Pixmanek
Nov 11 2008, 13:20
Jak każdy zauważył w
Become a Legend można tworzyć właśne mordki. Chciałbym zobaczyć wasze dzieła jakie udało wam się zrobić! Prosiłbym o zdjęcia mord zrobionych w edytorze, a nie wklejonych własnych.
Mój "blondynas"
http://img530.imageshack.us/my.php?image=ysyad9.jpg
Proszę o wklejanie swoich arcydzieł. Można ocenianć czyjeś prace.
komarr0
Nov 11 2008, 13:28
daj z5-10 min zaraz swoją wkleje
juz:

a co do twojej to dam 8/10

później wrzucejeszcze jednego face bo mam 2 BAL w tamtej jesttroche lepszy ale podobny
sorki cos mi sie kolory zwaliły i jakies takie dziwne
Wookiee
Nov 11 2008, 14:33
a oto moj zawodnik :

Mam pytanie. Wiem jak się robi/wrzuca twarze własne czy znanego piłkarza, ale za chorobę nie wiem jak zrobić oczy ?! Chodzi mi o to, że jak wrzucam fotke i sobie ją ustawiam tak by idealnie wszystko pasowało, ale chciałbym bym by mój zawodnik posiadał oczy te od KONAMI ? Wiem że jest coś takiego wykonalne, i jak spoglądam na wasze prace, to większość właśnie robi twarze w takim sposobie.
Czy mógł by ktoś się pochwalić jak się to robi ? Będę happy
komarr0
Nov 11 2008, 20:08
no youtube sa poradniki wideo jak zrobić własną twarz w pes09 krok po kroku
jak znajde link to zapodam bo wczoraj to oglądałem
basi90
Nov 12 2008, 21:38
Jakim przyciskiem przybliza i oddala obraz tak zeby byla sama twarz ?? wg tego edytora
http://pl.youtube.com/watch?v=DmRyG7u4kAo&...feature=related
Wookiee
Nov 13 2008, 08:30
a nie mozesz zrobic print screen i wyciac gebe w paincie ?? O_O szybko i banalnie
A ja mam pytanie. Jak robię twarz to nie mogę dodać np. brody, wąsów itd. Jak wy to dodajecie do swoich twarzyczek? Jest jakiś tutorial w ogole do tego?
jak zrobić takie zdjęcie ;p?
CYTAT(pio17 @ Nov 13 2008, 18:46)

jak zrobić takie zdjęcie ;p?
yyy... jakie? Jeśli mógłbyś uściślić :]
PS. Poza tym dla mnie temat bezsensowny, ale adminem nie jestem więc...
Pixmanek
Nov 13 2008, 18:56
@pio17
Włączasz mordkę tj. My w PES'ie. Naciskasz magiczny przycisk
Print Screen SysRq na klawiaturze (koło F12 zazwyczaj). Włączasz równie magiczny program
Paint. Jak już masz włączonego Paint'a to naciskasz ctrl + v, jeśli się nic nie stało to dajesz na górze zakładkę
edycja następnie wklej (daje ten sam efekt co ctrl + v, ale to zawsze działa). I już masz mordkę. Nie chce mi się tłumaczyć jak ją wyciąć tak jak My to mamy, bo to już wyższa szkoła jazdy (nożyczki itp.

)
@JuveR
Oczekiwałem większe zainteresowanie, ale widzę, że ludzie nie radzą sobie zrobić nawet twarzy i tworzy tu się dyskusja "jak dodać brodę".
CYTAT(zyciu @ Nov 13 2008, 17:42)

A ja mam pytanie. Jak robię twarz to nie mogę dodać np. brody, wąsów itd. Jak wy to dodajecie do swoich twarzyczek? Jest jakiś tutorial w ogole do tego?
Jeju, niedługo to Wam trzeba będzie robić tutoriale jak to zrobić z dziewczyną

Wystarczy trochę pomyśleć, jeśli nie znasz angielskiego to poszukać jak jest broda (beard przyp. JuveR) i już byś wiedział...
Pytania "jak zrobić takie zdjęcie" nie skomentuję
Nadal nie mogę rozwiązać, tej zagadki z oczami KONAMI. Próbowałem już nawet wycinać własne oczy z fotografii, ale wtedy mam puste pole na głowie zawodnika. Czy wy to robicie po prostu podmieniając pliki BIN. ? Pobawiłem się trochę POC 2009 i OEdit i widzę ze sie da, ale w jaki sposób później dodać własną twarz, bo jeżeli wrzucę sobie za jakiś plik BIN. który odpowiada za twarz jeszcze nie przypisaną żadnemu piłkarzowi, to ona nie pojawi mi się w grze ?! Jest ktoś na tyle inteligenty by to w normalny sposób wytłumaczyć, a nie kryć się pod tekstami "Nie chce mi się tłumaczyć jak ją wyciąć tak jak My to mamy, bo to już wyższa szkoła jazdy"
Pixmanek
Nov 14 2008, 14:24
Sorry, ale źle mnie zrozumiałeś. "Nie chce mi się tłumaczyć jak ją wyciąć tak jak My to mamy, bo to już wyższa szkoła jazdy" - chodzi o to, że mamy wyciętą tylko mordkę a nie resztę, czyli statystyki itd. (prościej się nie da... po prostu kwadrat z mordą, nic więcej... o to chodzi).
Tą twarz co ja mam jest zrobiona wyłącznie w edytorze... żadnych wklejanych moich zdjęć.
OKej dzięki za odpowiedź, właśnie czegoś takiego oczekiwałem

Z tym że pojawiają się kolejne pytania ? Jakim edytorze Graphic Studio ?
I w jaki sposób wrzucić, bądź podmienić twarz by później była ona dostępna w grze ? Nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić, w PES 2008 był do tego przeznaczony bardzo dobry program, dzięki któremu podawało się pliki BIN do twarzy, i spokojnie można było podmieniać w Graphic Studio.
Pixmanek
Nov 14 2008, 16:32
Ehh... edytor wbudowany w PES'a.
Takim:

Nie wiem jak inni, ale ja robiłem tym.
warson
Nov 14 2008, 22:00
Jak wam sie udaje tak ładnie robić twarz... mi Wyszlo krzywo i w ogole Moze ktos mi pomoze Sami zobaczcie

:
toldek
Nov 14 2008, 22:29
Właśnie ładnie wygląda. I oni nie mają wklejonych tylko zrobione w pesie , nie dodawali swoich twarzy. Gdybyś przeczytał co napisał autor to byś wiedział, że nie chodzi tu o wklejanie screenów z własnym face'm wklejonym do gry tylko standardowe buzię zmodyfikowane według własnego uznania
Pixmanek
Nov 14 2008, 23:52
@up
Jedyny, który przeczytał temat i o tym wspomniał. Gdybyś jeszcze dał zdjęcie nazwałbym Cię ideałem
warson
Nov 15 2008, 00:26
Coż trudno myślałem że da się to zrobić poprostu lepiej albo w jakimś programie a potem wrzucić do gry.
Kamiloxx
Dec 19 2008, 16:50
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.