Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strzal
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Tari
a ja mam pytanie moze troche glupie ale dla mnie wazne wink.gif

W jaki sposob najlatwiej strzelic na profesionalu albo top playerze w BaLu gola idac nie idealnie srodkiem ( tam gdzie wapno pod jedenastke jest ), tylko lekko po prawej albo lewej pola karnego, idealnie prosto w kierunku linii koncowej (jesli rozumiecie o co mi chodzi). Strzal techniczny na wychodzacego bramkarza mija sie z celem bo nasz grajek nie jest w stanie tego trafic tongue.gif lob lub ta druga kombinacja z podrzuceniem pilki nad bramkarzem tez nie zawsze sie sprawdza wink.gif dostaje niezle zagrania w uliczke od partnerow i wsciekam sie, bo marnuje 100 za 100 i nie wiem jak to zmienic. Probowalem w treningu roznych rzeczy, wypuszczenie pilki tak zeby minac bramkarza, markowanie, zeby go polozyc i tez nie bardzo skuteczne to. Jakies porady?

http://www.imagic.pl/public/pview/201554/strzal.PNG o takie cos mi chodzi ;P
JuveR
No, mniej więcej rozumiem tongue.gif
Ale 100% sposobu to chyba na to nie ma smile.gif Choć dobrym sposobem jest naciśnięcie square.gif i zaraz później triangle.gif , tak aby zamarkować strzał. Często udaje się tak minąć bramkarza...
Tari
tyle ze w ktora strone? srodek czy jeszcze bardziej na zewnatrz? idac srodkiem nie ma problemu, markuje na bok, bramkarz lezy i spokojna bramka. Ale tu jest problem wink.gif a przeciez w rzeczywistosci wiekszosc (no duza czesc) bramek pada wlasnie po takich akcjach z ktorymi ja mam problemy tongue.gif

i zeby nie bylo, to nie jest tak, ze nie umiem w ogole bramek zdobywac, tylko chcialbym przestac sie tym problemem frustrowac. Moj pad tez o to blaga, bo jeszcze kilka takich zmarnowanych okazji przy remisie w 90 minucie i bedzie w wiecej niz 1 kawalku. Wiem ze na forum jest troche hm wybitnych graczy, wiec na pewno maja jakies swoje sposoby i chetnie bym ich wysluchal smile.gif
JnR
ja np uderzam lekko podkręcając piłkę... w 90% wpada.. nie musisz mijać GK... a jak chcesz minąć to w obie strony się da... idziesz pod skosem naciskasz kwadrat a potem odrazu x i strzałka w lewo prawo... prawie zawsze ci padnie do stóp i będzie błagał żebyś nie strzelał wink.gif
nomalas
Ja mam w miare niezly sposob na jedna z pozycji ...gdy biegne nieco z prawej strony ( tylko przy prawonoznym zawodniku - po lewej stronie przy lewonoznym ) najbardziej skuteczny jest plaski strzal (niezbyt slaby) w krotki rog . Jesli nie masz bardzo zlej celnosci strzalow to powinno byc troche goli ewentualnie kilka slupkow .
Pixmanek
Błąd który istniał w PES'ie 6, został zneutralizowany w 2008, ale ponownie się ukazał w 2009. Bez żadnych markowań... wystarczy wziąć na "szybkość" bramkarza. Coś w tym stylu:

Pamiętaj! Musisz być w miarę szybki i nie za blisko bramkarza, licz sobie tak, żeby nie rzucił Ci się pod nogi smile.gif
Tak samo z drugiej strony, rzadko kiedy bramkarz to łapie... może światowej klasy jak Van Der Sar, Cech czy Casillas, ale i tak przy dobrej umiejętności to wciśniesz.
Oczywiście ja z tego nie korzystam, bo jest to nie "fair" (jak dla mnie), dlatego jako SS mam więcej asyst niż goli :[
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.