xD. Mecze Pucharowe wykupil Canal +. biggrin.gif
artysta germanista
haha Włodek wymiata. Fajny blog
E 9
Motyw z komentarzem trafiony wink.gif, good job gufiak wink.gif pzdR ;]
Kubbas
Statystyki juniorów.

Statystyki juniorów wyliczamy na podstawie Football Manager 13. Do wyliczenia statystyk graczy z pola używamy programu "Verter". Do wyliczenia statystyk bramkarzy używamy arkusza excel. Niestety jedyną metodą przeglądania statystyk juniorów jest Football Manager, więc chętni muszą go zdobyć.

Zatrudnianie juniorów.

Za Juniorów uważani są gracze między 16 a 23 rokiem życia. Każdy ligowiec dostaje 5 slotów na juniorów z własnej szkółki i 2 juniorów spoza niej, w każdym okienku. Sloty te nie wliczają się w sloty transferowe. Nie można zatrudniać juniorów ze szkółki innych ligowców oraz sprzedawać swoich, przed zatrudnieniem ich do pierwszej drużyny. Ofertę zatrudnienia juniora składamy w dziale Juniorzy, według szablonu. Przy zatrudnianiu juniora z własnej szkółki płacimy 200 tys. Przy zatrudnianiu juniora spoza niej 400 tys. Kwotę zatrudnienia juniora wpisujemy do arkusza, a samego zawodnika wpisujemy na listę płac. Zawodnik aby mógł zostać zatrudniony nie może posiadać statystyk na www.pesstatsdatabase.com.

Sprzedawanie juniorów.

Każdy junior może zostać sprzedany na takich samych zasadach jak inni zawodnicy po spędzeniu minimum jednej rundy w składzie seniorów.

Rozwój juniorów.

Przy zatrudnianiu gracze z pola dostają 20 punktów umiejętności, bramkarze 10. Junior wychodzący w pierwszym składzie otrzymuje 1 pkt, jeżeli zostanie to udokumentowane screenshotem. Młodzik musi rozegrać około 70 minut. Nie jest to sztywna zasada, bo jak wiadomo w meczu mają miejsce różne sytuacje. Prosimy jednak o zachowywanie się fair i nie ściąganie graczy po 10 minutach. Takie zachowanie będzie wiązało się z konsekwencjami jeżeli przeciwnik udokumentuje zajście screenem i nie będzie sensownego wyjaśnienia takiej zmiany. Po rozegraniu 15 spotkań junior otrzymuje jedną gwiazdkę, przyznawaną wedle uznania. Rozwój gracza trwa 3 sezony. Po przejściu do innego klubu junior nadal może się rozwijać. Poprzednie sezony wliczają się do limitu 3 sezonów na rozwój. Niewykorzystane punkty umiejętności przechodzą na konto nowego właściciela.

Inwestowanie w szkółkę juniorów.

Każdy ligowiec może jednorazowo zainwestować 5 mln szkółkę juniorów. Taka inwestycja sprawia, że nasi juniorzy dostają 2 pkt za każdy występ w pierwszej jedenastce. Bonus ten obowiązuje tylko przez jeden sezon. W następnym sezonie jeżeli chcemy możemy zainwestować ponownie.

Przedstawianie ulepszeń na forum.

Ulepszenia przedstawiamy w temacie z arkuszami kalkulacyjnymi, według poniższego szablonu:

Attack: 68 + 1
Defence: 59
Balance: 73
Stamina: 82
Top Speed: 82
Acceleration: 83
Response: 76
Agility: 82
Dribble Accuracy: 74
Dribble Speed: 82
Short Pass Accuracy: 72 + 1
Short Pass Speed: 71
Long Pass Accuracy: 73
Long Pass Speed: 72
Shot Accuracy: 66
Shot Power: 81
Shot Technique: 65
Free Kick Accuracy: 65
Curling: 73
Header: 68
Jump: 73
Technique: 75
Aggression: 79
Mentality: 75
Keeper Skills: 50
Teamwork: 70

Condition/Fitness: 5 + 1
Weak Foot Accuracy: 4
Weak Foot Frequency: 4

Występy gracza:
http://img15.picoodle.com/i524/goofypl/18dw_6d2_u8tjh.jpg
http://img15.picoodle.com/i523/goofypl/18dw_c91_u8tjh.jpg
http://img15.picoodle.com/i521/goofypl/18dw_80a_u8tjh.jpg

Narzędzia do konwertowania statystyk.

http://www.sendspace.com/file/r4duoy
GooFy

Niewątpliwym hitem ostatnich kolejek jest tryumf AS Nancy. W tym sezonie nie przegrali jeszcze żadnego meczu i już wyorbili sobie silną 1 pozycję w tabeli.

Poniżej oczekiwań kibiców ku wielkiemu rozczarowaniu spisuje się Auxerre które zajmuje ostatnią lokatę w tabeli i zremisowało zaledwie jeden mecz. Na sukces AS Nancy składa się wiele czynników. Nowi młodzi zawodnicy, nowy charyzmatyczny trener i wielkie ambicje. Udało nam się porozmawiać z niedostępnym dla mediów Adrianem. K.
Futbol: Jak wytłumaczy pan fanomen pańskiego zespołu.
Adrian. K: Tylko winny się tłumaczy [śmiech]. Już na poważnie. Tak jak mówiłem przed sezonem, zespół był świetnie przygotowany fizycznie tylko brakowało im wiary w zwycięstwo i własne umiejętności. Wszystko co zapowiadałem póki co znajduje odzwierciedlenie w rzeczywistości.
Futbol: Rzeczywiście na początku sezonu mało kto wierzył w pański sukces a media, trzeba przyznać także nasz magazyn robiły na pana nagonkę.
Adrian. K: Oczywiście nie żywię urazy do mediów bo wiadomo że takie czy inne słowa wynikały z nie doinformowania.
Futbol: Co powie pan o tegorocznym fenomenie Gastona Curbelo ?
Adrian. K: Chłopak gra "światową" piłkę. Widzi "luki" w obronie przeciwnika których nie zauważa normalny zawodnik. Świetnie dogaduje się z kolegami na boisku jak i po za nim, potrafi po mistrzowsku dograć piłkę.
Futbol: Marc-Antoine Fortuné. Co powie pan o tym zawodniku ?
Adrian. K: On i Curbelo to jak Wy dziennikarze nazywaćie "Zabójczy Duet". Świetnie dogadują się na boisku ja i po za nim.
Futbol: Dobrze więc jak oceni pan zarząd klubu ?
Adrian. K: Bardzo pozytywnie. Nie wtrąca się i nie tworzy problemów, pozwala mi robić swoje.
Futbol: Teraz przejdźmy do sfery rozgrywek. Czekają pana 2 ważne mecze z Socheaux i Olympiqe Marsyllie.
Adrian. K: Dokładnie, to 2 ostatnie mecze w których zagramy na "maxa". Jeśli uda się zwyciężyć (czego jestem pewien) zapewnimy sobie wystarczająco dużą przewagę żeby "zwolnić".
Futbol: Dziękuję panu za wywiad i życzę powodzenia
Adrian. K: Dziękuję.
Adrian. K - trener największej niespodzianki Ligue 1 AS Nancy
Kubbas
Nice biggrin.gif
MaTi10
Super ; D jedno słowo tłumaczy wszystko.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.