Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem Z Of By E9
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Other Edit
Jamnik
Witam! Widzę, że dużo z Was ma problem z logami w OFie zrobionym przez E9. Jako że ja dawałem pliki i ja pisałem instrukcje jak je wgrać, a mimo to są problemy to piszcie tutaj (nie zaśmiecajmy tamtego tematu pytaniami o loga itp)

INSTRUKCJA

1. Otwieracie GGS
2. File -> Open
3. Znajdujecie O_text (domyślnie: C:/Program Files/KONAMI/Pro Evolution Soccer 6/dat)
4. Program zapyta czy otworzyć 9806 plików (wybieracie "YES")
5. Na liście pojawią się wam takie jakby foldery (0 - 100, 101 - 200 itd)
6. Znajdujecie folder "501 - 600" po czym klikacie na "+" przy nazwie
7. Folder sie rozwija na poszczególne pliki (unknow_005001, unknow_00502 itd)
8. Wynajdujecie pliki "unknow_00535" i "unknow_536" z rozszerzeniem .flg
9. Kilkacie na każdy z plików PPM (prawym przyciskiem myszki) i wybieracie opcję "Import a file over this one"
10. Wyskoczy wam okienko w którym musicie wskazać te pliki które wam wrzuce (lecz najpierw zapiszcie sobie pliki które macie pierwotnie - w razie czego)
11. Po wrzuceniu tych plików powinno być dobrze (zapisywać nie trzeba, bo zapisuje sie automatycznie)
12. Jakby coś nie było zrozumiałe (starałem sie pisać w miare prosto) to walić na GG lub PW

PLIKI: Download Here!

Jak ktoś ma problem to wrzucać proszę screeny z problemami a postaram się je rozwiązać !!
CzApA
jak wczytuje 0.text i mam te pliki w folderze 501-600 i nie mam tam takich plików, które trzeba znaleźć (8. Wynajdujecie pliki "unknow_00535" i "unknow_536" z rozszerzeniem .flg). Mam tylko pliki np. unnamed_od 501 do 600 z rozszerzeniem bin , a nie mam żadnych plików z rozszerzeniem flg

Screen
Jamnik
Hmm.. mam 2 sprawy dla Ciebie w tej chwili:

- Ściągnij GGS wersje 7.4.0
- Jakiego masz O_text (z jakiego patcha w sensie) ?

Jak to zrobisz to napisz co i jak jest.
Stuart17
tez mam podobnie instalowalem flagi na czystego pesa
Jamnik
Stuart, a którą masz wersję Kitservera ? 6.1.1 czy jakąś inną ? Jeżeli właśnie tą to zmień na wersję 7.4.0 (sam używam i mam dobrze). Jeżeli nie to pomyślimy jeszcze...

EDIT: Mój błąd Game Graphic Studio mi wersję chodziło...
Stuart17
ja mam kitserver 6.5.3.0
Jamnik
Sory, że w ten sposób to ja sobie posta nabije (przez pomyłke). Oczywiście o GGS mi chodziło nie o Kitserver, także jak możesz to powiedz którą wersję GGS masz.

Jeszcze raz sory !
dammo
A czy da się zmienić licencjonowane herby tylko za pomocą edytora w grze?
Jamnik
@ Dammo: Licencjonowanych w grze bodajże nie da rady, da się za pomocą Pes Fan Editor.

@ Wszyscy: Link do GGS 7.4.0 - http://www.tvdarek.republika.pl/gta.html
Stuart17
ok chyba jednak mam wersje 6.1.1.
CzApA
ściągłem tą wersję GGS'a, chciałem zrobić dalej jak pisałeś, lecz znowu nie miałem tych plików: unknow_00535 i unknow_536 tylko te unnamed, spróbowałem podmienić unnamed_535 i unnamed_536 na te pliki co dałeś do ściągnięcia i wyskakuje znowu jakiś błąd
screen

co do 0_text to mam ten standardowy po zainstalowaniu gry, bo nie ściągałem żadnych patchy
Jamnik
CYTAT(CzApA @ Nov 13 2008, 22:03) *
ściągłem tą wersję GGS'a, chciałem zrobić dalej jak pisałeś, lecz znowu nie miałem tych plików: unknow_00535 i unknow_536 tylko te unnamed, spróbowałem podmienić unnamed_535 i unnamed_536 na te pliki co dałeś do ściągnięcia i wyskakuje znowu jakiś błąd

co do 0_text to mam ten standardowy po zainstalowaniu gry, bo nie ściągałem żadnych patchy

Hmm spróbuj zamienić opcję z BGR na BGR-I (mam nadzieję, że wiesz gdzie)

Jak to nie pomoże to jakoś na dniach wrzucę wam mojego O_text (tylko wybaczyć musicie ale kilka grafik robiłem na własną ręke - m.in menu, i tło w Edit Mode)
Stuart17
ok u mnie jest juz wszystko wporzo cool.gif thx
CzApA
zmiana tego BGR nie pomogła sad.gif
chyba muszę poczekać na twojego O_text biggrin.gif
grafiki wybaczymy bo na pewno są lepsze od tych standardowych, a więc czekam biggrin.gif

Pozdrawiam.
Jamnik
@ Stuart: bardzo się cieszę, że chociaż Tobie udało się pomóc

@ Czapa: cały czas się zastanawiam czemu tak się dzieje u Ciebie ph34r.gif Ale jako, że to z mojej winy (ja pisałem instrukcje) Wam nie działa, to rzucę O_textem jutro pod wieczór myśle
Jamnik
Sory za post pod postem ale nikt nie zauważyłby edita. Otóż mam coś z uploadem i nie moge wrzucić tego O_texta.
rieux
Mam ten sam problem co CzApA. Identyczny. Mam czystego Pea. Fajnie gdybyś gdzieś wrzucił ten pliczek.
Poza tym mam jakiś problem z wyświetlaniem face/hair by E9. Niby w edit mode są po liftingu ale w czasie meczu wylądają jak s standardzie, czasami nawet gorzej. Sporo tych problemów, tuning Pesa nie jesttaki prosty.
CzApA
hehe u mnie też z tymi twarzami jest coś nie tak mellow.gif w grze wyglądają jak Zidane xD
Puciaa12
Twarze są takie bo musicie pokombinować w Lodmixerze smile.gif
CzApA
o co chodzi w tym Lodmixerze?? to jest jakiś program do pes'a czy cos? bo pierwszy raz sie z takim czymś spotkałem, a mam ten sam problem z łysinami.
perONE
Lodmixer jest w kitserverze pod nazwa lodcfg UIstawia sie tam detale gry oraz inne szmery bajery wink.gif
CzApA
dzięki za pomoc biggrin.gif ustawiłem wszystko na Very High i problem zniknął ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.