Napoli - Udinese
2 Kolejka Serie A
Drużyna Kubbas'a ciągle w niesamowicie dobrym nastroju po ostatnim pogromie Palermo, wkroczyła na boisko w Napoli aby rozegrać swój pierwszy wyjazdowy mecz w tym sezonie. Trener Kubbas dzień przed meczem na konferencji spytany o taktykę na mecz z Napoli odpowiedział "Taktyka? Prosta jak drut. Roznieść ich." Trener Kubbas od początku sezonu jest bardzo pewien siebie, co pokazują jego kontrowersyjne wypowiedzi. Jak na razie nie widać aby jego drużynie w jakiś sposób to przeszkadzało.
Tak wyglądała tabela przed rozpoczęciem 2 kolejki Serie A
Pierwsze minuty meczu przebiegały dość spokojnie obie drużyny wyczekiwały, wyczuwały zespół przeciwny aż nagle w 4 minucie Di Natale minął jednego z obrońców przepuszczając piłkę po jego prawej stronie a biegnąc po lewej i znalazł się w polu karnym, cudownym strzałem umieścił piłkę w siatce ! Znowu Udinese zaczęło z wysokiego C !

Napoli zaczęło rwać grę, chciało jak najszybciej wyrównać, niektórzy gracze zaczęli faulować co w 10 minucie zaowocowało żółtą kartką dla Paolo Cannavaro.

Di Natale podchodzi do piłki w miejscu gdzie został sfaulowany przez Paolo, lewym rogu pola karnego wypatrzył Quagliarelle, który nie sięga piłki głową, piłka zkozłowała bramkarz także jej nie złapał SŁUPEK, ALEŻ NIEFORTUNNIE MOGŁA PAŚĆ BRAMKA DLA UDINESE !
12 minuta Di Natale dośrodkowuje z rzutu rożnego, piłka trafia do Sancheza GOOOOOOL ! 2 - 0 co za futbol gra Udinese !
14 minuta wrzutka z prawego skrzydła, Quagliarella próbuje lobować bramkarza glową, TAK ! Kolejna bramka, Napoli pogrążone, trener Kubbas nie rzuca słów na wiatr !
38 minuta Sanchez odbiera piłkę bocznemu obrońcy Napoli ucieka z nią goni go dwóch defensorów Napoli, nie dogonią go ! Wychodzi sam na sam, sprytnym strzałem "z czuba" pokonuje bramkarza ! 4-0 !

43 minuta Tissone strzela, ale piłka przelatuję ponad poprzeczką, 2 minuty później sędzia odgwizduje koniec pierwszej połowy. Kolejny niesamowity mecz Udinese, trener Kubbas był jak najbardziej dobrym wyborem zarządu, Udinese jest nie do zatrzymania. Niesamowicie dyryguję nimi kapitan Di Natale, reprezentant Włoch ma na swoim koncie już bramkę i asystę. Jak widać to on kieruję on grę zespołu, jak i na boisku tak i poza nim.

Drugą połowę gracze Napoli rozpoczęli od nieustannych ataków, w 49 minucie po piękny podaniu Dalla Bona wyszedł sam na sam z Handanovicem, ale ten obronił pięknie strzał i sparował go na rzut rożny.
W 50 minucie Lukovic otrzymał piękną piłkę od Di Natale, ale pomylił się o centymetry przy strzale.
W 66 minucie Sanchez uderzył ze skrzydła w prawy dolny róg bramki bramkarza Napoli - Gianello, ale ten bez problemu wyjął piłkę i wyprowadził ją do ofensywy długim wyrzutem ręką.
74 minuta Di Natale strzela z 16 metrów - broni Gianello. W 78 minucie po brutalnym faulu na Sanchezie Di Natale strzela z wolnego wprost w bramkarza.
W tym samym momencie z boiska schodzi dwóch graczy. Druga część meczu nie jest na razie tak emocjonująca jak ta pierwsza, Udinese zaczęło grać bardziej defensywnie, a Napoli boi się zaryzykować jeszcze bardziej znając ofensywną siłę Udinese.

W 82 minucie Di Natale był bliski strzelenia bramki po zejściu ze skrzydła tak samo jak Quagliarella, który usiłował dobić jego strzał, ale trafił w słupek.

88 minuta piękne podanie z prawego skrzydła do Pepe, który wszedł na boisko z ławki rezerwowych i bramka ! Co za akcja ! Włodzimierz Szaranowicz krzyczy "Cudowny GOL oto właśnie chodzi w futbolu ! ! ! "
90 + 1 świetne dośrodkowanie Obodo i główka Quagliarella ląduję w rękach bramkarza.
2 minuty później arbiter kończy kolejne świetne spotkanie zespołu Udinese, który wydaję się nie do zatrzymania. Po meczu udało się przeprowadzić wywiad z Di Natale, mózgiem i sercem tego świetnego zespołu.
Redaktor : Witaj, po pierwsze chciałem pogratulować kolejnego świetnego występu i pewnego zwycięstwa !
Di Natale : Witam, bardzo dziękuję mam nadzieję, że będziemy grać tak w każdym meczu
Redaktor : Na pewno nikt by się na to nie skarżył, oprócz przeciwników
Di Natale : haha oni na pewno mieli by nam coś do zarzucenia, jestem pewien, że do śmiechu by im nie było
Redaktor : Teraz na poważnie, co sądzisz o nowym trenerze Kubbasie?
Di Natale : O, to mnie zaskoczyłeś, muszę przyznać, że na początku nie byłem pozytywnie nastawiony do naszego nowego trenera, prowadzi on nas bardzo twardą ręką, ale dopóki daje to efekty wszyscy jesteśmy za tym aby tak trwało.
Redaktor : Następny mecz rozegracie z Reginną Calcio, rywale na pewno będą wypoczęci tak jak i wy, gdyż nie rozgrywają meczy w pucharze Włoch. (przyp. Udinese pauzuję pierwszą rundę, zaczyna w 2giej) Na jaki rezultat liczysz?
Di Natale : Na pewno mam nadzieję, że wygramy ten mecz, mam wyśmienitych kolegów w drużynie i nie zapominajmy, że ten kto robi różnicę w meczach to Di Natale (śmieję się przechodzący obok Sanchez) a z tym oto kolegą porozmawiam w szatni, dziękuje za wywiad
Redaktor : Nawzajem dziękuję, nie zrób mu krzywdy Antonio ktoś musi strzelać bramki z Reginną !
Antonio Di NataleOto strzelcy bramek w dzisiejszym spotkaniu

Oto wyniki pozostałych spotkań, Fiorentina po raz drugi urywa punkty Włoskim "gigantom" remisując z Juventusem 2 - 2 co jest wielkim zaskoczeniem, Milan i Inter pokonują swoich przeciwników.

Tabela po pierwszych dwóch kolejkach prezentuję się następująco, Udinese Calcio na 1szym miejscu w tabeli co jest wielkim zaskoczeniem, za nim wielkie firmy kolejno Milan i Juventus.

Tim Cup powszechnie zwanym Copa de Italia rusza jutrzejszego dnia, mimo iż Udinese nie gra jeszcze w tej kolejce przekażemy państwu wyniki z pozostałych spotkań, w których wystąpią między innymi Juventus i Milan.