Eh ...Aż sie serce kraja jak się słyszy te wiadomości z TV

Nasza najukochańsza osoba ! Nasz rodak jest w b.cięzkim stanie ...(jest umierający ) Papież Jan Paweł II ! :cry: Nie pozwòlmy Mu odejsc !!!!!
my za duzo tu nie mozemy zrobic jedynie mozemy wspierac Ojcia Świetego nasyzmi myslami i sercem....kiedy slyszy sie komunikaty o ciagle pogarszajacym sie stanie Papieza to łzy same podchodz.ą do oczu....oby wrocil do zdrowia :!:
Taki wspaniały człowiek :cry: Całe życie poświęcił dla świata .. :cry: :cry: Straszna rzecz ...
Własnie pokazywali ten zamach na Papieża...Co był kiedyś ..Gdybym tego bydlaka złapał niewiem co był mu zrobił :evil:
Pozostaje nam gorąca modlitwa w imieniu ojca chrześcijanstwa... bo umiera... mòdlmy się bo nic innego juz nie mozemy zrobić... był wielki i taki pozostanie na zawsze w naszych sercach...
No jak pokazują tę historie Papieża ...Eh dlaczego nie moze tak być jak było kiedyś ?? Dlaczego teraz ? dlaczego w tym momencie nas opuszcza? :cry: :cry:
;( MODLMY SIE! JA SIE MODLE, PLACZE ;( Ehh... ;/ Takie to przykre ;(
GODNY nastepca naszego Papieża nie istnieje.... Taka jest prawda... Modle sie i płacze, nawet w Kosciele bylem, jednak ze z mediow slysze o nieudolnosci jego nerek...
michau000
Apr 1 2005, 19:49
popieram Krzycha[btw. to Twoje zdjecie? i czy to poprzednie tez było Twoje? bo nikłe podobieństwo;)] oczywiste, że jest to wielki człowiek i wiele dla Polski i dla świata uczynił. ale to tylko cżłowiek. na każdego kiedyś przychodzi pora, żal mi tylko jego cierpienia. chociaż mysle, ze i tak sobie z nim radzi.
Jak donoszą włoskie media papież zmarł dziś o godzinie 20:27 :cry:
tego nie potwierdza watykan
mòwią o tym na polsacie
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
michau000
Apr 1 2005, 19:59
polduś, rozumiem, że Ci smutno, ale nie przesadzaj z tym enterem
tak mi się wcisł pozdro :cry:
| QUOTE |
Jak donoszą włoskie media papież zmarł dziś o godzinie 20:27 :cry:
tego nie potwierdza watykan
mòwią o tym na polsacie
:cry: |
Kandydant na bana..yhmm
CNM Plotkuje że Papież nie żyje ..Jednak to nie prawda Papież nadal walczy a my dalej sie modlimy ! :cry:
Lampard
Apr 1 2005, 20:22
wiesz Vadim prędzej z ciebie jest kandydat do kartonika :evil: :evil:
Myślisz że papieżowi jest łatwo męczyć się tak jak w tej chwili( śmierć będzie dlaniego ulgą) przepraszam że tak mòwie ale jak widze jak się męczy tormalnie mnie ściska :cry:
Papież napewno się teraz męczy i jego męka to nic pięknego...
| QUOTE |
wiesz Vadim prędzej z ciebie jest kandydat do kartonika :evil: :evil:
Myślisz że papieżowi jest łatwo męczyć się tak jak w tej chwili( śmierć będzie dlaniego ulgą) Papież napewno się teraz męczy i jego męka to nic pięknego... |
Chciałbyś aby Papież zmarł ?
juz kazdy oglasza ze Papież jest coraz blizej Boga
koledze vadimowi serdecznie dziekujemy za udzial w naszym forum.
Lampard
Apr 1 2005, 20:30
| QUOTE |
| QUOTE | wiesz Vadim prędzej z ciebie jest kandydat do kartonika :evil: :evil:
Myślisz że papieżowi jest łatwo męczyć się tak jak w tej chwili( śmierć będzie dlaniego ulgą) Papież napewno się teraz męczy i jego męka to nic pięknego... |
Chciałbyś aby Papież zmarł ? |
Nie chce patrzecz na jego bòl a jego bòlu nie uśmierzy lekarstwo, operacja czy coś innego tylko śmierć [ja życze papieżowi nieśmiertelności ale w dobrym zdrowiu anie takim jakie ma]( jak tego nie kapujesz to niech ktoś inny ci wyjaśni bo ja nie mam ochoty.
P.S JAk lubisz oglądać jak ktoś cierpi to gratuluje sadyzmu :evil:
Co do zamachu to największym potwierdzeniam miłości bliźniego było to, że Papież przebaczył Ali Accy, więc daj spokòj Vadim...
| QUOTE |
koledze vadimowi serdecznie dziekujemy za udzial w naszym forum.
|
co mamy przez to roziumieć??
Uszanujmy jego smierć.... Każdy kiedyś umiera, on zrobił to co do niego nalezało i może spokojnie odejśc... Pozwolmy mu bo cierpi... A przy okazji nie robmy pośmieliska... Bo widze ze co niektorzy wyraznie przesadzają... pozdro
najnowsza informacja na onet.pl glosi ze prawdopodobnie tej nocy Chrystus otworzy drzwi Papieżowi :cry:
Spokojnie! Każdy ma telewizor i ogląda... zluzujcie... co ma papież powiedziec ? umiera i jest spokojny... a co niektorzy tu szaleją... pozdro
Popieram K0ff'a, na kazdego przyjdzie czas, niech Bog wezmie go do siebie, zasluzyl jak nikt ze znanych mi (choc tylko z tv) osob...
Dj_Dario
Apr 1 2005, 21:14
WIARA wiara i tylko wiara, PAPIEŻ jest WIELKI
Papież jest człowiekiem i na niego chyba przyszła już pora (niestety

) na każdego kiedyś przyjdzie

ale tak jak Jezus powiedzia "nie płaczcie nademną" wiem żę smutek nas niemoze opuścić ale już niedługo nasz rodak i tak wielki człowiek jak Papież ujrzy Pana Boga i z tego należysie cieszyć że za jakis czas (pewnie to już niedługo

) bramy niebios otworzy mu Jezus Chrystus i będzie żył już w chwale na wieki a na Ziemi zostanie największym atorytetem i człowiekim do naśladowania ale trzeba sie modlić aby cierpienie Jana Pawał II było coraz mniejsze
Ale widać że każdy się jednoczy w tej chwili, przerwali mecz w Poznaniu, ludzie o innej wiarze warażają się bardzo pochlebnie o Papieżu, Polaku, szkoda, naprawde szkoda, tak jak wspomniał kemot on pòjdzie do innego lepszego świata, ciekawi mnie tylko jedno czy tak samo byśmy ubolewali jakby umierał Papież, ale nie Polak ?
Na każdego przyjdzie kiedyś pora...na Ciebie też!
ppatrykk
Apr 2 2005, 09:19
musimy sie cieszyc ze Karol Wojtyla jest tak mocny cialem i duchem..

chociaz jak wiemy jego organy sa w krytycznym stanie to jest ciagle z nami i powinnismy za to dziekowac Panu Bogu

i zgadzam sie z Lampardem - dla Papieza to jest ogromne cierpienie i takze jak wszyscy jego smierci..ale wedlug mnie w tym czasie lepsza dla Niego bylaby smierc niz takie cierpienie

jego stan jest jeszcze gorszy ale ja niewierze mediom wiem ze bedzie zył :!:
Raffels
Apr 2 2005, 09:51
| QUOTE |
| zgadzam się że śmieć musi spotkać każdego, że przyniesie |
śmieć 8) fajnie to zabrzmiało :wink:
Kchamy Cię nasz papeżu !
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Young_KSC
Apr 2 2005, 10:46
Ojcze Świety Pozdrawia Cię Twoja Cracovia....Sercem i myślami z Toba...
No còż musimy liczyć się z tym, że już wkròtce odejdzie z tego świata. Takie są prawa rządzące na tym świecie. Każdy musi kiedyś umrzeć ... :cry:
| QUOTE |
| QUOTE | | zgadzam się że śmieć musi spotkać każdego, że przyniesie |
śmieć 8) fajnie to zabrzmiało :wink:
Kchamy Cię nasz papeżu !
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: |
Polduś nie śmiej się z nikogo bo sam robisz sporo literòwek
Przed paroma minutami był oficjalny komunikat z watykanu. Papież jest wdzieczny młodzieży na placu Św.Piotra. Stan zdrowia jest ciągle krytyczny. papież jest świadomy,ale tak jakby tracił przytomność co troche. o 7.30 odbyła sie msza w jego apartamencie.......światełko powoli gaśnie :cry:
onix_the_chosen
Apr 2 2005, 11:02
Te skurwysyny ze stacji wloskich i CNN chca usmiercic naszego najwiekszego rodaka, podajac falszywe wiadomosci. Papiez nadal zyje i modlmy sie aby dozyl do miedzynarodowego dnia mlodziezy w Kolonii w sierpniu, bo on bardzo na to czekal. Nie pozwolmy mu odejsc :!: Jak papiez umrze to skonczy sie szacunek do Polakow, bo kazdy wie za granica z czym kojarzy sie Polska, i co Jan Pawel II zrobil dla calego swiata. Ojcze Swiety zyjesz w naszych sercach ........
ppatrykk
Apr 2 2005, 11:07
| QUOTE |
| Te skurwysyny ze stacji wloskich i CNN chca usmiercic naszego najwiekszego rodaka, podajac falszywe wiadomosci. Papiez nadal zyje i modlmy sie aby dozyl do miedzynarodowego dnia mlodziezy w Kolonii w sierpniu, bo on bardzo na to czekal. Nie pozwolmy mu odejsc :!: Jak papiez umrze to skonczy sie szacunek do Polakow, bo kazdy wie za granica z czym kojarzy sie Polska, i co Jan Pawel II zrobil dla calego swiata. Ojcze Swiety zyjesz w naszych sercach ........ |
Żyje w naszych sercah i zyc bedzie do konca zycia kazdego z Nas
a co do tych stacji to prawda :/ juz wczoraj mowili ze Papież nie zyje itd . :/
Temat bezsensowny, kazdy ma telewizje, widzi co sie dzieje. Nastepna sprawa, ciekawe ilu z was bylo w kosciele i sie pomodlilo, wielkie slowa przez internet - zalosc mnie bierze jak to czytam
Do onix'a: "Nie pozwolmy mu umrzec" ??? "Jak papiez umrze to skonczy sie szacunek do Polakow" ??? Egozim na niespotykana skale...
Kazdy udaje powaznego a typu pokroju Poldusia maja jeszcze sily na jakies prymitywne uwagi, emoty, no nic, ten swiat juz od dawna jest obludny...
| QUOTE |
| ciekawe ilu z was bylo w kosciele i sie pomodlilo |
No właśnie....Ja właśnie wychodze do kościoła ,a tym ktòrzy jeszcze nie byli radze to samo...
ppatrykk
Apr 2 2005, 11:16
| QUOTE |
| QUOTE | | ciekawe ilu z was bylo w kosciele i sie pomodlilo |
No właśnie....Ja właśnie wychodze do kościoła ,a tym ktòrzy jeszcze nie byli radze to samo... |
w domu sie nie moge pomodlic :> ??
| QUOTE |
| Ojcze Swiety zyjesz w naszych sercach ........ |
no właśnie nawet jeśli nasz Papież umrze to będzie zżył w naszych sercach i nigdy gonie zapomnimy
i zawsze będzie z nami
onix_the_chosen
Apr 2 2005, 12:07
| QUOTE |
Temat bezsensowny, kazdy ma telewizje, widzi co sie dzieje. Nastepna sprawa, ciekawe ilu z was bylo w kosciele i sie pomodlilo, wielkie slowa przez internet - zalosc mnie bierze jak to czytam
Do onix'a: \"Nie pozwolmy mu umrzec\" ??? \"Jak papiez umrze to skonczy sie szacunek do Polakow\" ??? Egozim na niespotykana skale...
Kazdy udaje powaznego a typu pokroju Poldusia maja jeszcze sily na jakies prymitywne uwagi, emoty, no nic, ten swiat juz od dawna jest obludny... |
Jezli twoim zdaniem zycie naszego rodaka jest bezsensowne to widac ze jestes patriota. Chodzi o to zeby umiec sie zjednoczyc w waznej sprawie, obojetnie czy na jakims forum, na gg, w kosciele czy jeszcze gdzies indziej. Sprawa jest bardzo powazna, ale jezeli ty tego nie rozumiesz to twoja sprawa ........ a co do tego egoizmu twoim zdaniem to nie wiesz chyba jaka jest nasza reputacja za granica. Duzo ludzi nas szanuje za to, ze papiez jest polakiem ........... i nie chcemy zeby nam go zabraklo :cry: ehhhh ...... a ty mowisz ze temat jest bezsensowny.....szkoda slow ........ :cry:
Raffels
Apr 2 2005, 12:13
Właśnie wròciłem z Kościoła i jestem przybity!!!!!!!!!!!!!Nie da się tego opisać :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
SERCE MI P
onix_the_chosen
Apr 2 2005, 12:15
| QUOTE |
Właśnie wròciłem z Kościoła i jestem przybity!!!!!!!!!!!!!Nie da się tego opisać :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: SERCE MI P
michau000
Apr 2 2005, 12:47
ale bzdury wypisujecie, nie tylko zreszta Wy... nie neguje tej calej solidarnosci miedzyludzkiej i zjednoczenia w jednej sprawie bo to jest piekne, ale egoizm przemawia przez Was na kazdym kroku. co Wam da, że jeszcze troche pozyje? no, Wam może da... ale dla niego to bedzie jeszcze kilka lat cierpienia. tego chcecie? zeby papiez cierpial? myslicie, ze skoro tak dlugo wytrzymal to mu sie to podoba?
a te teksty o szacunku dla Polakòw... z mojego doświadczenia wynika, że niekoniecznie wszyscy za granicą kojarzą papieza z naszym krajem, moze niedlugo sie to dopiero zmieni... ale to tak na marginesie, bo zalosne sa takie dywagacje
onix_the_chosen
Apr 2 2005, 12:54
| QUOTE | ale bzdury wypisujecie, nie tylko zreszta Wy... nie neguje tej calej solidarnosci miedzyludzkiej i zjednoczenia w jednej sprawie bo to jest piekne, ale egoizm przemawia przez Was na kazdym kroku. co Wam da, że jeszcze troche pozyje? no, Wam może da... ale dla niego to bedzie jeszcze kilka lat cierpienia. tego chcecie? zeby papiez cierpial? myslicie, ze skoro tak dlugo wytrzymal to mu sie to podoba? a te teksty o szacunku dla Polakòw... z mojego doświadczenia wynika, że niekoniecznie wszyscy za granicą kojarzą papieza z naszym krajem, moze niedlugo sie to dopiero zmieni... ale to tak na marginesie, bo zalosne sa takie dywagacje |
Papiez sam powiedzial kilka dni tem ze chcialby sie spotkac z mlodzieza w Kolonii w sierpniu, bardzo na to czeka, i miejmy nadzieje ze sie doczeka, niech przynajmniej to doda mu radosci w jego drodze na tamten swiat. Ja zwiedzilem juz kilkanascie panstw i wiem jakie zdanie jest o Polakach na swiecie, ze nasz kraj czesto sie kojarzy z Janem Pawlem, a kazdy wie ze jest on wybitna osoba, ze pomagal innym, ze rozwiazywal konflikty na swiecie, a kiedy go nam zabraknie, a ludzie o nim zapomna to wszystko sie zmieni .............. a to nie jest egoizm, tylko patriotyzm, ze mamy kogos takiego, z kim mozna sobie skojarzyc nasza ojczyzne, i cieszmy sie ze jest to osoba takiego pokroju jak nasz Jan Pawel II ......... :cry:
boberto
Apr 2 2005, 12:55
modlmy sie za papieza bo jest on wspanialym czlowiekiem i najlepszym papaiezem jaki byl w historii swiata :cry:
michau000
Apr 2 2005, 13:06
Onix, rozmawialem niedawno z Albańczykiem, Meksykaninem i Portugalczykiem. żaden nie wiedział, że papież to Polak (choc np. Wałęsę kojarzyli)
to oczywiscie nie zmienia ani faktu, że papiez zrobil dla ludzi wiele, ani, ze bymoze rzeczywiscie niektorzy go z Polska kojarza.
moze by zamknac ten temat? troche jest bezsensowny
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
|