Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kariera ; ] Znów ; D
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
MaTi10
Witam znów zaczynam kariere na moim OFie ; ] zaczynam obecnymi skladami czyli sezon 2008/2009 ; ] biggrin.gif

Poziom=Czempion
czas gry-15 min
Klub-Legia

W 1.kolejce do Krakowa zjechała Legia Warszawa. Piłkarze Cracovii sporo musieli się napocić, żeby 3 punkty zostały w domu. W ataku Wojskowych zagrał Bartek Grzelak,Legia grała w bardzo okrojonym składzie i Jan Urban miał nie lada dylemat kogo desygnować do gry... Więc o to Jedenestka Obecnych WICE-Mistrzów Polski:

Mucha-Szala,Rzeźniczak,Choto,Edson(Wawrzyniak)-Giza,Radović,Szałachowski(Smoliński),Iwański,Rocki(Roger)-Grzelak

Na początku troche kopaniny w środku boiska,kilka indywidualnych akcji z obu stron kilku graczy.Na zegarze wybiła 13 minuta meczu rozpędzony Szałachowski faulowany w sytuacji sam na sam przez Cabaja,czerwień dla Golkipera Krakowian,znów kontuzja Sebastiana jak się pózniej okazało nie zagra do końca rundy.Rzut karny dla Legionistów,Pączek nie rozgrzany zastąpił w bramce "Szaleńca" i bramke dla Gości z 11 metrów zdobywa Piotr Giza.

Bramki dla Legii: Bramki dla Cracovii:
Giza Kubica
Samobój Polczaka Paweł Nowak
Grzelak

"Fotorelacja" z Meczu Legia-Cracovia

El Guaje
No ładnie, ale są pewne braki. Mało sytuacji opisujesz, głównie te bramkowe. Jeśli miałeś już do czynienia z Photoshopem, to mógłbyś zrobić np. jakąś oprawę graficzną. Ogółem trochę niedopracowane... ale jeśli skorygujesz błędy wyżej wymienione, to powinno być dużo lepiej. Powodzenia w dalszej pracy Ci życzę.
MaTi10
z Photoshopem mam styczność ; ] nawet dobre avki robie; D(Skromniś ; D) , poprawie to co pisałeś smile.gif
w niedalekiej przyszłości pojawi się oprawa graficzna wink.gif póki co robię tak smile.gif

Wisła Kraków-Legia Warszawa w 2 kolejce Polskiej Ekstraklasy Pod Wawelem wielki szlagier Mistrz Kraju kontra Wice-Mistrz,Na trybunach wrzawa.Dla Nie proszonych Gości i części pozostałych kibiców, którzy postanowili zadbać o odpowiednią oprawę tego meczu, przygotowania do piątkowego wieczoru zaczęły się kilka dni wcześniej. Kilka wizyt w hurtowniach artykułów pirotechnicznych, wycinanie konfetti, przygotowanie projektu choreografii z kartonów ...
Legioniści wystąpili w optymalnym składzie :
Mucha-Descarga,Astiz,Choto,Wawrzyniak-Iwański,Roger,Borysiuk,Rybus,Radović-Chinyama

Początek spotkania należał do Piłkarzy Wisły którzy zdominowali pierwsze minuty meczu,dwójkowa akcja Brożka z Zieńczukiem i wyszedł sam na sam Paweł Brożek reprezentant Polski stanął w oko w oko z bramkarzem Legii i górą był golkiper gości ze Stolicy.Pierwsza połowa nie była wielkim widowiskiem. Piłkarzom nie brakowało ambicji i woli walki, jednak składne akcje można było policzyć na palcach jednej ręki. Gra koncentrowała się w środkowej strefie boiska a większość groźnie zapowiadających się akcji była przerywana faulami. W drugiej części gry Wisła mogła objąć prowadzenie po strzale Mauro Cantoro, lecz piłka przeleciała tuż obok słupka. Legia odpowiedziała akcją Bartłomieja Grzelaka, po której będący w dobrej sytuacji Miroslav Radović nie trafił w piłkę. Zamykający akcję Chinyama strzelił precyzyjnie i Goście mogli cieszyć się z prowadzenia.Po kilku minutach Wisła rzuciła się do ataków raz po raz groźnie strzelał Łobodziński i Boguski lecz nie skutecznie.Wisła coraz bardziej przyciskała Legionistów i odbiło się to negatywnie w 85 minucie szybka kontra Radovića,Serb był faulowany na 27 metrze od bramki Pawełka , do piłki podszedł Maciej Iwański zrobił krótki rozbieg podciął lekko piłkę nad murem i bramkarz Wisły spoglądał jak wpada do siatki !!! 2:0 w tym momencie dla Legii,trybuny szalały,"Ajwen" tym strzałem wywołał furię u kibiców Wisełki,Koniec meczu a Maciej Iwański stał się człowiekiem który poruszył Krakowem.Śmiało można stwierdzić że Legia dokonała Świetnego Transferu .
demiano7
Ojjjjj, widze że u kolegi wyrasta dusza reporterska tongue.gif no brawo Mati brawo smile.gif naprawde zajebongo tekścik xD czekam na oprawe graficzną smile.gif
MaTi10
Rozpocznę niedługo opisywanie od nowa tylko chcem aby w karierze na starcie był puchary smile.gif
MaTi10
Vanderlei Luxemburgo został Trenerem Legii Warszawa

Legia Warszawa to jeden z najbardziej zasłużonych klubów dla polskiej piłki nożnej. W swojej kolekcji posiada wiele pucharów. Klub nie tylko jest sławny w kraju, ale także nazwa "Legia" stanowiła respekt w całej Europie.W chwili obecnej Legia jest Wice-Mistrzem Polski a w sezonie 2008/2009 wraz z nowym Trenerem mają walczyć o pryzmat w Kraju.

Mistrz Polski
1955, 1956, 1969, 1970, 1993*, 1994, 1995, 2002, 2006
* - tytuł odebrał PZPN.

Puchar Polski
1955, 1956, 1964, 1966, 1973, 1980, 1981, 1989, 1990, 1994, 1995, 1997, 2008

Superpuchar Polski
1989, 1994, 1997, 2008

Puchar Ligi
2002

Wicemistrz Polski
1960, 1968, 1971, 1985, 1986, 1993, 1996, 1997, 2004, 2008

Finał Pucharu Polski
1952, 1969, 1972, 1988, 1991, 2004

Finał Pucharu Ligi
2000, 2008

Finał Superpucharu Polski
1990, 1995, 2006,

Puchar Mistrzów/Liga Mistrzów
1970 - Półfinał, 1971 - Ćwierćfinał, 1996 - Ćwierćfinał

Puchar Zdobywców Pucharów
1965 - Ćwierćfinał, 1982 - Ćwierćfinał, 1991 - Półfinał

Puchar UEFA
1969, 1986, 1997 - 1/8 finału

Puchar Intertoto
1968 - Zwycięzca, 1974 - Finał, 1977 - Finał

Windziak
hahahahahha xD żeś se wymyślił 'kołcza' dla drużyny biggrin.gif pamiętaj, że tam nigdy taki nie przyjdzie biggrin.gif (bynajmniej dopóki ITI będzie ;] ) ale fajnie jest tak sobie pomarzyć biggrin.gif

Miłego grania i powodzenia wink.gif
MaTi10
Przed Rozpoczęciem Rozgrywek Polskiej Ekstraklasy , wielu znawców naszej piłki kopanej zaczęło przedstawiać zawodników... Przejdźmy teraz do Drużyny Wice-Mistrzów Polski a mianowicie Legii Warszawa

Bartłomiej Grzelak - W poprzednim sezonie jego nieskuteczność tłumaczono kontuzją. W tym sezonie "Grzelu" nie może narzekać na urazy, ponieważ Luxemburgo chce Go mieć zdrowego i dawać mu szanse, Grzelak w sparingach grał bardzo dobrze Legia rozegrała 6 meczy kontrolnych i w każdym z tych spotkań były Widzewiak trafiał do siatki. Może być podstawowym zawodnikiem. Moja Nota : 6.5

Miroslav Radović - W Pierwszym sezonie w Ekstraklasie uznawany był za najlepszego z obcokrajowców grającego na polskich boiskach. W poprzednim sezonie jego blask zupełnie zgasł... Może teraz się odbuduje . Moja Nota: 6.5

Takesure Cyhinama - "Chihuahua" dosyć nieoczekiwanie został w w poprzednim sezonie najlepszym strzelcem Legii i jako pierwszy legionista od czasów Stanko Svitlicy mógł włączyć się do walki o tytuł króla strzelców Ekstraklasy. Gdyby jednak wykorzystywał choćby 50% podbramkowych sytuacji to pozostali kandydaci do korony mogli by zapomnieć o dogonieniu Go. Moja Nota: 7

Roger Guerreiro - "Perejro" Dla mnie to najlepszy zawodnik, jaki biega po polskich boiskach. Mógłbym go nazwać piłkarzem kompletnym gdybym nie oglądał piłkarzy grających w innych krajach. Tak jak na Brazylijczyka obdarzony jest nienaganną techniką, ale w odróżnieniu od wielu jego rodaków korzysta z niej z głową a nie tylko dla samego efektu. Dodatkowo potrafi mocno i celnie uderzyć zza pola karnego, a także dokładnie dograć do partnera. Mimo, że jest graczem lewonożnym drugiej nogi nie używa jedynie wtedy, kiedy jest do tego zmuszony. Po przesunięciu do środka boiska okazało się, że wie, co nieco o defensywie. Jednak grając w centralnej części boiska musi pamiętać, że każda stracona piłka może spowodować groźną akcję rywali. Bardzo cieszyłem się że "Roker" pojechał na EURO miał dodać naszej S-Kadrze kolorytu , i tak zrobił odwdzięczył się "Don Leo" strzeleniem gola Austri Moja Nota : 9

Piotr Giza - Gdy przychodził do Legii powiedziałem, że widzę dużo podobieństw między jego transferem, a przybyciem do Warszawy Łukasza Surmy. Surma przychodził do Warszawy jako najlepszy zawodnik Ruchu Chorzów, w którym już bardziej rozwinąć się nie mógł. W Warszawie miał jeszcze poprawić swoje umiejętności i na dobre zagościć w kadrze. Jednak zamiast tego jego forma spadała po równi pochyłej i choć miał kilka wzlotów, żaden nie przekształcił się w długo trwałą zwyżkę formy. Choć Giza w Warszawie jest zdecydowanie krócej to trudno spodziewać się, aby w Legii stał się kluczowym zawodnikiem i trafił do kadry. Giza uznawany za jednego z lepszych ofensywnych pomocników na Łazienkowskiej wyjątkowo sobie nie radzi. Często traci piłkę. Szybkie ataki zatrzymuje a wtedy, gdy należy przytrzymać piłkę szybko stara się ją podać. Choć w tamtym sezonie zanotował kilka bardzo dobrych podań to wszyscy zapamiętają dziesiątki zmarnowanych przez niego sytuacji podbramkowych. Musi Wiele popracować nad grą i psychiką Moja Ocena : 3.5

Dickson Choto – Dickson to świetny zawodnik i to wiadomo nie od dziś. Od paru sezonu stanowi zaporę niemal nie do przejścia. Zostaliśmy do tego przyzwyczajeni i gdy zdarzy mu się popełnić jakiś błąd zaczyna mówić się o obniżce formy. W poprzednim sezonie pomyłek przydarzyło mu się nieco więcej, ale można to wytłumaczyć urazami, w bardzo nie odpowiednich momentach. Trzeba jednak dodać, że z Choto w obronie Legia grała zdecydowanie lepiej, dlatego powodów do narzekań mieć nie powinniśmy i nadal powinniśmy mieć nadzieję, że Dicksonowi nie przyjdzie do głowy wyjazd na zachód.
Moja nota: 8

Inaki Astiz Ventura - Przed Poprzednim sezonem jego boiskowe umiejętności były wielką zagadką. Okazało się, że rezerwowy gracz Osasuny w Polsce jest wielkim odkryciem. Z Dicksonem tworzy jeden z najlepszych duetów środkowych obrońców. Niestety kontuzje spowodowały, że w drugiej części poprzednich rozgrywek nie mogliśmy go oglądać w dużej części spotkań, a gdy pojawiał się na boisku nie był już tak pewny w swoich interwencjach i widać było po nim, że kontuzje zasadniczo wpływają na obniżkę jego formy. Jeden z kilku zawodników którzy odeszli i wrócili do Legii w ciągu tego samego okienka , skończyło się wypożyczenie myślał że będzie grać w La Liga lecz tak się nie stało i wrócił na Łazienkowską Moja nota: 8.

Wojciech Szala – Szala od paru sezonów poniżej pewnego poziomu nie schodzi. Tak samo w poprzedniej rundzie prezentował, równą dosyć wysoką formę. Mimo, iż jego początku przy Łazienkowskiej były trudne, teraz wielu nie wyobraża sobie defensywy Legii bez niego. Jego niewątpliwym atutem jest twarda, ale nieprzekraczająca przepisów gra, a także możliwość gry zarówno na środku defensywy, ale także na boku bloku obronnego. Zawodnik Który może łatać dziury w obronie "Wojskowych" Moja nota: 7.

Martins Nnabugwu Ekwueme – Do Legii przyszedł z warszawskiej Polonii, w której w rundzie wiosennej błyszczał na drugoligowych boiskach. Miał zastąpić Łukasza Surmę, ale zupełnie mu to nie wyszło. Jego głównym problemem jest… gra piłką. Do jego gry w defensywie większych uwag mieć nie można, choć spodziewanego błysku także próżno szukać. Gdy jednak ma piłkę przy nodze to kompletnie nie wie, co z nią zrobić. Często wybiera nie właściwie, a w dodatku, gdy już zagrywa często robi to niedokładnie. Jak na razie poza grą w Pucharze Ekstraklasy na występy w Ekstraklasie nie ma większych szans.
Moja nota: 5.

Tomasz Kiełbowicz - Jesień poprzedniego sezonu była nie zwykle udana przeżywał drugą młodość , lecz teraz będzie tylko rezerwowym ponieważ Kadrowicz Jakub Wawrzyniak wygryzł Go ze składu. Moja Nota : 6.5

Jakub Wawrzyniak – Kolejny eks-widzewiak w Legii tak jak każdy przy Łazienkowskiej nie ma łatwego życia. Z początkiem poprzedniego sezonu wydawało się, że szybko stanie się podstawowym zawodnikiem Legii. Z biegiem czasu zaczął grywać, coraz rzadziej, co ciekawe nie przeszkodziło mu to w powołaniach do kadry. W drugiej części sezonu w pierwszym zespole grał tylko, jeśli, któryś z kolegów wypadł ze składu z powodu kontuzji oraz w Pucharze Ekstraklasy. Do jego gry nie można mieć większych uwag. W każdym spotkaniu prezentował się bardzo solidnie. Napastnicy rywali w starciach z nim mieli olbrzymie problemy.W obecnych rozgrywkach "Warzywniak" po EURO jest jest jednym z podstawowych Kopaczy Legii. Kuba mógłby także grać jako środkowy obrońca, defensywny pomocnik lub tak jak w reprezentacji także jako boczny pomocnik. Moja Ocena : 7.5

Jakub Rzeźniczak - Po przyjściu do Legii dojrzał , ogrywał się i teraz jest podstawowym obrońcą Legii , może tylko narazie bo po przyjściu Descargi tego miejsca nie może być pewien . Moja Ocena : 7

Marcin Smoliński - Niegdyś okrzyknięty wielkim talentem , to mu przeszkodziło ... Sezon zacznie jako rezerwowy. Moja Ocena : 5

Wojciech Skaba - Przegrał rywalizację z Jankiem Muchą , grał w meczach PE i nie zawodził . W Legii narazie tylko a może i aż rezerwowy. Moja Ocena : 6.5

Maciej Rybus - Przebojem wdarł się do Podstawowej Jedenastki "Wojskowych" , sezon zacznie w 1 składzie. Moja Ocena :7.5

Przemysław Wysocki – To on spośród zawodników Młodej Legii dostał najwięcej szans podczas spotkań Pucharu Ekstraklasy. Podobnie jak Maciej Rybus w meczu pierwszego zespołu udało mu się wpisać na listę strzelców. Choć nie tak spektakularnie, ale on także swoją postawą wiele osób zadziwił. Grając na bardzo odpowiedzialnej pozycji, jaką jest środkowy obrońca zaprezentował się bardzo przyzwoicie. Imponował wyrachowaniem i dokładnością. Będzie tylko zmiennikiem. Nasza Ocena : 7

Ariel Borysiuk - Kolejny z Drużyny Młodej Legii , Będzie narazie tylko rezerwowym po przyjściu Tomka Jarzębowskiego

Mikel Arruabarrena - Narazie zmiennik ... W sparingach grał gorzej niż źle. Nasza Ocena : 3

Piotr Rocki - Zawsze chciał grać w Legii , choć nie udało mu się w młodości to trafił teraz na stare lata, Walczak jak ich mało , w dodatku pogodził się z kibicami i to może dodać mu otuchy. Nasza Ocena : 7

Maciej Iwański - Jeden z hitów tego okienka , ma pociągnąc grę Legii . Nasza Ocena : 8.5

Pancev Cumbev- Uzupełnienie składu Wice Mistrzów Polski

Inaki Descarga - Może być solidnym wzmocnieniem lub też wielką klapą ... Nasza Ocena- brak ponieważ nie grał w sparingach .

Sebastian Szałachowski - Wiecznie kontuzjowany , jeśli jest zdrowy to poważnie dodaje werwy grze Legii . Nasza Ocena : 7 jak byłby zdrowy było by więcej.

Tomasz Jarzębowski - Solidne wzmocnienie będzie podstawowym defensywnym pomocnikiem . Nasza Ocena : 7

Jan Mucha - Zrobił wielkie postęp od przybycia na Łazienkowską , Stał się Pierwszym Bramkarzem Legii oraz Reprezentantem Słowacji. Nasza Ocena : 8.5

Juniorów nie przedstawiamy ponieważ nie bedą póki co grać u Luxemburgo ;] - szyderczy uśmiech jednego z redaktorów.

PS.fotki miały być ale na serw mi nie wchodziły ; /
Marsin
Opisy fajne, ale trochę sucho ;/... kilka zdjęć zawodników (przynajmniej tych bardziej znanych) i będzie rly nice biggrin.gif
MaTi10
Doniesienia Transferowe z Nie Oficjalnej strony internetowej "Wojskowych"

Wywiad z Trenerem Legii Warszawa - Vanderleiem Luxemburgo

MB:Witam Panie Trenerze, Co Pan powie na temat transferów Legii jeszcze przed Pańskim przybyciem na Ł3 ?
VL: Słabo , Dwa dobre transfery... Powrót Astiza i zakup Iwańskiego . Reszta bez komentarza Pan Trzeciak poszalał jednym słowem i sprowadził las drewienek.
MB: Dlaczego Odeszli Vuko i Edson !?
VL: z Vukovicem rozwiązałem kontrakt ponieważ strzelił "focha" i oddał kapitańską opaskę , takiego zachowania nie będe tolerować ! , a Edson z kolei był częściej kontuzjowany niż zdrowy zresztą poszedł do Sportingu Lisbona skąd przyszedł do Legii i na dodatek zarobiliśmy na Nim .
MB: Szkoda że Legia odpadła w Dwu meczu z FK Moskwa z Pucharu Uefa, co Pan sądzi na ten temat ?
VL: Wielka szkoda bo chciałem już w pierwszym sezonie pograć w fazie grupowej pucharów.
MB: Wróćmy jeszcze do Transferów , wie Pan coś na temat wzmocnień zimowych ?
VL : Tak będe miał do dyspozycji 4 miliony Euro i mam już w głowie kilku graczy smile.gif zdradze tylko jedno nazwisko , zawodnik Beitaru spodobał mi się podczas meczu z Wisłą , Jest nim Sebastian Abreu zawodnik bardzo doświadczony i mam zamiar Go ściągnąć do Warszawy... Reszta to już tylko niespodzianka smile.gif
MB : Ślicznie dziękuje za wywiad Myster Kołczu
VL : Ja również i czekam do następnego razu Mateuszku wink.gif

PS. Niektóre wywiady bedą zabawne ; D tongue.gif
demiano7
No no no, widze że schodzisz na zartobliwą strone wywiadów wink.gif tak trzymaj tongue.gif pozdro smile.gif
E 9
I czego ściąga ode mnie z tymi wywiadami? closedeyes.gif hehe ;P
Narazie jest good, tak trzymaj. Ważne, żeby nie zabrakło zapału. Jak tego nie zabraknie, bedzie rily gut

pzdR "szczurze" wink.gif
MaTi10
Witamy ze Studio w Warszawie , Bozydar Iwanow oraz Marek Saganowski. Za chwilę rozpocznie się Pierwszy mecz Warszawskiej Legii w Ekstraklasie w sezonie 2008/2009, "Wojskowi" w Zabrzu zmierzą się z tamtejszym Górnikiem , Zapowiada się bardzo ciekawe spotkanie mam nadzieję że zobaczymy kawał dobrego futbolu. Przenieśmy się do Zabrza...

Przejdzmy do skladu Legii Warszawa Mucha-Descarga,Astiz,Choto,Wawrzyniak-Radovic,Rybus,Iwanski,Roger-Chinyama,Grzelak

12' Pierwsza okazje w tym meczu miał Górnik, strzał Tomka Zahorskiego minimalnie minął bramkę Janka Muchy
15' Legia oddala dopiero pierwszy strzal , ale była to bramka strzelona przez Macieja Iwanskiego po strzale z ok.26 metrów od bramki Vaclavika
17' Legia nadal atakowała i mogło by być 2:0 lecz "Tejksiur" Chinyama chuknął wysoko nad bramką
20' Legia w dalszym ciągu przewazała i strzeliła na 2:0 tym razem Kadrowicz "Don Leo" Roger "Perejro" oddał strzał zza pola karnego
23' Górnik oddał inicjatywe i nawet Zahorski pomagał sie bronić lecz to nie pomagało, Legia strzelila kolejną bramkę a jej autorem został Miroslav Radovic i było juz 3:0 dla "Zielonych"
27' Dwójkowa akcja między Chinyamą a Grzelakiem... Grzelak strzela , zablokowany !! dobija Chiny i mamy juz 4:0 !!
34' Drugi strzal gospodarzy w tym meczu , lecz uderzenie Dancha pewnie wybronione przez Kadrowicza Słowacji

Do przerwy duzo gry w srodku boiska i nic ciekawego do 45 minuty się nie wydarzyło ... Bardzo dobry mecz rozgrywal Maciek Iwanski , mozna stwierdzic ze to bardzo dobry transfer.

70' Iwanski z rzutu roznego na 5 metrze znalazł sie Bartek Grzelak i dokonczył dzieło zniszcznia Zabrzan !!! 5 : 0 , na trybunach nagle rozleglo się glosne " Warszawa,Warszawa,Warszawa"
Kubbas
Elegancko na temat, ale jak dla mnie za sucho ^^ Ale nie każdemu się chce tyle skrinów ;*
WKS
No jedziesz tongue.gif dobrze ci to wychodzi
MaTi10
Wychodzilo;] póki co zawieszam "maszyne" na kołku bo mi save poszedł juz którys tam i sie wkurzylem;/ a poza tym System od nowa wgrywałem wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.