Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pokaż Swoją Twarz...
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Pixmanek
Jak każdy zauważył w Become a Legend można tworzyć właśne mordki. Chciałbym zobaczyć wasze dzieła jakie udało wam się zrobić! Prosiłbym o zdjęcia mord zrobionych w edytorze, a nie wklejonych własnych.
Mój "blondynas"
http://img530.imageshack.us/my.php?image=ysyad9.jpg

Proszę o wklejanie swoich arcydzieł. Można ocenianć czyjeś prace.
komarr0
daj z5-10 min zaraz swoją wkleje

juz:

a co do twojej to dam 8/10 smile.gif

później wrzucejeszcze jednego face bo mam 2 BAL w tamtej jesttroche lepszy ale podobny

sorki cos mi sie kolory zwaliły i jakies takie dziwne
Wookiee
a oto moj zawodnik :

Ar2r
Mam pytanie. Wiem jak się robi/wrzuca twarze własne czy znanego piłkarza, ale za chorobę nie wiem jak zrobić oczy ?! Chodzi mi o to, że jak wrzucam fotke i sobie ją ustawiam tak by idealnie wszystko pasowało, ale chciałbym bym by mój zawodnik posiadał oczy te od KONAMI ? Wiem że jest coś takiego wykonalne, i jak spoglądam na wasze prace, to większość właśnie robi twarze w takim sposobie.
Czy mógł by ktoś się pochwalić jak się to robi ? Będę happy smile.gif
komarr0
no youtube sa poradniki wideo jak zrobić własną twarz w pes09 krok po kroku
jak znajde link to zapodam bo wczoraj to oglądałem
basi90

moja ( sleep.gif )
Malik
Jakim przyciskiem przybliza i oddala obraz tak zeby byla sama twarz ?? wg tego edytora http://pl.youtube.com/watch?v=DmRyG7u4kAo&...feature=related
Wookiee
a nie mozesz zrobic print screen i wyciac gebe w paincie ?? O_O szybko i banalnie
zyciu
A ja mam pytanie. Jak robię twarz to nie mogę dodać np. brody, wąsów itd. Jak wy to dodajecie do swoich twarzyczek? Jest jakiś tutorial w ogole do tego?
pio17
jak zrobić takie zdjęcie ;p?
JuveR
CYTAT(pio17 @ Nov 13 2008, 18:46) *
jak zrobić takie zdjęcie ;p?

yyy... jakie? Jeśli mógłbyś uściślić :]

PS. Poza tym dla mnie temat bezsensowny, ale adminem nie jestem więc... tongue.gif
Pixmanek
@pio17
Włączasz mordkę tj. My w PES'ie. Naciskasz magiczny przycisk Print Screen SysRq na klawiaturze (koło F12 zazwyczaj). Włączasz równie magiczny program Paint. Jak już masz włączonego Paint'a to naciskasz ctrl + v, jeśli się nic nie stało to dajesz na górze zakładkę edycja następnie wklej (daje ten sam efekt co ctrl + v, ale to zawsze działa). I już masz mordkę. Nie chce mi się tłumaczyć jak ją wyciąć tak jak My to mamy, bo to już wyższa szkoła jazdy (nożyczki itp. biggrin.gif)

@JuveR
Oczekiwałem większe zainteresowanie, ale widzę, że ludzie nie radzą sobie zrobić nawet twarzy i tworzy tu się dyskusja "jak dodać brodę".
JuveR
CYTAT(zyciu @ Nov 13 2008, 17:42) *
A ja mam pytanie. Jak robię twarz to nie mogę dodać np. brody, wąsów itd. Jak wy to dodajecie do swoich twarzyczek? Jest jakiś tutorial w ogole do tego?

Jeju, niedługo to Wam trzeba będzie robić tutoriale jak to zrobić z dziewczyną sleep.gif Wystarczy trochę pomyśleć, jeśli nie znasz angielskiego to poszukać jak jest broda (beard przyp. JuveR) i już byś wiedział...
Pytania "jak zrobić takie zdjęcie" nie skomentuję biggrin.gif
Ar2r
Nadal nie mogę rozwiązać, tej zagadki z oczami KONAMI. Próbowałem już nawet wycinać własne oczy z fotografii, ale wtedy mam puste pole na głowie zawodnika. Czy wy to robicie po prostu podmieniając pliki BIN. ? Pobawiłem się trochę POC 2009 i OEdit i widzę ze sie da, ale w jaki sposób później dodać własną twarz, bo jeżeli wrzucę sobie za jakiś plik BIN. który odpowiada za twarz jeszcze nie przypisaną żadnemu piłkarzowi, to ona nie pojawi mi się w grze ?! Jest ktoś na tyle inteligenty by to w normalny sposób wytłumaczyć, a nie kryć się pod tekstami "Nie chce mi się tłumaczyć jak ją wyciąć tak jak My to mamy, bo to już wyższa szkoła jazdy"
Pixmanek
Sorry, ale źle mnie zrozumiałeś. "Nie chce mi się tłumaczyć jak ją wyciąć tak jak My to mamy, bo to już wyższa szkoła jazdy" - chodzi o to, że mamy wyciętą tylko mordkę a nie resztę, czyli statystyki itd. (prościej się nie da... po prostu kwadrat z mordą, nic więcej... o to chodzi).

Tą twarz co ja mam jest zrobiona wyłącznie w edytorze... żadnych wklejanych moich zdjęć.
Ar2r
OKej dzięki za odpowiedź, właśnie czegoś takiego oczekiwałem smile.gif Z tym że pojawiają się kolejne pytania ? Jakim edytorze Graphic Studio ?
I w jaki sposób wrzucić, bądź podmienić twarz by później była ona dostępna w grze ? Nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić, w PES 2008 był do tego przeznaczony bardzo dobry program, dzięki któremu podawało się pliki BIN do twarzy, i spokojnie można było podmieniać w Graphic Studio.
Pixmanek
Ehh... edytor wbudowany w PES'a.
Takim:

Nie wiem jak inni, ale ja robiłem tym.
warson
Jak wam sie udaje tak ładnie robić twarz... mi Wyszlo krzywo i w ogole Moze ktos mi pomoze Sami zobaczcie sad.gif:

toldek
Właśnie ładnie wygląda. I oni nie mają wklejonych tylko zrobione w pesie , nie dodawali swoich twarzy. Gdybyś przeczytał co napisał autor to byś wiedział, że nie chodzi tu o wklejanie screenów z własnym face'm wklejonym do gry tylko standardowe buzię zmodyfikowane według własnego uznania
Pixmanek
@up
Jedyny, który przeczytał temat i o tym wspomniał. Gdybyś jeszcze dał zdjęcie nazwałbym Cię ideałem biggrin.gif

warson
Coż trudno myślałem że da się to zrobić poprostu lepiej albo w jakimś programie a potem wrzucić do gry.
Kamiloxx

Sam wszystko robiłem ;] Twarz robiona ok.15 minut smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.