Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Real Madrid
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
Crv+
Drużyna:
Arsenal Londyn

Rok założenia: 1886
Barwy: czerwono-białe
Przydomek: Kanonierzy

Sukcesy:

Mistrzostwo Anglii (13): 1931, 1933, 1934, 1935, 1938, 1948, 1953, 1971, 1989, 1991, 1998, 2002, 2004
Puchar Anglii (10): 1930, 1936, 1950, 1971, 1979, 1993, 1998, 2002, 2003, 2005
Puchar Ligi (2): 1987, 1993
Puchar UEFA (1): 1970
Puchar Zdobywców Pucharów (1): 1994
Tarcza Wspólnoty (12): 1930, 1931, 1933, 1934, 1938, 1948, 1953, 1991, 1998, 1999, 2002, 2004

Stadion:

Nazwa: Emirates Stadium
Pojemność: 60,000

Trener:Arsen Wenger

Kadra: ----------------------------
---------------------------------

O Meczach przed sezonowych
Arsenal nie gra meczów przed sezonowych zamiast nich gra w dwóch turniejach Emirates cup Londynie oraz LG Cup w Amsterdamie.

Obsada Emirates cup:
Arsenal
Barcelona
AS Roma
Olimpiqe Lyon

Co to jest Emirates Cup?

Emirates Cup - mini turniej piłkarski, odbywający się od 2007 roku. Nazwa wzięła się od stadionu, na którym rozgrywane są mecze - Emirates Stadium.

Zasady
W turnieju biorą udział 4 drużyny, każda z nich rozgrywa 2 mecze. Za zwycięstwo drużyna otrzymuje 3 pkt, za remis 1 pkt, a za porażkę 0 pkt. Dodatkowo każdy zespół otrzymuje po meczu tyle punktów, ile bramek zdobędzie.

terminarz Emirates Cup

1. Arsenal--Barcelona
AS Roma- Lyon
------------------
2.Arsenal---Roma
Lyon-----Barcelona

Proszę o komentowanie i ocenianie tego bloga
czubinho
narazie nie ma co komentowac. ale karierka zapowiada sie niezle
lukasz44
super że wreszcie zacząłeś, ja też niedługo ruszam .

P.S. - A co nie czekasz na orange ekstraklasa v.5.0 ???
Crv+
lllGram na PS2 lll

RELACJA Z PIERWSZEGO MECZU EMIRATES CUP

ARSENAL - BARCELONA

6 min Nasri podaje do Adebayora a ten bez namysłu decyduje się na strzał z 20 m.... i piłka trafia w prawy słupek bramki pilnowanej przez Valdesa
11 Rzut rożny dla arsenalu Fabregas wrzuca piłkę , Van Persi podaję głową do Ebue
który bez namysłu decyduje się na strzał z przewrotki ale piłka poszybowała wysoko nad poprzeczką
32 Messi wspaniały rajd prawym skrzydłem okiwał 3 piłkarzy Arsenalu,i decyduje się na ładny techniczny strzał z 18 m a piłka trafia w Lewy słupek!!!
37 kontra Arsenalu Clichy wbiega w pole karne podaje piłkę do Adebayora który
strzałem po ziemi w prawy narożnik nie daje szans Valdesowi
56 Henry z 40 m próbuje przelobować Fabianskiego ale łapie to bez trudu polski bramkarz
58 Messi dośrodkowuje do Eto który strzałem w okno nie daje szans fabianowi
60 zmiany Benthner za Van Persiego Ebue za Walcota Barcelona:Gudjonsen za Henrego
68 zmiany Whistle za Nasriego
72 Denilson atomowe uderzenie z 17 m Valdes wyciągną się jak długi i z olbrzymimi kłopotami sparował strzał na rzut rożny
76 zmiany Yaya Ture za Xaviego
79 Eto fenomenalny strzał z ostrego konta i jeszcze lepsza obrona Fabianskiego
90+3 Adebayor podaje do Benthnera ten popychany przez stopera Barcy oddaje nie celny strzał jaka decyzja sędziego ...niema karnego!!!
90+4 koniec meczu

AS Roma 2-2 Lyon
Bramki dla "Rzymian "strzelili Vucinic i Mexes a dla Lyonu Juhinio i Fred

RELACJA Z OSTATNIEGO MECZU EMIRATES CUP

Arsenal - As Roma

1 Ebue wrzuca piłkę z prawego skrzydła a gola wspaniałym strzale w okno zdobywa Van Persi
11
2-0 Ebue okiwał Mexesa i mocnym strzałem w długi róg niedał szans Doniemu
23 świetne podanie Fabregasa otworzyło drogę do bramki dla Ebue który strzelił mocno ale doni świetnie obronił ten strzał
31 De Rossi atomowy strzał z woleja z 17m prosto w Kolo Ture
42
Toti omotał 3 obrońców arsenalu i oddał strzał w samo okienko
bramki kanonierów 2-1
45Vucinic podaje do Totiego na 7 metr, na wolne pole Toti podcina piłkę nad fabianskim 2-2

45+1 Walcott za Ebue
45+2 Van Persi po podaniu Fabregasa dochodzi do sytuacji sam na sam ale przestrzelił
45+2 sędzia kończy pierwszą połowę
54-Ataki Arsenalu broni się arsenal
63 Fabregas groznie strzela z 21 m ale pewnie broni Doni
64 Walcot podaje na dobieg do Adebayora a ten uderza piłka musneła o poprzeczkę
79
Van Persi podaje do niepilnowanego Adebayora a ten przepięknym technicznym strzałem pokonuje Doniego !!! To chyba najładniejsza akcja tego turnieju
83 Eduardo za
Adebayora
90+2 koniec meczu

Klasyfikacja końcowa : Emirates Cup

Arsenal 8 ptk
Barcelona 6 ptk
Lyon 5 ptk
AS Roma 5 ptk

MaTi10
Kilka literówek było ale ogółem ok wink.gif
artysta germanista
fajne po za tym, że jest kilka literówek i te zdjęcia w "Europass" za bardzo są rozciągnięte wink.gif
pst-lp
Brakuje przejrzystego zestawienia wyników i tabeli. Wiem, że to pierwszy turniej (nie liga), ale przydało by się. 

Czekam na kolejne mecze.

Crv+

Relacja z pierwszego meczu LG Cup

Arsenal -OL Marsylia

2min Denilson przeżuca piłkę nad obrońcami do Whistle który gasi piłkę i decyduje się na strzał z ostrego konta Mandanda broni ten strzał
3min Silvestr podaje do Fabregasa który strzela z 21 metra piłka poszybowała obok prawego słupka
18 min Cani wrzuca z prawego skrzydła do Nianga który strzałem głową w środek bramki pokonuje Almunie ,jak bramkarz kanonierów mógł to puścić 1-0 dla OL Marsyli
45min koniec pierwszej połowy
HT zmiany Van Persi za Bishofa Rempsy za fabregasa Walcot za Denilsona
50min Niang sam na sam z Almunią broni ten strzał Hiszpański Golkiper
53min
Wallcot okiwał 2 obronców Marsyli podaje do Whistle który strzałem w prawe okienko nie daje szans Mandzie
88 min Benthner podaje na 5 m do Arona Rempseya który strzela po ziemi w lewy dolny róg wspaniała,fenomenalna interwencja Mindy

90 koniec meczu
____________________-

wyniki drugiego meczu Lg Cup
Villareal 1-0 Ajax
(94+Altidore)

Dopiero w doliczonym czasie gry zwycięstwo "żółtym łodziom podwodnym" zapewnił Altidore
=============='
===========
OM 0-0 Villareal
=======

Relacja z ostatniego meczu LG Cup

Ajax-Arsenal
2min Emanuelson wrzuca z rzutu rożnego do Huntelara a popularny Hunter nie dał nawet najmniejszych szans Mannonowi 1-0
5 min Adebayor podaje na 3m do Rempsya ten jednak jak to mówi Dariusz Szpakowski "uderzył panu Bogu w okno"
9 min Rohmedal okiwał 2 obrońców i strzałem w górny narożnik bramki nie dał nawet najmniejszych szans Mannonowi 2-0
11min Adebayor otwiera korytarz do bramki Whistle jeden na jednego Whistle oddaje ładny techniczny strzał broni Timer niesyty tak nie fortunie interweniuje że Olger strzela gola ręką do własnej bramki 2-1
16 min Hunter strzela z 25 metrów niecelnie
23 Whistle z 40 m próbuje zaskoczyć bramkarza gospodarzy tym razem się nie udało
36 Sanga traci piłkę pod własnym polem karnym co bezlitośnie wykorzystuje hunter który pokonuje Manhona z najbliszej odległości
45+3 Koniec pierwszej połowy
HT Benther za Adebayora Wallcot za Rosickiego Vela za Denilsona
50 Rohmedal strzela interweniuje Mannon tak nie fortunie że nabił Kolo Ture 4-1
56 Surez mija Bacarego Sange i Strzela piłka trafia w prawy słupek
57 Surez wchodzi w ślizgiem nieczysto trafia w piłkę i w konsekwencji niema bramki
72 Hunter sam na sam nie trafia w światło bramki
83 Hunter sam na sam tym razem się nie myli 5-1
90 koniec meczu Arsenal przegrywa 5-1

lukasz44
Popracuj nad językiem i nazwiska piłkarzy ( Rohmedal-> Rommedahl, Benther -> Bendtner, Ebue-> Eboue) a tak wogóle to OK .
Crv+

WBA -Arsenal

3 min kolen wyłuskuje piłkę pod polem karnym Arsenalu mija fabregasa i galasa i ładnym technicznym strzalem strzela obok lewego słupka
7 min Kolen wrzuca More uderza głuwką piłka musneła poprzeczkę
12 Min Kapitan Arsenalu oglada żółtą kartke za wejścia na Mora
14 Perfekcyjne podanie Ebue do sangy który wbiega w pole karne i podaje do Denilsona który sztszela bez namysłu ręką zagrywał clement nie wychwycił tego arbiter tego spotkania ,to pownien być karny.
29 Fabregas strzela z 31 m ale bronie to bez trudu carson
45 koniec pierwszej połowy
HT zmiany Benthner za Van Persiego Eduardo za Adebayora
62 Eduardo sam na sam z Carsonem ten drugi wychodzi z tego pojedynku zwycięsko
70 Fabregas wrzuca na 20 m do Benthnera ten przedłuza głową do Nasriego,Nasri przyjmuje piłke na klatkę i wbiega 1-1 ależ wybronił ten strzał Carson
84 Zmiany Nasri za walcota
90 + 1 Koniec mezu

Bum surprise tongue.gif laugh.gif

Arsenal-Stoke

7 Almunia podaje prosto pod nogi Dempseya który sztrzałem do pustej bramki pokonuje Almunie 0-1
25 świetnie urwał się obroncom Adebayor sam nas sam strzela w srodek bramki
38 Delep wychodzi 1-1 sam na sam słupek !!! Almunia nawet niedrgną!!!
38Piękna kontra Arsenalu wszystko z pierwszej piłki ,A.Song podaje do Rosickiego
który odgrywa na 15m do Adebayora a ten strzałme z pierwszej w samo okno niedaje szans bramkarzowi Stoke po 11 sek.
45+1 koniec pierwszej połowy
52 Walcot wspaniały techniczny strzał z 20m GK wybija na korner końcówkami palców !!
76Walcot podcina piłke nad OBR Van Persi strzela z woleja świetny sztrzał i jeszcze lepsza obrona
77 Rempsey za Rosickieg Nasri za Songa
82 Whistle za Wallcota
82 Pedersen sam na sam brani ten strzał Almunia
90 koniec meczu

A Villa vs Arsenal

4 Bary podaje na wolne pole do A.Younga Almunia
10 Bary wrzuca do niepilnowanego Agbonlahora 1-0
36 Wallcot indywidualna akcja mija obrnców jak tyczki na treningu przebiega z piłką 40 m iodaje strzał nad poprzeczką
41 Ebue podaje do Adebayora na 11m ten urywa się obroncą i strzela broni Fridel]
45 A. Yang strzela z ostrego kata ,Almunia co on wyprawia zbiaje piłkę pod nogi Harwooda 2-1
45+2 koniec pierwszej połowy
46 Rzut wolny dla ARS z 19 m broni Fridel to atomowe uderzewnie
48 Agbonlahor mija almunie strzela z lini bramkowej wybija Głową Gallas
52Vela za Van Persiego
rzut rozny dla Aton wili wrzuca Young a gola głową strzela Barry 3-1,Almunia nawet niedrgną
90+koniec meczu

Arsenal-Blackburn

1m Denilson strzela z 7m zablokowany
16 Van Persi strzela z 30 m bez najmiejszego trudu łapie Robinson
45Nieporozumienie w lini obronej Blackburn Van Persi 1-1 broni Robinson
51 1-1 Robinson broni strzał denilsona
52 rożny z voleja uderza Walcot nad poprzeczką
53 kontra Blacburn Dunn ogrywa Ture i niedaje cienia szans Fabiemu
61 groznie strzela Fabregas z 31 me broni Robobinson
70 Zmiany Adeba za VP
71 Adebayor sam na sam paruje na corner robinson
72 Adeba sam na sam znowu górą robinson
81 Fabregas 1-1 poadje do adebayora ten strzela z linio bramkowej wybija ojjer
82 Adeba z 18m broni robinson
90+! Adebayor sam na sam broni robinson
90+3 koniec meczu

Liverpool vs Arsenal

8 Adebayor sam na sam broni Reina
10 Adeba założył sitke caragerowi 1-1 tym razem się niemylii podcina piłkę nad Reiną
21 Nasri wymienia pare podan z Clichym wrzuca nad poprzeczką szybuje strzał Adebayora
23 Nasri mija Degana i Atomowy strzał z 30 m nad poprzeczką
28Nasri strzela z 17 m piłka odbija sie od Hypi obok lewego słupka
37 nasri podaje wslizgiem do Fabregasa ten strzela w długi róg wyciągną się jak długi Reina i wybonił ten strzał
40 Adebayor 1-1 Broni reina
45 Strzał rozpaczy Benayouna nad poprzeczką
HT bez zmin
47 Torres perfekcyjnie podaje do babela 1-1 bronie fabian
55 Nasri omatał 2 OBR the reds i ppodał piłke na wolne pole do cl;ichego który strtzałem wdługi róg niedaje najmniejszych szans Reinie z 15m
71 zmiany nasri Ebue Wallcot Rosicky
83 Vela podaje do wallcota ten wybiega 1-1 i strzałem wd ługi róg niedaje szans Reinie
90+koniec meczu
Crv+

Arsenal Totenham

3 Eduardo wsaniały techniczny sztrzał z 20 m i tylko boczna śatka
11 Ebue sam na sam za lekko i piłke łapie gomes
33 Diaby sam na sam nietrafia w światło bramki
45 Eduardo podaje na 15m do Benthnera który sztrzałem obok prawego słupka niedaje szans bramkarzowi
57 zmiany Whistle za Diabego Wallcot za Eduardo
66 Eduardo podaje do Benthnera na 5 m który nie trafia do pustej bramki
70 Mordic wrzuca i piłka szybuje nad poprzeczką po strzale Jenasa
90 Koniec meczu

Arsenal vs Everton

6'Rosicky sam na sam paruje strzał Czecha Howard,piłka trafia pod nogi Benthnera który sztrzela do pustej bramki 1-0
28 Benthner sztrzela wprawy narożnik bramki broni Howard
40 Saha sam na sam broni Fabian
42 Nasri rajd prawym szkszydłem okiwał 2 obronców Evertonu i odał sztrzał w lewy dolny róg bramki sztrzeszaonej przez howarda Broni Golkiper Evertonu
45 koniec pierwszej połowy
51 A.Song ukarany żułtym kartonikiem za faul n pinarze
62 Hilbert sam na sam broni fabian
65 Vela strzela z 19 m w lewe okno broni Howard
69 Denilson podaje głowa do Fabregasa który bez namysłu strzela z pierwszej piłki z 35 m porzeczka !!!
74 A.Song mija Jagilke istrzela z ostrewgo konta broni Howard
76 zmiany Wallcot za Rosickiego Van Persi za Benthnera
88 Saha sam na sam podcina piłkę nad Fabianem 1-1 dramat Arsenalu
89 Van Persi opuszcz boisko na noszach
89 Adebayor za Van Persiego

90 +3 Clichy podaje do Adebayora strzela zblokowny piłka podbija się o9d Jagielki a piłke przepięknym Volejem z 7 m pakuje Carlos Vella
koniec meczu Arsenal wygrywa 2-1

Crv+
Niestety to już ostatnia relacja bo brat usuną mi Save'a sad.gif
Crv+
Na rynku pojawiła się nowa gazeta poswiecona pilce noznej tongue.gif

Raport Premiership

http://i41.tinypic.com/2nasg1z.gif

Raport Arsenal

http://i43.tinypic.com/296hj4o.gif

Raport Chelsea

http://i42.tinypic.com/293hmp5.gif

Raport Liverpool

http://i44.tinypic.com/21jnmlx.gif

Raport Man Utd

http://i42.tinypic.com/wl8x3.gif

Proszę o komentarze i ocenki

nowy numer już jutro happy.gif
Crv+

Primeradivision Raport

http://i44.tinypic.com/6p22dc.gif

Wywiad z Petrem Cechem

http://i41.tinypic.com/hukjde.gif

Real Raport

http://i40.tinypic.com/23ww9xy.jpg

Barcelona Raport

http://i41.tinypic.com/f0n7d3.gif
qwerte
Mógłbyś mi powiedzieć w co ty się zacząłeś bawić?
Ponieważ ja nic z tego nie kumam.

Popracuj nad ortografią. dry.gif

Football w najelepszym wydaniu.
Wywiad z bramkarzem chelsea i reprezentacji Czech.

Gazetka podrożała o zeta i ma mniejszą zawartość? wink.gif
Crv+

Chelsea vs Man utd

http://i43.tinypic.com/2njko68.jpg

Wywiad z C.Tevezem

http://i40.tinypic.com/24mrzhv.gif

Wywiad z Cesem Fabregasem

http://i39.tinypic.com/f052cz.gif

info

http://i39.tinypic.com/25k61xs.gif

Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne ;)
Pelas
popracuj nad czcionkami i kolorem, bo aż się czytać nie chcę:;/ graficznie jest ok, tylko najważniejsza sprawa została tu za przeproszeniem spierdolona.
Crv+
dzięki
faktycznie litery zlewają się z tłem
Crv+
Zapowiedz

Chelsea-Man utd

Stadion na którym rozygrany zostanie mecz: Wembley
Godzina: 15:00
Data :10 sierpnia 2009
Drużyny:Manchester Utd,Chelsea Fc
Rozgrywki:Tarcza wspólnoty

Składy :

Manchester Utd :
(4-4-2)
VdS,G.Neville,Ferdinand,Vidic,Evra
C.Ronaldo,Carrick,Scholes,Nani
Berbatov,Roony

Chelsea :
(4-5-1)
Cech,Bosingwa,Carvalho,Terry,A.Cole
J.Cole,Ballack,Mikel,Lampard,Deco
Drogba

Sędzia:
Mathew Smith

Manchester United zmierzy się z Chelsea Londyn w meczu o tarczę wspólnoty. Drużyny te będą mogły sięgnąć po to

trofeum w niedzielę na stadionie Wembley. Początek zaplanowano na godzinę 15:00.

W poprzednim sezonie Tarczę wspólnoty zdobył Manchester utd. Diabły pokonały wówczas Porsmouth i teraz skupiają

się na obronie tego trofeum. .
Crv+
Chelsea z Tarcza wspólnoty

Drogba tym razem się nie popisał

Wielu fanów angielskiego footbolu oglądało ten mecz oczekując wielkiego widowiska niestety zawiedli się kibice niebieskich jak i czerwonych diabłów mecz był bardzo nudny podopieczni Sir Alexa Fergusona mieli rozregulowane celowniki i nie mogli trafić w światło bramki pilnowanej przez Petra Cecha natomiast piłkarze the blues nie mogli sforsować obrony the devils w efekcie zobaczyliśmy bardzo nudne widowisko widowisko wygrane 3-1 po rzutach karnych dla podopiecznych Franka Rijjkarda .

skrót meczu
http://www.youtube.com/watch?v=n_9SIMMEXOo

Wywiad z Drogbą

[Dz]iennikarz :Didier byłeś praktycznie nie widoczny na boisku
Drogba: to prawda Vidic i Ferdinand oraz cały blog defensywy United zagrał fantastyczne spotkanie obrona nie dała nam rozwinąć skrzydeł

[Dz]Co sądzisz o Rijjkardzie ?
Drogba:to wielki trener z wizją gry z nim zaczniemy odnosić sukcesy i zdobywać puchary

Wywiad z Andersonem

[Dz] Dlaczego przegraliście?
[An] nie potrafiliśmy wykorzystać swoich okazji w pierwszej połowie jaki i w drugiej,dlatego doszło do karnych a jak wiadomo karne to zawsze loteria
[Dz]jak zespół zareaguje na porażkę?
[An]sądzę że dość dobrze nie oszukujmy się jest to najmniej presztiżowe trofeum do zdobycia przed nami jeszcze 4 trofea do zdobycia a my chcemy zdobyć je wszystkie .
Crv+

Wywiad z Makalele

[DZ]Wszędzie gdzie się pojawiałeś odnosiłeś sukcesy a teraz jeszcze wygrałeś Ligue 1 oraz zdobyłeś mistrzostwo Francji i Puchar UEFA jaka jest tajemnica twojego sukcesu ?

[Maka]dużo gram na Playstation(śmiech)niema żadnej tajemnicy po prostu staram grać najlepiej jak umiem

[Dz]żegnasz się już definidyfnie z footbalem:
[M]jako piłkarz tak rok temu mówiłem że po sezonie chcę wrócić do Francji i tam zakończyć karierę i tak zrobiłem

[Dz]Wrócisz;do piłki nożnej
[M]jako piłkarz nie ale być morze jako trener lub derektor techniczny

[Dz]czy to prawda że dostałeś ofertę powrotu na SB :
[M]Utrzymuję dobre stosunki z właścicielem Chelsea, dostałem propozycje powrotu na SB który na pewno rozważę

Doniesienia Transferowe

PSG

Przychodzą:

-L Gustawo przeszedł z Niemieckiego Hofeneim do PSG za 6 mln euro Brazylijczyk będzie grał na Parc des Princes z numerem 17

To jest hit letniego okienka transferowego Mathiew Flamini po świetnych występach w Arsenalu inie udanej przygodzie z Ac Milanem wraca do Francji będzie grał w drużynie PSG z numerem 28 kwota jaką PSG musiało wyłożyć na transfer Francuza wynosiła 15 mln euro

Odchodzą:Makalele(koniec kariery),Sessegnon(Arseanal)16 mln

FULHAM

Przychodzą

Białkowski bramkarz kadry polski do lat 21 oraz 3 ligowego Soutchampton będzie grać na craven cotege władze Fulham kupiły polaka z 1,5 mln euro

Tinga Jamajczyk ma załatać dziurę która powstała na
skutek sprzedaży w styczniu Bullarda do Hull city jamjczyk został kupiony za 5 mln euro

Adu nadzieja amerykańskiej piłki trafiła do Londynu za 15 mln euro nikt przy Fulham road niema wątpliwości że Amerykanin się sprawdzi w Premiership

e Mahmed Zidane kupiony z Borusi Dordmund za 12 mln ma wzmocnić linię ataku Fulham egipcjańinowi nie będzie jednak łatwo ponieważ w fuham znajdują się już 3 napastnicy

Odchodzą

Erik Nevland(Harts) 2mln euro
Alexei Smertin(Dude utd) 3 mln euro

Aston Villa

przychodzą

Owen za darmo
Anglikowi nie wiedzie się za dobrze po opuszczeniu Liverpulu,najpierw nie udana przygoda z Realem a później w Nu FC
na szczęście szanse anglikowi postanowił dać O;Neli

Manda
Po sezonie 2008/2009 odszedł Brad Fridel i powstała dziura na tej pozycji którą załatał jeden z najlepszych bramkarzy League 1, Manda Francuz został sprowadzony na Villa Park za 20 mln euro

Taiwo
Przerzedł na Villa park razem ze swoim kolegą z zespołu na Villa park za 16 mln euro

odchodzą

Marlon Harewood 7 AS Monaco
Isaiah Osbourne 5 Le Mans
Luke Young 4,5 Girondins Bordeaux

Liverpool

przychodzą

Błaszczyk wypożyczenie.
Benitez od dłuższego czasu poszukiwał dryblera na skrzydło,Chelsea ma J.Cole,Arsenal ma Walcota,Man utd ma C.Ronaldo a Liverpool Błaszczykowskiego przynajmniej na jeden sezon

odchodzą

Penant-Sevila 9mln euro

Everton

Przyszli

N'Zogbia
Moyes szukał wzmocnienia lini pomocy i kupił młodego utalentowanego francuza charlsa N'zogbie za 12 mln euro

Moutinho
Joese po zeszłorocznej porażce z barnem w dwu meczu 11;1
pokłócił się śmiertelnie z trenerem Sportingu więc gdy nadarzyła się okazja nie mógł przejść obok niej bokiem
przerzedł do Evertonu za 19 mln euro

Jo
Brazylijczykowi nie wiodło się w Man city , a problem z kontuzjami zmusił trenera Evertonu do wypożyczenia Jo z manchesteru na .... wiodło się tak dobrze że władze klubu przedstawiły stały kontrakt dla Brazylijczyka i wykupili piłkarza za 22 mln euro

odeszli
Leon osman bordeux 8 mln euro

Man city

przychodzą

Zaki Man city po bardzo dobrych występach na wypożyczeniu w Wigan man city zdecydowało się wykupić go z egipskiego klubu za 17 mln

Diego-Man city stoczyło prawdziwą batalię z Juventusem ,Atletico Madryt i Realem jednak możliwość gry w jednej drużnie z dawnym kolegą z Santosu(Robinho) oraz niebotycznie wysokie zarobki a Werder do sprzedaży skusiło
38 mln euro

Resyes-nie idzie mu za dobrze w żadnym klubie od czasu odejścia z Sevilli mimo to jest jednym z najbardziej rozpoznawalnym graczy w Europie i na świecie .Szejkowie wydali na Reyesa 20 mln euro

odchodzą:
Daniel Sturridge-Chelsea 8 mln

Newcastle

przychodzą:

Dida po latach gry w bramce milanu i sprowadzeniem Abiatiego którego musiał uznać wyżość nowego golkipera Ac Mianu ,Dida postanowił przenieść się na wyspy Newcastle utd musiało wyłożyć na ten transfer za 4 mln euro

Daren Benet po bardzo dobrym sezonie w Totenhamie przeniósł się do tynyside by załatać dziurę w ataku po przejściu Owena do Aston Villi ,Newcastel utd musiało wydać na transfer 20 mln euro

Odchodzą:
Owen

West Ham

Przychodzą:

Azpilicueta- młoty nie szastały gotówką w tym okienku transferowym,władze klubu uznały za priorytet zatrzymanie czołowych piłkarzy. jednak do West Ham'u trafił młody utalentowany Hiszpan z Osasuny Azpilicueta za 4 Mln euro

odchodzą
---------

Tottenham Hotspur

Przychodzą:

Adriano
Valencja

Gorące lato na White hart line Tottenham sprowadził do zespołu rewelacje poprzedniego sezonu Ekwadorczyka Valencje za 15 mln euro i Brazylijczyka Adriano któremu ostatnio nie za dobrze wiedzie się w Interze suma jaką musiał wyłożyć na stół za Brazylijczyka wynosiła 11 mln euro .

odchodzą

Gareth Bale Inter 17 mln euro

niestety władzażom Tottenhamu nie udało się zatrzymać nadziei Węgierskiej piłki ,Garetha bale który przeszedł do Interu za 17 mln euro

Arsenal

przychodzą:

Arsenal szukał wzmocnienia na pozycji defensywnego pomocnika po odejściu Flaminiego zostali na tej pozycji Aron Rempsy i
Denilson.kanonierzy musieli wyłożyć na ten transfer 14 mln euro do Paryża na rok ma być wypożyczony Hiszpan Francisco Merida

odchodzą:

Francisco Merida wypożyczenie do PSG (1 sezon)
Almunia Sevila 12 mln euro

Odejście Almuni do Sevilli to wielka szansa dla Fabiańskiego który po odejściu Hiszpana
zostanie pierwszym bramkarzem kanonierów,powody do radości powinien mieć także
inny polak w składzie" the Guners" Szczęsny który Awansował na trzecia pozycje w bramce kanonierów .
Crv+
Doniesienia Transferowe część druga

Manchester Utd

Przychodzą:

Downing
Veloso

To było gorące lato nie tylko dla stołecznego klubu z manchesteru ale także dla czerwonych diabłów najpierw" the devils" stracili C.Ronaldo na rzecz Realu Madryt a później nie wypalił plan B by zastąpić Portugalczyka Frankiem Riberym po nieudanych próbach zatrzymania C.Ronaldo i sprowadzenia Riberego Czerwone diabły postanowiły poszukać świetnego dryblera na własnym boisku wybór padł na Downinga z Middlesbrough którego zespół z manchesteru kupił za 26 mln euro
na dodatek paskudnej kontuzji doznał Anderson więc czerwone diabły był zmuszone kupić defensywnego pomocnika wybór padł na Veloso ze Sportingu Lizbona za 15 mln euro.

Odchodzą:
C.Ronaldo Real 70 mln
Manucho Hull 8 mln

Hull

Przychodzą:

Hul city nie dysponuje pokaźnym budżetem nawet jak na beniaminka dlatego nie stać ich na wydatki jednak udało im się wykupić z man utd Angolskiego Piłkarza Manucho za 8 mln euro
Odchodzą
Dean Windass,Nick Barmby koniec kariery

Chelsea

Przychodzą

Ben-Afra
Quarasema

Nowy trener oznacza także nowe transfery po świetnej grze na wypożyczeniu Quaresmy klub z Londynu postanowił przedłużyć z Portugalczykiem kontrakt,Chelsea kupiła także drugiego dryblera Hatema Ben-Afre którego klub z Londynu kupił za 22 mln euro odszedły także stare gwiazdy londyńskiego klubu takie jak Ballack ,Maluda oraz Alex

Odchodzą :
Ballack Celtik za Darmo,Maluda juventus 12 mln euro ,Alex Ac Milan 10 mln euro

Bolton

przychodzą

Bolton kupił w tym okienku tylko jednego zawodnika z Interu Mediolan Obine za 18 mln euro

odchodzą

James Sinclair 2mln(Valenciens)
jaro9
Graficznie wygląda ładnie.Musisz za to popracować nad tekstami i niepopełniać błędów w nazwiskach ,treściach.Pozdrawiam
Crv+
Nowa kariera Real Madryt

Rok założenia: 1902
Barwy: białe
Przydomek: Królewscy
Prezydent: Perez
Trener: Juande Ramos

Sukcesy:

Mistrzostwo Hiszpanii (31): 1932, 1933, 1954, 1955, 1957, 1958, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1967, 1968, 1969, 1972, 1975, 1976, 1978, 1979, 1980, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1995, 1997, 2001, 2003, 2007, 2008
Puchar Hiszpanii (17): 1905, 1906, 1907, 1908, 1917, 1934, 1936, 1946, 1947, 1962, 1970, 1974, 1975, 1980, 1982, 1989, 1993
Superpuchar Hiszpanii (8): 1983, 1991, 1992, 1994, 1996, 2001, 2003, 2008
Puchar Ligi Hiszpańskiej (1): 1985
Puchar Europy (9): 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002
Puchar UEFA (2): 1985, 1986
Superpuchar Europy (1): 2002
Puchar Interkontynentalny (3): 1960, 1998, 2002

Stadion:
Nazwa: Santiago Bernabeu
Pojemność: 80,354
kadra

Kadra

Transfery
Odchodzą:
Saviola--->Fenerbahce 8,7mln euro
Dudek---->Feyenoord darmo
Míchel Salgado--->koniec kariery
Christoph Metzelder-->Werder 7 mln euro
Mahamadou Diarra--->Inter 18mln euro
Julien Faubert------> West Ham UTD powrót
Przychodzą:
C.Ronaldo<---- Manchester UTD 60 mln euro

Florentino Perez nowym starym prezesem królewskich

W wyborach wygrał Perez i odrazu ściągną crack'a za zaporową sumę 60 mln euro do realu przeszedł C.Ronaldo
nowy prezes realu postanowił wypowiedzieć się o Jaunde Ramosie:"Ramos na stanowisku trenera realu zachowywał się świetnie oprócz blamażu z Liverpoolem niemożna mu niczego zarzucać przeją drożynę w środku sezonu i nie miał czasu na wprowadzenie swojej myśli szkoleniowej gdy zajadzie tak potrzeba zmienimy trenera"

Wypowiedz Jaunde Ramosa

Jaunde Ramos:wiem czego ode mnie oczekują i jakie są cele Realu Madryt wszyscy oczekują że wygramy wszystko
co jest do zdobycia oraz efektywnego i efektownego football'u .pierwszy sezon był dla mnie trudny nie miałem czasu aby stworzyć z drużyny kolektywu tak żeby zgromadzona publiczność na Santiego Bernabeu mogła podziwiać ofensywny i skuteczny real.

Mecze Sparingowe
Sporting
Schalke 04
Milan
Olmpiqe Marsylia

O meczach przed sezonowych
Real Madryt na leringu w Irlandii rozegra trzy mecze(Sporting Lizbona,Schalke 04,Olmpiqe Marsylia) a w Madrycie na Santiego Bernabeu jeden przeciwko włoskiemu AC Milanowi.

Zapowiedz przed meczowa :Real Madryt-- Sporting Lizbona
2 lata temu obie drużyny zmierzyły się ze sobą w Madrycie w meczu o puchar Santiego Bernabeu gospodarze wygrali mecz z dorobkiem pięciu bramek na końce goście z Lizbony odpowiedzieli dwoma trafieniami,jaki wynik będzie widniał na tablicy wyników po 90 minutach meczu w Dublinie? przekonamy się wkrótce.

Podstawowe jedenastki potwierdzone

Crv+
Real Madryt - Sporting Lizbona 2:0

Wiele fanów w Irlandii czekało na ten mecz z zapartym tchem nie bez powodów w Irlandii ten mecz został okrzyknięty meczem sezonu choć nawet się nie znaczą. oczekiwania Irlandzkich i polskich kibiców były ogromne.

Klub z Madrytu od początku meczu zepchną Sporting na własną połowę i nie jednokrotnie nacierał na bramkę strzeżoną przez Ricardo Patrico ale ani Raul ani RvN nie zdołali zaskoczyć bramkarza Sportingu w 34 minucie ataki realu przyniosły skutek po dwójkowej akcji Gago z Snajderem padła bramka dla królewskich a strzelcem gola został holender , do końca pierwszej połowy real kontrolował grę i nie dawał szans na piłkarzom z lizbony na rozgrywanie piłki. po przerwie trener realu dokonał dwóch zmian w zespole królewskich Higuain zmieninił Rvn a De La Red wszedł za VDF
w drugiej połowie obraz gry uległ zmianie podopieczni Hallsinbak'a dłużej utrzymywali się przy piłce tworzyli groźniejsze akcją ale świetnie spisywał się Sergio Ramos który nie pozwalał skonstruować piłkarzom Sportingu groźnych akcji.a real skupił się na kontrach i po jednej z takich kontr w 83 minucie padła druga bramka w dla królewskich Robben spod własnego pola karnego przebiegł połowę boiska dograł piłkę do Raula który nie zastawiając się dośrodkował płasko do wybiegającego Higuaina który strzałem w okienko zakończył akcje do końca meczu wyniki nie uległ zmianie i gracze z Madrytu mogli świętować swoje pierwsze zwycięstwo w Irlandi.

C.Ronaldo w Madrycie za rok

Wydawało się że C.Ronaldo trafi do Madrytu i wszystko na to wskazywało gracz "The Devills" zaakceptował warunki
Realu a Man utd nie będzie robił przeszkód a do sfinalizowania transakcji do Madrytu brakowało tylko podpisu zawodnika ,okazało się jednak inaczej do akcji wtrącił się koncert Nike z którym Ronaldo ma podpisany trwający jeszcze przez rok kontrakt.ostatecznie piłkarz i kluby zgodzili się żeby skrzydłowy trafił do realu w przeszłym roku.
lukasz44
Bomba !!! Czekam na każdy kolejny nius z obozu Blancos . . . pozdrooo ;-D
WKS
Wiecej relacji poprosze , kapitalne wejscie Smoka ! , zycze wytrwalosci smile.gif
Crv+
Fenomenalny Ramos?

Hiszpańskie media nie mogą sie nadziwić umiejętnościom Andaluzyjskiego obrońcy po meczu ze Sportingiem Lizbona większość serwisów internetowych oceniło Ramosa na 10 a sam zainteresowany został wybrany graczem meczu przeciwko Sportingowi.

wypowiedzi po meczowe

Juande Ramos : Jestem zadowolony z gry swoich podopiecznych ,nie zawiedliśmy pokazaliśmy kawałek dobrej piłki w drugiej połowie trochę spuściliśmy z tonu co doprowadziło do groźnych sytuacji pod naszą bramką nie ukrywam że jestem zadowolony z wyniku choć stać nas na dużo więcej.

Hasselbaink: zagraliśmy bardzo dobre spotkanie niestety nie udało nam się zremisować lub wygrać tego spotkania mimo wszystko jestem zadowolony pokazaliśmy determinacje i wole walki.
jaro9
Dwa małe błedy w nazwiskach-Hallsinbak (Hasselbaink) i Jaunde Ramos(Juande Ramos) poza tym fajnie.Powodzenia smile.gif
Crv+

Zapowiedz przed meczowa :Real Madryt-Schalke 04

Zapowiedz w drugim meczu w Dublinie Real Madryt zmierzy się z niemiecką drużyną Schalke 04 piłkarze z Gelsenkirchen nie mogogli zaliczyć poprzedniego sezonu do udanych Schalke zajęło ósme miejsce nie gwarantujące nawet gry w Lidze Europejskiej natomiast real także nie popisał się w poprzednim sezonie nie zdobywając żadnego trofeum.

perONE
Narazie bdb wink.gif Zapału!
P.S derenthe i Rob..en wink.gif
Crv+
Real Madryt--Schalke 04 1:1

Drugi mecz Realu w Dublinie w którym Jaunde Ramos dokonał aż czterech zmian w podstawowej jedenastce zapowiada się bardzo ciekawie .Oliver Khan w przeiwieństwie do Ramosa wystawił w meczu swoją najlepepszą jedynastkę co zapowiadało niezwykły spektakl na Croke Park

Schalke dość szybko poradziło sobie z niezgranym Realem Madryt atakując i przeprowadzając akcje za akcją
żaden z piłkarzy realu niczym się nie wyróżniał oprócz Casillasa który ratował zespól przez pierwsze 30 minut piłkarze realu stali jak wryci niewiedzą co się dzieje byli zupełnie zdezorientowani i zdezorganizowani aż do 32 minuty wtedy Derenthe z najbliżej odległości trafił w porzeczkę co nie udało się w 32 minucie udało się 6 minut później po dośrodkowaniu Huntera przepiekaną bramkę pod poprzeczkę strzelił De La Red wspaniały powrót Hiszpana do wielkiego footballu real po bramce złapał wiatr w żagle królewscy l jednak nie zdołał przed przerwą podwyższyć prowadzenia. Po przerwie widzieliśmy bardzo twarde i wyrównane widowisko a co najważniejsze przyjemne dla oka w 75 minucie meczu Schalke wyrównało Kurany podał do Farfana który z najbliżej odległość nie dał szans Casillasowi kolejne minuty nie przynosiły zmiany rezultatu szansa dla Realu pojawiła się w 88 minucie Hunter wybiegł sam na sam z bramkarzem holender faulowany , sędzia nie miał najmniejszych wątpliwości i ukarał czerwoną kartką Nunera. w bramce staje Rafinha do rzutu karnego podszedł Gary i trafił słupek do końca meczu wynik nie uległ zmianie.

Czy Kalou lub Capel dołączą do zespołu królewskich ?

Po nie udanej próbie ściągnięcia do klubu w tym sezonie C.Ronaldo (będzie grał w realu od następnego sezonu)
Florentino Perez postanowił wypożyczyć klasowego pomocnika najpierw Florentino próbował wypożyczyć Ribierego odpowiedz Bayernu była oczywista nie wyszedł nawet plan B wypożyczanie Salomona Kalou ani Diego Capela czy prezes królewskich się podda, wypożyczenie Riberego wydaje się czymś niemożliwym ale właśnie od takich rzeczy jest Perez czy może skusi się na łatwiejszych do wypożyczenia Capela lub Kalou?
Crv+
Zapowiedz przed meczowa :Real Madryt -Olympique Marsylia

Trzeci ostatni mecz w Dublinie Real Madryt rozegra z Olympique Marysylią pojedynek pomiędzy mistrzem Francji
i vice mistrzem Hiszpanii kibice będą mogli obejrzeć na Corke park

Tomak
Bardzo niedbale piszesz, ciężko się to czyta. Dużo niedociągnięć póki co.
Crv+
Real Madryt - Olimpiqe Marsylia 1:1

W ostatnim meczu w Dublinie Real Madryt zmierzył się z Olympique Marsylia niestety do spotkania Real przystąpił bez kontuzjowanego Huntelaara który ucierpiał w meczu z Schalke.

od początku spotkania real zaczynał jak w meczu z schalke piłkarze z Madrytu nie mogli wyjść z poza własnej połowy zespół był bezradny i znowu świetnie w bramce spisywał się Casillas bramkarz królewskich skapitulował dopiero w 37 minucie spotkania Niang strzałem z dystansu trafił w poprzeczkę piłka trafiła pod nogi Cisse który oddał mocny strzał, z linii bramkowej wybił Pepe a sędzia uznał gola dla zespołu z marsylli do końca połowy piłkarze z marsylii atakowali zespół królewskich. po przerwie obraz gry nie uległ zmianie i tylko świetne interwencje Classilasa ratowały real przed upokorzeniem w 67 Robben świetnie podał do Raula który z pierwszej piłki dośrodkował do VDF który strzałem pod poprzeczkę doprowadził do wyrównania do końca meczu zespół z Marsylii atakował bramkę strzeżoną przez Casillasa jednak dobrze dysponowany golkiper królewskich nie skapitulował po raz drugi.

Where are you Roy?

Na lotnisku w Madrycie stawiła się prawie cała drużyna realu prawie bo zabrakło wśród piłkarzy Blancos skrzydłowego królewskich Roystona Drenthe który został atrakcją medialną sytuacja przypomina sytuacje Adriono Interu Mediolan czy z Holendrem będzie tak samo jak jak z Brazylijczykiem i po nie udanych występach w obecnym klubie odejdzie na piłkarską emeryturę?
Crv+
Znamy terminarz

Wiemy już że oczy wszystkich fanów Primieradivision przez pierwsze tygodnie będą skierowane na zespół Realu Madryt który w pierwszych czterech tygodniach zagra z Valencją ,Racingiem,Atletico Matry i z FC Barceloną

Zapowiedz pierwszej kolejki Primeradivision

W pierwszej kolejce La liga dojdzie do dwóch klasyków. Na Camp Nou Barcelona będzie podejmowała Villarreal,natomiast
główny rywal Barcelony w walce o mistrzostwo Real Madryt zmierzy się na Stadio Mestalla z Valencią .
Crv+
Zmiany w terminarzu

JuveR
Pisząc szczerze... to momentami odechciewa się tego czytać. Błędy w nazwiskach piłkarzy, nazwach klubów, brak znaków interpunkcyjnych, a niekiedy zdanie jest tak zbudowane ,że nie wiadomo o co chodzi.
Na plusik grafika.
CYTAT
to prawda Vidic i Ferdinand oraz cały blog defensywy United

huh.gif
Crv+
Real Madryt- Real Mallorca: 1-1

Mecz pomiędzy Realem Madryt i Mallorca rozgrywany na kameralnym stadionie ,Ono Estadi który może pomieścić zaledwie
24,142 osób nie spodziewanie zakończył się remisem . W 33 minucie po dośrodkowaniu kapitana
królewskich piłkę do siatki skierował Lassana Diarra i nikt nie miał wątpliwości że to real wywiezie trzy punkty z Mallorki jednak gospodarze niesieni dopingiem kibiców w 44 minucie spotkania doprowadzili do wyrównania za sprawą Gonzalo Castro. Mimo nacisków królewskich w drugiej części spotkania wynik nie uległ zmianie i obie
drużyny musiały zadowolić się podziałem punktów .

Wynik

0:1 Lassana Diarra 33'
1:1 Gonzalo Castro 44'

skrót meczu: wkrótce

Oceny po meczowe

inne wyniki

Tabela część I

Tabela część II

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.