brtek00
Nov 18 2008, 22:24
Więc tak znalazlem na gamingacces cieway patch do pes 2009 czyzby najlepszy jaki do tej pory wyszedl?? ojoj bardzo mozliwe

Opis :
Bundespatch for PES 2009 v.1.1 to kolejny dodatek dzięki któremu zmierzymy się z zawodnikami z Niemiec(i nie tylko

).
Patch zawiera:
- Wszystkie transfery na 15/11/08 we wszystkich drużynach
- Wszystkie kluby champions league
- Wszystkie kluby Bundesligi
- Eredivisie w miejsce Other B
- 6 Rosyjskich drużyn
- Stroje, czcionki i numery dla wszystkich drużyn EPL
- Stroje, czcionki i numery dla wszystkich drużyn Bundesliga
- Stroje, czcionki i numery dla wszystkich drużyn La Liga
- Stroje, czcionki i numery dla wszystkich drużyn National
- Update pozostałych stroi
- Dodane stroje treningowe CL
- Nowe wzory piłek
- Odblokowane wszystkie bonusy
- Nowe piłki, rękawice, menu, TV-powtórki, siatki, bandy i buty
jak narazie znalazlem tylko jeden drobny bląd jest nim to ze w Olimpiakoscie PIreus gra Diogo ktory naprawde jest Brazilijczykiem i ma 21 a w tym patchu jest z USA i ma 25 lat dziwne

ale to tylko jeden blad ktory udalo mi sie znalesc

HAHAH Racja prosze oto link do patcha>>
http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=33402>>> Nowy swietny of ktory poprawia wiekszosc blędow i dodaje pare nowych transferow mlody LEwandowski brozek itp w reprezentacji polski !!!
Link :
http://www.speedyshare.com/629401246.html
z tego podniecenia aż zapomniałeś link podać
Bundespatch for PES 2009 v.1.1
mickel
Nov 18 2008, 23:32
mógłby ktos napisać jak to się instaluje? najlepiej krok po kroku.
sciągnąłem, rozpakowałem, wrzuciłem kitserver do folderu KONAMI, i dalej nie wiem jak postąpic. mógłby ktos napisac ?
z góry dzięki
zgadzam sie - dzisiaj potestowałem 4 patche i stwierdzilem tez ze bundespatch jest najlepszy.
Przede wszystkim najlepiej zrobiona bundesliga - są np. bardzo dobre twarze klose i podolskiego czego nei ma w innych patchach.
Wszystkie inne standardowe rzeczy jak aktualne sklady i kity tez są. Ważne jest rownież to że Bundesliga jest umieszczone zamiast Eredivision co oznacza ze mozemy grac w lige niemiecką - eredivisie przeniesonie do Other B.
Minusy jednak to:
- Flagi narodowe zastąpione federacjami narodowymi - nie ma np bialoczerwonej flagi a zamiast tego jest godło PZPN - i tak z kazdym krajem - mnie sie to nie podoba.
- grafiki tapet niedostosowane do rozdzielczości panoramicznych.
a jak zantsalować?
a włożyłeś savy z patcha do katalogu KONAMI w moje dokumenty?
tzreba również odpalić setup z katalogu kitserver i klknąć "zainstaluj"
7Pavel7
Nov 19 2008, 14:17
Mam pytanie czemu sie nieda ustawic formatu 16/9 caly czas zmienia mi na 4/3 ,to samo odnosi sie do klawiszologi
MAm teraz GA Community patch i ja go odinstaluje i zainstaluje Bundespatch to zwali mi sie BaL ?
szwaczu
Nov 19 2008, 15:06
żeby miec BUNDESPATCH-a nalezy miec oryginalnego PES 2009?
CYTAT(szwaczu @ Nov 19 2008, 15:10)

żeby miec BUNDESPATCH-a nalezy miec oryginalnego PES 2009?
Nie ja mam PES-a sciaganego z neta i dziala ten patch
krycha23
Nov 19 2008, 15:27
U mnie coś nie gra.Grę mam oryginalna,wersja 1.1(konami patch).Ściągnąłem tego Bundespatch.Następnie savy wrzuciłem do folderu Konami w moje dokumenty.Kitserver do folderu z grą na dysku c.Gdy odpalam setup w kitserver mam bład:system windows nie może uzyskac dostępu do określonego urządzenia...Co robię nie tak.Oprócz patcha konami,nie mam innych wgranych.
Z góry dzięki za pomoc.
Buhaha az sie herbata oblalem xD Sosin jest szwabem i ma 32 lata nie wierzycie prosze bardzo dowód

kolejny maly blad z ich strony
krycha23
Nov 19 2008, 15:49
Już jest git.
ajax167
Nov 19 2008, 16:03
CYTAT(krycha23 @ Nov 19 2008, 15:53)

Już jest git.
Czy na tym patchu dzialaja wczesniejsze sejwy z master league?
7Pavel7
Nov 19 2008, 17:56
Czy u Was działa format 16/9 ???
eee, ja tam wciąż czekam na patcha który będzie zrobiony rzetelnie od podstaw i nie chodzi mi o jakieś tam menu itd ale o składy, zawsze kogoś nie ma albo coś jest powalone.
Wiadome błędy, brak Pedro i Sancheza w Barcy i innych młodych zawodników już grających w swoich drużynach (np. brak Veli w Arsenalu :-/)
ej - dlaczego po wgraniu patcha przy modelowaniu twarzy teraz - czyli wklejaniu zdjęć na twarze to takie okienko dla twarzy jest większe?
Bez patcha okienko na twarz było mniejsze - teraz przy większym i wlozeniu jakijes twarzy załapuje się również lekko tło obrazka i inne badziewia ktorych nie chce - np uszy sie robią pdowojne ...mozna to jakoś zmienic jak było?
biggala2310
Nov 19 2008, 23:50
Ta herbatą ;P Co do patcha to fajnie, że są już nazwiska normalnie pisane.
CYTAT(WKS&RKS @ Nov 19 2008, 15:52)

Buhaha az sie herbata oblalem xD Sosin jest szwabem i ma 32 lata nie wierzycie prosze bardzo dowód

kolejny maly blad z ich strony

krycha23
Nov 20 2008, 00:35
U mnie savy z master league działały.Tryb wyswietlania 16/9 nie działa.Z tego powodu dziękuję temu patchowi(jak zawsze coś cholera nie działa).Będę czekał na bardziej dopracowany patch.
brtek00
Nov 20 2008, 00:38
Znalazlem swienty of do tego patcha !!
Uaktualniona reprezentacja polski i pare nowych transferow !!
link :
http://www.speedyshare.com/629401246.html
dzieki - spoko - troche czasu mi zaoszczediło z poprawkami - chociaz statsy polaków troche czasem przesadzone.
I Sosin został polakiem!!

hallelujah!
nas_escobar
Nov 20 2008, 14:49
zainstalowalem ten patch wszystko ladnie chodzi ale pewna rzecz mnie denerwuje tzn podczas gry i zagrania pilki do gory np wrzutki nie pokazuje sie na murawie punkt w ktorym ona spadnie i przez to w niektorych sytuacjach mozna sie pogubic - mam nadziej ze dobrze to wyjasnilem. wie ktos co z tym mozna zrobic?
messjash
Nov 20 2008, 15:02
Jak dla mnie to chyba najbardziej gówniany patch. Tapety nie dostosowane do wyższej rozdzielczości niż 1024x768, stroje i herby w ogóle mi nie zatrybiły a kolory tapet to już totalna masakra. Po 5 min patrzenia gały wypadają. A co do tego że jest bundesliga to: srać na szwabów
hahaha - szkoda że ci szare komórki nie trybia.
z tym wskaznikiem ladowania piłki to faktcznie - dlaczego kazdy patch musi coś spieprzyc?
messjash
Nov 20 2008, 16:01
CYTAT(Blasi @ Nov 20 2008, 15:49)

hahaha - szkoda że ci szare komórki nie trybia.
z tym wskaznikiem ladowania piłki to faktcznie - dlaczego kazdy patch musi coś spieprzyc?
Bo jak narazie każdy patch jest gówniany ale TWOJE szare komórki nie są w stanie tgo zarejestować.
Kolejny cwaniak który jest mocny za monitorem .
Nie wina to patcha ze ci sie nie wgrywają stroje czy coś tam - bo mi i nie tylko mi wgrywa sie WSZYSTKO.
wiec cos musi byc nie tak z tym co robisz lub z twoim komputerem.
Jedyna wada jaką wymieniłeś to same tapety.
Jesteś jednym z tych kiboli debili co "nie za monitorem" są mocni?
Pierd!@#!nij więc komuś w morde dwa razy to może ci sie patch wgra!!!
krzychu92
Nov 20 2008, 16:45
Mi tam elegancko wszystko smiga jak nalezy tylo galy bola...za jasne ale tak mi sie podoba.
e lajtowo wystarczylo w glownym menu zmienic kolorki na domyslne i jest git juz oczy nie bola
ajax167
Nov 20 2008, 17:22
CYTAT(krzychu92 @ Nov 20 2008, 16:49)

Mi tam elegancko wszystko smiga jak nalezy tylo galy bola...za jasne ale tak mi sie podoba.
e lajtowo wystarczylo w glownym menu zmienic kolorki na domyslne i jest git juz oczy nie bola

A u mie stroje wszystkie nowe druzyny maja czarne stroje a herby sa niezmienione np Aalborg ma herb broendby.Da sie to naprawic?
krzychu92
Nov 20 2008, 19:08
Jak masz kitserver jakikolwiek to go wywal folder save skasuj zachowujac tylko te z savami gier. Pozniej skopiuj kitserver ten z patcha skopuj tamten folder save wklej swoje savy a na koniec w kitserwerze uruchom setup.exe czy cos w tym stylu ja tak zrobilem bo mialem innego patcha i teraz wszystko elegancko smiga.
ajax167
Nov 20 2008, 22:44
CYTAT(krzychu92 @ Nov 20 2008, 19:12)

Jak masz kitserver jakikolwiek to go wywal folder save skasuj zachowujac tylko te z savami gier. Pozniej skopiuj kitserver ten z patcha skopuj tamten folder save wklej swoje savy a na koniec w kitserwerze uruchom setup.exe czy cos w tym stylu ja tak zrobilem bo mialem innego patcha i teraz wszystko elegancko smiga.
Dobra juz mi dziala ale nadal nie mam Brozka i Lewandoskiego w reprezentacji jak to wklejam to nic sie nie zmienia jak to tzreba zrobic by ten Of działał z poprawkami.
barylatko
Nov 21 2008, 10:33
Mam pytanie,
jak wgram tego nowego Ofa to czy strace savy master league:
http://online.freeware.info.pl/gladiatus.html ?
krzychu92
Nov 21 2008, 10:49
ajax bo ten of ma inna nazwe wystarczy za edit wstawic jeszcze znaczek _ i dziala. Savy z ml tez dzialaja.
ajax167
Nov 21 2008, 16:26
CYTAT(krzychu92 @ Nov 21 2008, 10:53)

ajax bo ten of ma inna nazwe wystarczy za edit wstawic jeszcze znaczek _ i dziala. Savy z ml tez dzialaja.
wstawilem to _ i nadal nic nie działa
krzychu92
Nov 21 2008, 16:28
Starego edita wywalasz nowego nazywasz PES2009_EDIT01 i dziala na 100% bo ja tak zrobilem.
ajax167
Nov 21 2008, 17:24
CYTAT(krzychu92 @ Nov 21 2008, 16:32)

Starego edita wywalasz nowego nazywasz PES2009_EDIT01 i dziala na 100% bo ja tak zrobilem.
dzieki juz dziala
zainstalowalem nowa wersje tego patcha, tj. Bundespatch for PES 2009 v.1.2 i nie wiem czemu ale w menu glownym wszystkie pozycje do wyboru mam po rusku w cyrylicy :|
ktos moze pomoc ?
poozdro
u mnie to samo - wydaje mi sie ze to nie jest oficjalna wersja i ze specjalnie zmian nie robi - piszą ze działa z patchem konami 1,2 ale poprzedni tez mi działał wiec olałem.
k0rdian
Nov 23 2008, 20:25
ZAKTUALIZOWANA WERSJA PATCHA!
Poprawione błędy znalezione przez użytkowników, dla tych którym nie podoba się oprawa graficzna gry (tapety itp) zostały usunięte modyfikacje graficzne.
POBIERZ:KOD
http://rapidshare.com/files/166009054/Pro_Evolution_Soccer_2009_-_BundePatch_k0rdian.rar
maciejpes
Nov 23 2008, 21:00
Mam pewien problem z tym patchem. Po instalacji każdy mecz straszliwie długo się ładuje, nawet do 10min. Jak już się "doloadnie" to jest wszystko ok (stroje, składy).
Miałem podobny problem z instalacją patchy w pes2008, ale zauważyłem że pojawił się on, od momentu kiedy patche były wgrywane już z pominięciem afsexplorera czyli wszystko wgrywane do kitservera.
Czy ktoś ma podobne problemy/obserwacje?
k0rdian
Nov 23 2008, 21:06
U mnie wszystko śmiga jak koreański skuter.
wrzucam do patcha OF aktualizujący Polską reprezentacje a nie długo Lech zrobie w tym patchu to też wrzuce
http://odsiebie.com/pokaz/1020494---5fc2.html
K0rdian mógłbyś wrzucić tego poprawionego patcha na inny serwer niż rapidshare? I jeszcze jedno pytanie: Mam oryginalke i zainstalowanego patcha 1.2, mogę swobodnie zainstalować tego patcha od Ciebie?
k0rdian
Nov 24 2008, 23:36
CYTAT(grygu @ Nov 24 2008, 20:31)

Mam oryginalke i zainstalowanego patcha 1.2, mogę swobodnie zainstalować tego patcha od Ciebie?
Myślę, że tak, chociaz ja nie mam patch'a 1.2, ale kitserver jest z nim kompatybilny
CYTAT(grygu @ Nov 24 2008, 20:31)

K0rdian mógłbyś wrzucić tego poprawionego patcha na inny serwer niż rapidshare?
Ja wrzucam tylko na RapidShare, poza tym to tylko jeden plik, wiec po co Ci inny server?
Jimmy Floyd
Nov 25 2008, 00:17
Zainstalowałem Bundespatcha. Pierwsze wrażenie negatywne. Błaszczykowski 82 speed. Chyba ktoś na głowę upadł, albo nie ogląda Sportschau w weekendy na ARD. Petric-owi też po przejściu do HSV ubyło umiejętnści. Oczywiście faworyzowani są włodarze Bundesligi z Bayerów. Ibisevic nie ma SCORING jako special abilities - śmiech na sali, chyba sam zmodyfikuje co nieco. Dla tych, którym przeszkadza cukierkowy kolor pozycji graczy w składach zalecam usunięcie pliku o nazwie unnamed 33 z rv0c lub o nazwie position player 33. Zauważyłem jeszcze jedną rzecz kluczową dla samej rozgrywki. Otóż czas wolniej upływa i nie jest to spowodowane bynajmniej dużą wagą patcha i związanymi z tym faktem większymi wymaganiami. Po prostu, gdy gramy 10-minutowe mecze, w rzeczywistości gramy jakieś 12-13 minut. Chyba poczekam jeszcze na jakiś konkretny Patch. Rok temu takowy pojawił się dopiero w Grudniu - Bundsliga Patch pod PES 2008.
potter
Nov 25 2008, 19:33
A u mnie jak dalem kitsa do folderu i setup to w pierwszej czesci setupu jest blad i mam czarne stroje i brak herbow. Co robic ?
Nie mialem innych patchy !
ajax167
Nov 26 2008, 13:52
CYTAT(potter @ Nov 25 2008, 19:37)

A u mnie jak dalem kitsa do folderu i setup to w pierwszej czesci setupu jest blad i mam czarne stroje i brak herbow. Co robic ?
Nie mialem innych patchy !
Wyrzucasz stary plik edit a nowy nazywasz PES2009_EDIT01 i powinno dzialac.
potter
Nov 26 2008, 15:03
To nie to, tamto to dziala bo to sklady
A mi chodzi o kitserver
CYTAT(rede @ Nov 24 2008, 17:51)

wrzucam do patcha OF aktualizujący Polską reprezentacje a nie długo Lech zrobie w tym patchu to też wrzuce
http://odsiebie.com/pokaz/1020494---5fc2.htmlNo trzymam cie za słowo i czekam na Lecha

Pomóc ci wczyms poszukac Loga , strojów ?
Nie bardzo umiem wgrywać stroje do kitservera jak coś to robie Lech za Rubin Kazan już prawie cały skład mam obadany no i herb jakbyś wgrał to by było dobrze...Podeśle ci kiedyś(po jutrze jutro dziś) OF'a
brtek00
Nov 26 2008, 17:51
za mistrza rosji? bez przesady mogles wywalic jakies dynamo Moskwa lub cos.. ale niech juz bedzie
Wiem dlatego usunąłem Lokomotiv

ostatecznie lech za lokomotiv moscow
TommyD88
Nov 26 2008, 20:22
A ja podam rozw. paru problemów, które tu przedstawialiście.
1) Brak możliwości ustawienia innej rozdz. niż 1024x768 - Otwieramy plik config w kitserverze i odhaczamy opcje "force custom resolution"
2) Brak rozdzielczosci w 16/9 - również otwieramy plik config i odhaczamy "enable aspect ratio correction"
3) Gra spowalnia - odhaczyć w w pliku config LOD: enhance image quality
4)Brak "wskaznika" pilki - wyrzucic z patch'a plik o nazwie ball-cursor_1 i ball-cursor_20 w folderze kitserver\img\cv01.img\
Mam nadzieje, że pomogłem.
Przy okazji, jezeli kogos wkurzaja menusy i grafika LM we wszsytkich trybach gry, to nalezy wyrzucic caly folder rv0c_e.img lub pobawić się w wyrzucanie pojedynczych plikow np. scoreboard_36.bin itd.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.