Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem Ze Sprintem W Obronie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Emte
Od dzisiaj mam jakiś dziwny problem ze sprintem. Otóż mam PES2009 na PC, gram na padzie i ustawiłem sobie klawisze wg starej klawiszologii PESa na PS2 (czyli kółko to strzał itd.). Wszystko było ok, odkąd moi piłkarze, gdy przeciwnik jest przy piłce, zaczęli powolutku dreptać zamiast biec do przeciwnika sprintem przy wciśniętym R1. To mnie bardzo zdziwiło, bo jedyne co zmieniłem przed rozpoczęciem Master League w ustawieniach to poziom trudności z Regular na Proffesional, ale pierwsze mecze grało się dobrze, dopiero od dwóch spotkań piłkarze zaczęli się dziwnie zachowywać. Nic nie zmieniałem ostatnio w ustawieniach przycisków. Co ciekawe, gdy jestem przy piłce, piłkarze zapierdzielają aż miło. Niestety po odbiorze piłki przez komputer, moi zawodnicy zamieniają się w żółwie. Sprawdzałem w ustawieniach. Ciągle jest Dash ustawione na R1 w obronie i w ataku. Pomyślałem, że to może jakieś zmęczenie zawodników w trakcie sezonu ML, ale zagrałem mecz towarzyski i jest to samo od samego początku meczu. Obniżyłem też poziom trudności, lecz to nic nie zmieniło. Moi piłkarze mają lekko pochyloną głowę do dołu, jakby byli skupieni na piłce i delikatnie drepczą, lecz mi jest potrzebny sprint, np. gdy komputer biegnie skrzydłem całą parą, a ja wyraźnie wtedy odstaję i często pada później po dośrodkowaniu bramka. Jest to bardzo dziwny przypadek, nigdy tak nie miałem w żadnym Pesie, a w 2009 tak mi się stało od dwóch meczów na ok 30 rozegranych.

Może mi ktoś pomóc?

Z góry dziękuję.
oposq3
cześć mam podobny problem jak gram na padzie i musze grać na klawiaturze
nie wiem czego tak jest
2pac
Ja miałem taki sam problem jak grałem z kolegą. Na moim padzie nie chciał biec sprintem do piłki, a na jego było dobrze. Wydaje mi się, że masz ustawiony pad na controller 2, spróbuj przestawić na controller 1, może coś pomoże.
Emte
juz sobie poradzilem.

duzo kombinowalem, az w koncu wszedlem w settings.exe . tam zauwazyłem, ze jak naciskam R1, to w padzie z XBOX'a w tym programie nie podswietla sie RB na niebiesko, albo z przerwami. wyjalem mojego pada z usb i ponownie podlaczylem i teraz jest wszystko w porzadku... dziwny blad, ale juz wszystko dziala
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.