STEFAN86
Dec 19 2008, 23:03
Czemu jak nieraz ściągnę sobie option file do peesa 6 zmienia się gameplay i nie mogężadnej składnej akcji zrobić? Podania są niecelne, zawodnicy zachowują sie już w ogóle jak paralici, i nie da się wcale bramki strzelić. Na 10 meczy 8 to wynik 0:0.Co się psuje?
djclanv1r00z
Dec 19 2008, 23:19
to napewno nie game play . Poprostu tak czasem jest... np grałem kiedyś Wisłą z Ruchem wygrałem 5:0 ale po zakonczeniu meczu wyskoczył mi czarny ekran i wywaliło mnie do pulpitu po chwili gdy na nowo włączyłem PES-a i zagrałem ponownie ten mecz to wygrałem go tylko 1:0 po karnym i bardzo słabo się grało moimi zawodnikami a mecz wcześniej grali jak All Stars wszystko nimi wychodziło... więc wracając do Twego pytania to nie wina OF-a... albo może grasz na najwyższym poziomie strzelasz i nic nie wpada czasem mam takie serie po 5 albo wiecej remisów po 0 a stwarzam kilka albo kilkanaście sytacji podbramkowych z których powinny padać bramki nie ważne kim bym nie grał kariery...
może moja wypowiedź Ci pomoże

pozdro
STEFAN86
Dec 20 2008, 00:01
Dzięki za odpowiedź,ale po raz kolejny skasowałem tą grę. Nie wiem czemu tak jest, ale jak już wcześniej pisałem na tym forum moi zawodnicy są strasznie drewniani, obojętnie kim bym nie grał. Nie potrafią przyjąć dobrze piłki, celnie podać,albo z odpowiednią siłą, mozna tak wymieniać w nieskończonośc, a zawodnicy komputera po prostu mistrzowie, wszystko im wychodzi,wszystkie przypadkowe piłki wędrują pod ich nogi, pojedynki główkowe oni wygrywają. zapomniałem dodać że moi zawodnicy w ogóle nie mają dryblingu, balansu ciała,zwodu. Eeeeeech....Do dupy ta gra.
STEFAN86
Dec 20 2008, 22:37
To musi być wina option file. Pół akcji nie da się zrobić. Kurwica mnie zaraz strzeli. Czemu piszecie że fifa to gówno jak to jest jeszcze większe gówno. Kurwa zaraz ochujeje!
Jacmen
Dec 20 2008, 23:04
Najpierw proponuję nauczyć się grać, potem pomyśleć głową i zadać sobie pytanie co of ma wspólnego z gameplayem ?? Jedynie mogą byś pomniejszone statystyki zawodników nic więcej co zwiększa poziom trudności
STEFAN86
Dec 20 2008, 23:18
Co to znaczy nauczyć się grać? W peesy gram od 10 lat i jeszcze mam sie uczyć grać? Synku, ile ty masz lat? I co mają wspólnegomoje umiejętności do tego, że moi zawodnicy nie potrafią sobie celnie piłki podać, ani normalnie przyjąć? Myślałem,że fifa to gówno, ale widoczniemusiałem dorosnąć do tego,żeby zrozumieć,że to pro evolution jest badziewiem. Wiem, wiem, ze będziecie mi teraz pisali żebym sobie grałw tą moją fifę i zostawił was z tym waszym wspaniałym peesem w spokoju, że fifa to syf itd. Ale ja was rozumiem, bo też myślałem że pro evo tosuper gra, a fifa to gówno, ale wreszcie przejrzałem na oczy i zmądrzałem, czego i wam życzę.
Jak to możliwe że grasz 10lat w PESa? Ja zawsze myślałem że PES wyszedł w 2000roku

Czyżbym o czymś nie wiedział?
Lepiej synku napisz ile ty masz lat. Albo raczej na ile się zachowujesz...
PS. Panowie nie dajcie się sprowokować

Jemu tylko o to chodzi.
Filippo123321
Dec 21 2008, 00:08
Pierwszy Pes, a własciwie ISS pojawił sie chyba w 98' roku na Psx
STEFAN86
Dec 21 2008, 11:45
Ale żeś się zbłaźnił JuveR. Historia peesa sięga 1991 roku, a jak nie wierzysz to sobie poczytaj
http://pl.wikipedia.org/wiki/International_Superstar_Soccer pajacu i nie odzywaj się jak czegoś nie wiesz. Wnioskując z twojej daty urodzenia napisanej w profilu , wchodziłeś na dywan po drabinie jak ja grałem w piłki nożne najpierw na konsolach, później na pc-tach. Chyba wszyscy którzy grają tyle lat co ja przyznają mi rację, że jak ktoś z takim stażem grania pisze że coś jest nie tak z gameplayem, to znaczy że tak jest. Dodam,że na poziom trudności niższy niż world class nawet nie patrzę, więc juver i jacmen grajcie sobie na tym swoim amatorze i przechwalajcie sie jacy to z was wspaniali gracze, a prawdziwą grę zostawcie zawodowcom. Pozdrawiam. I tak MMA rządzi.
STEFAN86
Dec 21 2008, 23:21
Niestety to nie wina option file. Zagrałem z oryginalnym i dalej jest tak samo. Oczywiście nie każdy mecz, ale większość. I tu właśnie jest podstawowe pytanie: czemu niby pro evolution jest lepszy od fify? Grywalność? Jaka grywalność? W fifie chociaż zawodnicy z lepszych druzyn typu Real czy Manchester nie zachowują się jak polska 4 liga.
bananowy macgivera
Dec 22 2008, 17:22
Chłopaku

Nie napinaj się tak

Adres wikipedii każdy z nas zna, nie musisz pouczać...Takiś doswiadczony, a dopiero co odkryłeś, że to nie OF sie zeźlił, tylko troche skill'a Ci brakuje

I informacji o pojęciu grywalność

PES jest dla nałogowców, dla prawdziwych "wyjadaczy" którzy wolą spędzić troche czasu nad "4-tą ligą" i mieć z tego przyjemność, gdy widzą efekty, a nie napinać się grając ManU na "żyletę" i potem robic rankingi na różnego rodzaju forach "Wasz najwyższy wynik"...Ale jak każdy forumowicz, ja takze zdaję sobie sprawę, że ten temat to prowokacja, powód do kolejnej, (bezsensownej) debaty "co jest lepsze?".A graj se w co chcesz, i nie napinaj tak, bo Twoje zachowanie powoli dorównuje poziomowi Twojej wiedzy o futbolowych grach stajni KONAMI i EA...Ciao!
STEFAN86
Dec 23 2008, 05:20
A skąd ty możesz wiedzieć czego mi brakuje i jaki jest poziom moich umiejętności? Ciekaw jestem jak wygląda gra w waszym wykonaniu? Pewnie wygrywacie po 5:0 na amatorze i potem taki jak ty pisze, że to gra dla wyjadaczy. zagraj na world class-ie i dopiero potem ze mną dyskutuj, bo ci co grają wiedzą o co mi chodzi. Może i brakuje mi umiejętności, bo czego można się nauczyć w 10 lat grania, co nie? Piszesz, że moja wiedza o grach konami jest taka a nie inna. Twoja jest pewnie większa, bo co ty mozesz innego robić w tej białej pod lasce niż grać na komputerze. tak czy inaczej pozdrawiam PRAWDZIWYCH graczy, a nie jakichś pseudograczy noob-ów, do których ty się zaliczasz.
bananowy macgivera
Dec 23 2008, 10:29
Widze że próbujesz podjąć rzeczową dyskusję, ale Ci nie wychodzi

Skąd wiem czego Ci brakuje?? Informujesz nas, że grasz (skoro tak sie gorączkujesz, to niech Ci będzie) już 10 lat w te PES-y, a nie potrafisz poradzic sobie z komputerem...Gdybyś był taki dobry, tego problemu by nie było

Grałeś kiedyś z żywym przeciwnikiem?? Nie pouczaj, żebym grał na world-classie, bo robi się on nudny po jakimś czasie...Może Twoje zachowanie powoduje, że nikt nie chce z Tobą grać

I podwyzszasz swój skill w meczach towarzyskich z komputerem

A "weltklassa" jest dla Ciebie wyzwaniem
P.S. Nie pamiętam jaki był mój ostatni wynik na amatorze, gram w PES-y 2 lata, nie 10, ale już rzuciłem gre z kompem w cholere...Życze wielu owocnych spotkań ze sztuczną inteligencją, które NAPEWNO podwyższą Twój skill...
3m sie puchy Stefciu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.