Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Patche - Jak To Działa?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Blasi
wybaczcie jesli sie powtarzam, ale nie sposób znaleść cokolwiek na forum w tematach nic nie sugerujących lub posiadającyh 50 stron...

pytania generalne o patche:
1.czy te wszystkie patche trzeba instalować oddzielnie na świerzego PES?

2. Czy Patche tej samej produkcji ale nowsze też na świerzego PES bez poprzedniej wersji patcha?

3. Czy te patche usuwają dodanych przez siebie zawodników lub drużyny? Stworzyłem siebie i nie chciałbym stracić tak utalentowanego piłkarza smile.gif

4. Czy posiadająć stan powiedzmy z Master Leage i po zaaplikowaniu patcha to dane w master leage ktoą gram też zostaną zaktualizowane?prawdziwe nazwiska, nazwy klubów itp?

Wszystkie te zagwostki sprawiają , że nie mam pojecia czy jest sens te patche już sobie testować czy czekać na coś dopracowanego i czy w ogóle jest sens tworzyć cokolwiek włąsnego.
Radzio1996
ja nie wiem jak to wogóle zainstalować
JuveR
CYTAT(Blasi @ Nov 14 2008, 17:45) *
wybaczcie jesli sie powtarzam, ale nie sposób znaleść cokolwiek na forum w tematach nic nie sugerujących lub posiadającyh 50 stron...

pytania generalne o patche:
1.czy te wszystkie patche trzeba instalować oddzielnie na świerzego PES?

2. Czy Patche tej samej produkcji ale nowsze też na świerzego PES bez poprzedniej wersji patcha?

3. Czy te patche usuwają dodanych przez siebie zawodników lub drużyny? Stworzyłem siebie i nie chciałbym stracić tak utalentowanego piłkarza smile.gif

4. Czy posiadająć stan powiedzmy z Master Leage i po zaaplikowaniu patcha to dane w master leage ktoą gram też zostaną zaktualizowane?prawdziwe nazwiska, nazwy klubów itp?

Wszystkie te zagwostki sprawiają , że nie mam pojecia czy jest sens te patche już sobie testować czy czekać na coś dopracowanego i czy w ogóle jest sens tworzyć cokolwiek włąsnego.

tak na przyszłość - nie pisze się "świerze" tylko po prostu świeże tongue.gif
1. Tak, najlepiej na czystego.
2. W większości przypadków tak. Chyba że jest to jedynie jakaś drobna łatka.
3. Nie wiem za bardzo o co się rozchodzi. Jeśli zrobiłeś "siebie" w edycji to oczywiście tego piłkarza nie będzie.
4. Niestety nie. Będziesz musiał grać od nowa.
artysta germanista
Nie musisz każdego oddzielnie na czystego pesa np. za każdą pojedynczą teksturą bo to by było bez sensu. Jak niewiecie co z instalacją to szukajcie tutoriali a nie odrazu płaczecie. Jest kilka programów np. GGS i powoli dojdziecie do tego jak sie instaluje. Podejrzewam że większości "ciemnych w instalowaniu dodatków do pesa" nawet nie czyta uważnie tutków
JuveR
Ja myślę że koledze chodzi o jakieś większe patche do PESa, wtedy lepiej wgrywać na "czystego".
Ale oczywiście jak wgrywamy pojedyncze pliki to nie trzeba na czystą grę.
jacekz40
Ja nie mam żadnego problomu, nie instaluję żadnych patchy, czekam na konkretny dodatek do gry. Te patche, które wyszły jak czytam forum rozumiem, że jedno naprawiają a drugie psują, ciągle ludzie mają jakieś problemy z grą. Czasami zanika mi komentarz dla takiego drobiazgu nie warto tracić stworzonej w BAL-u postaci.
Blasi
na starośc robie coraz więcej głupich byków... wink.gif

no właśnie jacek też do tego wniosku dochodze i zastanawiam się nad tym szałem patchowym czy on wart grzechu jest...
instalować to potrafie - o pojedyncze kity nie pytam bo rozumiem ze to zwykła podmianka jest konretnych plików graficznych.

a jest jakiś patch co przynajmniej akutualizuje same nazwiska już istniejące ale nie zmienia stworzonych przez siebie postaci? czy to wszystko działa na tej samej zasadzie podmiany option files? (w ktorych przeciez jest ta moja stworzona postać).

handlarz powiedzial ze po zaaplikowaniu patcha musze grać od nowa w master leauge - czy to oznacza że poprostu save mi sie nie wgrają czy że save sie wgrają ale nie zmienią się w nich nowe dane zawodników? czy save master league posiada w sobie również dane imienne - cała baze piłkarzy? rozumiem ze to przez statystyki ciagle w ruchu, ale nazwiska są stałe - dlaczego nie da się ich podmienić nie wpływając na savea?

Czyli generalnie - bez wpływu na save'a moge podmieniac jedynie pliki graficzne tak? buty, stroje, bandery i inne tekstury? dobrze rozumuje? a dodać jakiegoś jednego zespołu lub zawodnika (np kapitana tsubase wink.gif przez kitserver do "others" to już się nie da?
JuveR
CYTAT
handlarz powiedzial ze po zaaplikowaniu patcha musze grać od nowa w master leauge - czy to oznacza że poprostu save mi sie nie wgrają czy że save sie wgrają ale nie zmienią się w nich nowe dane zawodników? czy save master league posiada w sobie również dane imienne - cała baze piłkarzy? rozumiem ze to przez statystyki ciagle w ruchu, ale nazwiska są stałe - dlaczego nie da się ich podmienić nie wpływając na savea?

Oczywiscie save'a nie utracisz, ale musisz liczyć się z tym że w każdym OFie są różni zawodnicy i jeśli w ML masz np. Diego to w innym OFie zamiast niego będziesz miał np. Rasiaka tongue.gif Ot taki przykładzik biggrin.gif
Czasami wgrywając innego OFa nawet nie zauważysz różnicy, a niekiedy będziesz miał całkowicie innych zawodników. Zawsze możesz spróbować smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.