Witam jako początkujący PESowiec mam kilka pytań, nie mam za bardzo czasu sledzic tematów i postów wiec jak cos juz było to sorki
1. Jest mozliwosc podkrecenia piłki podczas strzału lub podania czy zawodnicy robią to samoczynnie (chodzi mi o podania i strzyły z gry a nie rzutów wolnych??
2. O co chodzi z wrzutkami w pole karne, dajmy na to ze biegne skrzydłowy przy lini autowej, napełniam pasek i podaje lobem np na drugą stronę boiska, ale kiedy dobiegam juz do lini koncowej i chce podan lobem to juz nie moge napełnic paska tylko zawodnik od razu podaje i to przewanzie za daleko albo za plecy napastników
3. Jak podac piłkę lobem ale zeby było to podanie w tempo??
4. jest jakis klawisz odpowiedzialny za wyjscie zawodnika na pozycje tnz zeby pobieg do ataku i uwolnił sie z pod opieki obrońcy
5. Moze mi ktos wyjacnic jak w praktyce ma sie zmeczenie i kondycja zawodnika podczas meczu do np oddawania strzału, bo czesto np zza pola karnego lekko napełnie psek i zawodnik wali ładny strzał po ziemi stosunkowo mocny i padał fajna bramka, ale juz np w następnej akcji robie praktycznie to samo a napastnik nie dos ze pasek nie napełnił sie nawet do połowy to piłka leci gdzies w aut albo wysoko ponad bramką, wydaje mi sie ze to wszstko jakby było dziełem przypadku, mam na mecz po 15 strzałow a bramek z tego czasem wcale, moze mi ktos wyjasnic całą tą filozofie strzałow napełenianie paska siły strzału itd zmećzenia i kondycji
6. w opcjach zmeiniłem zeby wyswietlana byla nazwa zawodnika (nazwisko) chce teraz zmienic zeby nic nie bylo przy zawodniku kotrym aktualnie kieruje, zmieniam zapisuje a w czasie meczu jest dalej to samo a po wyjsciu z meczu w opcjach wszytko wraca to poprzednich ustwanie?? co z tym fantem zrobic
7. i zapomniałem jeszcze o tym w jaki sposób mozna przyjąc piłkę tak aby zawodnik ją szybko zgasił i ustawił sie w kieunku bramki tak zeby był jeszcze czas na wysunicie piłki i strzału, nigdy mi to nie chce wyjsc bo kiedy dostaje bale przed polem karnym to zawodnik jeszcze przez chwile biegnie sam.