Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kilka Pytań Początkującego
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
sabinus
Witam.

Mam kilka pytań odnośnie tej gry i byłoby miło gdyby ktoś na nie odpowiedział smile.gif

1. Gram często z bratem (chelsea vs inter) i on w chelsea ma bardzo szczelną obronę, gdyby moja gra tak wysoko, że połowa podań na dobieg kończy się sytuacją sam na sam. Jak ustawić, żeby obrona była jak najlepsza (w interze)?
2. Przy wykonywaniu wolnych z pozycji, z której się nie da strzelić, zawsze jest ustawiany mur. Można się go jakoś pozbyć? Bo dochodzi do sytuacji, że 3 kolesi stoi a 1 - 2 przciwników jest niekrytych.
3. Jeszcze wracając do wolnych, jak najlepiej jest je wykonywać? Podanie do nogi, na dobieg, górne? Bo z tego co próbuję często leci pod nogi przeciwników.
4. Zmiany taktyk w czasie meczu (LT + XYBA) dużo daję? Warto się tego uczyć czy można sobie darować?
5. Można zmienić jakoś częstotliwość zmiany zawodnika? Mam ustawione na assisted i czasem zmienia mi tak szybko, że się człowiek nie może zorientować co się dzieje.

Z góry dzięki smile.gif
Artek
1. Nie jestem pewnien czy da sie to zmienic, ale zawsze jak jestes dlugo pod bramka rywala to Twoi obroncy podchodza prawie pod polowe przeciwnika, a gdy Ty jestes dlugo przy pilce to zawsze jego obroncy beda utawieni w polu karnym.
2. Da sie zmieniac licze zawodnikow w murze, ale niestety niewiem jak, bo tego nie robie.
3. Jesli chodzi o dosrodkowania z wolnych to sam tego nie potrafie, niewiem jak to zrobic tak jak w prawdziwych meczach, ze nawet pilkarze dosrodkowuja ze srodka boiska na glowe napastnika i wpada bramka. Zawsze sa jakos dziwnie ustawieni ze jak ja probuje wrzucac to oni uciekaja do przodu a pika leci tam gdzie oni stali, i podanie przejmuje obronca.
4. Ja tego nigdy nie robie, i jakos dobrze mi sie gra tongue.gif
5. Niewiem...
Pzdr ;p
Norbi91
Co do 4 - mozna sobie ustawic zeby komputer automatycznie zmienial te taktyki. (Set Tactics -> Controller Support -> Change Game plan control -> Full-auto)
.alien
zmiany zawodnikow w murze to jest przed wykonaniem rzutu wolnego LT + strzalka w gore jesli chesz ich dodac , albo w dol jak odjac
Graczyk
Co do 1 mozesz pokombninowac w ustawieniach taktycznych bo w 6 bylo mozna ustawiac czy maja robic pulapki ofsajdowe i jak ma stac obrona: daleko, średnia,blisko itp.
cypress.amaru
5. Proponuje zmienic na tryb semi-assisted.
basi90
2. Ja robie tak na klawiaturze: Z + C + "strzałka w górę, dół" biggrin.gif
sabinus
Dzięki za podpowiedzi.

Co do muru to się zgadza, LT + strzałki w dół, góre i jest ok smile.gif.

Semi-assisted - mam uraz po pes6 kiedy to w ataku czasem nim zdażyłem zmienić zawodnika komputer sam dokonywał (chybionego) wyboru.

Jeszcze pytanie odnośnie rzutów rożnych, jak się najlepiej przed nimi bronić? Obrona stoi jak słup a przeciwnik spokojnie strzela gole. Staram się przecinać te wrzutki ale nie zawsze mi się to udaje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.